אשמח לשמוע את דעות חברי הפורום בנוגע לאפשרויות / כלים שיש למשקיע בני"ע (שלא מעוניין לקנות דירה) לגדר את עצמו מפני עליה של מחירי השכירות בארץ.
מכיוון שדמי שכירות מהווים באופן יחסי חלק משמעותי מאוד מההוצאות שלי, ושאני חושב שיש להם קורלציה חלקית בלבד עם שוק המניות (אם כי לא עשיתי את הבדיקה המדוייקת), אני מרגיש שכדאי לתת להם משקל-יתר בתיק ההשקעות.
לכאורה, האופציה האופטימלית היא קרן ריט שמשקיעה במבנים למגורים בארץ. היחידה שאני מכיר שעושה את זה היא "מגוריט" ומקריאת חומר בנושא נראה שהיא לא השקעה מוצלחת במיוחד.
אפשרויות אחרות שעלו:
מכיוון שדמי שכירות מהווים באופן יחסי חלק משמעותי מאוד מההוצאות שלי, ושאני חושב שיש להם קורלציה חלקית בלבד עם שוק המניות (אם כי לא עשיתי את הבדיקה המדוייקת), אני מרגיש שכדאי לתת להם משקל-יתר בתיק ההשקעות.
לכאורה, האופציה האופטימלית היא קרן ריט שמשקיעה במבנים למגורים בארץ. היחידה שאני מכיר שעושה את זה היא "מגוריט" ומקריאת חומר בנושא נראה שהיא לא השקעה מוצלחת במיוחד.
אפשרויות אחרות שעלו:
- קרנות ריט אחרות בארץ: להבנתי משקיעות בעיקר במבנים לעסקים, ולא ברור עד כמה יש קורלציה לשכירות של מגורים. כמו כן, באופן כללי לגבי קרנות ריט יש קצת בעיה עם מיסוי (רוב התיק שלי בחשבון ממוסה ואני נמצא במדרגת מס גבוהה).
- קרנות ריט בחו"ל או ETFים רלבנטיים - לא יודע עד כמה יש קורלציה בין מחירי השכירות בארץ ובעולם.