• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

עליית דמי ניהול הזויה בקופות הגמל של מיטב IRA

omerp2006

משתמש רשום
דירוג
5
שלום לכולם,
בשנים האחרונות אני מנהל קרן השתלמות IRA וקרן גמל IRA במיטב דש (היום מיטב).
דמי הניהול שאני מקבל בשניהם הם 0.3% שנתי על הצבירה וללא דמי ניהול על ההפקדות.

לפני כחודשיים החלטתי לפדות את קרן הגמל (לא ניכנס כרגע לסיבות. בוא נגיד שזה מאוד השתלם למטרה שלי).
הותרתי את קרן ההשתלמות בקופה שבה אני מקבל עדיין 0.3% (משכתי בעבר את קרן ההשתלמות וגם החדשה שהתחילה מ-0 קיבלה 0.3% דמי ניהול).

כעת, אני שוקל לקחת את כל הכסף שנותר לי בפנסיה - קרן פנסיה + קרן ביטוח מנהלים חדשה שהקמתי מאז המשיכה ולהעביר את כל הכסף לקרן גמל IRA חדשה + הפקדה הפעם של 100% מהשכר לגמל (עם קניית א.כ.ע. על כל השכר). בעבר הפקדתי לפנסיה ואת היתרה לגמל.
כשבאתי כעת לבקש פתיחה של קופת גמל חדשה של IRA ביקשתי לנסות להוזיל קצת מ-0.3 כי שמעתי שנותנים גם 0.2 ויש לי גם צבירה משמעותית וגם הפקדה חודשית גבוהה (כעת על 100% שכר, שזה משמעותי).
למרבה הפתעתי נאמר לי שדמי ניהול על קופות חדשות בצבירה של כמעט חצי מיליון שקל במיטב IRA הם 0.75%-0.8%!!!
זה פי 2.5 ויותר ממה שיש לי היום. כשביקשתי להבין מדוע לקחת כל כך הרבה כסף (כ- 4000 שקל בשנה על צבירה של חצי מיליון!) על מוצר שבו אני מנהל את הכסף ואין מנהל כספים נאמר לי שהחברה גדלה והיא חולשת היום על 60-70 אחוז מהשוק ושיש הוצאות ושירות מעולה אז החליטו לשלש את דמי הניהול.
זה אומר שהם לוקחים בערך פי 3-4 מכל IRA אחר לפי מה שקראתי פה בפורום. לאחר דין ודברים עם נציגים הסכימו להוריד ל 0.6% בגלל הפקדה חודשית גבוהה במיוחד. כמובן שסירבתי.
למזלי הסכימו להשאיר לי 0.3% על הקרן הקיימת של ההשתלמות אבל לא הסכימו בשום פנים ואופן להשוות את התנאים לקרן הגמל החדשה.

האם עוד מישהו נתקל בהזייה הזו מבית היוצר של מיטב? האם לעוד מישהו העלו דמי ניהול ב-250% איפה שהוא?
בנוסף, אשמח לדעת לאיזה חברה אחרת יש מערכת נורמלית עם שירות סביר ודמי ניהול הגיוניים שלשם כדאי לנייד את הצבירה ולהתחיל הפקדות. מיטב היו אחלה 5 שנים אבל אין לי כל כוונה לשלם דמי ניהול של 300-400 אחוז ממקום אחר. מה שמוזר זה שקרן הפנסיה שלי לוקחת 0.1% על צבירה ו-1% על הפקדה. זה יוצא שליש ממה שמבקשת מיטב. ובפנסיה הכסף מנוהל. אני פשוט לא מבין את ההיגיון שלהם. לדעתי הם הולכים לדמם לקוחות למתחרים. בהנחה שיש כאלה.

אשמח לעזרה.

האם עוד מישהו נתקל בהזייה הזו מבית היוצר של מיטב? האם לעוד מישהו העלו דמי ניהול ב-250% איפה שהוא?
זה מה שנקרא כוח תמחור. ממש מצער שהמוצר (IRA) לא הצליח להתרומם בארץ.

גם אני אצלם ומשלם 0.2% שהשגתי דרך "מתווך" בתשלום.
יודע לכמה שנים הם מחויבים בדמי ניהול הקיימים?
אני מקווה מאוד שהם לא יכולים להעלות לנו את דמי הניהול עבור חשבונות קיימים. אין שום איזכור לכך בהסכם ההצטרפות.

בנוסף, אשמח לדעת לאיזה חברה אחרת יש מערכת נורמלית עם שירות סביר ודמי ניהול הגיוניים שלשם כדאי לנייד את הצבירה ולהתחיל הפקדות. מיטב היו אחלה 5 שנים אבל אין לי כל כוונה לשלם דמי ניהול של 300-400 אחוז ממקום אחר. מה שמוזר זה שקרן הפנסיה שלי לוקחת 0.1% על צבירה ו-1% על הפקדה. זה יוצא שליש ממה שמבקשת מיטב. ובפנסיה הכסף מנוהל. אני פשוט לא מבין את ההיגיון שלהם. לדעתי הם הולכים לדמם לקוחות למתחרים. בהנחה שיש כאלה.
במגדל נותנים דמי ניהול 0.22 אבל פותחים רק בסכום גבוה - מעל מליון. לא מכיר ולא יודע בקשר למערכת וטיב השירות.
אפשרות נוספת לחשוב עליה : להוריד דמי ניהול בפנסיה תוך מעבר למסלול s&p ולאזן את התיק במקומות אחרים.

במגדל נותנים דמי ניהול 0.22 אבל פותחים רק בסכום גבוה - מעל מליון. לא מכיר ולא יודע בקשר למערכת וטיב השירות.
750K ואפשר לנסות קצת פחות.

@אורי ג. אשמח לדעתך:
אם המגמה והמטרה של הגופים הללו היא לצמצם את נפח הלקוחות והפעילות ב-IRA, ובהנחה שיש סיכון שהם אפילו יעלו מתישהו את דמי הניהול היחסית אטרקטיביים כרגע - האם זו עדיין האלטרנטיבה המועדפת על פני קה"ש "רגילה" ונזילה (כשהאלטרנטיבה השניה היא משיכה וניהול הכסף בתיק השקעות פרטי)?

האם זו עדיין האלטרנטיבה המועדפת על פני קה"ש "רגילה" ונזילה (כשהאלטרנטיבה השניה היא משיכה וניהול הכסף בתיק השקעות פרטי)?
תלוי בדמי הניהול ובאופק ההשקעה.
לטווחים קצרים, נניח עד 10 שנים אפילו קה"ש לא IRA עדיפה אבל ממש ממש בטיפה.

בימים הקרובים אני מקווה להתפנות לבדוק את הנושא יותר לעומק.

אני גם נתקלתי בזה בדיוק היום. חשבתי להעביר את קרן ההשתלמות שלי ל IRA אצלם (מדובר על 650 אלף ש״ח), ואמרו לי שדמי הניהול הם 0.7%. אמרתי להם שבקרן המנוהלת שלי עכשיו יש 0.6% דמי ניהול. אמרו שאולי יהיה אפשר להוריד ל 0.6% גם אצלם.
השאלה אם אפשר למצוא בפחות מ 0.3% בימינו.

גם אני ביקשתי לאחרונה להעביר קרן השתלמות ל- IRA במיטב. יש לי שם כרגע קופת גמל IRA בדמי ניהול % 0.28 אבל לגבי ההעברה של ההשתלמות הסוכן כבר אמר לי שזה לא יהיה 0.3% אלא יותר גבוה. אני מחכה לתשובה ממנו - אבל לא שיערתי שאנחנו מדברים על הרמות האלו. בשנת 2022 ניהלתי אקטיבית את הגמל ועשיתי הרבה יותר טוב ממהתשואה הממוצעת שהם השיגו. חבל שאיו יותר לקוחות ולכן אין תחרות במסלולים האלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O החלפת קרן מחקה עקב עליית דמי ניהול שוק ההון 8
ש גידור סיכון עליית דמי שכירות שוק ההון 8
A מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
Z ביטול עליית ריבית על המשכנתא. נדל"ן 61
Z בשקעה בניירות ערך זרים אם אדם שהפסיד 30,000 ש"ח הפסד נומינלי אבל עליית שער החליפין מיתן את ההפסד ל20,000 ש"ח האם יוכר לו מלא הפסד הנומינלי לקיזוז? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y שינויים בלוח הסילוקין בעקבות עליית הריבית צרכנות פיננסית 7
A למה עליית הריבית בזמן אינפלציה גורמת לירידת המניות? שוק ההון 24
Y גישה לפתרון עליית מחירי הדיור נדל"ן 13
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
מ הירידות האחרונות מול עליית הדולר שוק ההון 29
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
הק995 עליית ערך מניות מוחזקות ע"י חברה נחשבת רווח? מיסים 2
stamEhad השפעה צפויה של עליית ריבית ושל אינפלציה גבוהה על סוגי נכסים שונים שוק ההון 27
קוף שמבין עליית מחירי הנדלן נדל"ן 15
A תשואה משכר דירה או פוטנציאל עליית הערך - כיצד אתם מתעדפים את ההשקעה שלכם? נדל"ן 15
B הפיכת עליית גג ליחידת דיור אוף טופיק 3
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
מומו הברווז כמה עליית אינפלציה ועליית ריבית תהיה קטלנית למחירים? נדל"ן 8
ת ביטוח רכב - כיצד מחשבים עליית הפרמיה בהפעלת הפוליסה? והאם כדאי (כלכלית) להתעקש תמיד על ה.עצמית גבוה? צרכנות פיננסית 0
Y עליית שכר משמעותית - איך לשנות הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A תשואה- דיבידנד או עליית ערך? שוק ההון 27
ג כדאיות השקעה בארה"ב לאור עליית הדולר שוק ההון 3
M עליית מחירי דירות ממוצעת נדל"ן 13
M עליית מחיר של אג"ח ממשקלתי שקלי שוק ההון 2
T השפעה של עליית\ירידת ריבית על התיק התאורתי הבא שוק ההון 4
א עליית מחירי הזהב שוק ההון 25
ה עליית מחיר יחידה בקרן גורמת לחריגה בחשבון? שוק ההון 5
amikal איך עליית הריבית בארה"ב תשפיע על הבורסה (גם בישראל וגם בעולם)? שוק ההון 17
ע השקעה באג"ח לפני עליית ריבית שוק ההון 49
ש השפעת עליית ריבית על תיק לטווח יחסית קצר שוק ההון 2
adamshalev חשיפה לסקטור הבנקאות\פיננסים כגידור נגד עליית ריבית שוק ההון 28
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
O האם עליית שכר המינימום גוררת איתה התייקרות של מוצרים? צרכנות פיננסית 13
Waler קפיצה של מניות בתרחיש של עליית ריבית? שוק ההון 7
א דמי ניהול בפנסיה - שאלה עקרונית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
O השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
O דמי ניהול נמוכים מול קרן מחקה S&P פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א מיסוי דמי לידה מיסים 2
3 הגיוני לא להתמקח על דמי שכירות? נדל"ן 10
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ptom הערכת דמי ניהול נסתרים לצרכי סימולציית מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A דמי ניהול לקרן השתלמות חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מהם דמי הניהול הכי הנמוכים שאפשר להשיג היום בפנסיה מקיפה מחקה מדד s&p500 לצבירה של מעל מיליון? פוסטים מאיכות נמוכה 11
P מחפש מחשבוני פנסיה להשוואת דמי ניהול ומסלולי תשואות, יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ איך מחושבים דמי הניהול של הקרנות הכספיות? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה