• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קניתי דירה והרווחתי עליית ערך מטורפת תוך מספר שנים ,האמנם ?

אהבת חינם

משתמש סולידי
דירוג
20
שלום וברכה לכל החברים היקרים !!!
לאחרונה נפל לי אסימון אשמח לשתף אתכם וכמובן לשמוע את דעתכם ,מקווה מאד שאני טועה איפה שהוא אני מדבר על שני תקופות שימו לב !
בתקופה של היום עם הריביות הגבוהות שיש לנו היום ואני לא נכנס למספרים ,אם אדם לוקח מינוף של 75 אחוז ורכש דירה במרכז מלבד זאת שהוא השכיב הון עצמי מאד גבוהה מהכיס שלו לשלושים שנה ,הוא צריך להוסיף כלל חודש כסף עבור תשלומי המשכנתא ,שלא נדבר על ביטוחים והוצאות תחזוקה שוטפת של הנכס .
אם מסתכלים בעוד שלושים שנה בהנחה שעדיין מחירי הדירות יעלו באותו קצב כמו שהיה עד היום (שלדעתי זו הנחה מוטעת ולא יקרה) ונחשב לכאורה את כל הרווח של עליית הערך מהדירה שיש לו ביד נראה שאותו בעל דירה לא הרוויח כמעט כלום מעליית הערך כי בעצם את רב עליית הערך הזו הוא שילם לעצמו בתשלומי המשכנתא עם הריבית ואם נומר שערך הדירה הכפיל את עצמו משלש מליון לשש מליון עדיין יצא שכמעט שתי מליון שח הוא שילם מכיסו עבור פירעון המשכנתא ,אז אותו אדם חושב שהרוויח עליית ערך מטורפת של שלש מליון בעוד שאת רב הכסף הוא פשוט שילם מעצמו כמובן שזרקתי מספרים תאורטיים אבל אחרי חישובים יוצא שזה די קרוב .
גם בעבר שהרביות היו יותר נמוכות עדיין מי שלקח משכנתא של 75 אחוז שילם את רב עליית הערך לעצמו ,מדבר לפחות בעשור האחרון
הנ"ל כולל חישוב של הכנסת שכירות חודשית למשוואה .מה שמוזר לי שכל המומחים ממליצים לקחת כמה שיותר מינוף מבחינת שווי כלכלי ואומרים שככה משחקים הגדולים ,חוב טוב וכו
ומי שקונה בלי מינוף הוא פראייר ועוד ועוד.....
לאחרונה אני ממש מחפש להבין אם אני טועה ויש כאן כן הגיון כלכלי כי באמת שזה נשמע לי מוזר ומקווה שאני טועה ?
תודה רבה מראש לעונים !

א) בעשור+ האחרון קצב העליה במחירי הדיור עקף בפער עצום את עלויות המימון, גם מי שלקח משכנתא בריביות גרועות נמצא ב"רווח" (על הנייר) של עשרות אם לא מאות אחוזים.
ב) לרוב מפמפמי המינוף למיניהם מכוונים לכך שדמי השכירות על הדירה יממנו את החזר המשכנתא

שלום וברכה לכל החברים היקרים !!!
לאחרונה נפל לי אסימון אשמח לשתף אתכם וכמובן לשמוע את דעתכם ,מקווה מאד שאני טועה איפה שהוא אני מדבר על שני תקופות שימו לב !
בתקופה של היום עם הריביות הגבוהות שיש לנו היום ואני לא נכנס למספרים ,אם אדם לוקח מינוף של 75 אחוז ורכש דירה במרכז מלבד זאת שהוא השכיב הון עצמי מאד גבוהה מהכיס שלו לשלושים שנה ,הוא צריך להוסיף כלל חודש כסף עבור תשלומי המשכנתא ,שלא נדבר על ביטוחים והוצאות תחזוקה שוטפת של הנכס .
אם מסתכלים בעוד שלושים שנה בהנחה שעדיין מחירי הדירות יעלו באותו קצב כמו שהיה עד היום (שלדעתי זו הנחה מוטעת ולא יקרה) ונחשב לכאורה את כל הרווח של עליית הערך מהדירה שיש לו ביד נראה שאותו בעל דירה לא הרוויח כמעט כלום מעליית הערך כי בעצם את רב עליית הערך הזו הוא שילם לעצמו בתשלומי המשכנתא עם הריבית ואם נומר שערך הדירה הכפיל את עצמו משלש מליון לשש מליון עדיין יצא שכמעט שתי מליון שח הוא שילם מכיסו עבור פירעון המשכנתא ,אז אותו אדם חושב שהרוויח עליית ערך מטורפת של שלש מליון בעוד שאת רב הכסף הוא פשוט שילם מעצמו כמובן שזרקתי מספרים תאורטיים אבל אחרי חישובים יוצא שזה די קרוב .
גם בעבר שהרביות היו יותר נמוכות עדיין מי שלקח משכנתא של 75 אחוז שילם את רב עליית הערך לעצמו ,מדבר לפחות בעשור האחרון
הנ"ל כולל חישוב של הכנסת שכירות חודשית למשוואה .מה שמוזר לי שכל המומחים ממליצים לקחת כמה שיותר מינוף מבחינת שווי כלכלי ואומרים שככה משחקים הגדולים ,חוב טוב וכו
ומי שקונה בלי מינוף הוא פראייר ועוד ועוד.....
לאחרונה אני ממש מחפש להבין אם אני טועה ויש כאן כן הגיון כלכלי כי באמת שזה נשמע לי מוזר ומקווה שאני טועה ?
תודה רבה מראש לעונים !
מציע להיות קצת יותר אנליטי.

נניח שקנית דירה של שני מליון ב 75% מימון. על כל עלייה של אחוז אחד במחיר הדירה, הרווחת 4% על ההון העצמי. אם מחיר הדירה עלה בחמישה אחוז, הרווחת 20% על ההון העצמי.

על כל שקל שאתה לוקח מהבנק את מצד אחד משלם ריבית ומהצד השני מרוויח משכירות ועליית ערך.

אם הריבית היא 5%, השכירות היא 3% ועליית הערך היא 2% - המשכנתא פחות או יותר מאוזנת. בשנים האחרונות, הריבית הייתה נמוכה - למשל 2%, השכירות הייתה סבירה - נאמר 3%, ועליית הערך הייתה גבוהה - נאמר 5%. כך שעל כל שקל שלקחת מהבנק שילמת 2% והרווחת 8% - כלומר היה כאן ארביטראז'. כדי היה להתמנף כמה שיותר כי מחיר הכסף היה נמוך מהתשואה שיכולת לקבל עליו.

פה זה מתחיל, פה זה נגמר. אם אתה לא מאמין שהתשואה תהיה גבוהה מהעלות - אל תתמנף.

בסוף זה שאלה מספרית נטו :קניתי דירה במחיר מסויים במשך השנים שילמתי משכנתא לאחר מספר שנים מכרתי ברווח את הדירה אם אני מסתכל כמה שילמתי משכנתא יצא שאין רווח משמעותי
פה זה מתחיל, פה זה נגמר. אם אתה לא מאמין שהתשואה תהיה גבוהה מהעלות - אל תתמנף.

דיברתי עם המון בעלי משכנתאות והחישוב באמת נכון

נניח שקנית דירה של שני מליון ב 75% מימון. על כל עלייה של אחוז אחד במחיר הדירה, הרווחת 4% על ההון העצמי.
אתה לא מחשב את התשלום החודשי ששולם בפועל על הקרן, הריבית (וההצמדה על שני הרכיבים) כחלק מההון העצמי?
אתה לא מחשב תחזוקה ושיפוצים כחלק מההון העצמי? אתה לא מחשב עלות מתווך/עו"ד כחלק מההון העצמי?
רק את ה-25% מעלות הנכס בקניה?
גם אני לא מצליחה להבין את החישוב המקובל הזה, כמו הפות"ש. בסוף, אחרי המכירה, יש את כל מה ששילמת מול מה שקיבלת (כולל שכ"ד או בדיור עצמי - במקום שכירות) ובניכוי מס אם צריך. כשאנחנו מכרנו את הנכס שלנו, שהיה מורכב מבית מגורים ונכסים עסקיים, זה בדיוק מה שחישבתי כדי להבין את התשואה הסופית. ההסתכלות הזאת מחשבת תשואה שונה לגמרי מהסתכלות רק על ההון העצמי הראשוני, ונדמה לי שהיא הרבה יותר הגיונית כדי להחליט אם זה משתלם מול האלטרנטיבה של לחיות בשכירות ולהשקיע את החסכונות החודשיים בסנופי/עולמי.

אתה לא מחשב את התשלום החודשי ששולם בפועל על הקרן, הריבית (וההצמדה על שני הרכיבים) כחלק מההון העצמי?
אתה לא מחשב תחזוקה ושיפוצים כחלק מההון העצמי? אתה לא מחשב עלות מתווך/עו"ד כחלק מההון העצמי?

אין שום קשר לקרן, השאלה היא האם עלות המימון גבוהה מהתשואה או לא.
את הדירה שלי קניתי ב 2016, במשכנתא שאם הייתי ממשיך לשלם עד הסוף הייתי משלם בערך 250,000 ש"ח ריבית.
ערך הדירה היום גבוה בכ 1.5 מיליון מהמחיר בו קניתי אותה.

בחוכמה בדיעבד בעשור האחרון היה כדאי לקחת משכנתא (וכל מינוף אחר) כמה שיותר גדולה ולהשקיע אותה בבורסה (ולא בעוד נדלן). זאת גם אחת הדרכים המסוכנות ביותר להשקיע, יכול להיות שהתוחלת שלה גם גבוהה יותר ככה שאולי היא כדאית למי שמוכן לקבל את הסיכון.
השקעה בנדלן היום עם משכנתא גדולה היא רווחית רק אם מחירי הדירות ימשיכו לעלות. הסיכון הוא שאם הרבה משקיעים יחשבו שהם עומדים להרוויח משמעותית פחות לעומת נכסים בטוחים אחרים למשך הרבה שנים אז הם יצאו מהר, וככה מחירי הדירות יפלו ואז בכלל ההפסד יהיה גדול.
לדעתי נדל"ן הוא לא יותר בטוח מאג"ח ארוך. וראינו איך האג"ח הארוך נפל עם עליית הריביות. נדל"ן הוא כן שוק שונה מאג"ח בייחוד בישראל שבה רוב הקרקעות המדינה מוכרת.

היה כדאי לקחת משכנתא (וכל מינוף אחר) כמה שיותר גדולה ולהשקיע אותה בבורסה (ולא בעוד נדלן).
למיטב ידיעתי, משכנתא אפשר רק לנדל"ן, ואי אפשר בשביל להשקיע בשוק ההון.

אפשר לקחת הלוואה רגילה, אבל התנאים פחות טובים. כנראה גם הסכום שאפשר לקבל נמוך יותר.

בסוף זה שאלה מספרית נטו :קניתי דירה במחיר מסויים במשך השנים שילמתי משכנתא לאחר מספר שנים מכרתי ברווח את הדירה אם אני מסתכל כמה שילמתי משכנתא יצא שאין רווח משמעותי
אתה שואל האם עליית מחיר הדירה נובע בדיוק מגובה תשלומי המשכנתא?

ברור שלא, תחשוב על דירה שנקנתה *במזומן* בבאר יעקב לפני עשור ב 1.6 ונמכרה לאחרונה ב 3.2. שווי הדירה הכפיל את עצמו ולא שולמה משכנתא כלל.

אם ננסח את השאלה אחרת, "האם מינוף זול תורם לעליית מחירי הדיור", כמובן שהשאלה היא כן.

גם אני לא מצליחה להבין את החישוב המקובל הזה, כמו הפות"ש. בסוף, אחרי המכירה, יש את כל מה ששילמת מול מה שקיבלת (כולל שכ"ד או בדיור עצמי - במקום שכירות) ובניכוי מס אם צריך. כשאנחנו מכרנו את הנכס שלנו, שהיה מורכב מבית מגורים ונכסים עסקיים, זה בדיוק מה שחישבתי כדי להבין את התשואה הסופית. ההסתכלות הזאת מחשבת תשואה שונה לגמרי מהסתכלות רק על ההון העצמי הראשוני, ונדמה לי שהיא הרבה יותר הגיונית כדי להחליט אם זה משתלם מול האלטרנטיבה של לחיות בשכירות ולהשקיע את החסכונות החודשיים בסנופי/עולמי.
הפות"ש שאל שאלה תיאורטית וכללית ולא אמפירית ונקודתית. בגלל זה עשיתי אבסטרקציה לכל נתון שאינו קריטי כדי לענות על השאלה.

בשביל לחשב תשואה עתידית על פני מספר שנים צריך להניח יותר הנחות והאינטואיציה נשחקת בין אוסף של נתונים ומספרים. בתיאור שלך של חישוב תשואה אחורה, צריך לחשב XIRR. וגם זה "מעלים" סיכונים שלא התממשו. החיים מורכבים... אבל השאלה של הפות"ש פשוטה.

נערך לאחרונה ב:
הפות"ש שאל שאלה תיאורטית וכללית ולא אמפירית ונקודתית
בהמשך השרשור הוא כותב
אז הוא כן מדבר על חישוב לאחר המכירה.
זה "מעלים" סיכונים שלא התממשו. החיים מורכבים.
אנשים שיש להם דירה נוהגים לומר: קניתי ב-X והיום היא שווה Y (או מכרתי אותה ב-Y אם זה סוף ההשקעה בנכס).
התשואה האמיתית נמוכה בהרבה מאיך שאנשים נוהגים להעריך. ובמיוחד, לדעתי, חישוב התשואה לפי ההון העצמי הראשוני שהוכנס לנכס. כי אתה ממשיך להזרים כסף מההון שלך לנכס במשך שנים (וגם משלם עליו יותר כי ריבית והצמדה), ומשום מה אנשים קוראים לזה החזר הלוואה ולא מתייחסים אליו כהון עצמי שהם צריכים להמשיך לשים על הנכס.

בהמשך השרשור הוא כותב

אז הוא כן מדבר על חישוב לאחר המכירה.
זאת הודעה שהופיעה אחרי ההודעה שלי ושאת התייחסת אליה. הפות"ש טוען שאי אפשר להרוויח ממשכנתא, ניסיתי להסביר מתי כן - אם הרווח על ההלוואה גבוה מהעלות שלה.
אנשים שיש להם דירה נוהגים לומר: קניתי ב-X והיום היא שווה Y (או מכרתי אותה ב-Y אם זה סוף ההשקעה בנכס).
התשואה האמיתית נמוכה בהרבה מאיך שאנשים נוהגים להעריך. ובמיוחד, לדעתי, חישוב התשואה לפי ההון העצמי הראשוני שהוכנס לנכס. כי אתה ממשיך להזרים כסף מההון שלך לנכס במשך שנים (וגם משלם עליו יותר כי ריבית והצמדה), ומשום מה אנשים קוראים לזה החזר הלוואה ולא מתייחסים אליו כהון עצמי שהם צריכים להמשיך לשים על הנכס.
אני מסכים איתך לחלוטין, אנשים "מן השורה" מתייחסים למחיר הקנייה ולמכירה בלבד בחישוב שלהם, וברור שזאת לא הדרך הנכונה.

טעות אחת נפוצה היא לא להתחשב בכלל התשלומים (כמו עו"ד, מיסים, הלוואות, שיפוץ, וכו'), וטעות נפוצה שנייה היא לא להתחשב בזמן ההוצאה (כי סכום נתון שווה היום יותר מאשר בעוד שנה). הדרך היחידה הנכונה שאני מכיר לחשב תשואה על השקעה כמו דירה היא XIRR, וגם לה יש בעיות.

טעות אחת נפוצה היא לא להתחשב בכלל התשלומים (כמו עו"ד, מיסים, הלוואות, שיפוץ, וכו'), וטעות נפוצה שנייה היא לא להתחשב בזמן ההוצאה (כי סכום נתון שווה היום יותר מאשר בעוד שנה). הדרך היחידה הנכונה שאני מכיר לחשב תשואה על השקעה כמו דירה היא XIRR, וגם לה יש בעיות.
השאלה שלי באמת האם בשיקלול של כל הנתונים נשאר באמת רווח ביד שיהפוך את הסיפור והכאב ראש למשתלם ?
אני עוד מדבר על העשורים האחרונים שהריבית היייתה נמוכה והיה קפיצה מטורפת .... עכשיו שגם הריבית גבוהה וכנראה לא תיהיה אותה קפיצה מטורפת לדעתי ברב המקרים יש הפסד ....
אשמח לשמוע מומחים מה חושבים על כך אם יש כאן

השאלה שלי באמת האם בשיקלול של כל הנתונים נשאר באמת רווח ביד שיהפוך את הסיפור והכאב ראש למשתלם ?
אני עוד מדבר על העשורים האחרונים שהריבית היייתה נמוכה והיה קפיצה מטורפת .... עכשיו שגם הריבית גבוהה וכנראה לא תיהיה אותה קפיצה מטורפת לדעתי ברב המקרים יש הפסד ....
אשמח לשמוע מומחים מה חושבים על כך אם יש כאן
תוכל לזקק מה השאלה שלך? למה אתה מתכוון ב "סיפור וכאב ראש?

הדגמתי שבעבר הרווח לא נבע מתשלום עצמי של משכנתא", כי דירות הכפילו את שווין גם ללא משכנתא.

האם אתה שואל "במידה ואני רוצה למקסם את התשואה המתקבלת מדירה להשקעה, האם עלי לקחת משכנתא מקסימלית?"

או שמא
"איזה השקעה תניב לי תשואה גבוהה יותר לאורך זמן, דירה או השקעה בשוק ההון?"

הדגמתי שבעבר הרווח לא נבע מתשלום עצמי של משכנתא", כי דירות הכפילו את שווין גם ללא משכנתא.
שקשה לי לחשוב אחרי כל התשלומים של המשכנתא ,ריביות ,תיווך עורך דין ביטוח חיים ועוד שלא בטוח בכלל שיוצא רווח,למרות שהצגת מספרים שאני לא יודע מה מקורם בסוף דיברתי וחישבתי עם אנשים שרכשו דירות עם משכנתאות די טובות ועדיין לא מצאנו רווח גדול מדי

שקשה לי לחשוב אחרי כל התשלומים של המשכנתא ,ריביות ,תיווך עורך דין ביטוח חיים ועוד שלא בטוח בכלל שיוצא רווח,למרות שהצגת מספרים שאני לא יודע מה מקורם בסוף דיברתי וחישבתי עם אנשים שרכשו דירות עם משכנתאות די טובות ועדיין לא מצאנו רווח גדול מדי
מבקש שוב - תוכל לזקק את השאלה שלך?

מבקש שוב - תוכל לזקק את השאלה שלך?
אם נקח את רב רוכשי הדירות בעשור האחרון ,נחשב את כל ההוצאות שהם הוציאו מכיסם כולל ריביות משכנתא העודף בין גובה המשכנתא לבין שכר הדירה שהיו צריכים לשלם בפועל ! עורכי דין ,תיווך,ביטוח חיים,תיקונים ושיפוצים . למי שלקח מקסימום מימון מותר האם בשורה התחתונה יצא לרב האנשים בכלל רווח ביד באמת מתוך עליית הערך של הדירה ?
שים לב שבחישוב תשלומי המשכנתא אני מסכים שצריך להוריד את גובהה השכירות שנחסכה בעקבות מגורים בדירה ורק לחשב את היתרה בין השכירות לתשלום משכנתא בפועל !

ההפרש בין
אם נקח את רב רוכשי הדירות בעשור האחרון ,נחשב את כל ההוצאות שהם הוציאו מכיסם כולל ריביות משכנתא העודף בין גובה המשכנתא לבין שכר הדירה שהיו צריכים לשלם בפועל ! עורכי דין ,תיווך,ביטוח חיים,תיקונים ושיפוצים . למי שלקח מקסימום מימון מותר האם בשורה התחתונה יצא לרב האנשים בכלל רווח ביד באמת מתוך עליית הערך של הדירה ?
שים לב שבחישוב תשלומי המשכנתא אני מסכים שצריך להוריד את גובהה השכירות שנחסכה בעקבות מגורים בדירה ורק לחשב את היתרה בין השכירות לתשלום משכנתא בפועל !
אוקיי. אם מעניין אותך דירה ממוצעת, תוכל להסתכל על הסיכום הזה למשל, שמדבר על מכירת דירה בהפסד.

אציין שבעוד שבוודאי הרווח בפועל נמוך מהרווח בהסתכלות צרה (בכמה קניתי\מכרתי), לא מעט אנשים עשו מאות אחוזים על עסקאות נדל"ן של דירה יחידה למגורים. לי באופן אישי לא אכפת מהממוצע. אני חושב שלך צריך להיות אכפת כמה אתה, שיודע להכניס את כל המספרים לתוך גליון אקסל ולקחת מקדמי בטחון, יכול להרוויח.

אם מעניין אותך דירה ממוצעת, תוכל להסתכל על הסיכום הזה למשל, שמדבר על מכירת דירה בהפסד.
לדעתי הוא מדבר על הפסד אחרי ניכוי האינפלציה, ובכל אופן הוא לא כותב שם מה הוא הכניס בחישובים.
לא מעט אנשים עשו מאות אחוזים על עסקאות נדל"ן של דירה יחידה למגורים.
אם הם עשו זאת אחרי עשרים-שלושים שנה, גם הסנופי יכול להראות תשואה כזאת.
אבל שוב, למה אתה מתכוון שהם עשו מאות אחוזים? על ההון העצמי הראשוני? אחרי כל התשלומים לאורך השנים (שהגיעו מהכיס שלך בדיוק כמוהו)?

אם הם עשו זאת אחרי עשרים-שלושים שנה, גם הסנופי יכול להראות תשואה כזאת.
כמובן. ניסיתי להבין אם מטרת השרשור היא להשוות תשואות בין דירה להשקעה להשקעה בשוק ההון (נושא שנטחן עד דק), ואני מגיב רק כי זאת לא השאלה.

כתבתי כדי לסתור את האינטואיציה של הפות"ש, שאומרת שהתשואה היא אפס כי אנשים שילמו לעצמם את המשכנתא.
אבל שוב, למה אתה מתכוון שהם עשו מאות אחוזים? על ההון העצמי הראשוני? אחרי כל התשלומים לאורך השנים (שהגיעו מהכיס שלך בדיוק כמוהו)?
אכן, על ההון העצמי הראשוני ואחרי כל הנ"ל. כשיש עליית מחירים של 50% לאורך התקופה, כל מטאטא יורה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B אם קניתי דירה כרווק, מה המיסוי עליה כשאמכור אחרי חתונה? נדל"ן 4
S מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות שוק ההון 28
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 23
A איך אני בודק את התאריך שבו קניתי מניה במערכת ספארק? פוסטים מאיכות נמוכה 1
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
Sander קניתי קרן ממונפת. עזרו לי להיפטר ממנה. שוק ההון 1
A קניתי קרן סל שמשקיעה בזהב שוק ההון 6
A קניתי קרן סל שמשקיעה בזהב שוק ההון 1
Jenia29 קניתי דירת סטודיו באתר סקי בגאורגיה (New Gudauri) נדל"ן 53
איליה איך קניתי רכב או למה כדאי לכיר\להבין בדברים שאתה לא תמיד תעשה בעצמך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53
ק קניתי בקיוסק השכונתי צרכנות פיננסית 3
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 1
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
I התמקחות על מחיר דירה חדשה נדל"ן 4
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
R מס על שכר דירה מיסים 2
ב ריהוט עבור דירה להשכרה נדל"ן 54
N דירה להשקעה - כלים למשקיע המתחיל נדל"ן 0
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
Y מס שבח ומס דירה שניה נדל"ן 3