שלום,
התכנון שלנו לקנות דירה למגורים עוד 4-5 שנים. ובנתיים לחסוך כסף להשקעה הראשונית שהמשכנתא תהיה קטנה יותר.
בשביל הדוגמא נניח שהתשואה השנתית היא 5% ואני רוצה לקנות דירה עוד 5 שנים שהיום עולה 2,000,000.
אחרי 5 שנים, בהנחת התשואה של 5%, הדירה תעלה בשוק 2,552,000~
אם אני מתלבט בין האם לקנות היום או בעוד 5 שנים,
כמה כסף בשקלים אני צריך לחסוך בשנה בשביל שתשואת הנדלן לא "תשיג" את כמות החיסכון השנתי שלי.
להבהרת השאלה שלי, נגיד אני מוכן להכנס רק אם עם יש לי 100% מהמימון.
אצטרך לחסוך 500,000 שח בחמש שנים בשביל להשלים את הפער בין הדירה שעלתה 2,000,000 למחירה אחרי 5 שנים.
כלומר אני צריך לוודא שהחיסכון השנתי שלי הוא לא פחות מ 100,000 בממומצע לשנה.
עכשיו כאשר מכניסים למשוואה את הנתון שמוכנים לקנות דירה עם משכנתא ויש ריבית על ההלוואה, איך נכון לברר כמה כסף צריך לחסוך בשנה בממומצע?
תודה
התכנון שלנו לקנות דירה למגורים עוד 4-5 שנים. ובנתיים לחסוך כסף להשקעה הראשונית שהמשכנתא תהיה קטנה יותר.
בשביל הדוגמא נניח שהתשואה השנתית היא 5% ואני רוצה לקנות דירה עוד 5 שנים שהיום עולה 2,000,000.
אחרי 5 שנים, בהנחת התשואה של 5%, הדירה תעלה בשוק 2,552,000~
אם אני מתלבט בין האם לקנות היום או בעוד 5 שנים,
כמה כסף בשקלים אני צריך לחסוך בשנה בשביל שתשואת הנדלן לא "תשיג" את כמות החיסכון השנתי שלי.
להבהרת השאלה שלי, נגיד אני מוכן להכנס רק אם עם יש לי 100% מהמימון.
אצטרך לחסוך 500,000 שח בחמש שנים בשביל להשלים את הפער בין הדירה שעלתה 2,000,000 למחירה אחרי 5 שנים.
כלומר אני צריך לוודא שהחיסכון השנתי שלי הוא לא פחות מ 100,000 בממומצע לשנה.
עכשיו כאשר מכניסים למשוואה את הנתון שמוכנים לקנות דירה עם משכנתא ויש ריבית על ההלוואה, איך נכון לברר כמה כסף צריך לחסוך בשנה בממומצע?
תודה