כי רון דרמר לא היה בצוות המשא ומתן בזמן העסקאות הקודמות.
דרך אגב, זוכר שהצבעת ל-רון דרמר בבחירות האחרונות? כי אני זוכר שהוא מינוי של ביבי בלי קשר לבחירות.
נו, ו? מה זה קשור?
אי אפשר לנהל דיון כשאין טענות ענייניות להתמודד איתן.
רלוונטיות מאוד לדיון.
כי יש מי שאומר שזה רק לשימור הקואליציה ויש מי שאומר שבשביל "לחץ צבאי".
תזכיר לי... כמה חודשים אנחנו כבר "כפסע מהנצחון המוחלט"?
כדאי ש״מי שאומר״ גם יידע לנמק, לא?
להערכתי חלק גדול מזה היה בגלל לבנון - הצורך לנהל כלכלת חימושים וימי מילואים כשיש עוד תמרון גדול באופק - ובגלל המגבלות של ממשל ביידן על אספקת חימושים. היום, מצד אחד לבנון מאחורינו ומצד שני נפתחה חזית לא צפויה בסוריה שדורשת הסטת כוחות לשם. וברקע כמובן יש את החטופים, ואי אפשר ללחוץ ״חזק מדי״ כל עוד רוצים לשמור על סיכוי להציל אותם, בחיים.
ומי שהיה בצוות המשא ומתן נמשך החוצה... כי?
לא יודע, שוב, מה זה קשור? אתה משתמש ב-ChatGPT כדי לחולל שאלות אקראיות?
שאי אפשר לשחרר חטופים עם לחץ צבאי. זה לא באמת עובד. גם ברמת הדיאלוג, אם אני אומר לך "תעשה את מה שאני אומר אבל גם אם תעשה את מה שאני אומר לך אני עדיין אהרוג אותך" למה שמישהו יכנס איתך למשא ומתן? וגם ברמה המבצעית. גלעד שליט הוחזק 24/7 עם מחבל מתאבד שהלך איתו לכל מקום למקרה שסיירת מטכ"ל או הימ"מ ינסו לחדור דרך הגג והחלונות, הוא פשוט ילחץ על ההדק.
אני מוכרח לציין שזה מתחיל להתיש אותי שאני צריך להסביר דברים שהם מובנים מאליהם.
החטופים ששוחררו, שוחררו בזכות הלחץ הצבאי, זו עובדה. הלחץ הצבאי הוא זה שנתן לישראל את הקלפים לנהל באמצעותם מו״מ על החטופים.
אני לא יודע מאיפה אתה מקבל את תמונת המציאות שלך, אבל אף אחד לא אמר ״תעשה את מה שאני אומר אבל גם אם תעשה את מה שאני אומר לך אני עדיין אהרוג אותך״. יש הצעה של חמאס לשחרור החטופים (שחרור אלפי מחבלים, הפסקת המלחמה, נסיגה מוחלטת של צה״ל מהרצועה, שיקום עזה וכו׳), ויש את ההצעה הנגדית של ישראל (הגליית הנהגת חמאס, פירוז מנשק). הלחץ הצבאי נועד לגרום לחמאס להסכים להצעה הישראלית, כי האלטרנטיבה מבחינתו תהיה גרועה עוד יותר.
די לשקר לציבור שמטרת המלחמה היא החזרת החטופים, זאת לא מטרה משנית ולא מטרה שלישית ולא מטרה רביעית. שתי "מטרות המלחמה העיקריות" סותרות אחת את השניה וכל בן אדם עם חצי מנת משכל מבין את זה.
עד עכשיו זו חד משמעית הייתה המטרה העיקרית. מטרת הלחץ הצבאי בשנה האחרונה הייתה אחת ויחידה - שחרור החטופים. מאז כיבוש רפיח לא נעשה כמעט דבר כדי לשרת אף מטרה אחרת מלבדה.
המטרה האמיתית של המלחמה היא לנסות לגרום לציבור לחשוב שביבי והקואליציה הגרועה ביותר בהיסטורית מדינת ישראל עושה משהו ו"תחזיקו אותי" כדי לנסות לגרום לי לשכוח את העובדה שהם אחראיים לאסון הזה.
לא חושב שמישהו שכח את זה ובכל מקרה מומלץ לנסות לראות את המציאות כפי שהיא, ולא מפוזיציה.
לא היה יותר מה לנצח אחרי שלושה חודשים בעזה. סיימנו את העבודה
טוב, בבירור אין לך מושג על מה אתה מדבר.
אפשר לרדוף אחרי כל קלאצ'ניקוב וכל פעיל חדש עוד עשרים שנה, ולעולם לא נסיים
א) בוודאי שנסיים כי מדובר בסוף בשטח קטן ומבודד וקצב ההריגה של פעילי חמאס יכול להיות גבוה בהרבה מקצב הגיוס שלהם, שקורה מתוך פול הולך וקטן של מועמדים.
ב) אף אחד לא מציע לרדוף אחרי כל פעיל. ברגע שהממשלה תחליט שהעדיפות היא לכיבוש עזה ומיטוט חמאס, על פני שחרור החטופים, המלחמה תסתיים תוך חודשים ספורים (אבל, כנראה, בלי החטופים). כשתראה חמש אוגדות נכנסות שוב לרצועת עזה, תדע שהחזרת החטופים היא כבר לא המטרה העליונה, אבל כל עוד זה לא קרה - זו בהחלט המטרה העליונה.