• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עוד קצת מדור ה-Y

• פותח הנושא פותח הנושא Danielovich
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שצריכה להיות סקאלה של מעורבות הורית, כאשר היא מקסימלית בגיל 0, ויורדת למינימום ככל שהילד מתבגר?
מצויין. אז ענית לעצמך על השאלה ששאלת למעלה מה הקשר בין צבא לבית ספר יסודי בהקשר הנדון ("הורות הליקופטר").
מה? בייביסיטר, סוציאליזציה, אינדוקטרינציה, והחדרת רוח המהפכה התעשייתית לנוער?
אשאיר לך לגלות לבד. לא יודע מאיפה להתחיל להסביר מה ילדים מקבלים מבית הספר. בגדול, קשור לנושאים חברתיים שקשה מאד עד בלתי אפשרי לקבל בחינוך ביתי.
מה לדעתך יתרום יותר ליכולת של ילד לדבר באנגלית: שלושה חודשים של שינון מילים באנגלית, או שלושה חודשי חופש באנגליה?
הנה אנחנו מסכימים סוף סוף. 30 שנה יתנו תוצאות אפילו טובות יותר. רלוונטי כמו דעה של עילוי בבית ספר גרמני של המאה ה-19.
אני לא מבין, ברחת עכשיו מהמהפכה התעשייתית? נסעת בזמן? לא ברור לך שמערכת החינוך שלנו חולה? שהיא ארכאית? ושהיא ממש לא מתאימה לעידן שבוגריה אמורים לחיות בו?
איך זה קשור לדיון? ברור שיש המון מה לשפר במערכת החינוך. מישהו טען אחרת? אני עדיין מחכה שיסבירו לי איך לבנות מערכת חינוך שבה הלימודים הם "כיף" (הנושא שהתנגדת לו למעלה) ועדיין ייצאו עם ידע רלוונטי במיומנויות יסוד - שפה, אריתמטיקה, אנגלית.

אני בעד חינוך ביתי אבל זה לא ישים לרוב האנשים כנראה. אנגלית- דורות של תלמידים יוצאים לעולם הגדול עם יכולת שיחה מביכה ביותר. בשביל זה צריך 12 שנים? או בכלל בית ספר? וזאת רק דוגמא אחת לבורות שאנשים יוצאים איתה מבית הספר
ולגבי החבר'ה- נו, אני מתארת לי שכולם היו שמחים להיפגש במגרש המשחקים או בטיול במקום במוסד הזה.
לא הבנתי את הטענה. אז אם היום הרמה לא מספקת צריך לשנן פחות באנגלית? אם ייפגשו במגרש המשחקים היכולות באנגלית תעלה?

אז אם היום הרמה לא מספקת צריך לשנן פחות באנגלית? אם ייפגשו במגרש המשחקים היכולות באנגלית תעלה?
אני עם בנימין בנושא הזה :)
בקשר לאנגלית, יש המון דרכים ללמד שפה (וגם לא הכרחי שזה יקרה במבנה גדול, מרובה חדרים ושורות של כסאות ושולחנות) והדרך של בית הספר היא אחת המשמימות והלא יעילות שבהן. לדעתי ומניסיוני.

אני עם בנימין בנושא הזה :)
בקשר לאנגלית, יש המון דרכים ללמד שפה (וגם לא הכרחי שזה יקרה במבנה גדול, מרובה חדרים ושורות של כסאות ושולחנות) והדרך של בית הספר היא אחת המשמימות והלא יעילות שבהן. לדעתי ומניסיוני.
אשמח לקבל הפנייה לאחת כזו שעובדת עם ילדים צעירים ושמבחינתם היא "כיף" (כי על זה הדיון).
אבל בבקשה לא הצעות בסגנון של "ללכת לגור בארץ אחרת" וכן כאלו שקשורות איכשהו למגבלת התקציב שקיימת במדינתנו המבורכת בילדים רבים מאד יחסית למקומות מתקדמים אחרים בעולם.

אשמח לקבל הפנייה לאחת כזו שעובדת עם ילדים צעירים ושמבחינתם היא "כיף" (כי על זה הדיון).
אין לי מושג. אני רק יודעת שהילדים שלי יצאו מהתיכון עם ציונים לא רעים ו...לא העזו לדבר באנגלית. לא בחו"ל, לא בביקורי משפחה מחו"ל- נאדה!
לי, לעומתם, התמזל לגדול בקיבוץ בשנות ה-70 ולהתרועע עם מתנדבים מכל העולם (דרך נפלאה ללמוד אנגלית).
אני מכירה משפחות שהקריאו לילדים ספרים באנגלית ושוחחו, שיחקו ושרו איתם מדי פעם באנגלית. נראה לי נחמד ללמוד ככה, לא?

מה בא אחרי Z ? האם זה יחזור ל A ?
אין לי מושג.
אני הדיוט מצוי. קורא סוציולוגיה חברתית בזמני הלא פנוי, ולומד בעצמי את מה שמעניין אותי לדעת עליו.
רוצה לשאול את עוז אלמוג? o_o

אין לי מושג. אני רק יודעת שהילדים שלי יצאו מהתיכון עם ציונים לא רעים ו...לא העזו לדבר באנגלית. לא בחו"ל, לא בביקורי משפחה מחו"ל- נאדה!
לי, לעומתם, התמזל לגדול בקיבוץ בשנות ה-70 ולהתרועע עם מתנדבים מכל העולם (דרך נפלאה ללמוד אנגלית).
אני מכירה משפחות שהקריאו לילדים ספרים באנגלית ושוחחו, שיחקו ושרו איתם מדי פעם באנגלית. נראה לי נחמד ללמוד ככה, לא?
זה עניין של דגשים. היום זה משתנה והולכים יותר לכיוון המדוברת.
כל מי שאני מכיר שלמד אנגלית בתיכון, היה לו בסיס מספיק טוב, שאם נאלץ לדבר אנגלית הוא השתלט על זה תוך פרק זמן קצר מאד כי הידע קיים. כשיודעים שפה, הדיבור דורש רק מעט ביטחון. כשלא יודעים, ומקשקשים משמיעה, בדרך כלל זה יוצא עילג מאד (להוציא כאלו עם כשרון טבעי לשפות).
בכל מקרה, דיברנו על גיל יסודי ורכישת מיומנויות יסוד. הבן שלי, סקרן מאין כמותו, לומד הכל מסרטונים ברשת - מתורת היחסות ועד קומבינטוריקה, אבל את לוח הכפל הוא שינן וגם את האי בי סי.

אבל את לוח הכפל הוא שינן וגם את האי בי סי.
יש דברים שצריך כנראה לשנן אבל מי אמר שזה חייב להיות במוסד ההוא? מה רע בלשחק בזה תוך כדי טיול בחוץ?
ואם כבר מדברים על שפות, אז שפת האם שלנו- עברית- איך התעללו בה במשך שנות דור בביה"ס, הא? לא לימדו את הבסיס (אותיות>הברות>ניקוד) אלא משהו שגידל לנו דור של עילגי מקלדת. לא יודעת מה קורה שם היום.

יש דברים שצריך כנראה לשנן אבל מי אמר שזה חייב להיות במוסד ההוא? מה רע בלשחק בזה תוך כדי טיול בחוץ?
ואם כבר מדברים על שפות, אז שפת האם שלנו- עברית- איך התעללו בה במשך שנות דור בביה"ס, הא? לא לימדו את הבסיס (אותיות>הברות>ניקוד) אלא משהו שגידל לנו דור של עילגי מקלדת. לא יודעת מה קורה שם היום.
זה בסדר שהדיון גולש, אבל אזכיר את הטענה שלי אליה התייחסתם. טענתי שלימוד מיומנויות יסוד הוא "לא כיף" בבית הספר היסודי. טענתם כנגדי שזו גישה נוראית.
בקשר לשיפורים בבית הספר אני מסכים לחלוטין ולא טענתי אחרת בשום מקום.
בקשר להצעות השיפור אני ממליץ לקרוא על שיטת החקר בלימוד מתמטיקה ומדוע היא נכשלה. בגיל הצעיר אין תחליף ללימוד שיטתי.

אני עדיין מחכה שיסבירו לי איך לבנות מערכת חינוך שבה הלימודים הם "כיף" (הנושא שהתנגדת לו למעלה) ועדיין ייצאו עם ידע רלוונטי במיומנויות יסוד - שפה, אריתמטיקה, אנגלית.
להסביר איך זה קצת קשה על רגל אחת, אבל אפשרי זה בהחלט כן. אני למדתי בבית ספר יסודי שבו היה כיף, וכולם יצאו משם מצליחים בחייהם, מיזמים ועד פרופסורים. הדבר הדומה לזה ביותר היום הוא גוונים שונים של בתי ספר דמוקרטיים. השאלה העיקרית בעיני היא אם המודל הזה ישים על כלל האוכלוסיה. לדעתי זה בעייתי כיום, לא כל כך בגלל תקציבים (העלות לא שונה בהרבה) אלא בגלל שההורים והמורים ברוב האוכלוסיה לא מכירים את הגישה ויהיו מאד חשדנים כלפיה.

להסביר איך זה קצת קשה על רגל אחת, אבל אפשרי זה בהחלט כן. אני למדתי בבית ספר יסודי שבו היה כיף, וכולם יצאו משם מצליחים בחייהם, מיזמים ועד פרופסורים. הדבר הדומה לזה ביותר היום הוא גוונים שונים של בתי ספר דמוקרטיים. השאלה העיקרית בעיני היא אם המודל הזה ישים על כלל האוכלוסיה. לדעתי זה בעייתי כיום, לא כל כך בגלל תקציבים (העלות לא שונה בהרבה) אלא בגלל שההורים והמורים ברוב האוכלוסיה לא מכירים את הגישה ויהיו מאד חשדנים כלפיה.
גם אני התרשמתי שרמת שביעות הרצון בדמוקרטים גבוהה יותר מאשר במערכת הכללית. זה הגיוני, כי מלכתחילה מדובר במי שמשלם כסף (ומבקירב בדרך כלל נוחות) למה שהוא מאמין בו (פחות חשדנים, כפי שתיארת). אני גם בספק אם זו מערכת מתאימה לכלל הילדים, גם אלו שלא הופכים בסופו של יום ליזמים, פרופסורים ושאר מצליחים בחייהם.

אני גם בספק אם זו מערכת מתאימה לכלל הילדים
אני אדגיש שכתבתי שהיא לא מתאימה לכל ההורים, לא שהיא לא מתאימה לכל הילדים. אני מתארת לעצמי שיש ילדים שהיא לא מתאימה להם, אבל יש הרבה יותר הורים כאלה.

יש גם בית ספר אנתרופוסופי אם כי איני יכול להגיד מה מידת ההצלחה של תלמידיו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
S איך מגרדים עוד 10K בשנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
אגוז_קוקוס דעה על תמהיל משכנתא (עוד אחד) נדל"ן 12
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
A עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40. התפתחות אישית 13
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ח עוד שרשור פוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 223
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
נת"י דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
A מיסוי דירה שניה - שהדירה הראשונה עוד בבנייה. נדל"ן 2
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
ו קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 139
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
G עוד שאלות על מניות ערך שוק ההון 0
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
E לא יכול לקנות עוד מנייר ערך מסוים שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
P עוד זליגת תמונות ת"ז של אזרחים? אוף טופיק 24
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
unrealx עוד אשכול על אופציות: חישוב שווי אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה