• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עוד קצת מדור ה-Y

• פותח הנושא פותח הנושא Danielovich
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני עובדת בעבודה שקשה להשיג בה עובדים שיתמידו אבל התנאים בה והמשכורת טובים. כל יום היעדרות של עובד/ת מקשה על שאר הצוות. ויתרתי על קידום למשרה ניהולית בגלל הכאב ראש של ניהול עובדים צעירים אחרי צבא שעמידה בזמנים, שמירה על ציוד, אחריות ובכלל מוסר עבודה לא הופנמו אצלם עדיין. בגלל שהעבודה שוחקת ומאומצת מאפשרים להם פריבילגיות דבר שבאף תחום אחר לדעתי לא היה קורה.. הצעירים נוסעים לחו"ל 3 פעמים בשנה עוד לפני שיש להם ותק רציני בעבודה, חוץ משאר היעדרויות (כולל זה שמודיעים שלא מגיעים מעכשיו לעכשיו..), דבוקים לסלולארי ועוד תופעות..

לא, זוגיות.
ותפתח את הביבליוגרפיה. עיתונים ואמצעי תקשורת למיניהם הם מקור מרכזי.
כשמבקרים סטנדרטים מדעיים של מחקר שלא קוראים צריך לקרוא את הפרק הדן בשיטות המחקר. מהרשימה הביבלוגרפית אי אפשר להסיק מסקנה כלשהי בקשר לסטנדרטים של המחקר ואפילו לא עד כמה מקור מסויים הוא "מרכזי".
בכל מקרה, מאחר שלא הפנית לשימוש ספציפי שפוגם במדעיות המחקר, אז רק אגיד באופן כללי, שבתחומים כמו סוציולוגיה, הסטוריה ועוד כמה, התייחסות לייצוג תקשרותי של תופעות חברתיות היא לגיטימית מבחינה מתודולוגית בסוגים שונים של מחקרים.

@singleton מתוך סקרנות, מה זאת העבודה הזו? ומה התנאים? אפשר גם בפרטי.

@nick
יש לא מעט 'אקדמאים' שמבלבלים בין מדעי החברה, ומדעי הרוח, לניאו מרקסיזם. בנוסף לא מעט מה'חוקרים' בתחום מבלבלים בין מחקר איכותני לבולשיט.

אבל, זה בשום צורה לא גורע מהתחומים ומהדיסצפלינות, כתחומי דעת, מחקר, וענפים במחשבה ובידע האנושי. רבות מהשאלות הנשאלות רלוונטיות ומרתקות. ומחקר איכותני הוא כלי נהדר ושימושי כשמשתמשים בו נכון.

מצד שני, כמויות הבולשיט..... יצא לי לדבר עם כמה אקדמאים ואקדמאיות שלא הייתי מעסיק כ Postmodernism Generator ...

אדם להיות חוקר גדול במדעים מדויקים
וגם לעסוק בשטויות
ע"ע ניוטון ואלכימיה

אתה איש מדע. איך אתה יכול לקרוא לזה מחקר?
זה לא הוגן... אני עושה מדע של נתונים כמותיים, תצפיות, השערות, אישושים וכל השיט הזה.
ויש כאלו (נתקלתי בהם במו חיי) שיגידו שביולוגיה היא הרצפה של המדע. שמתמטיקה ופיזיקה תיאורטיות הן המדע ה "אמיתי" או לפחות כימיה אנליטית.
גדול עליי בנעליים שלמות הדיון הזה של האם מדעי החברה ומדעי הרוח הם מדע (לא כמו שאני עושה אותו, אז מה?).
זה מחקר. בצורת הפשט שלו. עם מתודולוגיות ונתונים וביסוס של הנתונים.
הן דיסציפלנות אקדמאיות בפני עצמן. יש בהן תחומי דעת, היפותזות, היפרתיזות, מחקרים ועיתונים מדעיים, ביקורת עמיתים. זה שהנתונים האמפיריים שעליהם חלק מהמחקרים מושתתים...
והופסל'ה יצאתי מהאזור של הנעליים.
יש לי כבוד גם לדברים שאני לא מבין או לא מכבד, מבלי להשתמש בציניות קלה לשימוש... לאלוהים (לא מבין לא מכבד). להומאופתיה (מבין כי פלסבו, לא מכבד). לנשים (לא מבין, כן מכבד).
הכבוד הזה מקורו בכל מה שעוד יש עליי לדעת בהצטנעות גמורה ובגישת המי אני בכלל.
ענו פה לפניי כמה תשובות מעולות לשאלה הזו. גרהם למשל. לא יכלתי לכתוב את זה טוב יותר.

נו טוב, מודה באשמה. הקדשתי תשומת לב למחקר בערך במידה שאני מאמין ב"מדעיות" של התחום.
נדמה לי קצת שהגעת משוחד מראש. נשארת משוחד תוך כדי. חיפשת את הכשלים באופן שהוא ליקוט דובדבנים כמעט בנושא ספציפי שמעניין אותך (זוגיות?). למרבה הלא-פלא מצאת אותם ובקלות רבה. והנבואה המשוחדת מגשימת הציפיות שלך באה על סיפוקה תוך כדי שאתה מפספס את המסר.
לא שאני בא להגן על המחקר הנ"ל (מחקר? מי קרא לזה מחקר למען השם? חיק טפוווו) או על כותביו, אבל זה מזכיר לי צופה קוואנטי אחד שהכרתי, שכל פעם שצפה בניסוי עם משקפי המעבדה שלו ידע שהוא משנה את התוצאות, ואז כשהתוצאות השתנו (לעומת הציפיות המשוחדות ממילא שלו), הוא התרגש (התרגש!) לומר לעצמו עד כמה הוא צדק שהוא ידע שזה יקרה...
זו כמובן לא העלבה אישית או פיסקה "להיכנס" בך.

אני חושב שמי שדווקא כן יבחר להשקיע מהזמן (היקר?) שלו, יישב ויקרא קצת מהאתר הזה של עוז ותמר אלמוג, ומלכתחילה הוא מתעניין בדור ה- Y (ילידי שנת 1980 עד נניח 1990 וקצת) אל מול העולם ואל מול דורות קודמים, השינויים שעוברים על העולם הממילא הזוי הזה, הטכנולוגיה ואת מי ואת מה היא משרתת ולמה, הפייק ניוז של כל מה שמוצג לנו בערוצי התקשורת, תרבות הסמארטפונים, תרבות הפייסבוק-אינסטגרם-וואצאפ, תרבות הריטלין ובעיות הכאילו קשב וריכוז (תבדקו פעם מה זו באמת בעיית קשב וריכוז ותראו שזה לא קשור בכלל למה שאתם חושבים), תרבות נוגדי הדיכאון כי גם ככה קשה, תרבות הבלבול והחרדות, תרבות המגיע לי והמותר לי, תרבות הנתחתן-נתגרש-בקטנה, תרבות השימוש והנטישה וקוצר הרואי, תרבות הבקושי לקיחת אחריות וסוכנות אישית על ההחלטות שלך - יצליח לספוג לא מעט תובנות כתובות היטב בכפית לפה.
נראה לי שכתבתי די.

אני חושב שמי שדווקא כן יבחר להשקיע מהזמן (היקר?) שלו, יישב ויקרא קצת מהאתר הזה של עוז ותמר אלמוג, ומלכתחילה הוא מתעניין בדור ה- Y (ילידי שנת 1980 עד נניח 1990 וקצת) אל מול העולם ואל מול דורות קודמים,
אני השקעתי שעות, ועדיין ממשיכה, בקריאת החומר באתר שלהם. אני לא יכולה לזהות את איכות המחקרים שהם בחרו לצורך הצגת הנושאים אבל אני כן יכולה לזהות את המילים המניפולטיביות שהזוג בחר כדי לסכם את דעתם על הדור הצעיר. אגב, כבר יצא לי לקרוא לא מעט מדבריו של עוז אלמוג ואני ממש אלרגית לתובנות שלו (שלהערכתי מבוססות על דעתו האישית). זה בחור בגילי שגדל עם כפית כסף בפיו (לא אתפלא עם למד באוניברסיטה בחינם) וטוען להבדלים בין דור מפונק (הצעיר) לדור שאכל קש (אנחנו).
אז סליחה, אין הרבה משותף ביני לבינו! הוא לא אכל שום קש וכבנם של אלוף בצבא וד"ר לחינוך- הוא האליטה המתחסדת והנבובה בעיניי.
בכלל, אין שום הבדל מהותי בין הדורות. ההבדלים הם בין אנשים ובעיקר בהקשר של המקום שבו גדלו מבחינה תרבותית וכלכלית.

שלהערכתי מבוססות על דעתו האישית
מהותי להבנה. לא מעט מהמחקרים בתחומים ההומניים יכולים להיות מוטים בגלל נתונים קשים או מטעים לאיסוף וכמובן בגלל תפיסת העולם של המחבר (מה שנקרא ראיות אנקדוטליות). אני לוקח את זה בחשבון.
אני גם לוקח בחשבון את מה שרשמת - שהכל תלוי בבנאדם. ועדיין, מאפיינים חוצים בני אדם הם משהו שאני כן מצליח לשים לב אליו.

זה בחור בגילי שגדל עם כפית כסף בפיו
לא מעניין אותי אם הוא נרקומן לשעבר, מישהו שלא שילם על לימודיו בעוניברסיטה, או אחד שעבד משמרות לילה כל התואר כדי להחזיק את עצמו צף מעל המים. זה לא רלוונטי למה שאני קורא אצלו ובוחן בכלים ובהבנה שלי (בהינתן שאני מחסיר את ההשפעות של המחבר).

אין שום הבדל מהותי בין הדורות
לדעתי, זה פשוט לא נכון בעליל בגלל הטכנולוגיה שמשפיעה בצורה ישירה על אופיים של האנשים שאוחזים בה לבלי היכר. בגלל הצייטגייסט של התקופה. בגלל שיכלולים שהמין האנושי עובר כל הזמן כיצור קהילתי/חברתי בצורה של מיקרו-אבולוציה "קוגנטיבית" נקרא לה.
בגלל תרבות העדר והעדריות של המין שלנו (כולם הולכים לבית ספר, כולם עושים צבא, כולם לומדים לימודים גבוהים, כולם עובדים), קל להתעלם מההשלכות שמתחבאות להן בצדדים. כמובן כל מדינה ומה שהיא והמאפיינים הייחודיים שלה. אין טעם להשוות בין מדינה באפריקה לישראל או בין ארה"ב לישראל. למרות שהתרבות והעולם המערבי מאוד משכפל את עצמו.
ככה אני חושב.

בכלל, אין שום הבדל מהותי בין הדורות. ההבדלים הם בין אנשים ובעיקר בהקשר של המקום שבו גדלו מבחינה תרבותית וכלכלית.

כן ולא.
בתור בן 50+, אני גדלתי בבית עם השפעה דתית משמעותית, אמון מלא במה שנאמר באמצעי התקשורת הישראלים בעברית, וקשר אפסי ל"עולם". החברים מה"שכונה" היו כל עולמי יחד עם המשפחה, אבל הקשר איתם לא היה של 24 שעות, אלא רק כאשר יצאנו מהבית ונפגשנו בחוץ. ההורים עבדו מ 8 עד 4 וכשחזרו הביתה אכלו ארוחת ערב וקראו עיתון.
הילדים שלי (20+, זה דור Y? ) גדלו עם גישה ביקורתית ספקנית לכל מה שהם שומעים בתקשורת (כולל אינטרנט), השפעה דתית מינימלית, חברים שהם גם בשכונה אבל גם מפוזרים בכל העולם (לפי תחומי עניין) עם קשר רציף של 24 שעות, אבל לאו דוקא בפגישה פיזית. הגישה לעבודה היא טוטלית עם מסירות של 24X7 .

ההבדל העיקרי לדעתי הוא שלדור היום יש אינסוף מידע ואינסוף תקשורת רציפה ומיידית לכל העולם, בניגוד לדורות הקודמים. זה משפיע.

אם זה נכון שוטרינרים ורופאי שיניים מרווחים ככה, אז זה באמת בכי. אם פסיכולוגית תעסוקתית מרוויחה 6000-5000 ש"ח בחודש אז שתייעץ לעצמה מקצוע אחר.
באמת מצב בעייתי, אתה לא חושב? @Danielovich
לא נראה לי הגיוני. הילדים שלי אחרי צבא קיבלו הצעות לעבודות של כ- 6000 ש"ח למשרה מלאה (עבודות פיזיות או שירות לקוחות אבל, בכל זאת).
הבת שלי עם (אפילו לא) תואר בלוגיסטיקה קיבלה הצעות של בין 6 ל- 7K בלי ניסיון בכלל.

• אהבתי
Reactions: Roi
אדם להיות חוקר גדול במדעים מדויקים
וגם לעסוק בשטויות
ע"ע ניוטון ואלכימיה
אלכימיה זה לא שטויות!
אלכימיה זה מדע הכימיה לפני התפתחות השיטה המדעית והרבה ידע בכימיה וברפואה התגלה בזכותה.
כמובן שבאלכימיה עסקו גם שרלטנים אבל זה נכון לכל תחום

לא מעניין אותי אם הוא נרקומן לשעבר, מישהו שלא שילם על לימודיו בעוניברסיטה, או אחד שעבד משמרות לילה כל התואר כדי להחזיק את עצמו צף מעל המים. זה לא רלוונטי למה שאני קורא אצלו ובוחן בכלים ובהבנה שלי (בהינתן שאני מחסיר את ההשפעות של המחבר).
זה אולי לא רלוונטי לתובנות בתחום הביולוגיה אבל בתחום החברתי? ועוד איך! ואצל עוז אלמוג, לדעתי, הטיית האישור עובדת שעות נוספות.
זה פשוט לא נכון בעליל בגלל הטכנולוגיה שמשפיעה בצורה ישירה על אופיים של האנשים שאוחזים בה לבלי היכר.
הטכנולוגיה הזאת משפיעה לא פחות (אם לא יותר, לפי מחקרים מסויימים) על בני גילי וצפונה משם.
בגלל תרבות העדר והעדריות של המין שלנו (כולם הולכים לבית ספר, כולם עושים צבא, כולם לומדים לימודים גבוהים, כולם עובדים), קל להתעלם מההשלכות שמתחבאות להן בצדדים.
אבל אין לזה קשר להבדלים בין דוריים. העדר תמיד קיים.

בתור בן 50+, אני גדלתי בבית עם השפעה דתית משמעותית, אמון מלא במה שנאמר באמצעי התקשורת הישראלים בעברית, וקשר אפסי ל"עולם". החברים מה"שכונה" היו כל עולמי יחד עם המשפחה, אבל הקשר איתם לא היה של 24 שעות, אלא רק כאשר יצאנו מהבית ונפגשנו בחוץ. ההורים עבדו מ 8 עד 4 וכשחזרו הביתה אכלו ארוחת ערב וקראו עיתון.
בסדר, גם אצלי היה ככה. אבל מה קרה כשהטכנולוגיה איפשרה זמינות וירטואלית? כל הדורות החיים שינו התנהלות. גם ההורים שלי וגם אני הפסקנו להגיע לבתים של החברים ללא הודעה מראש ברגע שהטלפון הביתי הפך לנפוץ (בקיבוץ זה קרה רק בשנות ה-80). כולם התחילו להסתגר בבית עם הטלוויזיה וכו' וכו'... זה לא הבדל בין דורי.
הילדים שלי (20+, זה דור Y? ) גדלו עם גישה ביקורתית ספקנית לכל מה שהם שומעים בתקשורת (כולל אינטרנט), השפעה דתית מינימלית, חברים שהם גם בשכונה אבל גם מפוזרים בכל העולם (לפי תחומי עניין) עם קשר רציף של 24 שעות, אבל לאו דוקא בפגישה פיזית. הגישה לעבודה היא טוטלית עם מסירות של 24X7 .
גישה ביקורתית ספקנית לא קשורה להבדלי דורות. אולי הילדים שלך ספקנים בגלל שגדלו בבית כזה וסביבה כזאת. רוב האנשים, בכל הגילים, אינם ספקנים לגבי מה שהם קוראים/שומעים בתקשורת ובגלל זה נפוץ כ"כ הפייק ניוז וזה לא התחיל היום.
גישה טוטלית לעבודה לא קשורה גם להבדל בין דורי (אם כי עוז אלמוג דווקא מייחס לצעירים התנהלות הפוכה ממה שאתה טוען). מכורים לעבודה יש גם בגילנו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מתערב מבלי באמת להתערב...
בכל מה שקשור לדור ה- Y, באמת שצריך לקרוא ולחפור קצת באתר "אנשים" ולקרוא כמה שיותר מדו"ח המחקר של עוז ותמר אלמוג על דור ה- Y בישראל.
קראתי. המון.
הסכמתי כל כך הרבה עם הכתוב. ממש הרגשתי שזה מדבר עליי. מתחבר לדור שלי.
קניתי גם את הספר, שהוא גרסה מקוצרת, פחות יומרנית ויותר נעימה למשתמש של דו"ח המחקר.
יותר ממליץ. ממליץ מאוד. גם על הספר וגם על האתר המרתק והחופר הזה.
קראתי את הפרק האחרון, המסכם. או, לפחות כמה ממנו שהצלחתי לעבור לפני שהחשש להקיא את ארוחת הבוקר הפך למשמעותי.

בלושיט טהור שלא שווה התייחסות. וכן, אני מרגיש בנוח לפסול את כל הספר לפי בערך חצי מהסיכום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
S איך מגרדים עוד 10K בשנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
אגוז_קוקוס דעה על תמהיל משכנתא (עוד אחד) נדל"ן 12
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
A עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40. התפתחות אישית 13
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ח עוד שרשור פוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 223
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
נת"י דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
A מיסוי דירה שניה - שהדירה הראשונה עוד בבנייה. נדל"ן 2
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
ו קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 139
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
G עוד שאלות על מניות ערך שוק ההון 0
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
E לא יכול לקנות עוד מנייר ערך מסוים שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
P עוד זליגת תמונות ת"ז של אזרחים? אוף טופיק 24
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
unrealx עוד אשכול על אופציות: חישוב שווי אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה