מה הקשר להודעות שלי? כתבת
ועניתי לך שחוץ ממני יש 3394 ברוקרים שלא מסכימים עם הטענה שלך. מה בין זה ובין לקרוא הודעות שלי? הרי הציטוט שהבאתי ומייצג אותם הוא בדיוק הפוך ממה שאתה טוען. הייתי כותב אותו דבר גם אם זאת היתה ההודעה הראשונה והיחידה שלי בפורום.
במקרה הזה הבאתי ציטוט ולכן יש להתייחס אליו כאל כזה. אני לא לוקח זכויות יוצרים על טיעונים של אחרים גם אם אני מסכים איתם. מבין שלא נוח לך להתמודד עם זה שלא מדובר בטיעון של חבר אלמוני בפורום, אלא בדעה של כל הגופים הפיננסיים בעולם פחות או יותר.
לא הבנתי? אתה טוען שכל העולם טועה אבל אתה ועוד כמה חברים בפורום הסולידית צודקים? לך עם זה עד הסוף ואולי תזכה לתהילת עולם בסוף התהליך.
ואם אני אצמיד אותם למדד? זה יעזור לך?
בוא ננסה שוב:
יוסי מוציא את רוב כספו על עגלות בסופר. החליט יוסי לעשות חישוב ולהשקיע 100 עגלות סופר במניית אפל. אחרי שנה מכר יוסי את המניות ולשמחתו גילה כי כעת יש לו 110 עגלות סופר ולכן חישב ומצא שהרוויח 10% על ההשקעה. עד כאן מתאר לעצמי שאתה מסכים אלא אם כן שוב תשנה את דעתך.
אחרי מספר שנים, יוסי מתעשר מאוד ובנדיבותו מתחיל לממן עגלות סופר של אחרים - אחים ואחיות ילדים הורים וסתם חברים. סה״כ 50 עגלות סופר בשבוע. יוסי החליט שוב להשקיע עגלות סופר במניית אפל אלא שעכשיו הוא מבולבל. מדובר בעגלות שונות ומשונות וחלקן משתנה מדי שבוע. אי אפשר יהיה ככה באמת להבין אם הרוויח או הפסיד. חשב יוסי וחשב, ומצא רעיון גאוני וחדשני: במקום לספור עגלות סופר, הוא יספור שקלים ויצמיד אותם למדד - כך יוכל לדעת אחרי שנה אם הפסיד או הרוויח. לקח יוסי 100,000 שקלים וקנה מניית אפל ב $200 דולר. אחרי שנה מכר יוסי את מניית אפל ב$210 בדיוק ביום ששברה שיא חדש, אבל נשארו לו רק 95,000 שקלים, כי שער השקל התחזק באותה שנה ב10% מול הדולר. המדד היה סביב 1% באותה שנה גם בארץ וגם בארה״ב. בואו נעזור ליוסי להבין האם הרוויח או הפסיד והכיצד. מה מהאפשרויות הבאות נכון:
1. הוא בכלל לא הפסיד
2. הוא הפסיד כי חברת אפל גרועה
3. הוא הפסיד כי השקל התחזק מול הדולר
4. הכל פיקציה. אין בכלל בן אדם כזה.
.