• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון

• פותח הנושא פותח הנושא Delver
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Delver

משתמש בכיר
דירוג
4,322
לאחר שקראתי שוב את הפוסט המצויין של @FIYaacov (לינק, חשוב לקרוא כדי להבין את ההמשך) עלתה לי מחשבה.

אם נניח שאני פורש תוך שימוש במודל ה- V כדי לחזור מ- 60% מניות ביום הפרישה ל- 100% מניות לאחר 7 שנים, אז ה SWR שלי שהוא failsafe הוא 3.5%. במקרה הזה, היסטורית, אני מבוטח נגד מצב שבו התיק ייגמר לי לפני שיעברו 60 שנים.

אבל נוצר פה "סיכון" אחר שהוא שמרנות יתר - ברוב מוחלט של המקרים, התיק לא יסתיים באפס אלא יהיה גדול מאפס וסביר להניח גדול בהרבה גם מהסכום ההתחלתי. כך שאם אני פורש רק עם כסף שאני לא מייעד להורשה - מדובר בחוסר יעילות משווע.

אז חשבתי איך אפשר מצד אחד כן לנצל יותר כסף מהתיק לאורך הפרישה, אבל בלי לצאת מאזור ה failsafe?

כל המספרים הם ריאליים, אני מניח תשואת שוק ממוצעת של 6%

אם אני פורש עם תיק בגודל 100 ש"ח ובמשך 8 שנים אני מושך 3.5 ש"ח, אז בתום 8 שנים, אם התשואה הממוצעת של התיק 6% או יותר (תשואה ממוצעת היסטורית), יהיו לי בתיק 121.84 ש"ח (תשואה של 2.5% בשנה). בנקודה הזו, אני כבר יודע שהתרחיש של סיכון רצף התשואות לא התממש, זה מידע ודאי כי חלפו 8 שנים בתשואה ממוצעת או יותר.

מה יקרה אם בנקודה הזו אעמוד פנים שלא פרשתי בשנה שבה פרשתי אלא שנה לאחר מכן ושמאז עברו 7 שנים?
סכום המשיכה שלי יהיה 3.5% מתיק בגודל 102.5, כלומר 3.5875 ש"ח וידוע בודאות שחלפו 7 שנים שבמהלכן: לא התממש סיכון רצף התשואות, אני ב 100% מניות, אחוז המשיכה הוא עדיין failsafe ועומד על 3.5%.

האסטרטגיה הזו יכולה לעבור רק עבור אחוז משיכה שהוא failsafe ורק בחלוף מספיק זמן כדי להבטיח שסיכון רצף התשואות לא התממש (הבחירה ב 7 שנים היא רק לצורך הנוחות).

ההגדלה של המשיכה היא לא זניחה נומינלית, אם למשל מושכים סכום של 20k ש"ח, אז הגדלת ב 2.5% תיתן משיכה של 20.5k ש"ח.

כמו כן, כל עוד השוק מתנהג "יפה", ניתן לחזור ולהגדיל את סכום המשיכה מדי שנה.

כלומר:
- אני פורש עם כלל SWR failsafe של 3.5%
- אני בוחר כמות שנים שמספיקה כדי לומר שסיכון רצף התשואות לא התממש (N שנים).
- מדי שנה החל מהשנה ה N+1 אני יכול לבחון האם גודל התיק גדול או שווה ל 2.5% תשואה שנתית עם ריבית דריבית ל N+1 שנים.
- במידה וכן - אני יכול לשנות בדיעבד את שנת הפרישה שלי ללפני N שנים (במקום N+1 שנים) כך שה 3.5% נגזר מהסכום של התיק לפני N שנים בהנחת תשואה של 2.5% שנתי.

אשמח למחשבותיכם.

הנקודה החלשה היחידה שאני רואה פה היא שצריך להחליט מהו אותו N שנים שלאחריו אין תיק היסטורי שמתאפס.
מישהו מכיר מחקר כזה? או אולי פוסט של ERN שבו הוא מדבר על זה?

לא לגמרי הבנתי את האסטרטגיה, אבל תוודא שאתה לא מתעלם מתלויות.
אם למשל בשוק היו שנים טובות במיוחד והתנפחה בועה, סביר להניח שהשנים הבאות יהיו גרועות יותר (חזרה לממוצע) ולכן אסור לך לקבל החלטה על העלאת המשיכה לאור ההצלחה בשנים האחרונות.

לא לגמרי הבנתי את האסטרטגיה, אבל תוודא שאתה לא מתעלם מתלויו

אני אתן דוגמא עם זמנים:

נניח שפרשתי בתחילת שנת 2025, אני מושך 3.5 ש"ח מתוך תיק של 100 ש"ח (SWR), ולאחר 7 שנים, בתחילת שנת 2032, חזרתי ל 100% מניות, לפי האסטרטגיה.

אחרי שנה, בתחילת שנת 2033, בחלוף 8 שנין מהפרישה, אני מסתכל על גודל התיק ושואל, האם התיק תפקד כמצופה או למעלה מכך? (6% שנתי ריאלי, בקיזוז 3.5% שנמשכו). אם כן - זה אומר שהתרחיש של רצף התשואות לא התרחש.

במקרה כזה, אני מעמיד פנים שפרשתי בשנת 2026 ולא 2025, כך שעברו 7 שנים עם תשואה ממוצעת ומעלה, כלומר אני יכול למשוך 3.5% מהגודל הממוצע של התיק ב 2026, כלומר לא 3.5 ש"ח, אלא 3.5875 ש"ח.

הסכום הנומינלי גבוה יותר אבל הוא בדיוק 3.5% משווי התיק ב 2026, כלומר אני עדיין ב Failsafe SWR. והיות שמיום הפרישה החדשה כבר עברו 7 שנים שבמהלכן השוק תפקד ממוצע ומעלה - אני יודע שסיכון רצף התשואות לא התממש, אז לא מדובר ב"גלגול קוביה" חדשה.

מה שעשיתי פה הוא שפרשתי מחדש ב 2026 במקום ב 2025, רק שעשיתי זאת ב 2033, אחרי שאני כבר יודע שאין בכך סיכון.

מבחינה סטטיסטית, בדרך שאתה מציע, אתה מגדיל מאוד את הסיכון של רצף התשואות

מבחינה סטטיסטית, בדרך שאתה מציע, אתה מגדיל מאוד את הסיכון של רצף התשואות
אשמח להסבר, אני לא "מאפס" את הספירה, אני רק חוזר שנה אחרת אחורה, משנה 8 לשנה 7, כאשר אני יודע שסיכון רצף התשואות לא התרחש, כי ה 7 זה בעבר ולא בעתיד.

@MMM

אני אנסה לתת זווית נוספת:

אדם א, נקרא לו אדם, פורש בשנת 2025, לפי האטרטגיה שכתבתי קודם עם תיק של 100 שח ומושך 3.5%, לפי הסימולציות ההיסטוריות של ERN זה failsafe SWR, כלומר אין תרחיש היסטורי שבו התיק נגמר לפני שעברו 60 שנים.

אדם ב', נקרא לו בני, פורש בשנת 2026, לפי האטרטגיה שכתבתי קודם עם תיק של 102.5 שח ומושך 3.5%, לפי הסימולציות ההיסטוריות של ERN זה failsafe SWR, כלומר אין תרחיש היסטורי שבו התיק נגמר לפני שעברו 60 שנים.

מה שאני עושה, זה לעבור מתיק הפרישה של אדם לתיק הפרישה של בני, אבל רק בשנת 2033, אחרי שראיתי שסיכון רצף.התשואות לא התרחש לאורך 7 שנים רצופות מהפרישה של בני, כלומר זה אקסטרה ודאות.

@Delver
אם אני מבין אותך נכון אתה רוצה לנצל את זה שנשאר פחות זמן לסוף החיים, ולנצל משיכות גבוהות יותר.
לדעתי אפשר פשוט כל חודש שעובר לעשות את הסימולציה של ERN לפי תקופה של חודש אחד פחות ולקחת את הFailsafe החדש משם.

אשמח להסבר, אני לא "מאפס" את הספירה, אני רק חוזר שנה אחרת אחורה, משנה 8 לשנה 7, כאשר אני יודע שסיכון רצף התשואות לא התרחש, כי ה 7 זה בעבר ולא בעתיד.
נניח שההסתברות שסיכון רצף התשואות יתממש ב 10 השנים הראשונות של הפרישה שלנו הוא X.
ביום הפרישה אתה בעצם זורק את הקוביה פעם אחת.
אם עברה שנה מהפרישה והסיכון לא התממש אתה בעצם מציע לזרוק שוב את הקוביה ולההתחיל את המשחק מחדש.
אבל בכל משחק כשאתה זורק את הקוביה יש לך הסתברות X.
אז יוצא שבזריקה של N קוביות ההסתברות שסיכון רצף התשואות יתממש עולה ל N*X

נניח שההסתברות שסיכון רצף התשואות יתממש ב 10 השנים הראשונות של הפרישה שלנו הוא X.
ביום הפרישה אתה בעצם זורק את הקוביה פעם אחת.
אם עברה שנה מהפרישה והסיכון לא התממש אתה בעצם מציע לזרוק שוב את הקוביה ולההתחיל את המשחק מחדש.
אבל בכל משחק כשאתה זורק את הקוביה יש לך הסתברות X.
אז יוצא שבזריקה של N קוביות ההסתברות שסיכון רצף התשואות יתממש עולה ל N*X
לא, כשאני זורק את הקוביה אז אני עובר

מהסתברות של:
הסיכוי לסיכון רצף התשואות ב 10 השנים הראשונות, בהינתן שעברו 8 שנים. כלומר הסיכוי להתממשות הרצף בשנים 9+10.

להסתברות של:
הסיכוי לסיכון רצף התשואות ב 10 השנים הראשונות, בהינתן שעברו 7 שנים. כלומר הסיכוי להתממשות הרצף בשנים 8+9+10.

אני רוצה לטעון שהיו ובשני המקרים ה SWR מוגדר כ failsafe (כלומר סיכון אפס בהתבסס על ההיסטוריה) ובגלל ההסתברות המותנית שעברו 7 שנים, הסיכון היה אפס ונותר אפס ולמהדרין - היה אפסי ונותר אפסי.

@Delver
אם אני מבין אותך נכון אתה רוצה לנצל את זה שנשאר פחות זמן לסוף החיים, ולנצל משיכות גבוהות יותר.
לדעתי אפשר פשוט כל חודש שעובר לעשות את הסימולציה של ERN לפי תקופה של חודש אחד פחות ולקחת את הFailsafe החדש משם.

דומה, מה שאתה אומר מותיר אותנו באזור ה Failsafe ההיסטורי אבל לא מוריד את סיכון רצף התשואות העתידי, כי כל נקודה כזו היא פרישה מחדש (הטלת קוביה חדשה).

מה שעשה ERN זה להריץ סימולציה על העבר ולהגיע לנקודות failsafe על בסיס נתוני עבר. זה לא מחסן אותנו מתרחיש עתידי גרוע (רק נותן ביטחון מסוים).

מה שאני מציע הוא לפרוש מחדש אבל לא מנקודה כלשהי בהווה אלא מנקודה כלשהי בעבר, כך ששהסיכוי להתממשות סיכון רצף התשואות אפסי.

הסיכוי לסיכון רצף התשואות ב 10 השנים הראשונות, בהינתן שעברו 7 שנים. כלומר הסיכוי להתממשות הרצף בשנים 8+9+10.
אתה יודע לחשב את ההסתברות המותנית הזו? אני למשל חושב שאם לא הייתה מפולת אז עכשיו יש סיכון מוגבר למפולת.

מה שאני מציע הוא לפרוש מחדש אבל לא מנקודה כלשהי בהווה אלא מנקודה כלשהי בעבר, כך ששהסיכוי להתממשות סיכון רצף התשואות אפסי.
זה בוודאי מפוקפק, שהרי יש לך מידע נוסף על מה שארע, כך שזו לא זריקת קובייה מקרית.
אתן דוגמה מוגזמת. נניח שאנחנו יודעים בוודאות שאחרי שנה של פלוס 20% תמיד באה שנה עם מינוס 80%.

אתה מסתכל 3 שנים אחורה ורואה תשואות של 10,10,20%
האם תרצה לחשב את סיכון רצף התשואות מהנקודה לפני 3 שנים? אנחנו יודעים בוודאות שעכשיו תבוא מפולת איומה.

• אהבתי
Reactions: MMM
אתה יודע לחשב את ההסתברות המותנית הזו? אני למשל חושב שאם לא הייתה מפולת אז עכשיו יש סיכון מוגבר למפולת.

זה בוודאי מפוקפק, שהרי יש לך מידע נוסף על מה שארע, כך שזו לא זריקת קובייה מקרית.
אתן דוגמה מוגזמת. נניח שאנחנו יודעים בוודאות שאחרי שנה של פלוס 20% תמיד באה שנה עם מינוס 80%.

אתה מסתכל 3 שנים אחורה ורואה תשואות של 10,10,20%
האם תרצה לחשב את סיכון רצף התשואות מהנקודה לפני 3 שנים? אנחנו יודעים בוודאות שעכשיו תבוא מפולת איומה.

נקודה מעניינת, אבל סיכון רצף התשואות הוא קטלני רק בסמוך לתחילת הפרישה. אם למשל יש מפולת מתמשכת 10 שנים או יותר אחרי הפרישה - זה לא יאפס לנו התיק (על בסיס ההיסטוריה עד כה, כן?)

גם לא כל משבר או נפילה הוא קטלני לתיק, לנשל משבר קצר הרבה פחות מסוכן ממשבר ארוך מבחינת הפרישה.

ובכל התרחישים - אם נצמדים ל 3.5% משיכה, על בסיס נתונים היסטוריים - אנחנו חסינים בפני כלל התרחישים (תחת הנחות אסטרטגיית ה V המדוברת).

כלומר מה שאולי צריך לחשב פה זה לא את הסיכוי לסיכון רצף התשואות אלא את הסיכוי להתאפסות של התיק אחרי N שנים "רגילות" מתחילת הפרישה.

את הנתונים האלו אין לי אבל מה שכן יש לנו זה את מה מה ש @FIYaacov דיבר עליו, סימולציות פרישה ל 60 פחות N שנים.

נערך לאחרונה ב:
מעבר לכל מה שכתבו, אוסיף דני דברים:
1. כשאתה עורך מבחן סטטיסטי שוב שוב שוב (בכל שנה מחדש). אתה מגדיל את הסיכוי לטעות.
2. אתה גם מתעלם מהשונות שקיימת בחיים האמיתיים, כי אתה מניח לינאריות בהכל. לדוגמא נניח שבשנה הראשונה הייתה ירידה של 30% בתיק ואז 6 שנים של עלייה של 30%. בטוטאל, לא היה פה סיכון רצף התשואות. אבל האם בשנה ה8 אתה תיקח סכום קטן יותר לפי הלוגיקה שלך?

2. אתה גם מתעלם מהשונות שקיימת בחיים האמיתיים, כי אתה מניח לינאריות בהכל. לדוגמא נניח שבשנה הראשונה הייתה ירידה של 30% בתיק ואז 6 שנים של עלייה של 30%. בטוטאל, לא היה פה סיכון רצף התשואות. אבל האם בשנה ה8 אתה תיקח סכום קטן יותר לפי הלוגיקה שלך?

לפי הלוגיקה שלי, אני לא מתעלם, אלא זה לא משנה בכלל מה קרה בדרך. אני מסתכל רק על הסכום של התיק בנקודת הבחינה, האם הוא נמצא בנקודה הצפויה באופן ליניארי.

אם בדרך הייתה מפולת ולכן התיק בשנה ה 8 הוא underperforming, לא אוכל לבצע את ההתאמה שאני מדבר עליה, עד שהוא יתאושש ויתכנס שוב לממוצע.

נערך לאחרונה ב:
אני לא בטוח שאנחנו לא עושים את זה בלי קשר לאסטרטגיה עצמה.
באסטרטגיה "הרגילה" - ברגע הפרישה אתה אומר לעצמך שאתה מוציא 4% מהתיק, ויש סיכוי של 96% שהכל יהיה בסדר עד שארית ימי חייך.

באסטרטגיה שפותח"ש מציע - אם לאחר שנה אתה משנה את המספרים, אתה בעצם עורך מבחן חדש, שוב יש סיכוי של 96% שהכל יהיה בסדר. אבל הפעם אתה צריך גם לקחת בחשבון את המבחן הקודם.
הסיכוי שגם במבחן הראשון הכל יהיה בסדר וגם במבחן השני הכל יהיה בסדר הוא 92.16% (96% בריבוע). ואם עורכים את המבחן שוב שוב אז המספרים יורדים בצורה מעריכית, אחרי 10 שנים כאלו הסיכוי שכל המבחנים יסתדרו הוא רק 66%.

לפי הלוגיקה שלי, אני לא מתעלם, אלא זה לא משנה בכלל מה קרה בדרך. אני מסתכל רק על הסכום של התיק בנקודת הבחינה, האם הוא נמצא בנקודה הצפויה באופן ליניארי.

אם בדרך הייתה מפולת ולכן התיק בשנה ה 8 הוא underperforming, לא אוכל לבצע את ההתאמה שאני מדבר עליה, עד שהוא יתאושש ויתכנס שוב לממוצע.
זה נשמע כמו אסטרטגיה מעניינת ואני אשמח לראות סימולציות כדי לבחון את איתנותה. אני כן חוששת שאתה מעלה את הסיכון, כי אתה כל הזמן מבצע התאמות כלפי מעלה אבל לא מטה.

אתה מבצע את ההתאמות כי אתה חושש מרצף התשואות בהתחלה, אבל מתעלם מבעיות אחרות. לדוגמא נניח ש8 שנים ראשונות הכל לינארי כפי שאתה מצפה, לכן אתה מעלה את ההפרשה השנתית. ואז לאחר מכן יש 8 שנים של ירידות. אתה לא מבצע שום התאמות בגלל הירידות, אבל אתה במצב פחות טוב מהמצב המקורי, מכיוון שהעלית את ההפרשה בשנה הראשונה. מסכים? אתה מתעלם מהעלייה בסיכון הזו.

מעבר לזה, אני חושבת שבמציאות יהיה קשה יותר לבצע את האסטרטגיה. אבל שוב היא נשמעת מעניינת ואשמח לראות סימולציות שיענו על חלק מהשאלות האלו, ויעלו שאלות נוספות.

באסטרטגיה שפותח"ש מציע - אם לאחר שנה אתה משנה את המספרים, אתה בעצם עורך מבחן חדש, שוב יש סיכוי של 96% שהכל יהיה בסדר. אבל הפעם אתה צריך גם לקחת בחשבון את המבחן הקודם.
הסיכוי שגם במבחן הראשון הכל יהיה בסדר וגם במבחן השני הכל יהיה בסדר הוא 92.16% (96% בריבוע). ואם עורכים את המבחן שוב שוב אז המספרים יורדים בצורה מעריכית, אחרי 10 שנים כאלו הסיכוי שכל המבחנים יסתדרו הוא רק 66%.
1. את מתעלמת מזה שכל מבחן הוא לתקופה הולכת וקצרה.
2. חולק עלייך שאם אני "מחליף" מבחן שאני צריך שגם המבחן הראשון ימשיך להתקיים.

2. חולק עלייך שאם אני "מחליף" מבחן שאני צריך שגם המבחן הראשון ימשיך להתקיים.
מסכימה חלקית.
האם אתה מסכים עם הדוגמא שהבאתי?
לדוגמא נניח ש8 שנים ראשונות הכל לינארי כפי שאתה מצפה, לכן אתה מעלה את ההפרשה השנתית. ואז לאחר מכן יש 8 שנים של ירידות. אתה לא מבצע שום התאמות בגלל הירידות, אבל אתה במצב פחות טוב מהמצב המקורי, מכיוון שהעלית את ההפרשה בשנה הראשונה. מסכים? אתה מתעלם מהעלייה בסיכון הזו.
אני מסכימה שאני החמרתי והנחתי שכל המבחנים חייבים להתקיים, אבל גם אי אפשר להתעלם לחלוטין.

לכן, אני מעוניינת בסימולציה

האם אתה מסכים עם הדוגמא שהבאתי?
מסכים, ואכן מתלבט בין לקחת as is מה שהצעתי או את המינימום בין:
1. להמשיך עם 4% צמוד מדד לפי הסכום והתרופה המקורית
2. הגרלה מחדש לפי הסכום והתקופה החדשים

אבל מרגיש לי שזה יותר מדי בטוח.

לכן, אני מעוניינת בסימולציה
פעם לא היו לי ילדים והיה לי כוח :)
השאלה אם יש לי יותר כוח לעשות סימולציה או פשוט לעבוד עוד כמה שנים ולמשוך לפי 3.25% צמוד שזה failsafe לכל המצבים שהיו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מתקרב ליעד.. מחשבות יומני מסע אישיים 10
T בן 23 - מחשבות על צעדי ההמשך ! יומני מסע אישיים 1
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
de dud מחשבות על הגירה בעקבות המצב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1208
F מחשבות כפירה על קרנות צוברות שוק ההון 10
H מחשבות ותהיות - השקעה נוספת בנדל"ן נדל"ן 2
G מחשבות על חשבון בנק ייעודי לחיסכונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
נגב מחשבות על תכנון ארוך טווח - ביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
ע מחשבות על תמהיל משכנתא בזמנים של ריבית נמוכה נדל"ן 4
מ הייטק - מחשבות על מעבר עבודה התפתחות אישית 5
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
תפוזינה מחשבות נדל"ן 29
E מחשבות והתלבטויות בנוגע לדירה להשקעה נדל"ן 7
I מחשבות על סיכונים שוק ההון 1
E מחשבות מעבר לגשר. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
B מחשבות לגבי IRA שוק ההון 64
A מחשבות על כלל ה4 אחוז ורמת הסיכון שלו פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 45
N מחשבות על עתיד האנושות אוף טופיק 50
Y מחשבות על פנסיה צרכנות פיננסית 3
ImCarryGG מחשבות על בית קטן custom אוף טופיק 15
O מחשבות על ניוד ביטוח מנהלים שוק ההון 6
ד מחשבות על מעמד הביניים אוף טופיק 86
ב we work - מחשבות על חד קרן שוק ההון 176
Squirrel השקעה ראשונה בסכום משמעותי - מחשבות? שוק ההון 16
ד מחשבות על עבודה במגזר הפיננסי אוף טופיק 30
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
JBUZZ מחשבות על משקל הניירות בתעודות סל [מניות או אג"ח] שוק ההון 1
ה יזמות חדשה - מחשבות ראשוניות לאחר ניסוח יעדי פרישה יומני מסע אישיים 0
ט מחשבות לעתיד יומני מסע אישיים 126
V מחשבות קשות על התואר... התפתחות אישית 33
אנא-אל מחשבות על אוניברסיטה התפתחות אישית 204
L מחשבות על השוק - בהקשר הפיזור שוק ההון 1
breezblock נדל"ן כחלק מתיק השקעות - מחשבות לשעת ערב מיותרת. שוק ההון 17
amidar מחשבות על SDIV... שוק ההון 26
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
C הגדלת הפנסיה החודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
י הגדלת ההפרשה לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ריש-לקיש הגדלת אחוז הניכוי של החלק שלי בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T הגדלת הוצאות לשיפור איכות החיים התפתחות אישית 39

נושאים דומים

Back
למעלה