איך אפשר להעריך תרחיש שלא קרה מעולם?
אם זה מדאיג אותך אז תפזר על ברוקרים ומנפיקות. אני למשל מפזר כרגע על שלושה ברוקרים ושלוש מנפיקות (איישרס/ואנגרד/אינבסקו)
אם לא יועיל אז לא יזיק.
כן
השאלה באיזה רמה
האם יתכן שתיפרד מכספך לתקופה של ימים-שבועות-חודשים, סביר מאוד (בהתרחשות)
האם יתכן שכספך יעלם לתמיד, שואף לאפס
אבל, אילו תרחישי קיצון לטענך, אני רואה יותר סיכויים שממשלה כלשהי תשים יד על החיסכונות שלך ואז כל מה שאמרתי משתנה, וגם פיזור על פני מנפיקות באותה טריטוריה לא יעזור, אז מצרף המלצה על פיזור טריטוריאלי להפחתחת הסיכון הנל גם
תרחישי הקיצון שאתה חושב עליהם הם באמת זניחים לחלוטין אבל התרחיש שצריך באמת להדאיג אותך זה שאם תמות חס וחלילה בפתאומיות כתוצאה מתאונה למשל אז היורשים החוקיים שלך ישלמו המון כסף למס הכנסה של ארה"ב
תקרא על מס עיזבון אמריקאי (Estate tax).
זה לא ספציפי ל-VT אלא עבור ניירות אמריקאים.
מקווה שמיותר לציין שלאמריקאים לא כדאי להתקרב לקרנות איריות
עריכה:
ואם מעניין אותך להבין לאן שייך כל נייר שאתה מחזיק, המילה הרלוונטית באנגלית היא domicile
למשל הנייר CSPX עוקב אחר הסנופי, אך הdomicile שלו הוא אירלנד.
הנייר VOO עוקב אחר הסנופי, אך הdomicile שלו בUSA.
תרחישי הקיצון שאתה חושב עליהם הם באמת זניחים לחלוטין אבל התרחיש שצריך באמת להדאיג אותך זה שאם תמות חס וחלילה בפתאומיות כתוצאה מתאונה למשל אז היורשים החוקיים שלך ישלמו המון כסף למס הכנסה של ארה"ב
זה ממש לא נכון. זה נאכף לא מעט פעמים, השאלה באיזה נסיבות.
אכן במקרה של סתם תיק השקעות פשוט מאוד נדיר שזה נאכף. אבל לא הייתי אומר "מעולם לא".
בנוסף, הבעיה שהדבר הזה יכול בקלות להשתנות בעתיד. וברגע שזה ישתנה זה הרבה פעמים כבר "מאוחר מידי" כי הקנס בלעבור מנייר אחד לאחר הוא לא קטן.