קראתי עכשיו את הפוסט של הסולידית על סיכון מט"ח.
הטענה שלה היא כזו,
אם אני מושקע בכפל מט"ח, אני חשוף רק לנכס הבסיס.
לדוגמה: נניח ואני משקיע בקרן סל דולרית בשוק היפני, הרי שאני לא חשוף לסיכון בתזוזה בשערי הדולר אלה רק לתזוזה במטבע היפני עצמו.
היא הסבירה את זה דרך משוואה שלא הצלחתי להבין והאובססיה שלי גרמה לי להיתקע על זה ליטרלי שעה.
אני חושב שהבנתי אבל אני אשמח שמישהו שמבין את ההיגיון מאחורה בצורה טובה יגיד לי אם זו הסיבה.
מה שאני מבין זה ככה,
נניח ויש לי 50 ין בנכס הבסיס.
ונניח ששער הדולר הוא 4 שקלים.
הווה אומר, שכשאעשה המרה מ-ין לדולר יהיו לי יהיו לי 12.25 דולר. אחר כך כשאעשה המרה חוזרת מ 12.25 דולר לשקל ואכפיל ב 4 הרי שחזרתי ל 50 שקלים.
ואם השער יהיה 8 שקלים הסיפור הוא אותו סיפור.
50 ין חלקי 8 דולר שווים ל 6.25 דולר. נכפיל את זה בשער 8 לשקל והגענו בחזרה ל 50.
רק מה שלא מסתדר לי כאן זה שאיך הגעתי מ 50 יין ל 50 שקל ושער של דולר לשקל שהשוויתי למספר 4 או למספר 8 לא מסתדר כשמשווים דולר לשקל כי אז הייחוס שונה.
קיצור לא הבנתי כלום, עזרה!
הטענה שלה היא כזו,
אם אני מושקע בכפל מט"ח, אני חשוף רק לנכס הבסיס.
לדוגמה: נניח ואני משקיע בקרן סל דולרית בשוק היפני, הרי שאני לא חשוף לסיכון בתזוזה בשערי הדולר אלה רק לתזוזה במטבע היפני עצמו.
היא הסבירה את זה דרך משוואה שלא הצלחתי להבין והאובססיה שלי גרמה לי להיתקע על זה ליטרלי שעה.
אני חושב שהבנתי אבל אני אשמח שמישהו שמבין את ההיגיון מאחורה בצורה טובה יגיד לי אם זו הסיבה.
מה שאני מבין זה ככה,
נניח ויש לי 50 ין בנכס הבסיס.
ונניח ששער הדולר הוא 4 שקלים.
הווה אומר, שכשאעשה המרה מ-ין לדולר יהיו לי יהיו לי 12.25 דולר. אחר כך כשאעשה המרה חוזרת מ 12.25 דולר לשקל ואכפיל ב 4 הרי שחזרתי ל 50 שקלים.
ואם השער יהיה 8 שקלים הסיפור הוא אותו סיפור.
50 ין חלקי 8 דולר שווים ל 6.25 דולר. נכפיל את זה בשער 8 לשקל והגענו בחזרה ל 50.
רק מה שלא מסתדר לי כאן זה שאיך הגעתי מ 50 יין ל 50 שקל ושער של דולר לשקל שהשוויתי למספר 4 או למספר 8 לא מסתדר כשמשווים דולר לשקל כי אז הייחוס שונה.
קיצור לא הבנתי כלום, עזרה!