• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סיכון מט"ח בהשקעה בקרנות סל

• פותח הנושא פותח הנושא N1231
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

N1231

משתמש סולידי
דירוג
8
קראתי עכשיו את הפוסט של הסולידית על סיכון מט"ח.
הטענה שלה היא כזו,
אם אני מושקע בכפל מט"ח, אני חשוף רק לנכס הבסיס.
לדוגמה: נניח ואני משקיע בקרן סל דולרית בשוק היפני, הרי שאני לא חשוף לסיכון בתזוזה בשערי הדולר אלה רק לתזוזה במטבע היפני עצמו.
היא הסבירה את זה דרך משוואה שלא הצלחתי להבין והאובססיה שלי גרמה לי להיתקע על זה ליטרלי שעה.
אני חושב שהבנתי אבל אני אשמח שמישהו שמבין את ההיגיון מאחורה בצורה טובה יגיד לי אם זו הסיבה.
מה שאני מבין זה ככה,
נניח ויש לי 50 ין בנכס הבסיס.
ונניח ששער הדולר הוא 4 שקלים.
הווה אומר, שכשאעשה המרה מ-ין לדולר יהיו לי יהיו לי 12.25 דולר. אחר כך כשאעשה המרה חוזרת מ 12.25 דולר לשקל ואכפיל ב 4 הרי שחזרתי ל 50 שקלים.
ואם השער יהיה 8 שקלים הסיפור הוא אותו סיפור.
50 ין חלקי 8 דולר שווים ל 6.25 דולר. נכפיל את זה בשער 8 לשקל והגענו בחזרה ל 50.
רק מה שלא מסתדר לי כאן זה שאיך הגעתי מ 50 יין ל 50 שקל ושער של דולר לשקל שהשוויתי למספר 4 או למספר 8 לא מסתדר כשמשווים דולר לשקל כי אז הייחוס שונה.
קיצור לא הבנתי כלום, עזרה!

אם מה שמשתנה זה הדולר, אז הוא משתנה ביחס לשקל וביחס לין במקביל וההשפעה של השינוי מתבטלת, כך שבפועל היחס בין השקל לין נשמר.
בפועל כמובן שהיחסים בין כל המטבעות משתנים כל הזמן וקשה גם להגיד ששינוי במטבע אחד הוא אי פעם מנותק משינויים במטבעות האחרים.
אבל מתמטית זה די פשוט
כשאתה קונה:
Your purchased yen = yen/dollar * dollar/shekel

אם הדבר היחיד שמשתנה זה הדולר
Your purchased yen = yen/new dollar * new dollar/shekel
אז מצבך לא השתנה (הדולר במכנה מתבטל עם הדולר במונה)

היא הסבירה את זה דרך משוואה שלא הצלחתי להבין והאובססיה שלי גרמה לי להיתקע על זה ליטרלי שעה.
דווקא הבנת מצויין, זה אחד מהמקרים שהסולידית טועה. כאשר אתה משקיע במניות אתה לא חשוף לשום סיכון מטבע, לא לשקל, לא לין ולא לדולר.

להרחבה כדאי שתקרא את כל הדיון פה:

דווקא הבנת מצויין, זה אחד מהמקרים שהסולידית טועה. כאשר אתה משקיע במניות אתה לא חשוף לשום סיכון מטבע, לא לשקל, לא לין ולא לדולר.
תוכל לפרט בבקשה למה זה המצב לדעתך?

כאשר אתה משקיע במניות אתה לא חשוף לשום סיכון מטבע, לא לשקל, לא לין ולא לדולר.
מתנצל מראש אבל אני תמיד מרגיש צורך להוסיף את ההערה שאומרת שאם יש לך תוכניות להחזיר בעתיד את ההשקעה לשקלים ולהשתמש בהם (מה שקיים אצל אנשים רבים) אז אתה בהחלט חשוף לסיכון מטבע. רק לצורך הדוגמה: נניח וקנית דירה מקבלן. שילמת 10% ו 90% נוספים תשלם עוד ארבע שנים. בינתיים השקעת את הכסף ב S&P500. בהחלט ייתכן מצב שהמדד בנקודות יעלה אבל בגלל התחזקות של השקל אתה תמצא עצמך עם פחות שקלים ותאלץ להשלים כסף לקבלן.

מתנצל מראש אבל אני תמיד מרגיש צורך להוסיף את ההערה שאומרת שאם יש לך תוכניות להחזיר בעתיד את ההשקעה לשקלים ולהשתמש בהם (מה שקיים אצל אנשים רבים) אז אתה בהחלט חשוף לסיכון מטבע. רק לצורך הדוגמה: נניח וקנית דירה מקבלן. שילמת 10% ו 90% נוספים תשלם עוד ארבע שנים. בינתיים השקעת את הכסף ב S&P500. בהחלט ייתכן מצב שהמדד בנקודות יעלה אבל בגלל התחזקות של השקל אתה תמצא עצמך עם פחות שקלים ותאלץ להשלים כסף לקבלן.
מניות זה מבלבל אז בוא נדבר על גוש זהב.

נניח שהחזקת גוש זהב, אכן ייתכן שלאורך זמן מחירו בשקלים ירד ועכשיו יש לך פחות שקלים לשלם לקבלן (אגב, מחירו יכול לעלות במקביל בדולרים).

האם היית אומר שאחזקה של גוש זהב חושפת אותך לשער השקל/דולר?

לא, לזהב יש ערך פנימי שמשתנה כל הזמן ואינו תלוי בשערי מט"ח. אז מניות זה אותו דבר.

האם היית אומר שאחזקה של גוש זהב חושפת אותך לשער השקל/דולר?
אתה לא חייב לקרוא לזה חשיפה לשקל/דולר. אני קראתי לזה חשיפת מטבע אבל אפשר גם לבחור שם אחר כמו חשיפה להתחזקות השקל. השמות פחות משנים. מה שאני טוען זה שאם היו לך שקלים וויתרת עליהם לטובת זהב, אתה תלוי ביחס שקל/זהב. יש מצב שתקרא בעיתון שהזהב התחזק ושבר שיא חדש, אבל תכלס ביד יהיו לך פחות שקלים. אם העולם היה מודד את הזהב בשקלים ולא בדולרים אז זה היה פחות מבלבל.

אתה תלוי ביחס שקל/זהב
זה אני מסכים, רק שאין פה שום מט"ח.

ובאותה מידה אם קנית מניות אז אתה תלוי ביחס שקל/מניות. לא צריך לערבב פה את הדולר כמטבע מתווך או כל מטבע אחר.

לכן אני טוען שקניית מניות לא חושפת אותך לסיכון מטבע.
לא משנה באיזה מטבע רכשת/מכרת את הקרן, יהיה לך אותו סכום.
אתה כמובן נשאר חשוף לסיכונים של אחזקת מניות.

זה אני מסכים, רק שאין פה שום מט"ח.

ובאותה מידה אם קנית מניות אז אתה תלוי ביחס שקל/מניות. לא צריך לערבב פה את הדולר כמטבע מתווך או כל מטבע אחר.

לכן אני טוען שקניית מניות לא חושפת אותך לסיכון מטבע.
לא משנה באיזה מטבע רכשת/מכרת את הקרן, יהיה לך אותו סכום.
אתה כמובן נשאר חשוף לסיכונים של אחזקת מניות.
היא חושפת בצורה חלקית.
כשאני מחזיק שקל - אני לא חשוף לשום סיכון ביחס לשקל.
בעת קניה מניה, אני מהמר על יחס שקל<>מניה.
אממה, מניה היא לא איזה סימן שאלה.
היא מורכת מביצועים שלה, נכסים שלה ועוד.
מה לעשות, רובם לא מתומחרים בשקל.
חברה כמו גוגל, היא אולי לא צמודת דולר, אבל היא וודאי צמודת מט"ח ביחס אל השקל.
ירידה של הדולר אולי לא תפריע לי, כי המניה לא מושפעת רק מדולר, אלא מכלל המט"ח.
עליה של השקל, כן תפריע לי, כי עלולה להתקזז, ואף ליצור הפסד למרות עלית המניה כשלעצמה.
כך שתיאורטי, הייתי צריך גידור סל מט"ח, רק שאין כזה אופציה.
האופציה היחידה זה גידור ביחס למטבע ספציפי.
בחירה בדולר היא הגיונית (בצורה חלקית, ואף מעט מסוכנת) מחמת שבד"כ הוא המטעע המשמעותי של המניה (לא שהמניה נסחרת בו, אלא של שוויות הנכסים שלה, מכירות שלה, הוצאות שלה)

לכן משפט שאומר:
סכום גדול בש"חים, שאתה צריך עבור יעד מוגדר בשקל, יש מקום לגדר.
אתה אמנם לוקח את סיכון התרחיש ההפוך (היחלשות השקל), אבל הוא לא אמור להפריע לך, כי אתה צריך שקל, גם במחיר של חולשה שלו.

(לפני כל ההתקפות, אנסה לתמצת:
השקעה בסנופי היא לא הימור מט"ח, אבל כן חושפת אותי לסיכון ש'סחורת' השקל תעשה יותר מהמניה, ותיצור לי הפסד.
גידור של תשואת המניה אל מול כלל יחס שקל<>מט"ח היה פותר את הבעיה.
אין כזו אופציה.
לכן גידור של נטרול דולר הוא הגיוני חלקית, בתרחישים מסויימים, תוך סיכון של הימור דולר<>מט"ח)

בעת קניה מניה, אני מהמר על יחס שקל<>מניה.
לא. השקל כשקל לא באמת מעניין אותך (אלא אם כן יש לך התחייבות שקלית עתידית, כמו למשל אם לקחת הלוואה).
מה שמעניין אותך זה ההוצאות שלך.
כלומר אתה בעצם מהמר על היחס בין המניה לבין חלב במכולת (או סל הוצאות).
סכום גדול בש"חים, שאתה צריך עבור יעד מוגדר בשקל, יש מקום לגדר.
אם יש לך באמת יעד מוגדר גדול בשקלים אז אולי יש הגיון בגידור.
אבל זה מקרה מאוד מאוד נדיר שלא רלונטי ל90% מהאנשים.
אתה אמנם לוקח את סיכון התרחיש ההפוך (היחלשות השקל), אבל הוא לא אמור להפריע לך, כי אתה צריך שקל, גם במחיר של חולשה שלו.
שוב, רק במקרה שאתה צריך שקל. שזה מקרה מאוד נדיר.
אם אתה צריך את זה למחיה, אז היחלשות השקל דוקא מאוד תפגע בך אם אתה מחזיק שקלים. כי זה אומר שאתה צריך יותר שקלים לכל שק של קמח שאתה קונה במכולת.

אתה מוזמן לקרוא את הסיפור על שלומה וארצי כדי להבין למה המקרים הללו לא סימטריים.

עליה של השקל, כן תפריע לי, כי עלולה להתקזז, ואף ליצור הפסד למרות עלית המניה כשלעצמה.
עליה של השקל לא תפריע לך.
אכן יהיו לך פחות שקלים, אבל השקל כזכור התחזק ולכן הוא קונה עכשיו יותר (זהב, ביטקויין, יורו, מניות של אפל וכל נכס סחיר אחר).

אגב, אין דבר כזה, "עליית המניה". המנייה יכולה לעלות בדולרים ובמקביל לרדת בשקלים, או להפך.

השקעה בסנופי היא לא הימור מט"ח, אבל כן חושפת אותי לסיכון ש'סחורת' השקל תעשה יותר מהמניה, ותיצור לי הפסד.
זה נכון, אבל תקף לכל השקעה בנכס שיש בו סיכון. הסיכון מקורו בתנודתיות הנכס, לא ביחס שקל/סל מטבעות.
דמיין למשל שהיית קונה את המנייה ביורו. תסכים שמצבך היה זהה, כך שאין שום דבר מיוחד ביחס שקל/סל מטבעות.

לא. השקל כשקל לא באמת מעניין אותך (אלא אם כן יש לך התחייבות שקלית עתידית, כמו למשל אם לקחת הלוואה).
מה שמעניין אותך זה ההוצאות שלך.
כלומר אתה בעצם מהמר על היחס בין המניה לבין חלב במכולת (או סל הוצאות).
עליה של השקל לא תפריע לך.
אכן יהיו לך פחות שקלים, אבל השקל כזכור התחזק ולכן הוא קונה עכשיו יותר (זהב, ביטקויין, יורו, מניות של אפל וכל נכס סחיר אחר).
שניכם פספסתם.
הוא העיר מפורש לגבי סיטואציה כזו:
...ההערה שאומרת שאם יש לך תוכניות להחזיר בעתיד את ההשקעה לשקלים ולהשתמש בהם...רק לצורך הדוגמה: נניח וקנית דירה מקבלן. שילמת 10% ו 90% נוספים תשלם עוד ארבע שנים.
וגם אני הדגשתי במפורש לגבי סיטאוציה כזו:
צריך עבור יעד מוגדר בשקל
כי אתה צריך שקל, גם במחיר של חולשה שלו
יכול להיות כל מיני דוגמאות לאופציה כזו.
חלק במשכנתא שהוא לא צמוד. (או שאר הלוואות)
תשלום לקבלן כשזה לא צמוד. (יש קבלנים שמאפשרים הטבה כזו, כמו"כ יש אחוזים עיסקא שלא צמודים)

כאגב:
אם יש לך באמת יעד מוגדר גדול בשקלים אז אולי יש הגיון בגידור.
אבל זה מקרה מאוד מאוד נדיר שלא רלונטי ל90% מהאנשים.
סכום גדול בש"חים...
הגיוני חלקית, בתרחישים מסויימים,

ה נכון, אבל תקף לכל השקעה בנכס שיש בו סיכון. הסיכון מקורו בתנודתיות הנכס, לא ביחס שקל/סל מטבעות.
דמיין למשל שהיית קונה את המנייה ביורו. תסכים שמצבך היה זהה, כך שאין שום דבר מיוחד ביחס שקל/סל מטבעות.
לא מדויק.
כמו שהסברתי.
חלק מהתנודתיות של מניה תלויה במטבע בו היא פועלת (לא נסחרת)
ככל שהמטבע מרכזי יותר, הוא משפיע יותר.
(עליה של דולר או יורו, בהחלט משחקת לטובתה של חברה עולמית שמוחרת בארה"ב או באירופה, בניגוד לשקל שהוא שולי עד בלתי משפיע כלל.)
זה כמובן לא כלל קבוע, אבל בדרך כלל ככל שהוא מטבע מרכזי יותר, הוא משפיע יותר על המניה.

חלק מהתנודתיות של מניה תלויה במטבע בו היא פועלת (לא נסחרת)
באיזה מטבע חברה כמו אפל או גוגל פועלת?
אלו חברות שמוכרות בכל העולם ופועלות בכל המטבעות שיש בעולם. יש לשתיהן אפילו מרכזי פיתוח בישראל, ככה שיש להן הוצאות שתלויות בשקל.
הוא העיר מפורש לגבי סיטואציה כזו:
סבבה. הנקודה שהתרחיש הזה הוא יחסית נדיר.
לרוב האנשים אין התחייבות עתידית בשקלים, למרות שהרבה חושבים בטעות שיש להם כי הם לא מבינים שההוצאות שלהם לא צמודות לשקל.
(עליה של דולר או יורו,
מה זה עליה של דולר? עליה יחסית למה?
ואם הדולר עולה יחסית לאירו, זה טוב או רע למניה? או שאולי זה האירו שירד יחסית לדולר?
ואם הדולר והאירו לא זזו, אבל כל שאר המטבעות בעולם עלו/ירדו?
זה כמובן לא כלל קבוע, אבל בדרך כלל ככל שהוא מטבע מרכזי יותר, הוא משפיע יותר על המניה.

ואגב, גם התלות הזאת במטבע לא באמת קיימת (היא קיימת לטווח קצר בצורה מוגבלת). אם מחר תיהיה היפר-אינפלציה בדולר והוא יהיה שווה 1 חלקי מליון מהמחיר שלו היום, אתה חושב שההכנסות של החברות בארה"ב ירדו פי מליון? שההוצאות ירדו פי מליון? לא
מה שיקרה זה שהמחיר הנקוב בדולר של המוצר יעלה פי מליון, והשכר ושאר ההוצאות שלהם בארה"ב יעלו פי מליון וריאלית (או יחסית לכל שאר המטבעות בעולם) כמעט ולא יהיה הבדל בהכנסות/הוצאות בארה"ב.

באותה מידה אם קנית מניות אז אתה תלוי ביחס שקל/מניות
מה זה יחס שקל/מניות? מישהו מודד את מניית אפל בשקלים?
יוסף קנה מניית אפל אחרי שאמרו לו שאין קשר בין מטבע לבין השקעה במניות. אחרי שנה החברה דיווחה על שיאי מכירה, המנייה מזנקת 10% לשיא כל הזמנים. במקבל טרמפ מכריז שהוא מקים בסיסי צבא אמריקאים בישראל ומשקיע בה מיליארדי דולרים. השקל מזנק בטרוף ועכשיו 1 דולר=1 שקל. יוסף צריך כעת למכור את מניית אפל ולשלם לקבלן את החוב אבל נשאר רק עם שליש מהשקלים שהיו לו לפני ההשקעה. למה בעצם יוסף הפסיד כל כך הרבה? בגלל שהשקיע בחברה כושלת? או בגלל שהיה חשוף לסיכון מטבע? או שאולי יש לדעתך סיבה אחרת? ולמה ג׳ונתן שהיה בדיוק במצב של יוסף אבל גר באנגליה החזיר את החוב לקבלן הלונדוני ונשאר לו עודף? איך יכול להיות שיוסף הפסיד את התחתונים וג׳ונתן הרוויח? הרי שניהם חשופים לדבריך רק למניית אפל?

• אהבתי
Reactions: MMM
מה זה יחס שקל/מניות?
היחיס בין שוויה המניה לשווי השקל.
מישהו מודד את מניית אפל בשקלים?
כן - ישראלי שמשקיע באפל למשל.
יוסף צריך כעת למכור את מניית אפל ולשלם לקבלן את החוב
איזה חוב?
ל99% מהאנשים אין חוב לקבלנים שצמוד לשקל.
אם יש לך התחייבות גדולה שצמודה לשקל זה סיפור אחר.
למה בעצם יוסף הפסיד כל כך הרבה?
כי הוא לקח התחייבות מאוד גדולה במטבע בשם "שקל". והוא הפסיד כי בין הרגע שהוא לקח את ההתחייבות ועד מועד התשלום השווי של השקל עלה ולכן הוא צריך לשלם יותר כסף.
ולמה ג׳ונתן שהיה בדיוק במצב של יוסף אבל גר באנגליה החזיר את החוב לקבלן הלונדוני ונשאר לו עודף?
כי גונתן לא עשה שורט על השקל (התחייבות לשלם שקלים בעתיד) אלא עשה שורט על הפאונד. והפאונד לא עלה כמו השקל בדוגמא שלך.
זה לא קשור להשקעה באפל, זה קשור להתחייבות לשלם שקלים בעתיד (ששוב - זה משהו ש99% מהאנשים לא עושים).

באיזה מטבע חברה כמו אפל או גוגל פועלת?
נכון.
כתבתי במפורש שהם מט"ח כללי.
אלו חברות שמוכרות בכל העולם ופועלות בכל המטבעות שיש בעולם. יש לשתיהן אפילו מרכזי פיתוח בישראל, ככה שיש להן הוצאות שתלויות בשקל.
הוצאות שקל זה רק מחזק את החשש שלי מהתחזקות שקל. (אם כי כמובן, השפעה זניחה של ממש ביחס להוצאות הכלליות שלהם)
הקטע הוא בעיקר ההכנסות (ונכסים).
סבבה. הנקודה שהתרחיש הזה הוא יחסית נדיר.
לרוב האנשים אין התחייבות עתידית בשקלים, למרות שהרבה חושבים בטעות שיש להם כי הם לא מבינים שההוצאות שלהם לא צמודות לשקל.
מסכים שהוא תרחיש לא תדיר.
אם כי לא מסכים עם ההגדרה יחסית נדיר.
הכל עניין של אזור חיוג.
לדוג' בציבור החרדי, הלוואה מגמ"ח זה דבר שכיח, ושם אין הצמדה לשום מדד.
מה זה עליה של דולר? עליה יחסית למה?
ואם הדולר עולה יחסית לאירו, זה טוב או רע למניה? או שאולי זה האירו שירד יחסית לדולר?
הרעיון הוא פשוט.
ככל ויש מטבע שהוא משמעותי להכנסות של המניה, כך התחזקות שלו אל מול כלל המט"ח, תתרום להתחזקות של המניה אל מול המט"ח.

(למען ההקצנה: חברה שמספקת שירות תמיכה בארה"ב ע"י נציגים בישראל.
משלמת משכורות בשקלים, ומקבל הכנסות בדולרים.
התחזקות של הדולר, תגרום לעלית מנייתה.
התחזקות של השקל תגרום לירידה של המניה.
למען ההקצנה נוסיף גם נכסים בארה"ב.)

המניה היא סחורה.
יש לה המון משתנים שמשפיעים על השוויות שלה.
לדוג' אפל
הביקוש למוצרים שלה, וכו'.
בין היתר, אם נמצא שההוצאות שלה דולריות וההכנסות שלה מתחלקות בין דולר ליורו, הרי שהיחלשות של הדולר אמורה לתרום לה.
אמנם ההשפעה של זה מוגבלת, אבל קיימת.
ואגב, גם התלות הזאת במטבע לא באמת קיימת (היא קיימת לטווח קצר בצורה מוגבלת). אם מחר תיהיה היפר-אינפלציה בדולר והוא יהיה שווה 1 חלקי מליון מהמחיר שלו היום, אתה חושב שההכנסות של החברות בארה"ב ירדו פי מליון? שההוצאות ירדו פי מליון? לא
מה שיקרה זה שהמחיר הנקוב בדולר של המוצר יעלה פי מליון, והשכר ושאר ההוצאות שלהם בארה"ב יעלו פי מליון וריאלית (או יחסית לכל שאר המטבעות בעולם) כמעט ולא יהיה הבדל בהכנסות/הוצאות בארה"ב.
בתרחיש קיצוני?
אכן. (וגם אז האיזון לא יהיה מושלם)
בתרחיש אפשרי?
לא.
התחזקות של כמה אחוזים לוקח המון זמן למערכת 'להכיל' אותה.
(נניח ויש ירידה של 5 % בדולר, תוך כמה זמן ממוצע השוק יעלה משכורת ב 5 %?)

בכל אופן זה נראה לי סתם 'טחינה'.
בשורה התחתונה כולם מסכימים שהשקעה במניה, היא בעצם הימור (תוחלת חיובית) על שער מניה<>שקל.
(לפני שאתה קופץ: אתה לא טוען שאין הימור, אלא שלא אכפת לך להמר, כי גם אם 'תפסיד' והשקל יתחזק, המוצרים במכולת יעלו יותר זול)
גידור פותר את הבעיה חלקית (כי הוא מעביר את זה למצב של הימור דולר<>מניה) - עדיין הימור, אבל על מטבע שיותר 'מובנה' במניה.
כך או כך, זה רלוונטי רק למי שמגדר על השקל כערך אבסלוטי.
מי שנצרך סה"כ עבור הקניה במכולת מחר (כח הקניה של השקל העתידי) - גידור עושה לו בדיוק ההיפך, מכניס אותו להימור שקל<>דולר.
כי הוא לא צריך את הסחורה ששמה שקל, אלא את הסחורות שסה"כ נקובים בשקל.

נערך לאחרונה ב:
בשורה התחתונה כולם מסכימים שהשקעה במניה, היא בעצם הימור (תוחלת חיובית) על שער מניה<>שקל.
תיקון קל, זה הימור על שער מניה<>כוח קניה

זה נכון שאתה רגיל ונוח לך למדוד כוח קניה בשקלים. אבל זה לא הכרחי.
הרי אם כל מניה תהיה שווה המון שקלים אבל השווי של השקל יימחק, זה לא ישמח אותך.

מה זה יחס שקל/מניות? מישהו מודד את מניית אפל בשקלים?
מישהו מודד את מניית טבע (הדואלית) בשקלים? כן. כל מנייה אפשר למדוד בכל מטבע.

אבל אתה צודק שהיחס שקל/מניות הוא לא סטנדרטי, השתמשתי בו כי בדוגמה שלך הייתה התחייבות שקלית ולכן זה היחס המתאים לסיפור. כאמור, לדעתי בדרך כלל היחס המעניין הוא מניות/כוח קניה.

אבל השקל כזכור התחזק ולכן הוא קונה עכשיו יותר
הטענה שלך ושל רונן נשמעת הגיונית, השאלה היא האם זה באמת עובד כך?
כלומר כאשר השקל מתחזק (כוח קנייה עולה), אזי המחירים בסופר השכונתי יורדים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O סיכון בפקודת מרקט בהמרת מט"ח גדולה שוק ההון 11
א סיכון מט"ח ביחס חיסכון עמלות שוק ההון 4
ק השוואת סיכון בין תיק מגודר לתיק חשוף מט"ח שוק ההון 8
Res Cogitans צמצום סיכון מט"ח על ידי מיצוע חודשי שוק ההון 0
ayeletavr סיכון מט"ח שוק ההון 5
O סיכון מט"ח שוק ההון 11
M מיליון דולר מושקעים ב-VT בלבד - סיכון בתרחישי קיצון שוק ההון 2
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
ד השקעה בקרקעות - תוחלת מול סיכון נדל"ן 3
C 100K ש"ח ב- IB - נזילות + סיכון נמוך שוק ההון 3
I Private Equity, הון סיכון ושאר השקעות אלטרנטיביות שוק ההון 9
ת האם יש סיכון להפסד נומינלי באג"ח? שוק ההון 17
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
ז לבטח הכל בחברת ביטוח אחת - סיכון? צרכנות פיננסית 4
C סיכון בקרנות ETF קטנות יחסית שוק ההון 0
J פיזור סיכון בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15
מ סיכון בפייר?? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
F סיכון בקריסת בית השקעות ibi למשל פוסטים מאיכות נמוכה 16
O גובה סיכון בתיק שוק ההון 16
אבי.נהיר תשואה חסרת סיכון להשוואה נדל"ן 4
S האם קיים סיכון כלשהו בניהול קופת גמל בגלובלנט (בדומה לסלייס)? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
עידו ג סיכון ומסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
B פדיון תיק השקעה ומעבר לברוקר זר לאור המלחמה- סיכון או השקעה? שוק ההון 10
D דירוג בנקים לפי סיכון צרכנות פיננסית 2
כ הפחתת סיכון לפני ובפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
J אופציות put ו call כדי לגדר סיכון על מניה ספציפית שוק ההון 43
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
עידו ג סיכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ע עדיין אג"ח להורדת סיכון רצף תשואות? שוק ההון 12
B סיכון לקרן סל מטעם בנק שיכול ליפול שוק ההון 6
Plato אג"ח ארה"ב - סיכון מטבע שוק ההון 11
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
cypriano de rore סיכון סגירת חשבון של אינטרקטיב בסיטיבנק שוק ההון 17
S תהיות על יעילות השקעות שמערבות סיכון למס ירושה אמריקאי מיסים 7
Y נייר ערך זר עוקב s&p 500 ללא סיכון מס ירושה ארה"ב שוק ההון 10
K מחיר למשתכן - סיכון בעקבות אג"ח של הקבלן נדל"ן 4
שם משתמש בעייתי קרן כספית שקלית: השקעה ללא סיכון? שוק ההון 5
S נטישת לקוחות מאלטשולר - סיכון ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
א BTB רמת סיכון שוק ההון 23
ד סיכון מטח בדוגמא של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 7
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
S שינוי תמהיל עקב הבנת סיבולת סיכון שוק ההון 14
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18