במידה ומנפיק האג"ח לא פושט רגל, האם קניית אג"ח ישירות יכול לגרום לי להפסד נומינלי?
אם אני מחזיק עד לפדיון אף פעם לא אפסיד נומינלית אם המנפיק יחזיר לי את הקרן, לא?
למשל בציטוט הזה הכוונה במילה "במיוחד" היא שאפשר להפסיד גם אם אחזיק עד לפדיון או שרק אם לא אחזיק עד לפדיון אוכל להפסיד נומינלית?
כלומר, האם העלאת או הורדת הריבית משפיעה על אג"ח שקניתי? לפי מה שאני יודע, אג"ח זו התחייבות להחזיר סכום כסף מסוים וריבית על הסכום במועד קבוע מראש, איך ריבית בנק ישראל משפיעה על האג"ח במידה ואני לא מוכר אותו?
מה הכוונה "עלולים"?האם יש סיכוי שהקרן תפסיד?
התשואה לפדיון של אג"ח היא שילוב של תשלומי הקופון ורווחי/הפסדי הון שנובעים משינויים במחיר האג"ח בבורסה. כאשר הריבית עולה כמו עכשיו, מחירי האג"ח יורדים ועלולים להניב הפסדי הון (כמו השנה).
אם אני מחזיק עד לפדיון אף פעם לא אפסיד נומינלית אם המנפיק יחזיר לי את הקרן, לא?
למשל בציטוט הזה הכוונה במילה "במיוחד" היא שאפשר להפסיד גם אם אחזיק עד לפדיון או שרק אם לא אחזיק עד לפדיון אוכל להפסיד נומינלית?
אלא שחשוב לזכור שאגרות חוב, בניגוד לפקדונות, הם ניירות ערך, וכל נייר ערך יכול לייצר הפסד (במיוחד אם אין בכוונתכם להחזיק את האג"ח עד לפידיון
כלומר, האם העלאת או הורדת הריבית משפיעה על אג"ח שקניתי? לפי מה שאני יודע, אג"ח זו התחייבות להחזיר סכום כסף מסוים וריבית על הסכום במועד קבוע מראש, איך ריבית בנק ישראל משפיעה על האג"ח במידה ואני לא מוכר אותו?
נערך לאחרונה ב: