• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה.

• פותח הנושא פותח הנושא SomeGuy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ראיתי ולא הבנתי מה זה אומר לכן שאלתי. מה הכוונה באינפלציה משפיעה רק על ההפקדות אם המס הוא על הרווחים ואיך אין פה ריבית דריבית?
הרווח הוא המחיר הנוכחי פחות עלות הבסיס. האינפלציה קובעת את היחס בין עלות הבסיס הנומינלית והריאלית.
אם השקעתי ואחרי 50 שנים הרווח הריאלי הוא 95% מהתיק, אז אני חייב לשלם מס בכל מקרה על לפחות 95% מהתיק. המיסוי הריאלי יכול לחסוך לי רק תשלום מס על ההפרש בין עלות הבסיס הנומינלית לריאלית, אבל אם מלכתחילה עלות הבסיס הריאלית נמוכה ביחס לשווי התיק, זה פשוט לא מאוד משמעותי כאחוז מהתיק.

הרווח הוא המחיר הנוכחי פחות עלות הבסיס. האינפלציה קובעת את היחס בין עלות הבסיס הנומינלית והריאלית.
אם השקעתי ואחרי 50 שנים הרווח הריאלי הוא 95% מהתיק, אז אני חייב לשלם מס בכל מקרה על לפחות 95% מהתיק. המיסוי הריאלי יכול לחסוך לי רק תשלום מס על ההפרש בין עלות הבסיס הנומינלית לריאלית, אבל אם מלכתחילה עלות הבסיס הריאלית נמוכה ביחס לשווי התיק, זה פשוט לא מאוד משמעותי כאחוז מהתיק.
השקעתי מאה שקל מניח תשואה עשרה אחוז לשנה כי קל לי להבין עם עשרות. שנה הבאה מאה ועשר שקל אינפלציה שתי אחוז משלם מס של שני שקל אם מכרתי אבל לא מכרתי שנה אחר כך יש לי 121 שקל לא אשלם מס של 4.2 שקל אם אמכור עכשיו? סליחה שזה יוצא טרחני פשוט יש כאן נקודה שהיא באמת לא פשוטה בשבילי להבנה קראתי מספר שרשורים בנושא

נערך לאחרונה ב:
אני לא מצליח להבין, אם מניחים אינפלציה של שתי אחוז ההגיון אומר שמיסוי לפי מדד המחירים לצרכן מוסיף לי חצי אחוז רווח בשנה. אני מסתכל באקסל ורואה שהמספרים אומרים אחרת. מישהו יכול להסביר לי למה? אני לא בטוח שאני מבין איך מחשבים רווח ריאלי נכון לאורך יותר משנה אחת.
תניח לרגע אינפלציה של 100% (או אפילו 1000000%). תשואה ריאלית 0%. אחרי 50 שנה, אתה משלם 25% מס על כל הרווח במיסוי נומינלי ו-0% במיסוי ריאלי. 25% הבדל על פני 50 שנה, זה פחות מ-0.5% הבדל בתשואה השנתית. בהינתן אינפלציה מתונה יותר ותשואה ריאלית גבוהה יותר, ההבדל כמובן קטן.

מה שאתה כותב נכון לשנה אחת, אבל אתה לא משלם את המס כל שנה מחדש אלא דוחה אותו.

השקעתי מאה שקל מניח תשואה עשרה אחוז לשנה כי קל לי להבין עם עשרות. שנה הבאה מאה ועשר שקל אינפלציה שתי אחוז משלם מס של שני שקל אם מכרתי אבל לא מכרתי שנה אחר כך יש לי 121 שקל לא אשלם מס של 4.2 שקל אם אמכור עכשיו? סליחה שזה יוצא טרחני פשוט יש כאן נקודה שהיא באמת לא פשוטה בשבילי להבנה קראתי מספר שרשורים בנושא
החישוב שלך לא ברור. עלות הבסיס הריאלית אחרי שנתיים היא
קוד:
100*102%^2
ולכן תשלם מס של 4.24.

מאיפה הדוגמה של 50 שנה? נראה לי שהיא מייצגת מקרה נדיר שבנדירים, אלא אם מניחים העברה בין דורית ואז אפשר כמובן לבחור גם מאות שנים כטווח ההשקעה.

מאיפה הדוגמה של 50 שנה? נראה לי שהיא מייצגת מקרה נדיר שבנדירים, אלא אם מניחים העברה בין דורית ואז אפשר כמובן לבחור גם מאות שנים כטווח ההשקעה.
דוגמה כדי להמחיש את מהות החישוב, ככל שזה יותר קיצוני כך יותר ברור שהחישוב של 0.5% בשנה שגוי. ממש בתחילת השרשור יש גרפים כלליים לפי שנים... ובאופן כללי הייתי אומר שלשכבות שמוכרים מאוחר יותר יש יותר השפעה משכבות שמוכרים מוקדם יותר, כלומר אם הייתי בשלב הצבירה 30 שנים ואז בשלב המשיכה 30 שנים אז טווח הזמן המייצג "בממוצע" הוא לא 30 אלא יותר, אם כי לא ערכתי חישוב מסודר בנושא.

דוגמה כדי להמחיש את מהות החישוב, ככל שזה יותר קיצוני כך יותר ברור שהחישוב של 0.5% בשנה שגוי. ממש בתחילת השרשור יש גרפים כלליים לפי שנים... ובאופן כללי הייתי אומר שלשכבות שמוכרים מאוחר יותר יש יותר השפעה משכבות שמוכרים מוקדם יותר, כלומר אם הייתי בשלב הצבירה 30 שנים ואז בשלב המשיכה 30 שנים אז טווח הזמן המייצג "בממוצע" הוא לא 30 אלא יותר, אם כי לא ערכתי חישוב מסודר בנושא.
כלומר, אדם חוסך מגיל 25 עד גיל 55 ואז מושך עד גיל 85. אם כל שנה הוא מושך את השכבה שנחסכה 30 שנה קודם לכן, אז אכן צריך לעשות חישוב לפי 30 שנות חסכון, וגם זה מעט מנותק מהמציאות ברוב המקרים, כי בדרך כלל השכר עולה וההוצאות יורדות בין גיל 30 לגיל 50, כך שהחסכון בגיל מאוחר יותר, גדול יותר.

אם כל שנה הוא מושך את השכבה שנחסכה 30 שנה קודם לכן
אם.
אבל אם הוא מושך כל שנה את השכבה שהכי משתלם לו למשוך, אז בגיל 85 הוא ימשוך את מה שהפקיד בגיל 25.
(ולא ניכנס לדיון של שינוי סדר מכירה. רק מציין שזאת אופציה גם אם לא כולם מסכימים לגבי השימוש בה בארץ).
וגם זה מעט מנותק מהמציאות ברוב המקרים, כי בדרך כלל השכר עולה וההוצאות יורדות בין גיל 30 לגיל 50, כך שהחסכון בגיל מאוחר יותר, גדול יותר.
החיסכון גדול יותר בגיל מבוגר, אבל התשואה על מה שהפקדת בגיל צעיר גדולה יותר (כח הכסף היה מושקע יותר זמן).
בסוף אתה מושך כסף לפי שווי התיק במשיכה ולא לפי כמה הפקדת.

אם כל שנה הוא מושך את השכבה שנחסכה 30 שנה קודם לכן
אם מניחים FIFO לעומת LIFO זה בהחלט משפיע לא מעט על החישובים.
וגם זה מעט מנותק מהמציאות ברוב המקרים, כי בדרך כלל השכר עולה וההוצאות יורדות בין גיל 30 לגיל 50, כך שהחסכון בגיל מאוחר יותר, גדול יותר.
זה כמובן גם משהו שצריך לקחת בחשבון. (ומצד שני, הרבה פעמים ההוצאות לקראת המוות גם כן גדלות, לא רק החיסכון לקראת הפרישה.)

(ולא ניכנס לדיון של שינוי סדר מכירה. רק מציין שזאת אופציה גם אם לא כולם מסכימים לגבי השימוש בה בארץ).
זה לא עניין של הסכמה. נדמה לי שכבר כתבו כאן שזה בלתי אפשרי בארץ.
החיסכון גדול יותר בגיל מבוגר, אבל התשואה על מה שהפקדת בגיל צעיר גדולה יותר (כח הכסף היה מושקע יותר זמן).
בסוף אתה מושך כסף לפי שווי התיק במשיכה ולא לפי כמה הפקדת.
טוב, אנחנו נכנסים להמון ספקולציות. נראה לי שהנקודה שהשקעה ל-50 שנה זו דוגמה נדירה שבנדירות, די מוסכמת.

מאותו מקום ממנו אינפלציה של 100% ותשואה ריאלית של 0%. מקרה קצה שקל להבין ממנו מדוע האינטואיציה הראשונית לחישוב החשבוני שגויה.

טוב, אנחנו נכנסים להמון ספקולציות. נראה לי שהנקודה שהשקעה ל-50 שנה זו דוגמה נדירה שבנדירות, די מוסכמת.
גם ל-20 שנה הנקודה שרציתי להבהיר נכונה. תשלם 25% מס (שזה הבדל של פחות מאחוז לשנה), ולא תרוויח כל שנה רבע מהאינפלציה השנתית.

זה לא עניין של הסכמה. נדמה לי שכבר כתבו כאן שזה בלתי אפשרי בארץ.
זה אפשרי לישראלים, אם יש להם חשבון ב IB למשל.
יש ויכוח האם מס הכנסה יקבל את זה או לא, אבל זה לא המקום לפתוח את הדיון הזה.

חוץ מזה שזה אפשרי בקלות גם בארץ ע״י מה שקראנו לו "ליפו סינטטי". וזה משהו שבטוח מס הכנסה לא יכול להתנגד לו (לפחות לא לפי החוק הקיים היום).
טוב, אנחנו נכנסים להמון ספקולציות. נראה לי שהנקודה שהשקעה ל-50 שנה זו דוגמה נדירה שבנדירות, די מוסכמת
גם הדוגמא של 0% רווח ריאלי ב50 שנה הוא לא הגיונית.
הדוגמא הזאת באה להמחיש נקודה.

ב30 שנה עם תשואה הגיונית ואינפלציה הגיונית תראה גם שההבדל בין מיסוי נומינלי לריאלי הוא זניח.

אם מניחים FIFO לעומת LIFO זה בהחלט משפיע לא מעט על החישובים.
זה אפשרי לישראלים, אם יש להם חשבון ב IB למשל.
יש לכם דוגמה לנייר ערך כזה?
מאותו מקום ממנו אינפלציה של 100% ותשואה ריאלית של 0%. מקרה קצה שקל להבין ממנו מדוע האינטואיציה הראשונית לחישוב החשבוני שגויה.
גם הדוגמא של 0% רווח ריאלי ב50 שנה הוא לא הגיונית.
שאלתי על דוגמה לא מציאותית אז התשובה היא שיש דוגמאות אחרות לא מציאותיות?

זו דוגמא לא מציאותית שממחישה נקודה בחשבון. הייתה שאלה מדוע הרווח ממיסוי ריאלי הוא לא רבע מאחוז האינפלציה השנתי (כפי שרבים, ואני בינהם, טועים לחשוב בפעם הראשונה שנתקלים בכך). דוגמא מציאותית קיימת באקסל בפוסט הראשון והיא כמובן ממחישה זאת בצורה מובהקת אף יותר.
על מה הויכוח?

זו דוגמא לא מציאותית שממחישה נקודה בחשבון. הייתה שאלה מדוע הרווח ממיסוי ריאלי הוא לא רבע מאחוז האינפלציה השנתי (כפי שרבים, ואני בינהם, טועים לחשוב בפעם הראשונה שנתקלים בכך). דוגמא מציאותית קיימת באקסל בפוסט הראשון והיא כמובן ממחישה זאת בצורה מובהקת אף יותר.
על מה הויכוח?
ניהלנו את הדיון על הפער בשרשור אחר, ואין טעם לחזור עליו שוב.
בעיני אין תועלת בדוגמה לא מציאותית, אבל נראה לי שמיצינו את הנקודה הזו.

יש לכם דוגמה לנייר ערך כזה?
זה באמת לא המקום.
ניהלנו את הדיון בשרשור הרלוונטי ועלו שם מספיק דוגמאות (אני אישית רשמתי לך מספר דוגמאות כאלה).
בוא לא נדרדר גם את הדיון הזה לדיון על fifo lifo.
רק ציינתי שזאת אופציה, לא רציתי לפתוח תיבת פנדורה.
זאת אותה הדוגמה!
יש דוגמה אחת לא מציאותית. היא לא מציאותית בכוונה והיא לא מציאותית לשני הכיוונים.
המטרה של הדוגמה היא להוכיח נקודה. היא עושה את זה ע"י הגזמה ב2 מישורים בו זמנית.

זה באמת לא המקום.
אתה ממש לא חייב, אבל אם יש לך טיקר שמה שכתבת נכון לגביו, אשמח לראות. לא בשביל ויכוח, אלא כי לא מוכר לי מה שאתה כותב.
זאת אותה הדוגמה!
אין לי מושג על מה אתה מדבר. גוסטו כתב דוגמה, שאלתי, קיבלתי ממנו תשובה. כל שאר ההנחות שכתבו כאן לא מוכרות לי ולא ממש מעניינות.

ניהלנו את הדיון על הפער בשרשור אחר, ואין טעם לחזור עליו שוב.
בעיני אין תועלת בדוגמה לא מציאותית, אבל נראה לי שמיצינו את הנקודה הזו.
מדוע אין תועלת? עלתה שאלה מדוע מיסוי ריאלי לא משיא תשואה שנתית הגבוהה ברבע מאחוז האינפלציה השנתית (כפי שניתן אינטואיטיבית לחשוב). אתה חושב שדוגמא מציאותית תסביר זאת יותר טוב?

מדוע אין תועלת? עלתה שאלה מדוע מיסוי ריאלי לא משיא תשואה שנתית הגבוהה ברבע מאחוז האינפלציה השנתית (כפי שניתן אינטואיטיבית לחשוב). אתה חושב שדוגמא מציאותית תסביר זאת יותר טוב?
כי כבר ניהלנו את הדיון הזה בעמודים הקודמים ובשרשור אחר ואני לא רואה טעם לחזור עליו.
בעיני המיסוי הריאלי כשבסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן מגן על יותר טוב ממקרי קיצון, אני מבין שאתה חושב אחרת ואת הטענות כבר כתבתנו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כי כבר ניהלנו את הדיון הזה בעמודים הקודמים ובשרשור אחר ואני לא רואה טעם לחזור עליו.
בעיני המיסוי הריאלי כשבסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן מגן על יותר טוב ממקרי קיצון, אני מבין שאתה חושב אחרת ואת הטענות כבר כתבתנו.
אבל מה שאתה כותב פה לא קשור בשום צורה למה שעניתי עליו היום.
השאלה שנשאלה הינה בחשבון - מדוע הרווח השנתי במיסוי ריאלי הוא לא 0.25 כפול שיעור האינפלציה השנתי? אני סבור שגם אתה מסכים שזה לא הרווח.
ניסיתי לתת אינטואיציה באמצעות מקרה קצה, זה הכל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
מ מיסוי ריאלי - מול נומינלי וחוזי swap מיסים 13
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 16
C מיסוי ריאלי ותיק השקעות בבנק מיסים 1
L מיסוי ריאלי על ETF ששמר על ערכו הדולרי מיסים 1
מ מק"מ - מיסוי ריאלי שוק ההון 2
S מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי מיסים 19
G מניות בדולר - מיסוי ריאלי? מיסים 3
S מתי אין מיסוי ריאלי? שוק ההון 26
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול שוק ההון 2
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול מיסים 7
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 3
R מיסוי נומינלי VS ריאלי שוק ההון 14
Z מיסוי ריאלי של שורטים, מכרתי 2 אופציות בשורט, היו מדדים חיובים ובפקיעה מאופציה שהרווחתי נוקה מס על הרווח הריאלי, בהפסד קוזז לי רק הפסד נומינלי. מיסים 29
F שאלה לגביי impact של מיסוי ריאלי צמוד למדד המחירים לצרכן \ צמוד למטבע זר שוק ההון 8
ori_ מיסוי ריאלי או נומינלי? תכלית S&P500 TTF שוק ההון 12
Aslan מיסוי ריאלי etf אמריקאי vs קרן שקלית שוק ההון 32
D קרן מיסוי ריאלי מול מיסוי נומינלי פוסטים מאיכות נמוכה 23
I בחינת כדאיות החלפת קרן: מיסוי ריאלי מול דחיית מס שוק ההון 1
flower מיסוי תיק השקעות ריאלי מיסים 2
D מיסוי בהעברת מניות לגרושה מיסים 9
ה מיסוי דיבידנד אמריקאי שנוכה במקור בישראל – למי נתונה זכות המיסוי? מיסים 11
F מיסוי בעת פדיון פוליסה ביטוח חיים מיסים 7
R מדריך מיסוי אמריקאי לאורך החיים מיסים 4
ס מיסוי אמריקאים על אג"ח/מק"ם מיסים 1
B מיסוי רווחי הון לזוג פנסיונרים, אחד עם נכות מזכה מיסים 0
M מיסוי RSU ואופציית release מיסים 7
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה