• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור)

• פותח הנושא פותח הנושא Space Monkey
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Space Monkey

משתמש סולידי
דירוג
26
הי כולם

אני עובד בחברת SaaS גדולה קצת פחות משלוש שנים, וכחלק מחבילת השכר קיבלתי כמות כלשהי של מניות RSU שמבשילות להן לאיטן. (הן כמובן נחתכו בחצי בגלל ה-Saaspocalypse, ושער הדולר שחק אותן מאוד, אבל אני שורי בטווח הבינוני והארוך). בשנתיים ומשהו האחרונות החזקתי אותן פשוט כי לא ידעתי ממש מה המשמעות שלהן, ובחודשים האחרונים, לאחר שלמדתי, אני מהרהר איך בעצם כדאי להבין אותן (ואולי, לממש אותן) כחלק מאסטרטגית שווי הנטו של משק הבית.

נדמה לי שיש כאן התנגשות בין שני עקרונות מפתח. הרי בהשקעה פסיבית/ לעצלנים/ לטווח ארוך וכו׳ מומלץ תמיד לתעדף (1) פיזור, ו-(2) דחיית מס. אבל מניות RSU הן מטבען מניות של חברה בודדת, ולכן תנודתיות מאוד, כך שיש לי אינטרס למכור על-מנת לפזר. מצד שני, אם אמכור אותן (גם אחרי שעברו שנתיים), אני בעצם מטריג אירוע מס לא קטן בכלל (שיעור מס אפקטיבי יהיה 30%-40%, תלוי בשער), מה שמפר את עיקרון דחיית המס (ויכווץ מאוד, בשאיפה רק זמנית, את המספר שמופיע בקוביה באקסל תחת ״שווי נטו״).
מצד שלישי, הרי כל הרעיון של דחיית מס הוא להינות מריבית דריבית על אותו המס שלא שילמת, כי ערך המניה/ מניות היסטורית עולה בטווח הארוך. אבל כשמדובר במנייה של חברה בודדת, הלקח הסטטיסטי הזה חלש מאוד - אין כל הבטחה שמנייה בודדת תעלה לאורך זמן; רק שהיסטורית, השוק כולו עלה לאורך זמן.
(אלא אם הריבית דריבית פועלת על מניה של חברה בודדת באופן שאיני מבין).

אציין שבניגוד למניות רגילות, מניות rsu הרי מוגבלות פעמיים: גם יש מס פירותי (=גבוה) על החלק בשווי שהתקבע בשעת המענק, וגם יש חלון מכירה של בערך 3 שבועות כל רבעון, כך שצריך לתזמן לא רק את ערך המניה, אלא גם את הזמן בו אפשר בפועל למכור (שלא נדבר על שער הדולר).

בקיצור, האסטרטגיה שלי כרגע היא כן להמתין עד שערך המניות יתאושש מעט מה-SaaSpocalypse ואז למכור את רובן או כולן (כדי ליצור קרן חירום, עוד חסכונות, ואם ישאר - גם להשקעות פנסיוניות שצריכות חיזוק). אני אמנם אשלם שיעור מס גבוה יחסית (כאמור, 30% במקרה הטוב), אבל ארוויח פיזור.

מה אתם עושים עם ה-rsu? מוכרים וסופגים את המס? מנסים לתזמן את המכירה? מוכרים במנות קצובות מתי שאפשר?
תודה!

הדעה שלי היא כזו: אם אני מאמין בחברה ובמוצר, רואה אופק בעתיד לחברה, אני כנראה אחזיק במניה. אין הרבה חברות שאני יכול להגיד את זה עליהן, אבל אם הייתי עובד בגוגל או AWS נגיד - כנראה שהייתי מחזיק.

מנגד, כל עוד אין לי אמונה מאוד גדולה במוצר או בחברה (מה שלרוב קורה), אני כנראה אתייחס לזה כעוד חלק בשכר שלי ואמכור כמעט תמיד את המניות הפנויות שיש לי (אלא אם לתקופה קצרה המניה ירדה באופן קיצוני, קורה לפעמים).

אני מודע לזה שיכול להיות שאני מפספס אופטימיזציה של מס/רווח/שער הדולר, אבל אני מעדיף מעל כל שיקול אחר שהכסף יהיה מושקע במשהו שאני מאמין בו ולרוב זה אומר פשוט VT.

(מיותר לציין שזו דעתי האישית ולא המלצה בשום צורה)

בקיצור, האסטרטגיה שלי כרגע היא כן להמתין עד שערך המניות יתאושש מעט מה-SaaSpocalypse ואז למכור את רובן או כולן (כדי ליצור קרן חירום, עוד חסכונות, ואם ישאר - גם להשקעות פנסיוניות שצריכות חיזוק). אני אמנם אשלם שיעור מס גבוה יחסית (כאמור, 30% במקרה הטוב), אבל ארוויח פיזור.

אני בדילמה דומה. לא מכרתי מניה של חברת FAANG שעבדתי בה. יושבת עליהן כבר איזה 6-7 שנים. המנייה עלתה והיא כרגע החלק הכי גדול בתיק שלי, שזה אכן קצת מפחיד. לפעמים יש כותרת כזאת או אחרת בעיתון על החברה, לטוב או לרע, והתנודות מורגשות.

איך שאר התיק שלך נראה? כמה אחוזים מהשווי נטו שלך זה הביצים שבסל האחד הספציפי הזה?

וגם יש חלון מכירה של בערך 3 שבועות כל רבעון
אני לא מכירה את זה…

הן כמובן נחתכו בחצי בגלל ה-Saaspocalypse,
שים לב שאם אין רווח, ורוצים למכור בשביל להוריד סיכון, אז גם אין צורך לחכות לשנתיים אחרי המענק, כי ממילא אין רווח הון שעליו יופעל מס רווחי הון במקום מס פירותי.

האסטרטגיה שלי כרגע היא כן להמתין עד שערך המניות יתאושש מעט מה-SaaSpocalypse
אתה בטוח שזה הולך לכיוון התאוששות?

איך שאר התיק שלך נראה? כמה אחוזים מהשווי נטו שלך זה הביצים שבסל האחד הספציפי הזה?
מצטרפת לשאלה ומוסיפה - האם יש לך התחייבויות/משפחה, שירידה משמעותית במחיר המניה (עם או בלי פיטורין) יכולים להפיל אותך לסיטואציה קשה?
עד כמה אתה ״שביר״?

נערך לאחרונה ב:
בעקרון אני מאמין במכירת RSU אחרי שנתיים (לפני זה המיסוי באמת נורא). עבור עובד הייטק RSU הוא חלק משמעותי מההכנסה, ובקלות הופך לחלק ענק מהחסכונות. תוסיף לזה שעצם העבודה בחברה היא חשיפה - אותו אירוע יכול להוביל גם לנפילת המניה וגם לפיטורין - וברור שלא רצוי לתת לה ייצוג יתר. יש לזה עלות מיסוי, אבל הסיכון הוא שיקול חשוב יותר.

בפועל אני עצלן ונותן ל-RSU להצטבר הרבה יותר ממה שטוב בשבילי. אני מאמין בחברה וחושב שהיא השקעה טובה, תוך כדי שברור לי שאין לי באמת מושג והאמונה שלי מבוססת על בגדול כלום.

בעבר מצאתי את עצמי במצב שבו עיקר החסכונות שלי, להוציא פנסיה ודירה, היו ב-RSU. כשהבנתי את זה מכרתי את הרוב (והחזקתי בפק"ם הרבה יותר מדי זמן). מאז אני משתדל לא לעבור את ה-20%. זה גם יותר מדי, אבל זה מספיק מעט שלא באמת אפגע אם זה יתרסק.

מצטרפת לשאלה ומוסיפה - האם יש לך התחייבויות/משפחה, שירידה משמעותית במחיר המניה (אם או בלי פיטורין) יכולים להפיל אותך לסיטואציה קשה?
עד כמה אתה ״שביר״?
בדיוק.
ככל שאתה שביר יותר, חשוב להימנע מריכוז החסכונות במניה אחת. אני כבר לא צעיר ומאוד לא שביר, ולכן מרשה לעצמי פיזור גרוע.

אני גם לא, מכיר שיש blackout אבל זה יותר קצר (איסור לבצע פעולות בסמוך לפרסום הדוחות)
בגדול אסור לסחור במניות המעסיק בערך חצי מהזמן. לא כזה מפריע.
מותר לסחור מיום פרסום דו"ח רבעוני עד סוף החודש שאחריו, כלומר בין חודש לשניים בכל רבעון.

אני (לא בחוכמה) פשוט החזקתי את כל ה RSU שלי. בועת ה AI העלתה את הערך לפי 2, ובדיוק רכשתי דירה אז מכרתי חלק גדול לתשלומים. ככה שלא בכוונה יצא לי טוב התזמון.

בנתיים המניה הספיקה לרדת בחזרה כמו אצלך...

עכשיו עדיין נשאר לי קצת(שנהיה עוד יותר קצת מירידת הערך) וגם יש עוד מענקים שנכנסים אבל התכנית שלי היא למכור אחרי תקופת האחזקה של שנתיים קודם לתשלומים שנותרו ואחכ לכרסם במשכנתא. לא יודעת מה יהיה עם המניה בטווח הבינוני-ארוך(מבחינת הכנסות החברה דווקא רק עולה, אז זה לא שאני לא מאמינה בחברה) אבל בטווח הקצר-בינוני מעדיפה לצמצם חוב אפילו אם אאבד עליית ערך פוטנציאלית.

הי חברים, תודה על התגובות. עונה במרוכז:
אם אני מאמין בחברה ובמוצר, רואה אופק בעתיד לחברה, אני כנראה אחזיק במניה. אין הרבה חברות שאני יכול להגיד את זה עליהן, אבל אם הייתי עובד בגוגל או AWS נגיד - כנראה שהייתי מחזיק.
בגדול, אני מאמין בחברה. לפי הדו״חות שלה (או מה שאומרים על הדו״חות שלה, אין לי ידע לקרוא אותם בעצמי) היא עושה עבודה טובה. אבל זו לא גוגל או אמזון (שתכלס, יותר מהמוצרים שלהם, הן השקעות בטוחות כיוון שהן אפקטיבית מונופולים, ואין השקעה טובה יותר ממונופול).

האם זה מספיק בשביל להחזיק? אני אפילו לא יודע אם זו השאלה הנכונה. אני מנסה להבין מה מנוע עושר יותר יעיל. אלא אם כן זה באמת גוגל, קשה להאמין שמניה בודדת יכולה להיות מנוע עושר חזק יותר מהשקעה במדדים, לא משנה כמה החברה והמוצר שלה טובים. (אם אני טועה, אשמח לתיקון).

התיק שלי די קטן, כך שבאחוזים, ה-rsu מהווים חלק די גדול. מאז ההשקעות האחרות גדלו והמניה התרסקה, אז שיעור ה-rsu מהתיק ירד משמעותית - שזו אולי עוד סיבה לשאוף למכירה ברגע שתהיה התאוששות.

אתה בטוח שזה הולך לכיוון התאוששות?
מאמין שכן, החברה עצמה היא חברה טובה ולמעשה די שועטת קדימה (להבנתי) באימוץ ה-ai הן במודל העבודה הפנימי שלה והן במוצרים שלה (אני רואה את זה במחלקה שלי; למעשה, כמה עובדים מהמחלקה שלי ״נגנבו״ על-ידי חברה אחרת כדי שיביאו איתם את כישורי ה-ai שלהם). עם זאת, אי אפשר לדעת שום דבר - בגלל זה עיקרון הפיזור חשוב.
fwiw, אגב, כבר עכשיו המניה התאוששה מ-״נחתכה בשני שליש״ ל״נחתכה בחצי.״

מצטרפת לשאלה ומוסיפה - האם יש לך התחייבויות/משפחה, שירידה משמעותית במחיר המניה (עם או בלי פיטורין) יכולים להפיל אותך לסיטואציה קשה?
כן, ולא.
כן, יש לי משפחה בה (כרגע) אני המפרנס העיקרי. יש ילדה בת 5.5 ותינוקת בת 5 חודשים. אשתי נאלצה למזער עבודה בתחילת ההיריון (היה היריון קשה), ועכשיו היא חוזרת לאט לאט לעבודה.
ולא - ה-rsu מבחינתי זה כסף בונוס, לא חלק מהשכר. אני חי רק מהתזרים. אם הכל ילך לפח מחר, הדבר היחידי שישתנה זה שאני אתבעס ושהמספרים האקסל המעקב יהיו נמוכים יותר. (פיטורין זה כבר סיפור אחר. יש קרן חירום קטנה, אבל היא קטנה). לא יודע אם זה שביר או לא.

אני גם לא, מכיר שיש blackout אבל זה יותר קצר (איסור לבצע פעולות בסמוך לפרסום הדוחות)
כן, אני מתכוון ל-blackout, רק שהתקופה הזו היא מסיבית - בערך חודשיים מתוך כל רבעון. כך שבעצם שני-שליש מהשנה אני לא יכול למכור. זה שיקול רציני בעד מכירה - למצוא את החלון הראשון בו גם אפשר למכור וגם מחיר המניה גבוה מספיק.
תוסיף לזה שעצם העבודה בחברה היא חשיפה - אותו אירוע יכול להוביל גם לנפילת המניה וגם לפיטורין - וברור שלא רצוי לתת לה ייצוג יתר. יש לזה עלות מיסוי, אבל הסיכון הוא שיקול חשוב יותר.
בדיוק. וזו וגם הסיבה שהפסקתי להשתתף ב-espp. לא כי אני לא מאמין שהמניה תעלה (כנראה שתעלה), אלא שהחשיפה שלי לאותה החברה היא גדולה מאוד גם ככה, היות והיא מקור ההכנסה היחיד שלי (וכרגע, העיקרי של משק הבית). עוד יותר מחזק את האפשרות למכור.

למעשה, בתחילת הסאאספוקליפס התכוונתי בדיוק למכור חלק גדול בכדי ליצור קרן חירום. כשהמניה החלה ליפול, התחלתי לבנות את קרן החירום בדרך הארוכה.

הי חברים, תודה על התגובות. עונה במרוכז:

בגדול, אני מאמין בחברה. לפי הדו״חות שלה (או מה שאומרים על הדו״חות שלה, אין לי ידע לקרוא אותם בעצמי) היא עושה עבודה טובה. אבל זו לא גוגל או אמזון (שתכלס, יותר מהמוצרים שלהם, הן השקעות בטוחות כיוון שהן אפקטיבית מונופולים, ואין השקעה טובה יותר ממונופול).

האם זה מספיק בשביל להחזיק? אני אפילו לא יודע אם זו השאלה הנכונה. אני מנסה להבין מה מנוע עושר יותר יעיל. אלא אם כן זה באמת גוגל, קשה להאמין שמניה בודדת יכולה להיות מנוע עושר חזק יותר מהשקעה במדדים, לא משנה כמה החברה והמוצר שלה טובים. (אם אני טועה, אשמח לתיקון).

התיק שלי די קטן, כך שבאחוזים, ה-rsu מהווים חלק די גדול. מאז ההשקעות האחרות גדלו והמניה התרסקה, אז שיעור ה-rsu מהתיק ירד משמעותית - שזו אולי עוד סיבה לשאוף למכירה ברגע שתהיה התאוששות.

מאמין שכן, החברה עצמה היא חברה טובה ולמעשה די שועטת קדימה (להבנתי) באימוץ ה-ai הן במודל העבודה הפנימי שלה והן במוצרים שלה (אני רואה את זה במחלקה שלי; למעשה, כמה עובדים מהמחלקה שלי ״נגנבו״ על-ידי חברה אחרת כדי שיביאו איתם את כישורי ה-ai שלהם). עם זאת, אי אפשר לדעת שום דבר - בגלל זה עיקרון הפיזור חשוב.
fwiw, אגב, כבר עכשיו המניה התאוששה מ-״נחתכה בשני שליש״ ל״נחתכה בחצי.״

כן, ולא.
כן, יש לי משפחה בה (כרגע) אני המפרנס העיקרי. יש ילדה בת 5.5 ותינוקת בת 5 חודשים. אשתי נאלצה למזער עבודה בתחילת ההיריון (היה היריון קשה), ועכשיו היא חוזרת לאט לאט לעבודה.
ולא - ה-rsu מבחינתי זה כסף בונוס, לא חלק מהשכר. אני חי רק מהתזרים. אם הכל ילך לפח מחר, הדבר היחידי שישתנה זה שאני אתבעס ושהמספרים האקסל המעקב יהיו נמוכים יותר. (פיטורין זה כבר סיפור אחר. יש קרן חירום קטנה, אבל היא קטנה). לא יודע אם זה שביר או לא.
שהייתי במצב שלך מבחינה פיננסית הרגשתי מאוד שביר. אם מפטרים אותך יש לך הורים שישלמו בשבילך חשבונות?
אתה בגדול מהמר שיהיה בסדר. אני מצד שני הייתי מוכר ומשאיר מקום לטעויות.. שתי האסכולות יכולות לעבוד לדעתי. תחליט מה שעובד לך.

השאלה הראשונית שלך בהחלט קשורה למידת השבירות.

יש לי משפחה בה (כרגע) אני המפרנס העיקרי. יש ילדה בת 5.5 ותינוקת בת 5 חודשים. אשתי נאלצה למזער עבודה בתחילת ההיריון (היה היריון קשה), ועכשיו היא חוזרת לאט לאט לעבודה.
אני חי רק מהתזרים
(פיטורין זה כבר סיפור אחר. יש קרן חירום קטנה, אבל היא קטנה). לא יודע אם זה שביר או לא.
לדעתי אתה מאוד שביר…
ובוודאי שצריך לקחת בחשבון פיטורין ולא רק שהמניה נופלת.

התיק שלי די קטן
תבנה לעצמך תיק שתוכל להתבסס עליו בעתות משבר ותמשיך לחסוך את שאר המענקים (שאני מניחה) שתקבל.

דעתי, יש הבדל בין rsu של חברות טכנולוגיה גדולות עם מגוון מוצרים כמו גוגל, מייקרוסופט וכו' לבין חברות קטנות-בינוניות שמתבססות על מוצר אחד או שניים. בגדולות לרוב התנודתיות לא תהיה רחוקה ממדדים סקטוריאלים טכנולוגיים ויש להתייחס אליהם ככאלה, במניות של חברות יותר קטנות רצוי לעשות שיקול יותר מהותי כמה מנפח התיק רוצים לתת להם. אם שומרים אותם, בגלל שמצפים לתשואה גבוהה, צריכים להבין גם את הסיכון.

יש הבדל בין rsu של חברות טכנולוגיה גדולות עם מגוון מוצרים כמו גוגל, מייקרוסופט וכו' לבין חברות קטנות-בינוניות שמתבססות על מוצר אחד או שניים.
אני מסכים איתך, אבל באותה נשימה גם מאמין שהשוק מאוד בנוי מתחושות, תקוות, ספקולציות וסתם פטפט
והקשר למצב החברה, כמות המוצרים, הדוחות. . . הוא לא באמת חזק.

אז גם הערך של הRSU יכול לעוף למטה ולמעלה בחברות גדולות

בדיוק. וזו וגם הסיבה שהפסקתי להשתתף ב-espp. לא כי אני לא מאמין שהמניה תעלה (כנראה שתעלה), אלא שהחשיפה שלי לאותה החברה היא גדולה מאוד גם ככה, היות והיא מקור ההכנסה היחיד שלי (וכרגע, העיקרי של משק הבית). עוד יותר מחזק את האפשרות למכור.
אחרי שהמצב שלך יתייצב כן הייתי שוקל להשקיע בESPP, אני לא יודע איך התוכנית הזו מוגדרת אצלכם אבל ברוב המקומות שראיתי זה השקעה עם סיכוי הפסד נמוך יחסית
אני מוכר איך שהכסף משתחרר (quick sale) וזה עוד יותר מקטין את הסיכון

מעניין שאף אחד לא מציע לגדר את החשיפה של ה RSU על מנת לדחות את תשלום המס במימוש

להבנתי ברוב החברות נאסר עליך להיכנס לפוזיציה שלילית על המניה (כדי שלא תחבל בחברה)
כמה זה באמת נאכף, אני לא יודע

בדיוק. וזו וגם הסיבה שהפסקתי להשתתף ב-espp. לא כי אני לא מאמין שהמניה
חבל, ESPP זה כסף על הרצפה.
אם אתה מבקש מכירה מיידית בסוף כל תקופה, החשיפה השלילית כמעט לא קיימת, אפשר רק להרוויח.
חוץ ממצוקה תזרימית קשה אני לא רואה סיבה לא לקחת את זה.

תחשוב על העבודה שלך כעל ההשקעה הכי גדולה שלך, מבחינת יכולות, שעות השקעה, קשרים אנושיים וכולי.
לפי הגישה הזו להחזיק RSU בחברה שאתה עובד בה זה סופר מרוכז ועדיף למכור ולפזר.
אני אישית מוכר כל רבעון.

הי חברים, תודה על הדיון ועל הדעות. עונה במרוכז:
שהייתי במצב שלך מבחינה פיננסית הרגשתי מאוד שביר. אם מפטרים אותך יש לך הורים שישלמו בשבילך חשבונות?
לדעתי אתה מאוד שביר…
ובוודאי שצריך לקחת בחשבון פיטורין ולא רק שהמניה נופלת.
ברמה הבסיסית, אתם צודקים. כרגע זו תקופה מאוד פגיעה, ולמעשה אפשר לחשוב עליה כסוג-של מצב חירום עבורו שומרים קרן חירום. לא הכרתי את הקונספט הזה עד לפני 8 חודשים בערך, ואשתי היתה כבר אז בהריון (זה שהצלחתי בתקופה הזו עוד לשים 20k בצד כקרן חירום ״רשמית״, זה כבר הישג מבחינתי).

אבא של אשתי כן תומך בסכום חודשי קבוע קטן, פלוס עזרה בקניות מדי פעם, אבל זה לא תחליף למשכורת. פיטורין שלי זה כמובן אוי ואבוי, כי זה כסף המחיה העיקרי. התכוונתי שאני לא מתייחס ל-rsu ככסף מחיה, אלא ככסף חיסכון/ השקעה. במובן הזה, אם הוא ילך לאפס, זה לא ישפיע על היום-יום (אלא ״רק״ על התכנון הכלכלי המשפחתי).
השאלה הראשונית שלך בהחלט קשורה למידת השבירות.
האמת שבעת פתיחת השרשור, השאלה הראשונית התייחסה להתנהלות כללית עם RSU, ספציפית איך מפשרים בין עיקרון ה-compounding, עקרון דחיית המס, ועיקרון הפיזור. להבנתי, שלושת העקרונות הללו נמצאים כאן במתח, ולכן ניסיתי להבין מה ה-best practice.

ספציפית במקרה האישי שלי - אני באמת תכננתי למכור את כל ה-RSU שהיו בשבילי בסביבות זמן הלידה, רק שאז התגעשה ה-saaspocalypse וזה הפך ללא-משתלם. אם אפוטר ח״ח, לא תהיה לי ברירה ואמכור בשער נמוך - מצב רע מאוד ממנו הייתי מעדיף להימנע.

דעתי, יש הבדל בין rsu של חברות טכנולוגיה גדולות עם מגוון מוצרים כמו גוגל, מייקרוסופט וכו' לבין חברות קטנות-בינוניות שמתבססות על מוצר אחד או שניים. בגדולות לרוב התנודתיות לא תהיה רחוקה ממדדים סקטוריאלים טכנולוגיים ויש להתייחס אליהם ככאלה,
החברה שלי נחשבת גדולה (נמצאת בנאסדק, אם זה משנה), ועדיין - ה-saaspocalypse היכה בה נמרצות.

אחרי שהמצב שלך יתייצב כן הייתי שוקל להשקיע בESPP, אני לא יודע איך התוכנית הזו מוגדרת אצלכם אבל ברוב המקומות שראיתי זה השקעה עם סיכוי הפסד נמוך יחסית
אני מוכר איך שהכסף משתחרר (quick sale) וזה עוד יותר מקטין את הסיכון
במסגרת התכנית אצלנו אפשר לקנות מניות בהנחה של x אחוזים מהשער הנמוך בתקופה - אני מניח שזה סטנדרטי. באמת תקופה אחת עשיתי quick sell והיה רווח קטן של כ-1200 ש״ח עבור כל התקופה (6 חודשים), אחרי מיסים.

וזה גם משהו - אני די מתקשה להבין מדוע ואיך זו תכנית משתלמת: אתה צודק שקשה להפסיד כסף אם עושים quick sell (בעצם נהנים כמעט בוודאות מההנחה במחיר הקניה), אבל הרי אם עושים quick sell יש מס פירותי מלא על כל הרווח (כי לא מחזיקים שנתיים), ול-6 חודשים מדובר ברווח של כמה מאות שקלים לחודש במקרה הטוב. קל לזה מאוד ״להישרף״ על צריכה או סתם להתפייד בעו״ש. האם זה באמת שווה את (1) החשיפה המוגברת לאותה החברה שמתוקף העסקתך בה, היא גם ככה גבוהה מאוד, (2) המס הגבוה, ו-(3) את הרווח הלא-מאוד-גדול לחודש?

אני מניח שאולי זה משתלם אם מתייחסים לתוכנית כמנגנון חיסכון אוטומטי עם ״ריבית״ גבוהה יחסית בהשוואה לאפשרויות אחרות בסיכון נמוך/ נמוך מאוד, כגון חיסכון או פיקדון בבנק. אולי לתקופה קצובה זה משתלם, למטרת בניית חסכונות (כי הרי אם בונים חסכונות, הכסף הזה ממילא יוצא מהתזרים, כך שעדיף שהוא ייצא למנגון חיסכון בו הכסף מקבל קצת ״בוסט״. לא יודע אם זה משתלם כמנגנון השקעה ארוך-טווח.

נערך לאחרונה ב:
במחילה, אני לא מבין מה זה אומר. יכול להסביר?

תחשוב על העבודה שלך כעל ההשקעה הכי גדולה שלך, מבחינת יכולות, שעות השקעה, קשרים אנושיים וכולי.
לפי הגישה הזו להחזיק RSU בחברה שאתה עובד בה זה סופר מרוכז ועדיף למכור ולפזר.
אני גם בדעה הזו (וכאמור, הייתי מוכר כבר אבל הסאאספוקליפס באמת הפכה את זה לבלתי-משתלם).

בגלל זה אבל פתחתי את השרשור - אני רואה כאן אנשים שמתייחסים ל-RSU כחלק מהשכר שלהם, או לפחות חלק מה-TC שלהם, שזה אומר שהם מבינים את זה על בסיס חודשי. מבחינתי זה אך ורק כסף בונוס, אבל אני רוצה להבין אם אני מפספס כאן משהו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השכרה של נכס ראשון - איך מתנהלים בבלאגן? נדל"ן 63
ג טעינו 30+ שנה, איך מתנהלים מכאן והלאה?! יומני מסע אישיים 18
Y איך מתנהלים עם הוצאות כספיות גדולות מהממוצע? צרכנות פיננסית 20
oz1987 חוסכים בלי מטרה - כך מתנהלים בני דור ה-Y עם הכסף שלהם אוף טופיק 5
מ איך אתם מתנהלים בתיק הספקולטיבי? שוק ההון 40
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
S RSU & ESPP שוק ההון 8
O מכירת RSU בשכבות שוק ההון 5
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4