• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מיסוי ריאלי etf אמריקאי vs קרן שקלית

• פותח הנושא פותח הנושא Aslan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Aslan

משתמש רגיל
דירוג
88
היי , יש לי שאלה שנותרה פתוחה על אף שניסיתי לחפש לא מעט בפורום ,
נאמר במאמר של מייק שלקרנות השקליות של בלקרוק יש יתרון בגלל המיסוי הריאלי במקרה של עליית מדד המחירים לצרכן,
אבל גם קרן אמריקאית כוללת מיסוי ריאלי , רק שהוא מחושב לפי שער הדולר , אז למה אופציה א עדיפה ?
כלומר אם נניח קניתי באותו סכום קרן אמריקאית וקרן שקלית ומיום הקניה עד יום הפדיון מדד המחירים לצרכן יעלה באותו גובה שבו שער הדולר יעלה , מה יהיה ההבדל במיסוי בין 2 הקרנות? למה השקלית עדיפה ? (נשים לרגע בצד את העובדה שהדולר לאורך השנים רק נחלש מול השקל - אנחנו לא יודעים לחזות מה יהיה)

שאלה נוספת רק לאמת את מה שהבנתי - ב2 החלופות ובכל מצב , בין אם מדד המחירים לצרכן ירד מיום ההשקעה ליום הפדיון / שער הדולר , אני לעולם לא אשלם יותר מ25 אחוז מס נומינלי נכון ? (כלומר הטבת המיסוי הריאלי היא חד כיוונית)

תודה לעונים וסליחה אם כבר קיימת תשובה איפשהו כאן לצערי לא הצלחתי למצוא

הדעה הרווחת היא שלאורך זמן התוחלת של הדולר-שקל היא אפסית, כמובן שצריך כדור בדולח כדי לדעת אם זה ימשך כך, אבל יש לך גם עניין של אינטרס מדיני שהדולר לא ירד יותר מדיי.

לעומת זאת, האינפלציה לאורך זמן עולה ולצערי אם אני לא טועה אינפלציה היא אינטרס של הממשלות בעולם והיא דיי מובטחת לעומת 'הימור' על החלשות הדולר לטווח ארוך

הדעה הרווחת היא שלאורך זמן התוחלת של הדולר-שקל היא אפסית, כמובן שצריך כדור בדולח כדי לדעת אם זה ימשך כך, אבל יש לך גם עניין של אינטרס מדיני שהדולר לא ירד יותר מדיי.
ובנוסף, בניגוד להיגיון הכלכלי, כשהדולר מתחזק, מחירי מוצרי היבוא עולים מיידית והאינפלציה בהתאם.
כשהשקל מתחזק, יש מליון תירוצים למה המחירים לא יורדים באותו שיעור.

תודה על התשובה !

רק לוודא שאני מבין נכון את החישוב -
נניח השקעתי בשנת 2021 בקרן שקלית סכום של 100 אלף ש"ח , לאחר 10 שנים בשנת 2031 התשואה הייתה 20 אחוז, במקביל מדד המחירים לצרכן עלה ב20 אחוז, זה אומר שלא אשלם שקל מס ?

ולחלופין בקרן אמריקאית וכאן אני קצת מתבלבל אשמח אם תאמת שהחישוב נכון - נניח השקעתי בשנת 2021 סכום של 100 אלף ש"ח בדולרים כששער הדולר הוא 3 שקלים לדולר, לאחר 10 שנים בשנת 2031 התשואה גם כן הייתה 20 אחוז, אבל במקביל הדולר התחזק מול השקל ב20 אחוז ל 3.6 שקלים, אז גם לא אשלם שקל מס ?
ולפי מה מחשבים את התשואה במצב הזה בקרן אמריקאית ? לפי התשואה השקלית או הדולרית ? אודה להמחשה

במקביל מדד המחירים לצרכן עלה ב20 אחוז, זה אומר שלא אשלם שקל מס ?
נכון

לאחר 10 שנים בשנת 2031 התשואה גם כן הייתה 20 אחוז
התשואה בשקלים או בדולרים? אם בשקלים, לא תשלם מס.

ולפי מה מחשבים את התשואה במצב הזה בקרן אמריקאית ? לפי התשואה השקלית או הדולרית ? אודה להמחשה
השקלית.

תודה חתול , ושאלה אחרונה לסיום סיומת רק לוודא את מה שקראתי - הטבת מיסוי ריאלי למדד המחירים לצרכן רלוונטית רק לקרן העולמית של בלקרוק ACWI נכון?

אם אני משקיע רק בארה"ב בS&P 500 בקרן השקלית של בלקרוק כל זה לא רלוונטי ואין הבדל במיסוי הריאלי מלשים את זה למשל בVOO, עדיין יהיה אותו מיסוי ריאלי לפי שער הדולר על אף שהיא שקלית נכון ?

תודה חתול , ושאלה אחרונה לסיום סיומת רק לוודא את מה שקראתי - הטבת מיסוי ריאלי למדד המחירים לצרכן רלוונטית רק לקרן העולמית של בלקרוק ACWI נכון?

אם אני משקיע רק בארה"ב בS&P 500 בקרן השקלית של בלקרוק כל זה לא רלוונטי ואין הבדל במיסוי הריאלי מלשים את זה למשל בVOO, עדיין יהיה אותו מיסוי ריאלי לפי שער הדולר על אף שהיא שקלית נכון ?
נכון.

איך הם בפועל עושים את החישוב?

נניח ויש הפקדות במשך התקופה, אז עליית מדד המחירים שונה בהתאם לזמן ההפקדה שלי.
הם מחשבים על כל הפקדה בנפרד תשואה מול מדד המחירים?

כן וגם את מחיר הרכישה.
כשתמכור, לכל "שכבה" (ניירות ערך שנרכשו במועד מסויים) יהיה חישוב מס משלה.
אוקי, מעולה.

ומה במקרה שאני ממיר את הנייר השקלי לדואלי בבורסת לונדון, מעביר ל IB, ממיר חזרה לשקלי (זה אפשרי?), ומחזיר לבית השקעות ישראלי, יהיה להם עדיין תיעוד לכל הפקדה?

אוקי, מעולה.

ומה במקרה שאני ממיר את הנייר השקלי לדואלי בבורסת לונדון, מעביר ל IB, ממיר חזרה לשקלי (זה אפשרי?), ומחזיר לבית השקעות ישראלי, יהיה להם עדיין תיעוד לכל הפקדה?
שאלה מצויינת שמתארת מקרה קצה שספק אם קרה עד היום.
בעקרון, כשעוברים בתוך המערכת הפיננסית בישראל, כל נייר עובר עם נתוני המס שלו. כשאתה עובר ל-IB אתה אחראי להעביר נתונים נכונים וכשאתה עובר חזרה אני מניח שזו גם אחריות שלך ותצטרך לדבר עם המחלקה הנכונה בבנק / בית השקעות בשביל זה (פקיד בסניף יחשוב שמה שכתבת כאן הוא התחלה של בדיחה).
שאלה טובה נוספת היא איך יחושב המס. אני מניח שברירת המחדל היא שהחישוב ייעשה בהתאם לתשקיף הישראלי כי הנייר הנמכר ישראלי ביום מכירתו, אבל לך תדע.

גם בקרן זו הרווח מחושב בניכוי אינפלציה.

גם בקרן זו הרווח מחושב בניכוי אינפלציה.
בתשקיף כתוב אחרת:
"במכירת היחידות המוצעות בידי יחיד, בסיס המדד לחישוב סכום אינפלציוני יהא על פי השינוי בשער המטבע העיקרי.
"המטבע העיקרי" בקרן זו הינו דולר ארה"ב (USD)".

יש שם כמה טעויות, ובכללן התעלמות מזה שהחוק מבחין בין ניירות ערך כמו מניות, אג"ח וכדומה לבין קרנות (להן יש מושג של מטבע עיקרי); ושמטבע עיקרי לא תלוי ב-60% מהנכסים ולכן יש הבדל מהותי בין עוקבת סנופי לעוקבת ACWI.

הטענות שהוא מביא בשם מיטב דש לגבי המצב בפועל סותרות את החלטת המיסוי כפי שמופיעה בבירור בתשקיף (ולדעתי, גם את לשון החוק, באופן לא מפתיע). אני לא יודע לומר אם מיטב טועים בתיאוריה, בפרקטיקה, סתם מי שהוא דיבר איתו נתן לו תשובה שגויה, או שנפלה שגיאה בשלב אחר כלשהו בדרך שעברה האינפורמציה מהמציאות ועד אליי...

הטענה היחידה שיכולה להיות נכונה, מהאמור, היא שהמצב בפועל שונה מהחוק ומהתשקיף. אולי.

יש שם כמה טעויות, ובכללן התעלמות מזה שהחוק מבחין בין ניירות ערך כמו מניות, אג"ח וכדומה לבין קרנות (להן יש מושג של מטבע עיקרי); ושמטבע עיקרי לא תלוי ב-60% מהנכסים ולכן יש הבדל מהותי בין עוקבת סנופי לעוקבת ACWI.

הטענות שהוא מביא בשם מיטב דש לגבי המצב בפועל סותרות את החלטת המיסוי כפי שמופיעה בבירור בתשקיף (ולדעתי, גם את לשון החוק, באופן לא מפתיע). אני לא יודע לומר אם מיטב טועים בתיאוריה, בפרקטיקה, סתם מי שהוא דיבר איתו נתן לו תשובה שגויה, או שנפלה שגיאה בשלב אחר כלשהו בדרך שעברה האינפורמציה מהמציאות ועד אליי...

הטענה היחידה שיכולה להיות נכונה, מהאמור, היא שהמצב בפועל שונה מהחוק ומהתשקיף. אולי.
המממ המשפט האחרון שלך קצת מוזר כשאנחנו נמצאים פה בפורום עם כל כך הרבה משקיעים, אין בכל הפורום מישהו שמכר בפועל את הקרן הזו (הS&P השקלית) ברווח שיכול לבדוק כמה מס ירד לו ולאמת / לשלול ? (זה חישוב פשוט הרי, או 25 אחוז רווח ממחיר עלות או 25 רווח ממחיר עלות פחות גידול מדד)

המממ המשפט האחרון שלך קצת מוזר כשאנחנו נמצאים פה בפורום עם כל כך הרבה משקיעים, אין בכל הפורום מישהו שמכר בפועל את הקרן הזו (הS&P השקלית) ברווח שיכול לבדוק כמה מס ירד לו ולאמת / לשלול ? (זה חישוב פשוט הרי, או 25 אחוז רווח ממחיר עלות או 25 רווח ממחיר עלות פחות גידול מדד)
הקרן לא קיימת כל כך הרבה זמן (בגירסתה השקלית), לא כל הזמן היא היתה ברווח (קורונה), לא כל הזמן המדד עלה (קורונה), והיא בכל מקרה לא אידאלית להחזקה לטווח קצר.
לא כזה מוזר.
אבל כן, אם למישהו כאן יצא למכור את הקרן הזו, בגירסתה השקלית, ברווח שקלי, ובתקופת ההחזקה שלו המדד עלה - אנא, שתף:)

אבל כן, אם למישהו כאן יצא למכור את הקרן הזו, בגירסתה השקלית, ברווח שקלי, ובתקופת ההחזקה שלו המדד עלה - אנא, שתף:)
אני מאמין שניתן גם לבצע סימולציית מכירה ולראות איך מחושב המס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מיסוי ריאלי על ETF ששמר על ערכו הדולרי מיסים 1
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
C מיסוי ריאלי ותיק השקעות בבנק מיסים 1
מ מק"מ - מיסוי ריאלי שוק ההון 2
S מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי מיסים 19
G מניות בדולר - מיסוי ריאלי? מיסים 3
S מתי אין מיסוי ריאלי? שוק ההון 26
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול שוק ההון 2
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול מיסים 7
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 3
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
R מיסוי נומינלי VS ריאלי שוק ההון 14
Z מיסוי ריאלי של שורטים, מכרתי 2 אופציות בשורט, היו מדדים חיובים ובפקיעה מאופציה שהרווחתי נוקה מס על הרווח הריאלי, בהפסד קוזז לי רק הפסד נומינלי. מיסים 29
S מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה. שוק ההון 66
F שאלה לגביי impact של מיסוי ריאלי צמוד למדד המחירים לצרכן \ צמוד למטבע זר שוק ההון 8
O מיסוי ריאלי או נומינלי? תכלית S&P500 TTF שוק ההון 12
T קרן מיסוי ריאלי מול מיסוי נומינלי פוסטים מאיכות נמוכה 23
I בחינת כדאיות החלפת קרן: מיסוי ריאלי מול דחיית מס שוק ההון 1
flower מיסוי תיק השקעות ריאלי מיסים 2
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 1
A ADR: מיסוי דיבידנדים מיסים 8
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
מ מיסוי דירה יחידה מיסים 4
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
U מיסוי ניירות ערך פעם בחודש מיסים 1
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
I מיסוי בהעברת ניירות ערך בין חשבונות מיסים 19
I מיסוי השכרת שתי דירות נדל"ן 1
I מיסוי בחשבון משותף מיסים 7
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
Z מיסוי במכירת נייר שנסחר בישראל ובחו"ל מיסים 4
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N מיסוי אמריקאי של תגמול מילואים רגיל מיסים 8
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
T מיסוי ברילוקיישן לארהב מיסים 5
א תכנון מיסוי בהשקעה בדירת פריסייל לצד דירה נוספת מיסים 16
F משיכת פנסיה ורילוקיישן לארה"ב - אופטימיזציה של מיסוי מיסים 40
מ מיסוי קרן אירית ומס ירושה מיסים 15
י שיקולים בבחירת מסלול מיסוי דירה מיסים 21
royme מיסוי RSU - איך משלמים את המס? מיסים 7
T מבולבול - מיסוי על RSU מיסים 9
מ מיסוי קרנות איריות מיסים 1
ס הרווח ה״חינמי״ של etf מבוסס צמיחה (עקב מיסוי דיבידנדים) שוק ההון 2
XpH מיסוי על דבידנדים שהתקבלו מקרן סל אמריקאית מיסים 18