• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול

• פותח הנושא פותח הנושא sodipal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sodipal

משתמש סולידי
דירוג
8
אחרי קריאה של השרשור על מיסוי ריאלי ונמינלי, תהיתי איך אני יכול לחשב אם עדיף לי לקנות נייר א', עם דמי ניהול של 0.2 ומיסוי ריאלי או נייר ב', עם מיסוי נומינלי ודמי ניהול של 0.12 ( בהינתן השקעה של X שנים, אינפלציה של 3% ותשואה של 7%).
אשמח לעזרה על איך אפשר לחשב את זה / להוסיף את זה לנוסחאות במחשבונים שהופיעו בשרשור.

תודה

אתה יכול לקחת את זה

פעם אחת להזין בתשואה 6.786% ולהסתכל ברובריקה E4, ופעם אחת להזין 6.8716% ולהסתכל ברובריקה E3 ולהשוות.
תודה!
איך חישבת את המספרים האלה?

אתה יכול לקחת את זה
פעם אחת להזין בתשואה 6.786% ולהסתכל ברובריקה E4, ופעם אחת להזין 6.8716% ולהסתכל ברובריקה E3 ולהשוות.
נראה לי שקובץ האקסל שלך לוקח בחשבון רק מס של 25% ראלי אבל לא לוקח בחשבון מס נומינלי של 15%.
אחרי קריאה של השרשור על מיסוי ריאלי ונמינלי, תהיתי איך אני יכול לחשב אם עדיף לי לקנות נייר א', עם דמי ניהול של 0.2 ומיסוי ריאלי או נייר ב', עם מיסוי נומינלי ודמי ניהול של 0.12 ( בהינתן השקעה של X שנים, אינפלציה של 3% ותשואה של 7%).
אשמח לעזרה על איך אפשר לחשב את זה / להוסיף את זה לנוסחאות במחשבונים שהופיעו בשרשור.
אני מניח שאתה מתכוון לרווח שנתי של 7% נומינלי.
אז כך מחשבים:
נניח שמשקיעים מיליון ש"ח ל-10 שנים
נייר א:
רווח של 7% פחות דמי ניהול של 0.12% יתנו רווח של 6.88% שנתי. כלומר כל שנה יש להכפיל את הסכום ב - 1.0688 (אני מניח שאתה מבין למה). אם מדובר על 10 שנים יש להכפיל את הסכום המקורי ב - 1.0688 בחזקת 10.
יצא בערך 1,945,000 ש"ח. כלומר רווח נומינלי של 945 אלף ש"ח בערך לפני מס.
מזה מורידים 15% מס. ישאר בערך 803 אלף ש"ח רווח נומינלי אחרי מס.
האינפלציה היא 3% בשנה כלומר המדד השתנה פי 1.03 בחזקת מספר השנים. כלומר פי 1.03 בחזקת 10 שזה 1.344 בערך. כלומר המיליון ש"ח שהשקעת בתחילת התקופה ערכם הראלי הוא 1,344,000 ש"ח. כלומר מתוך רווח זה 344 אלף ש"ח זהו רווח אינפלציוני והיתר רווח ראלי.
נייר ב:
רווח של 7% פחות דמי ניהול של 0.2% יתנו רווח שנתי של 6.8% שנתי. כלומר כל שנה יש להכפיל את הסכום ב - 1.068. אם מדובר ב - 10 שנים יש להכפיל את הסכום המקורי ב - 1.068 בחזקת 10.
יוצא בערך 1,931,000 ש"ח. כלומר יש רווח נומינלי של 931 אלף ש"ח.
בגלל האינפלציה (עיין בחישובים של נייר א) 344 אלף ש"ח מתוכם זה רווח אינפלציוני שאין עליו מס ו-587 אלף ש"ח מתוכם הם רווח ראלי שיש עליו מס של 25% כלומר אחרי מס נשארים 440 אלף ש"ח. סכ"ח רווח נומינלי נטו: 344 אלף ש"ח פלוס 440 אלף ש"ח שהם 784 אלף ש"ח.

תכניס את המשואות האלו לקובץ אקסל (בכמה עמודות. כל עמודה תעשה חישוב חלקי), תכניס את הרווח, האינפלציה, דמי הניהול ומספר השנים ותקבל את התוצאה המתאימה.

יצאתי מתוך הנחה שהרווח הוא 7% נומינלי. אם התכוונת לרווח של 7% ראלי - תכפיל 1.07 ב - 1.03 - תקבל רווח נומינלי של 10.21%. תכניס את זה לחישובים שציינתי למעלה (במקום ה-7%).

נראה לי שקובץ האקסל שלך לוקח בחשבון רק מס של 25% ראלי אבל לא לוקח בחשבון מס נומינלי של 15%.
כי זו לא המטרה שלו.
וגם לא מה מי ששאל רצה לדעת.

אני מניח שאתה מתכוון לרווח שנתי של 7% נומינלי.
אז כך מחשבים:
נניח שמשקיעים מיליון ש"ח ל-10 שנים
נייר א:
רווח של 7% פחות דמי ניהול של 0.12% יתנו רווח של 6.88% שנתי. כלומר כל שנה יש להכפיל את הסכום ב - 1.0688 (אני מניח שאתה מבין למה). אם מדובר על 10 שנים יש להכפיל את הסכום המקורי ב - 1.0688 בחזקת 10.
יצא בערך 1,945,000 ש"ח. כלומר רווח נומינלי של 945 אלף ש"ח בערך לפני מס.
מזה מורידים 15% מס. ישאר בערך 803 אלף ש"ח רווח נומינלי אחרי מס.
האינפלציה היא 3% בשנה כלומר המדד השתנה פי 1.03 בחזקת מספר השנים. כלומר פי 1.03 בחזקת 10 שזה 1.344 בערך. כלומר המיליון ש"ח שהשקעת בתחילת התקופה ערכם הראלי הוא 1,344,000 ש"ח. כלומר מתוך רווח זה 344 אלף ש"ח זהו רווח אינפלציוני והיתר רווח ראלי.
נייר ב:
רווח של 7% פחות דמי ניהול של 0.2% יתנו רווח שנתי של 6.8% שנתי. כלומר כל שנה יש להכפיל את הסכום ב - 1.068. אם מדובר ב - 10 שנים יש להכפיל את הסכום המקורי ב - 1.068 בחזקת 10.
יוצא בערך 1,931,000 ש"ח. כלומר יש רווח נומינלי של 931 אלף ש"ח.
בגלל האינפלציה (עיין בחישובים של נייר א) 344 אלף ש"ח מתוכם זה רווח אינפלציוני שאין עליו מס ו-587 אלף ש"ח מתוכם הם רווח ראלי שיש עליו מס של 25% כלומר אחרי מס נשארים 440 אלף ש"ח. סכ"ח רווח נומינלי נטו: 344 אלף ש"ח פלוס 440 אלף ש"ח שהם 784 אלף ש"ח.

תכניס את המשואות האלו לקובץ אקסל (בכמה עמודות. כל עמודה תעשה חישוב חלקי), תכניס את הרווח, האינפלציה, דמי הניהול ומספר השנים ותקבל את התוצאה המתאימה.

יצאתי מתוך הנחה שהרווח הוא 7% נומינלי. אם התכוונת לרווח של 7% ראלי - תכפיל 1.07 ב - 1.03 - תקבל רווח נומינלי של 10.21%. תכניס את זה לחישובים שציינתי למעלה (במקום ה-7%).
תודה רבה על התשובה המפורטת.
למה בחישוב המס הנומינלי חישבת לפי 15% ולא 25%?

תודה רבה על התשובה המפורטת.
למה בחישוב המס הנומינלי חישבת לפי 15% ולא 25%?
נייר ערך שעושים לו חישוב מס נומינלי הוא בדרך כלל אג"ח לא צמוד.
לפי חוקי מדינת ישראל: על נייר ערך כזה יש מס של 15%.
אני הבנתי שאתה מתכוון לנייר ערך כזה.
נייר ערך שעושים לו חישוב מס ראלי זה בדרך כלל מניות או אג"ח צמוד מדד.
על זה יש מס של 25%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול שוק ההון 2
E חישוב ביטוח לאומי/מס בריאות כמס על הכנסה לצורכי מיסוי של ארה״ב מיסים 3
N חישוב תשואה של אגח צמוד מדד לפדיון שוק ההון 18
א חישוב תשואה יומית של בנק לאומי לא נכון שוק ההון 0
Y חישוב IBAN של בנק ישראלי (העברה מIB) פוסטים מאיכות נמוכה 2
N חישוב ריבית של קרן כספית (שקלית) - האם החישוב שלי נכון? שוק ההון 9
IAmSam חישוב כדאיות של פרישה מרצון עם מרכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L חישוב תשואה נטו של מקמ שוק ההון 10
Res Cogitans חישוב ערך של דירה שעתידה להיהרס בפרוייקט פינוי בינוי נדל"ן 31
ברק א. חישוב תשואת דיבידנד כוללת של תיק מניות דיבידנד שוק ההון 1
T חישוב הרווח הריאלי בקרנות הסל של בלאקרוק בארץ שוק ההון 3
א חישוב תשואה של מק״מ שוק ההון 21
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
D ביקשתי לקבל פירוט של חישוב ביטוח הנכות מקרן הפנסיה וקיבלתי בתגובה ענו לי שאין אפשרות לשלוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T חישוב כדאיות עזיבה של אינטרקטיב ישראל לטובת ib העולמי שוק ההון 3
A חישוב נתח יחסי של קרנות לעומת המדד העולמי והשוואה של 2 קרנות שוק ההון 19
D שינוי שיטת חישוב (מ-LIFO ל-FIFO) בדו״חות של IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
1 חישוב התשואה של מדד S&P 500 NTR כשההשקעה היא בשקלים שוק ההון 17
G חישוב מח"מ של משכנתא שוק ההון 0
י חישוב סכום נזיל של קרן השתלמות שוק ההון 3
S חישוב תשואה של שני מקורות שונים שלא מסתדרים שוק ההון 11
D מישהו יכול בבקשה להציג אקסל עם חישוב מפורט של למה דחיית מס משתלמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
ל שאלת תם: חישוב שווי "מזומן" של תיק שוק ההון 2
Octopus ווידוא של חישוב נכון לכדאיות השקעה בדירה נדל"ן 25
ע הסבר על חישוב ה-SEC Yield של bond etf שוק ההון 5
L שאלה של בור - חישוב "שער קניה" חו"ל ובארץ שוק ההון 1
always.smile חישוב תשואה בתיק השקעות של אקסלנס וweighted evarage שוק ההון 11
F הוצאת חישוב מס ממחשבון של מס הכנסה אוף טופיק 12
ט סוכנות ומחאה חברתית - חישוב מסלול מחדש של הסולידית? אוף טופיק 6
Chase חישוב תשואה שנתית מתוך נתון של תשואה לאורך 11 שנים שוק ההון 3
א חישוב מס לשכיר שנתי או חודשי מיסים 4
S חישוב רווח מעסקת 10/90 נדל"ן 28
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ב חישוב ההוצאות עם בלי ילדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
T מבולבל -חישוב מס על rsu שוק ההון 0
S חישוב הנחה בפרויקט מחיר מטרה (למשתכן) נדל"ן 5
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
A חישוב תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חישוב תשואה מאג"ח ממשלתי לא צמוד שוק ההון 11
A חישוב היטל השבחה נדל"ן 21
S חישוב רווח: קופגל"ה מול ניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
M חישוב החזר עבור הלוואה בריבית משתנה/צמודה צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה