• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתי אין מיסוי ריאלי?

• פותח הנושא פותח הנושא sagger1234
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sagger1234

משתמש רשום
דירוג
1
הי, אני קורא תשקיפי קרנות סל ורואה שחלקן צמודות דולר (דוגמת 1159250) וחלקן צמודות מדד (דוגמת 1159235). האם בשני המקרים יהיה מס רווח ריאלי בלבד? כלומר:
1. במקרה של צמוד דולר: אם התשואה הכפילה את הכסף ושער הדולר גם הוכפל, אז אין מס רווח
2. במקרה של צמוד מדד: אם התשואה הכפילה את הכסף והמדד גם הוכפל, אז אין מס רווח

אם לא, אשמח לדעת את שיטת המיסוי בכל אחד מהמקרים

תודה

לא הבנתי
אתם אומרים שאם אני קונה קרן מחכה לSP500 .. והקרן עלתה (במונחי שקל) רק בגלל עליית שער הדולר.
אין לי מס ?
ז"א החלק של הרווח שמוסבר על ידי עליית הדולר לא ממוסה ?
בדיוק. למה שתמוסה? לא היו לך רווחים (תבדוק כמה מטילי זהב אתה יכול לקנות).

את ההגיון אני מבין
לא ידעתי שרשות המיסים יודעת "להבין קרן" ולשאול אותם, איזה אחוז נבע מרווחי מטבע, ואיזה אחוז נבע מרווחי הון וכ"ד
אני מניח שהם לא מחשבים את זה לבד, הקרן מספקת להם את המידע הזה ?

מה עם קרנות שחלק חשוף דולרי וחלק לא ? הם יודעים למסות ב25% את החלק השיקלי, ולקזז עליות/הפסדים משינוי הדולר בחלק אחר של הקרן ? נשמע לי מטורף ומתוחכם לרשות המיסים

לא ידעתי שרשות המיסים יודעת "להבין קרן" ולשאול אותם, איזה אחוז נבע מרווחי מטבע, ואיזה אחוז נבע מרווחי הון וכ"ד
הברוקר יודע (לפחות בתאוריה).

מה עם קרנות שחלק חשוף דולרי וחלק לא ? הם יודעים למסות ב25% את החלק השיקלי, ולקזז עליות/הפסדים משינוי הדולר בחלק אחר של הקרן ? נשמע לי מטורף ומתוחכם לרשות המיסים
בתשקיף כתוב איך המיסוי, ממה שאני מכיר זה תמיד על כל הקרן ובלי התחכמויות.

זה לא טיעון :-) עובדה שבפקדונות של בנקים יש מיסוי נומינלי וממסים אותך גם על כל הרווחים כולל מה שהאינפלציה אכלה לך..

החישוב נעשה על ידי הברוקר (או הנישום עצמו).
ואתה יודע, גם הוא כבר לא משתמש בעיפרון וחשבוניה עם חרוזים.

למה שתמוסה? לא היו לך רווחים (תבדוק כמה מטילי זהב אתה יכול לקנות).
אם כבר מה שאמרת זה טיעון נגד מיסוי נומינלי (או "ריאלי" צמוד מט"ח).
הרי אם יש אינפלציה גם בשקל וגם במטבע בו הנייר נקוב יכול להיות מצב שבו אתה חייב במס למרות שהנייר לא עלה ריאלית (כלומר לא היו לך רווחים).
מקרה קיצון זה היפר אינפלציה גם בשקל וגם במטבע הזר, שיגרום לך לשלם מס של קרוב ל25% מכלל ההשקעה שלך גם אם אין בכלל רווחים.

אם כבר מה שאמרת זה טיעון נגד מיסוי נומינלי (או "ריאלי" צמוד מט"ח).
הרי אם יש אינפלציה גם בשקל וגם במטבע בו הנייר נקוב יכול להיות מצב שבו אתה חייב במס למרות שהנייר לא עלה ריאלית (כלומר לא היו לך רווחים).
מקרה קיצון זה היפר אינפלציה גם בשקל וגם במטבע הזר, שיגרום לך לשלם מס של קרוב ל25% מכלל ההשקעה שלך גם אם אין בכלל רווחים.
בהחלט, לכן המיסוי חייב להיות ריאלי. אחרת זה לא הוגן.

לא הבנתי
אתם אומרים שאם אני קונה קרן מחכה לSP500 .. והקרן עלתה (במונחי שקל) רק בגלל עליית שער הדולר.
אין לי מס ?
ז"א החלק של הרווח שמוסבר על ידי עליית הדולר לא ממוסה ?
אני לא הייתי משתמש בניסוח "הקרן עלתה רק בגלל עליית שער הדולר". אם הקרן צמודה לדולר, לא מעניין אותה מה עושה השקל. היא לא משנה את ערכה בהתאם לתנודות של שערי מטבע. היא שווה X דולר למניה. היא תהיה שווה יותר או פחות רק אם מחיר כל מניה ישתנה למספר ששונה מ-X.

מה שקורה הוא שבסוף, כשאתה מחליט למכור ויש חישוב מס רווח והמרה לשקלים, אז בשיטת מס ריאלי, "רווח" הוא רק ההפרש בין התשואה על ההפקדה לבין אי-אילו אחוזי הפסדים שנגרמו לך מכך שהדולר התחזק מול השקל מאז שקנית את המניה בסכום מסויים בש"ח.

הוא לא צריך להבין ולשאול.
החוק מאוד פשוט וברור:
המיסוי הוא תמיד ריאלי*.
במקרה של קרן שנקובה במט"ח או שהמטבע העיקרי שלי הוא מטבע חוץ, אזי שע"ח בין השקל לבין אותו מט"ח ישמש כ "מדד" לצורך חישוב הרווח הריאלי.

*אם רוצים לדייק, המיסוי הוא החציון בין [מיסוי ריאלי (לפי מדד המחירים או לפי שע"ח, בהתאם לנייר), מיסוי נומינלי (לפי השקל), 0]
הקרן מספקת להם את המידע הזה ?
לא צריך שום מידע מיוחד מהקרן.
צריך לדעת:
1. מה מחיר הקניה בשקל ובמט"ח (ובמקרה של נייר נקוב בש"ח עם מטבע עיקרי זר, אפשר לחשב בקלות לפי שע"ח באותו יום)
2. מה מחיר המכירה בשקל ובמט"ח (וכנ"ל לגבי נייר נקוב בש"ח מחשבים לפי שע"ח של אותו יום).

מכאן חישוב הרווח הוא מאוד פשוט, ולא צריך שום מידע נוסף מהקרן.
מה עם קרנות שחלק חשוף דולרי וחלק לא ?
תלוי בגודל החלק.
אם הוא קטן אז כל הקרן ממוסה לפי מדד, אם הוא גדול מספיק אז כל הקרן תמוסה לפי שע"ח. (לא זוכר בדיוק מה הסף, אבל אני מניח שהוא מוגדר היטב)

אני לא הייתי משתמש בניסוח "הקרן עלתה רק בגלל עליית שער הדולר".
מסכים. זה ניסוח מבלבל ולא ממש נכון.
אם הקרן צמודה לדולר
אין דבר כזה.
כלומר יש, בקרנות שמגדרות לדולר. אבל הקרנות שאנחנו מדברים עליהן לא מגדרות לדולר ולכן לא צמודות לדולר בשום צורה.
היא לא משנה את ערכה בהתאם לתנודות של שערי מטבע
בדיוק.
קרן שאינה מגודרת לא משנה את ערכה בהתאם לתנודות של מטבעות. לא תנודות של השקל ולא תנודות של הדולר.
היא שווה X דולר למניה. היא תהיה שווה יותר או פחות רק אם מחיר כל מניה ישתנה למספר ששונה מ-X.
זה משפט די חסר משמעות. אפשר להגיד אותו דבר על כל מטבע.
למשל: הקרן שווה Y פזו למניה. היא תיהיה שווה יותר או פחות רק אם מחיר המניה ישתנה למספר ששונה מY.
(ואתה כמובן יכול להחליף את הפזו לשקל, אירו, או כל מטבע אחר).

כלומר יש, בקרנות שמגדרות לדולר. אבל הקרנות שאנחנו מדברים עליהן לא מגדרות לדולר ולכן לא צמודות לדולר בשום צורה.
כוונתי היא לשער הדולר מול השקל. כפי שכתוב בתשקיף הקרן, בפרק המיסוי. לדוגמה ב-1159250 כתוב: "בסיס המדד לחישוב סכום אינפלציוני יהא על בסיס השינוי בשער המטבע העיקרי. המטבע העיקרי בקרן זו הינו דולר ארה"ב". לכן, יש כאן בפירוש הצמדה לשער המטבע (בלי גידור מט"ח). אולי אנחנו התכוונו לדברים שונים?

כוונתי היא לשער הדולר מול השקל. כפי שכתוב בתשקיף הקרן, בפרק המיסוי. לדוגמה ב-1159250 כתוב: "בסיס המדד לחישוב סכום אינפלציוני יהא על בסיס השינוי בשער המטבע העיקרי. המטבע העיקרי בקרן זו הינו דולר ארה"ב". לכן, יש כאן בפירוש הצמדה לשער המטבע (בלי גידור מט"ח). אולי אנחנו התכוונו לדברים שונים?
רונן מדבר על ערך הכסף (= כמה מטילי זהב אתה יכול לקנות)
ואתה מדבר על "כמה שקלים אראה בחשבון"

זה לא בדיוק אותו דבר. תחשוב מה קורה אם השקל נחלש פי 2 ביחס לדולר. אתה תראה פי 2 שקלים בחשבון אבל גם מחיר הזהב יעלה פי 2.

הם מדברים על שיטת המיסוי.
כמו שאמרתי לפני 2 הודעות, יש 2 אפשרויות לחשב מיסוי ריאלי:
1. לפי מדד המחירים לצרכן
2. לפי שע"ח של מטבע מסויים.

זה שמחשבים מס בצורה מסויימת לא אומר שיש הצמדה.
באותה מידה שנייר שממוסה ריאלית לפי מדד המחירים לא מוצמד למדד המחירים ככה גם נייר שממוסה לפי שע"ח לא מוצמד לשער מטבע.

רונן מדבר על ערך הכסף (= כמה מטילי זהב אתה יכול לקנות)
ואתה מדבר על "כמה שקלים אראה בחשבון"

זה לא בדיוק אותו דבר. תחשוב מה קורה אם השקל נחלש פי 2 ביחס לדולר. אתה תראה פי 2 שקלים בחשבון אבל גם מחיר הזהב יעלה פי 2.
אני מודה שהדוגמה הזו לא ברורה לי. ערך ביחס למה? להבנתי יש 2 מדדים רלוונטים פה: דולר (רק אם נאמר בתשקיף) ואינפלציה (תמיד. ערך הכסף). אם הקרן אומרת לך במסמך שהמס הריאלי ע"ב הפרשי שער הדולר, אז להבנתי לא ישוקלל גם ערך הכסף. כלומר אין אופציה שבה תשלם מס על בסיס הפרשי שער דולר או אינפלציה, הגדול מביניהם או משהו כזה..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
Y מתי נוצר מגן מס ? שוק ההון 6
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 36
E מתי ביצעתם את רוב השקעתכם המנייתית? שוק ההון 26
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
ד מתי נגבית עמלת קנייה ואיפה רואים אותה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
T קניות סולידיות לתינוק - מתי ואיפה? צרכנות פיננסית 8
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
לאץ' מתי יחידות של קרן כספית נרכשות בפועל? צרכנות פיננסית 7
M מתי לצאת לדרך יזמית? יומני מסע אישיים 6
Williamsburg מתי פותחים את האפשרות להגיש דוח 1301 לשנת 23? פוסטים מאיכות נמוכה 16
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
P מתי אפשר להגיש דוח שנתי 1301 לשנת 2023? מיסים 6
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
ז מתי ואיך יוצאים משוק ההון? שוק ההון 45
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
לאץ' מתי ואיך עושים מעבר באסטרטגיית השקעה? שוק ההון 8
א מבולבל- מתי ואיך להשקיע? שוק ההון 5
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
S לא מבין מתי שלב מסחר רציף בקרן הסל שלי שוק ההון 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
N בעל הבית מכר קרקע הצמודה לבית שאני שוכר ממנו - איך אפשר לדעת מתי תתחיל הבניה? אוף טופיק 4
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
ש מתי לפרסם דירה להשכרה? נדל"ן 15
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
A איך (מתי וכמה) לקנות מניות בסייל (נפילות) שוק ההון 31
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
E מתי אתם רושמים מטרות שנתיות ? מחפש לדייק את המועד המתאים התפתחות אישית 38
P מתי צריך להגיש מס רווח הון? מיסים 33
S מתי נקבע ערך פדיון של ביטוח חיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
בייניש מתי ריאלי לחשוב על קנית דירה למגורים? נדל"ן 4
מ מתי מוכרים? + תיק חדש שוק ההון 8
מ עד מתי ניתן למשוך כספי פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן השתלמות - מתי תפדו ומתי תיקחו הלוואה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
T מתי ניתן לבקש החזר מס ? פוסטים מאיכות נמוכה 11
A עד מתי אפשר להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2020? שוק ההון 0
M באיזה אופן (מתי) נגבים דמי ניהול בקרנות מחקות? שוק ההון 2