מלבד אם יש לך סיבה אחרת להגשת דוח (כמו הכנסות מעבודה או נדלן מעל הספים, או העברת מעל 500,000 ש"ח לאינטראקטיב במהלך השנה, או שיש לך באינטראקטיב מעל 1.87 מליון שח)
מלבד אם יש לך סיבה אחרת להגשת דוח (כמו הכנסות מעבודה או נדלן מעל הספים, או העברת מעל 500,000 ש"ח לאינטראקטיב במהלך השנה, או שיש לך באינטראקטיב מעל 1.87 מליון שח)
גם אם אתה מדווח בכל מקרה, הכנסות מברוקר קצת מסבכות את הדיווח כי תצטרך לחשב הכל לבד, בניגוד לברוקר מקומי שינפיק לך בסוף שנה דוח מסכם שרק תצטרך להעתיק ממנו את הנתונים לדוח השנתי.
מתנצל אם אני מחיה תרד ישן רק כדי לשאול את זה, אבל מאיזה סכום היית מצדיק עבודה עם ברוקר זר? האם $125-150k זה סכום שכן מצדיק? לא מתייעץ, סתם שואל לדעתך האישית..
מתנצל אם אני מחיה תרד ישן רק כדי לשאול את זה, אבל מאיזה סכום היית מצדיק עבודה עם ברוקר זר? האם $125-150k זה סכום שכן מצדיק? לא מתייעץ, סתם שואל לדעתך האישית..
ואני חשבתי לתומי (גם מקריאת פוסטים שלך) שיש פה תמימות דעים לגבי זה ש IB עדיפים על בית השקעות ישראלי שעדיף על בנק (שם אני נמצא כרגע). לא בטוח שתרצה לפרט וזה יהיה מובן, אבל אני יכול להניח שאתה עובד עם ברוקר ישראלי?
מכיוון ש־IBKR לא לוקחים בימינו עמלות חודשיות, אז אין סיבה לסכום מינימום להשקעה שם.
ניתן לפתוח שם חשבון במקביל לחשבון הרגיל שעבדת איתו עד היום, ולהחליט בהמשך אם זה נוח לך או לא, רק דבר אחד צריך לזכור, שתהיה לך חובה להגיש דוח שנתי על הרווחים, אפילו אם זה רווח של ריבית על יתרת פלוס בחשבון.
@אורי ג.
פתחתי חשבון באינטראקטיב
כי היה לי סכום חד פעמי 300,000 שהייתי צריך להשקיע בחשבון נפרד
ופתחתי שם כי הבנתי שאין שם עמלה חודשית
נראה לי שעשיתי טוב.
מה אתה אומר?
- אני רואה הרבה אנשים פה מהללים את IB (כולל אותך). ומבין למה.
- אני רוצה לרכוש קרנות איריות.
- התיק שלי יהיה בקרוב (כשאחליט לעזאזל) ובהדרגה (אחליט איך לדרג) כ-$145,000 לזמן הקרוב
למה אתה אומר שלדעתך ״זה מיותר לגמרי״, וגם בסכומים גבוהים יותר? האם הסיבה היא עלויות המרת המט״ח?
בת'רד ״קרנות איריות״ אתה אומר (לא ממליץ) איפשהוא ״לא לקנות את הגרסא הישראלית״.
אז נותרתי רק עם האופציה לקנות במטבע זר, דולר. אז משתמע קצת שאני ממילא אספוג עלויות מט״ח והן יותר נמוכות ב-IB.
האם כשאתה אומר ״גם בסכומים גבוהים יותר״, אתה מתכוון - ״בכל סכום גבוה יותר״? או ״בכל סכום בסביבת הסכום הזה״?
לא @אורי ג. , אבל:
1. יש לך ב- IB עלויות של רואה חשבון שביחס להן העמלות זה זניח לגמרי (או שאתה מעדיף להשקיע עשרות שעות בהתנהלות מול מס הכנסה)
2. אין לך מיסוי ריאלי על קרנות, גם שווה הרבה כסף בתקופה של אינפלציה.