• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות

FIYaacov: פוסט זה נערך לבקשתו של @OnTheVerge

כתב ויתור והבהרה משפטית חשובה:
מאמר זה נועד למטרות לימוד והעשרה בלבד ואינו מהווה הצעה או ייעוץ לרכישה, מכירה או החזקה של ניירות ערך. הוא אינו תחליף לייעוץ השקעות אישי, המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודיים של כל אדם. המידע המוצג כאן מתאר עקרונות ושיקולים כלליים בתהליך קבלת החלטות פיננסיות. על פי הרגולציה בישראל, מתן המלצות ספציפיות על ניירות ערך דורש רישיון. לכותב אין רישיון ייעוץ השקעות, ומטרת המאמר היא חינוכית בלבד. כל פעולה המתבצעת על סמך המידע במאמר היא על אחריותו הבלעדית של הקורא, ומומלץ בחום להתייעץ עם יועץ פיננסי מורשה לפני קבלת החלטה.

מאמר זה יתאר את תהליך החשיבה של משקיע תיאורטי בשם "מייק". לא נגיד למייק מה לקנות אלא נלווה אותו בשאלות שעליו לשאול את עצמו כדי לגבש אסטרטגיית השקעה המתאימה לו. המטרה היא להקנות כלים שיאפשרו לכל קורא לבחון את האפשרויות הקיימות בשוק בצורה מושכלת.

1. הגדרת סובלנות לסיכון: מייק מבין שהשקעה במניות כרוכה בסיכון, וערך ההשקעה יכול לרדת. הוא מחליט להשקיע רק כספים שהוא יכול להרשות לעצמו לאבד בתרחיש קיצון, מבלי שרמת חייו תיפגע. בעתיד, הוא ישקול לשלב נכסים סולידיים יותר כמו אג"ח כדי להפחית את התנודתיות בתיק.
  2. בחירת אסטרטגיה גיאוגרפית:על מייק להחליט על רמת הפיזור הגיאוגרפי הרצויה לו. האם הוא מעדיף חשיפה לשוק האמריקאי בלבד, או פיזור על פני כלל השווקים המפותחים והמתעוררים בעולם?
    • השקעה בארה"ב בלבד: חושפת אותו לכלכלה הגדולה בעולם, שהציגה היסטורית תשואות חזקות, אך גם מגבירה את התלות בשוק בודד.
    • השקעה גלובלית: מפזרת את הסיכון על פני מדינות וכלכלות רבות, אך עשויה לכלול שווקים עם ביצועים נמוכים יותר.
      מייק מבין שתשואות העבר אינן ערובה לתשואות העתיד, ולכן פיזור רחב נחשב לרוב לאסטרטגיה מתונה יותר.
לאחר שהגדיר את האסטרטגיה שלו, על מייק לחפש מכשיר השקעה (כמו קרן סל - ETF, או קרן מחקה) העונה על הקריטריונים הבאים:

• עלויות נמוכות: על מייק לחפש מוצרים עם דמי ניהול (Annual Fee) נמוכים ככל האפשר. עלויות נמוכות הן אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להצלחה בהשקעה פסיבית לטווח ארוך.
  • מדיניות המנפיק (Domicile): על משקיעים ישראלים להבין את ההבדל בין קרנות הרשומות בארה"ב לבין קרנות הרשומות במדינות אחרות (כמו אירלנד). קרנות הרשומות בארה"ב עלולות לחשוף משקיעים שאינם אזרחי ארה"ב למס ירושה אמריקאי גבוה על סכומים מסוימים. קרנות איריות פותרות בעיה זו. מייק צריך לבדוק את מדינת הרישום של כל קרן שהוא שוקל.
  • סוג המיסוי: בישראל, ישנן קרנות שהרווח עליהן ממוסה מיסוי ריאלי (בניכוי האינפלציה) ואחרות עם מיסוי נומינלי. מייק צריך להבין את ההבדל ולהחליט מה מתאים לאופק ההשקעה שלו.
  • סוג המטבע: האם הקרן נסחרת בשקלים בבורסה בתל אביב או במטבע זר בבורסה בחו"ל? השקעה בקרן שקלית פוטרת אותו מהצורך להמיר מט"ח.
דוגמה לתהליך החשיבה של מייק: "אם החלטתי על פיזור גלובלי ואני חושש ממס ירושה אמריקאי, אחפש קרן סל אירית העוקבת אחר מדד עולמי, עם דמי ניהול נמוכים"

על מייק לשקול את היתרונות והחסרונות של כל פלטפורמה:

• ברוקר ישראלי מפוקח:
    • יתרון: פשטות במישור המיסוי (לרוב ניכוי מס במקור, ללא צורך בהגשת דוח שנתי למס הכנסה). ממשק וליווי בעברית.
    • חסרון: עלויות גבוהות יותר לעיתים, אפשרויות השקעה מוגבלות יותר, והכסף מוחזק בישראל (חיסרון למי שרוצה פיזור גאוגרפי של הנכסים עצמם).
  • ברוקר אמריקאי:
    • יתרון: עלויות נמוכות יותר, גישה למגוון רחב של ניירות ערך גלובליים, והחזקת הכסף מחוץ לישראל (עשוי להיחשב כהגנה), ביטוח SIPC על הכספים (עד תקרה מסוימת).
    • חסרון: מורכבות מיסויית. לרוב, יש צורך בהגשת דוחות שנתיים למס הכנסה באופן עצמאי או בעזרת איש מקצוע.
  • קרן השתלמות / קופת גמל: מייק יכול ליישם את אותם עקרונות. עליו לחפש מסלול השקעה פסיבי העוקב אחר מדד רחב (כמו S&P 500 או מדד עולמי), ולבחור בגוף המציע את דמי הניהול הנמוכים ביותר.
  • קרן פנסיה: גם כאן, קיימים מסלולים פסיביים מחקי מדדים. מומלץ להשוות בין קרנות ברירת המחדל, המציעות לרוב דמי ניהול נמוכים המובטחים למספר שנים.
אזרחים אמריקאיים החיים בישראל כפופים לכללי מס מורכבים (כמו PFIC). עבורם, הכללים שונים לחלוטין.

• המלצה כללית: עליהם להימנע מהשקעה בקרנות שאינן אמריקאיות (כמו קרנות איריות או ישראליות) בחשבונות הממוסים שלהם.
  • פלטפורמה: לרוב, הבחירה הנכונה עבורם תהיה לפתוח חשבון בבית השקעות אמריקאי ולרכוש דרכו קרנות סל אמריקאיות.
  • חובה להתייעץ: נושא זה מורכב במיוחד ומחייב התייעצות עם רואה חשבון המתמחה במיסוי אמריקאי לישראלים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מייק ישווה מחירים ויפתח קרן השתלמות מחקה מדד S&P 500 בדמי ניהול נמוכים ככל האפשר, מבית השקעות ישראלי מפוקח וחשוב לא פחות - גדול ומוכר בלבד.
למה דווקא מחקה סנופי?
יש קרנות השתלמות פאסיביות מחקות מדד עולמי (הלמן, אינפיניטי) באותם דמי ניהול אם אני לא טועה.

למה דווקא מחקה סנופי?
יש קרנות השתלמות פאסיביות מחקות מדד עולמי (הלמן, אינפיניטי) באותם דמי ניהול אם אני לא טועה.

לא חושב אבל אשמח שתראה לי אחרת.
חיפשתי דרך אתר השוואות קרנות השתלמות:
קרן השתלמות של אינפיניטי השתלמות בחו"ל עם דמי ניהול של 0.56%.
הקרן של הלמן אלדובי על S&P 500 זולה יותר - 0.48%.

לא חושב אבל אשמח שתראה לי אחרת.
חיפשתי דרך אתר השוואות קרנות השתלמות:
קרן השתלמות של אינפיניטי השתלמות בחו"ל עם דמי ניהול של 0.56%.
הקרן של הלמן אלדובי על S&P 500 זולה יותר - 0.48%.
https://www.hag.co.il/מוצרים-פיננסי...-שלנו/אי-בי-אי-השתלמות-פאסיבי-מדדי-מניות-חול/
אני לא מומחה מקריאת דוחות אבל זה נראה שהדמי ניהול 0.49, עוקבים אחרי סנופי, אירופה ויפן (גם שווקים מתפתחים? לא ככ מבין משם)

@OnTheVerge תודה על העדכון לגבי מייק.

אותי עניין השפעת הדמי ניהול - כי 0.2% לmsci awci יותר יקר מהאלטרנטיבה של השלושה s&p, msci europe, em.

אז בדקתי השפעה של הפקדה חודשית של 5,000 ש״ח למשך 50 שנה. הנחת תשואה של 5% שנתי.

הקרן היא 2.4m ב2 המקרים.

דמי ניהול - אופציה של msci awci היא 0.2.

באופציה השניה, ניתן לחשב דמי ניהול משוקללים. נניח והחלוקה היא 65% לs&p בדמי ניהול של 0.07, עוד 20% לmsci europe בדמי ניהול של 0.12, ו15% נוספים לem בדמי ניהול של 0.18. הדמי ניהול המשוקללים הם (0.07*65 + 0.12*20 + 0.18*15)/100 = 0.0965. בשביל לפשט נגיד 0.1.

אז לפי 5% תשואה, יהיה רווח מריבית של 4,847,986 ש״ח. לפי 5.1% תשואה יהיה רווח מריבית של של 5,027,318 ש״ח. כלומר יתרון של 179,332 ש״ח ב40 שנה.
בהפקדה של 10k בחודש, זה יהיה יתרון של 426,755 ש״ח ב40 שנה.

היתרונות של msci awci הם (1) הפשטות של קרן אחת ללא צורך לאזן, (2) לקיחה בחשבון של כל העולם כולל כלכלת סין שאם תתחזק היא לא תהיה ב״שילוש״ של blackrock.

המסקנה האישית שלי היא שהעלות הלא גבוהה (יחסית) בתוספת היתרונות של קרן אחת מנצחים.

נערך לאחרונה ב:
חסרונות Interactive Brokers:
הייתי מציע לציין פה שאם מייק מעוניין לתת איזשהו ביטוי להטיית הביתיות (כלומר להשקיע גם בשוק הישראלי מעבר למשקל השוק שלו) הוא לא יוכל לעשות זאת דרך IB.

הביטוי בית השקעות "גדול ומוכר" חוזר כמה פעמים. תוכל לבאר אותו במונחים פרקטיים? יש רשימה סגורה? קריטריון מספרי?
@OnTheVerge

הביטוי בית השקעות "גדול ומוכר" חוזר כמה פעמים. תוכל לבאר אותו במונחים פרקטיים? יש רשימה סגורה? קריטריון מספרי?

זאת התבטאות מכוונת.
הסולידית אוסרת להתבטא נגד בתי השקעות ספציפיים מחשש לתביעות.

אני מקווה שהניסוח ימנע מאנשים מסוימים מלהסתנוור מהצעות נמוכות במיוחד.

זאת התבטאות מכוונת.
הסולידית אוסרת להתבטא נגד בתי השקעות ספציפיים מחשש לתביעות.

אני מקווה שהניסוח ימנע מאנשים מסוימים מלהסתנוור מהצעות נמוכות במיוחד.
מה לגבי להתבטא בעד בתי השקעות מסויימים ולשכוח מהאחרים? :)

אני לא מדבר על קרן מחקה, אלא על ההרכב של הקרן השתלמות.
מה ההבדל?
אפשר לראות ש רק 35% מושקע בקרנות סל של הראל, קסם ותכלית (שלהבנתי הן עצמן רלוונטיות למה שקישרת מבחינת הרכב הנכסים בתוכן). מוזמן לתקן אותי
הם עובדים בשילוב של ק"ס וחוזים.
החוזים דורשים מזומן/מקמ/אגח.
מתחילת 2019 עד סוף נובמבר 20 ה-SP500 עשה 45%, קרן ההשתלמות של הלמן עשתה רק 31%. ממה נובע הפער אם לא מזה?
אתה בטוח שאתה מודד באותן יחידות מידה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 70
Rahash קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
עתיד מתוק מאמר של שלמה גרינברג בביזפורטל על סוכנויות הנדל"ן הממשלתיות בארה"ב שוק ההון 0
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
Izik ""לא יותר מעשרה אחוז במניות...להמנע מהשקעות באינדקס נרחב" לפי מאמר בגלובס שוק ההון 12
Waler בניית פרופיל בכוח גס - המלצה על מאמר שוק ההון 1
פשוט מאמר על תשואות שניתן לצפות ממניות שוק ההון 1
M מאמר נהדר ב wsj של זוויג בעניין pre mortem בהשקעות שוק ההון 18
daat99 מאמר מעניין על וורן באפט ואג"חים אוף טופיק 4
משה מאמר מעניין על החיים בחברה ללא עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
S השקעות על הבר - הסיפור של מייק, אייק, פייק ונייק אוף טופיק 12
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
SolidAce שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 425
אוגורן להציל את מייק שוק ההון 1
T צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה