Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
אתה עושה סלט.
סנופי זה מניות צמיחה בעיקר.
באופן כללי מניות ערך כקבוצה יש להם פוטנציאל לתת תשואה עודפת כקבוצה על מניות צמיחה.
אם אתה מדבר על המצב הספציפי עכשיו אז מניות ערך מתומחרות נמוך היסטורית לעומת מניות צמיחה אפילו יותר מהפער הההיסטורי הממוצע ולכן צפויות לתת בעתיד אף תשואה גבוהה יותר מהרגיל...
במקרה כזה של התלבטות ששתי האופציות טובות אני מציע לחלק חצי-חצי . אז בטוח שחצי מהתיק שלך נמצא במקום הנכון, והחצי השני במילא קורלטיבי אליו. אולי לא הכי רציונלי אבל מסדר את דילמת ההחלטה.
אם הרעיון הוא לחלק חצי-חצי ככה שחצי מהתיק יהיה חשוף לשוק האמריקאי וחצי לשוק העולמי אז אני יכול בעצם להשקיע רק בקרן העולמית וככה יש לי חשיפה של:
60% אמריקאי
40% עולמי
זה אומנם לא בדיוק חשיפה של חצי- חצי אבל ככה אני מקבל פיזור מספק רק עם קרן אחת נכון?
אם הרעיון הוא לחלק חצי-חצי ככה שחצי מהתיק יהיה חשוף לשוק האמריקאי וחצי לשוק העולמי אז אני יכול בעצם להשקיע רק בקרן העולמית וככה יש לי חשיפה של:
60% אמריקאי
40% עולמי
זה ויכוח שחוזר ועולה.
התומכים בקרן העולמית טוענים שמי שמעדיף את השוק האמריקאי עושה זאת בגלל העדפה לביצועי היתר של ארה"ב ב-100 השנה האחרונות ביחס לעולם, אבל בתוחלת ה-100 האחרונות לא משפיעות על העתיד באופן מהותי, ומתעלמות מהסיכוי לנפילת האימפריה.
התומכים בקרן אמריקאית אינם מסכימים, וטוענים שהשוק האמריקאי ימשיך להראות ביצועי יתר (אפילו מעבר לתמחור השוק) בגלל יסודות התרבות האמריקנית הכלכלית וחוסנה של האומה.
לגבי באפט - הוא אמריקאי גאה ומאמין גדול בארה"ב, ולכן תומך בסנופי.
יש מעט עוררין על כך שהבחירה בקרן עולמית שכוללת לא רק חברות גדולות היא האופציה הבטוחה יותר, גם אם התשואה נמוכה יותר. אפילו הקרן הזו יש שיאמרו מחזיקה יותר מידי נכסים אמריקאים, אבל לא קל להצדיק חלוקות אלטרנטיביות.
גילוי נאות: משקיע בקרן עולמית כל דבר שיש לי בחירה בו.
ואת זה רק אתה ועוד כמה שותפי סוד יודעים? אתה מתחמק מלענות איך יכול להיות שיש קבוצה מסוימת של מניות שנותנת תשואה יותר מקבוצה אחרת וזה לא מתומחר כבר במחירן. אין בזה שום הגיון.
"פיזור" הוא לא המטרה, המטרה היא קורלציה או יותר נכון אנטי קורלציה (קורלציה שלילית), כיון שקשה להשיג את זה, אז מניחים שגיוון של מניות על בסיס כל מיני פרמטרים ( גם גיאוגרפיים) יתן קורלציה שלילית, האם זה נכון? כנראה שבאופן מאוד חלקי וכמעט שלא בזמנים מאוד תנודתיים. הקורלציה ההיסטורית של VT ו VTI היא 0.95 כש-1 זה המקסימום. כלומר גיוון ביניהם כנראה לא יעלה הרבה אבל גם לא יוריד.
ואת זה רק אתה ועוד כמה שותפי סוד יודעים? אתה מתחמק מלענות איך יכול להיות שיש קבוצה מסוימת של מניות שנותנת תשואה יותר מקבוצה אחרת וזה לא מתומחר כבר במחירן. אין בזה שום הגיון.
תשקיע קצת זמן ותקרא, זה מידע פתוח לכל. ואחרי זה תחזור ונדבר.
זה לא ארוחת חינם - השקעה במניית ערך ומניות קטנות טומנת בחובה סיכון גבוה יותר שלא כל אחד מוכן לקחת. אך יחד עם זאת פוטנציאל תשואה גבוה יותר.
מדגיש כי המניות האלה בפני עצמן,הם תנודתיות יותר אבל ברגע שמשלבים אותם בתוך התיק יש לזה אפקט אחר כי זה מוריד את התנודתיות הכוללת בתיק בגלל הקורלציות(קח את 2022 כדוגמה-תבדוק מה עשו מניות ערך)
אני אישית משקיע במניות מסוג כזה רק מסיבת אלמנט הפיזור, אפילו אם לא יהיה לי תשואה עודפת כי רק מהסיבה הזו זה שווה לדעתי
"פיזור" הוא לא המטרה, המטרה היא קורלציה או יותר נכון אנטי קורלציה (קורלציה שלילית), כיון שקשה להשיג את זה, אז מניחים שגיוון של מניות על בסיס כל מיני פרמטרים ( גם גיאוגרפיים) יתן קורלציה שלילית, האם זה נכון? כנראה שבאופן מאוד חלקי וכמעט שלא בזמנים מאוד תנודתיים. הקורלציה ההיסטורית של VT ו VTI היא 0.95 כש-1 זה המקסימום. כלומר גיוון ביניהם כנראה לא יעלה הרבה אבל גם לא יוריד.
כי הכל חשוף לאותו פקטור - פקטור הבטא. אם אתה מגוון לפקטורים אחרים הפיזור גדל.
וכמו שאמרתי לא צריך למדוד את זה בטווח הקצר של משבר נקודתי ששם זה יכול לעזור או לא לעזור(לפעמים כן ולפעמים לא) אלא בטווח הארוך
אני חושב שדווקא אתה עושה סלט. תחילה כתבת שמניות שאינן בסנופי צפויות להניב יותר מאשר בסנופי בהקשר של השקעה עולמית. אחר כך עברת למניות ערך קטנות לעומת מניות צמיחה. אני מסכים שהסנופי לא קדוש. הגיוני להשקיע במדד עולמי ולדעתי האישית גם ב S&P 500 Equal weight . אבל כל זה לצורכי פיזור, ולא בגלל שאני צופה שהם ייתנו תשואה גבוהה יותר. אני לא יותר חכם מהשוק. מה שאתה ואני יודעים, כל העולם יודע.
אם תשאל אותי: מי ייתן תשואה גבוהה יותר, סנופי או שאר העולם?
אז התשובה שלי תהיה: אני לא יודע
אבל אם תכריח אותי לענות תשובה בינארית של כן-או-לא אז אני אגיד ששאר העולם.
כי באופן היסטורי נכסים שמתנפחים נוטים אח"כ לרדת. ראה למשל בשרשור של ARKK כשכתבתי את זה כבר בהתחלה.
אני חושב שדווקא אתה עושה סלט. תחילה כתבת שמניות שאינן בסנופי צפויות להניב יותר מאשר בסנופי בהקשר של השקעה עולמית. אחר כך עברת למניות ערך קטנות לעומת מניות צמיחה. אני מסכים שהסנופי לא קדוש. הגיוני להשקיע במדד עולמי ולדעתי האישית גם ב S&P 500 Equal weight . אבל כל זה לצורכי פיזור, ולא בגלל שאני צופה שהם ייתנו תשואה גבוהה יותר. אני לא יותר חכם מהשוק. מה שאתה ואני יודעים, כל העולם יודע.
פיזור זה לא מטרה - המטרה בגדול זה להניב מקסימום תשואה על הכסף במינימום סיכון.השאלה איך עושים את זה?
אתה עושה סלט ומערבב בין דברים.
אני אומר כמה דברים:
- יש קשר ישיר בין מחיר לתשואה - ככל שתלם מחיר נמוך יותר התשואה שלך תהיה גבוהה יותר ולהפך.
- מניות ערך ומניות קטנות צפויות לתת כקבוצה תשואה עודפת על מניות צמיחה ומניות גדולות.
- עכשיו נקודתית יש מצב ספציפי שהפער בין מניות צמיחה למניות ערך מבחינת תמחור הוא הגבוה ביותר שהיה מאז ומעולם