• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מדד מנייתי עולמי מול מדד מנייתי אמריקאי

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
5
בחלק המנייתי (שהוא בעצם 100% מהתיק שלי) מתלבט בפיזור ההשקעות שלי בין 2 קרנות:
(אני משקיע פאסיבית לטווח הארוך עם רצון למקסם תשואה גם אם זה בא על חשבון סיכוני תנודתיות גבוהה)

*קרן מנייתית כלל עולמית: SSAC- מס' נייר 1159235.
*קרן מנייתית מחקה CSPX :SNP500- מס' נייר 1159250.

קראתי הרבה פורומים על אנשים עם התלבטות דומה לשלי בנוגע לפיזור בין השוק האמריקאי לשוק העולמי והגעתי למסקנה כללית (שכרגע אני חושב שאפעל לגביה אבל מעדיף להתייעץ פה לראות שלא פספסתי פה משהו חשוב):

כמו כל השקעה,לא ניתן לדעת אם המדד האמריקאי יתן תשואה גבוהה יותר מהמדד העולמי לטווח הארוך (כמו שהיה בעשור האחרון).
אז בעצם אין טעם לקחת את הסיכון ולהשקיע רק בשוק האמריקאי.עדיף לפזר את ההשקעה וככה להוריד את הסיכון של משבר או שינוי דרסטי במדיניות ארה"ב.

אבל עדיין מתקשה ומנסה להבין מה השיקולים שמנחים הרבה אנשים להשקיע רק בשוק האמריקאי.הרי הם לא יכולים באמת לדעת מה יהיו המגמות של השוק האמריקאי מול השוק העולמי בעתיד ולכן עדיף להם כבר לפזר את ההשקעה.
אולי הנחת היסוד שלהם היא שהרבה מהחברות בSNP500 הם גלובליות ולכן יש להם כבר מספיק חשיפה עולמית.
אבל בסופו של דבר המרכז של אותם חברות הוא בארה"ב לכן אם יהיה שינוי דרסטי במדיניות של ארה"ב לגבי מיסוי,הגבלות עסקאיות אז זה כבר לא יעזור.

היתרונות שהבנתי שיש לשוק האמריקאי הם: (לקוח מאחד התגובות בפורומים שקראתי)
התרבות הדמוקרטית,הקפיטלזם הקיצוני והעובדה שארה"ב גדולה.
השאלה היא האם שווה להסתכן ולהשקיע חלק גדול יותר בשוק האמריקאי בגלל אותם יתרונות, אם יש סיכוי (אומנם נמוך) שבשלב מסויים -2 היתרונות הראשונים ידעכו ואולי גם היתרון השלישי (אם יהיה פירוק בין המדינות).

בכל מקרה אני מבין שהקרן העולמית מכילה 60% מניות של חברות אמריקאיות אבל מבחינתי עדיין יש פיזור גיאוגרפי מספק בקרן.

לסיכום,חושב להשקיע רק בקרן העולמית.
(כתבתי בתחילת הפוסט שאני מתלבט כי אם המון עולמי משקיע במדדים אמריקאיים אז כנראה שיש משהו שאני לא מבין עד הסוף).

היתרונות שהבנתי שיש לשוק האמריקאי הם: (לקוח מאחד התגובות בפורומים שקראתי)
התרבות הדמוקרטית,הקפיטלזם הקיצוני והעובדה שארה"ב גדולה.
בהינתן שוק יעיל, כל היתרונות מגולמים במכפילים הנוכחיים.

כדאי ללמוד מההיסטוריה - סופן של מעצמות ליפול.

לא ממליץ ולא מייעץ.

בהינתן שוק יעיל, כל היתרונות מגולמים במכפילים הנוכחיים.

כדאי ללמוד מההיסטוריה - סופן של מעצמות ליפול.

לא ממליץ ולא מייעץ.
אז מה מניע הרבה אנשים בעולם שמשקיעים את החלק המנייתי שלהם רק בארה"ב,לעשות את זה?

אז מה מניע הרבה אנשים בעולם שמשקיעים את החלק המנייתי שלהם רק בארה"ב,לעשות את זה?
זאת עדיין בחירה טובה.

ה-S&P 500 מוכר, מפוזר וזול יותר מקרנות זרות.

נתמך על ידי וורן באפט, גדול המשקיעים בעולם (שאולי סובל בעצמו מ-home bias).

בקרנות שהונפקו בארה"ב ישנו מיסוי כפול על הדיבידנדים מחוץ לארה"ב אבל היתרון הזה לא קיים בקרנות איריות.

למרות הכל, בקרנות איריות אין תירוץ מספק לדעתי לא להשקיע בקרן עולמית כמו השקלית של בלאקרוק או IMID.

לא המלצה או ייעוץ.

הבאתי צד אחד בהודעה הקודמת, אבל אולי חשוב לתת כמה סיבות למה לא בהכרח כדאי להשקיע במדד עולמי.

כמה סיבות לגיטימיות שאני יכול לחשוב עליהם:
1) תיאוריית השוק היעיל אינה מתייחסת לרמות שונות של סלידה מסיכון בקרב משקיעים - חלק מהמשקיעים עשויים להעדיף להשקיע בשווקים שיש להם תנודתיות נמוכה יותר ושלטון יציב יותר (כמו ארה"ב ושאר השווקים המפותחים), גם אם יש התשואה הצפויה מהשקעה בשווקים הללו נמוכה יותר.
לעומת זאת, משקיעים מסוימים עשויים לחפש תשואות גבוהות יותר על ידי השקעה בשווקים מסוכנים יותר (כמו שווקים מתעוררים).

2) מדדי מניות של שווקים מתעוררים עשויים שלא להיות יעילים כמו מדדי מניות של שווקים מפותחים - מדדי מניות של שווקים מתעוררים עשויים שלא לשקף את כל המידע הזמין ועשויים לסטות מהשווי ההוגן לעיתים קרובות יותר. הם פחות נזילים, גדולים ושקופים ממדדי מניות של שווקים מפותחים.

לכן, השקעה במדד מניות עולמי הכולל שווקים מתעוררים עלולה שלא להביא לתשואות גבוהות יותר, למרות שהסיכון בשווקים מתעוררים גבוה יותר.

3) עלויות מעט גבוהות יותר - דמי ניהול מעט גבוהים יותר, ספרד מעט גדול יותר כנראה וכו'.

כל הטיעונים הללו לגיטימיים בעיניי. לא המלצה או ייעוץ.

לסיכום,חושב להשקיע רק בקרן העולמית.
כל הנימוקים שכתבת נכונים.

במקרה כזה של התלבטות ששתי האופציות טובות אני מציע לחלק חצי-חצי . אז בטוח שחצי מהתיק שלך נמצא במקום הנכון, והחצי השני במילא קורלטיבי אליו. אולי לא הכי רציונלי אבל מסדר את דילמת ההחלטה.

לא יעוץ.
אני משקיע גם בעולמי וגם בסנופי.
לדעתי עדיף סנופי מכיוון שאם סנופי יפול גם הקרן העולמית תיפול. כ להקרן העולמית מבוססת דולר ואין באמת גישה לשווקים כמו סין ורוסיה. בקיצור חרטא אחת גדולה.

עדיף סנופי מכיוון שאם סנופי יפול גם הקרן העולמית תיפול
זה נכון בטווח הקצר, לא בהכרח בטווח הארוך.
פיזור נועד למנוע ממך סיכון של שוק\מדינה\סקטור\מטבע ספציפי. בטווח הארוך שווקים שונים מתנהגים אחרת מכיוון שהם חשופים לתנאים שונים.
הידעת שהסנופי הניב תשואה אפסית בין השנים 2000-2010? לא לעולם חוסן!
למה הרבה משקיעם בסנופי? הטיית האחרוניות. זה שהסנופי הניב תשואה גבוהה בזמן האחרון(העשור האחרון), זה לא אומר שיניב תשואה גבוהה גם בהמשך, אפילו ההפך הוא הנכון.
לא ייעוץ.

זאת כבר הטיה הפוכה. כמו שאנחנו לא יודעים שיניב תשואה גבוהה בהמשך משאר העולם אין לנו שום סיבה לחשוב שיניב תשואה נמוכה יותר.
היסטורית יש מתאם ברור בין מכפילי רווח גבוהים לתשואה עתידית נמוכה.

זאת כבר הטיה הפוכה. כמו שאנחנו לא יודעים שיניב תשואה גבוהה בהמשך משאר העולם אין לנו שום סיבה לחשוב שיניב תשואה נמוכה יותר.
שמעת על הקשר בין מחיר לתשואה. ככל שהמחיר נמוך יותר התשואה הצפוייה גבוהה יותר ולהפך. זה משהו שכבר נבדק במחקר האקדמי ואושר.
גם אינטואטיבית זה מאוד הגיוני.
נראה ליש ראיתי איזה גרף יפה בנושא,אנסה להביא פה.

היסטורית יש מתאם ברור בין מכפילי רווח גבוהים לתשואה עתידית נמוכה.

בקיצור מה שאתם טוענים פה זה שהשוק אינו יעיל, שעדיף לבחור ולהשקיע במניות עם מכפילים נמוכים ושוורן באפט טועה.
לא מסכים.

בקיצור מה שאתם טוענים פה זה שהשוק אינו יעיל, שעדיף לבחור ולהשקיע במניות עם מכפילים נמוכים ושוורן באפט טועה.
לא מסכים.
השקעה במניות ערך ובמניות קטנות או במניות ערך קטנות הוכחה במחקר האקדמי כבעלת פוטנציאל לתשואה עודפת על השוק הכללי.כך זה היה בעבר ויש סיבות כלכליות והתנהגותיות להאמין בכך שזה יימשך גם בעתיד.
בכל מקרה לא מדובר על בחירת מניות ספצפיות אלא להשקיע בסוג כזה של נכסים באמצעות מדד רחב שאליו נכנסות מניות העומדות בקרטיריונים כנ"ל.
לא ייעוץ

לא בהכרח.
המחקרים שאני מכיר אומרים שכאשר בכלל השוק יש מכפיל גבוה, התשואה תהיה נמוכה יחסית.
אין במחקרים האלה פילוח לפי מניות זולות ויקרות ו/או טענה שהזולות יהיו משתלמות יותר.
עוד פרמטר הוא סיכון, זאת אומרת שלא נכון להשוות רק תשואה עתידית אלא גם את ההתפלגות שלה.

המחקרים שאני מכיר אומרים שכאשר בכלל השוק יש מכפיל גבוה, התשואה תהיה נמוכה יחסית.
את זה אפשר לקבל, אבל האם יש מחקר שאומר שמניות עם מכפיל נמוך יניבו תשואה גבוהה יחסית ללא תנאי? האם מניות עם מכפיל נמוך בסין יניבו תשואה גבוהה יותר ממניות עם מכפיל גבוה באמריקה? ואם כן, אתה מאמין שזה לא מתומחר?
השקעה במניות ערך ובמניות קטנות או במניות ערך קטנות הוכחה במחקר האקדמי כבעלת פוטנציאל לתשואה עודפת על השוק הכללי.כך זה היה בעבר ויש סיבות כלכליות והתנהגותיות להאמין בכך שזה יימשך גם בעתיד.
לא הייתי בונה אסטרטגיה על בסיס מחקר אקדמי שמבוסס על תשואות עבר. אתה שוב טוען כאן בעצם שהשוק לא מתומחר כראוי ואתה מבין אותו יותר טוב מכולם בזכות אותו מחקר עלום.

שמעת על הקשר בין מחיר לתשואה. ככל שהמחיר נמוך יותר התשואה הצפוייה גבוהה יותר ולהפך. זה משהו שכבר נבדק במחקר האקדמי ואושר.
עוד מחקר אקדמי? מה הכוונה מחיר נמוך? בעיניך או בעיני השוק? המחיר של אינטל נמוך?

לא הייתי בונה אסטרטגיה על בסיס מחקר אקדמי שמבוסס על תשואות עבר. אתה שוב טוען כאן בעצם שהשוק לא מתומחר כראוי ואתה מבין אותו יותר טוב מכולם בזכות אותו מחקר עלום.
לא עלום ולא נעליים - שמעת על פקטורים?תקרא על זה, נכתבו על זה ספרים שלמים ומחקרים אקדמיים לרוב.
עוד מחקר אקדמי? מה הכוונה מחיר נמוך? בעיניך או בעיני השוק? המחיר של אינטל נמוך?
יש מטריקות שבודקות את זה - למשל P/E, P/B וכו'. זה לא חד משמעי וכל מדד מרכיב את אוסף המטריקות שלו אבל בגדול ברור מה הכוונה ומה מנסים להשיג.

לא עלום ולא נעליים - שמעת על פקטורים?תקרא על זה, נכתבו על זה ספרים שלמים ומחקרים אקדמיים לרוב.
והשוק לא מכיר אותם ולא משקיע לפיהם? כלומר אם אקרא את הקסם הזה אנצח את תשואת השוק?

לא הייתי בונה אסטרטגיה על בסיס מחקר אקדמי שמבוסס על תשואות עבר
לשיטתך גם מניות לא אמורות להשיג תשואה עודפות על אג"ח כי לפי ההיסטוריה מניות נתנו תשואה עודפת על אגח.

לשיטתך גם מניות לא אמורות להשיג תשואה עודפות על אג"ח כי לפי ההיסטוריה מניות נתנו תשואה עודפת על אגח.
אבל אם מתבססים על תשואות עבר אז עדיף להשקיע בסנופי לא?
אגב תבדוק מתי המחקר שלך נעשה. אני בספק אם הוא מחזיק מים לאור ביצועי השוק בשנים האחרונות. בדקת תשואות של S&P 500 מול מניות קטנות בגרף פשוט בלי ספרים ומחקרים אקדמאיים?

והשוק לא מכיר אותם ולא משקיע לפיהם? כלומר אם אקרא את הקסם הזה אנצח את תשואת השוק?
הפער הזה לא אמור להיסגר כמו שהפער בין מניות לאגח לא אמור להיסגר כי יש לזה סיבות אינהרנטיות למה זה ככה.
קח קצת נתונים

קבצים מצורפים

• example.jpg
    example.jpg
    KB 117.6 · צפיות: 16
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ קרן השתלמות: מסלול 100% מנייתי מחקה מדד עולמי. יש חיה כזאת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א מחקה מדד S&P 500 או מנייתי שוק ההון 14
J האם פנסיה עוקב מדד s & p 500 של הלמן אלדובי עדיף על מסלול מנייתי של הראל? צרכנות פיננסית 10
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 7
S חוות דעת על קרן מחקה מדד עולמי ללא שווקים מתעוררים שוק ההון 4
A המלצות לקופת גמל להשקעה: דגש על מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S קרן מחקה זרה נסחרת בתל אביב ועוקבת אחרי מדד MSCI World שוק ההון 7
אופק מדד ת''א 125 מול מדד הבנקים שוק ההון 7
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
A קרן סל מדד הבנקים שוק ההון 5
ג איך יודעים מה אופן המיסוי של קרן עוקבת מדד ריאלי\לא מדד\מט"ח ? שוק ההון 5
NachYur מדד אמריקאי אגרסיבי פוסטים מאיכות נמוכה 6
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
Z מדד המחירים לצרכן שפורסם ביוני שוק ההון 10
א כיצד מחושב דמי ניהול על מדד s&p 500 שוק ההון 4
B דיבידנדים במחקי מדד בק.פנסיה והשתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
B מניות בודדות מול מדד S&P500 שוק ההון 2
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
S האם מדד חלקי סקטוריאלי של סנופי נחשב מדד מבחינת גמל IRA? שוק ההון 1
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L האם יש קרן סל מחקה מדד עולמי שנסחרת ביורו? שוק ההון 1
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
R האם משתלם להעביר את קופות הגמל להשקעה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A הפניקס השתלמות מחקה מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S מדד אג"ח קרן מחקה או אג"ח בודד שוק ההון 7
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
M מדד עולמי מול ACWI+שווקים מתפתחים בתיק חדש שוק ההון 14
G יש קופג להשקעה פאסיבי מחקה מדד עולמי ? שוק ההון 2
י מדד ניקיי שוק ההון 1
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
B ריבית בקרן נאמנות מחקה מדד אגח שוק ההון 5
E פנסיה על מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
מ האם החזקת קרן סל ישראלית מחקה מדד חו"ל שווה להחזקת כספים בחו"ל שוק ההון 1
H מחקה מדד נאסד"ק שוק ההון 2
עידו ג מדד עולמי - ללא ארהב שוק ההון 7
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
א מחקה מדד שוק ההון 3
א קרן שקלית שמחקה מדד זר שוק ההון 6
N חיפוש מדד לפי מניות שוק ההון 6
M נקודת יציאה בפיקדון. 3% או מדד? צרכנות פיננסית 13
R הקרן השקלית על מדד S&P 500 של בלאקרוק שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה