• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקראת משבר חוקתי

• פותח הנושא פותח הנושא מדען
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אוקי אני איתך, למה אי אפשר היה להגיע כאן להסכמה? להוסיף תנאים שכולם היו יכולים לבלוע? למה לחוקק כמו בדיקטטורה? ואל תתן את הטיעון העליב של הממשלה ״ניסינו זה הם לא רצו״.
כרגע שאומרים להגיע להסכמות מתכוונים לעשות מה שהאופוזיציה אומרת, וכרגע בנושא הרפורמה המצב הוא שרוקדים לפי החליל של האופוזיציה, וללכת ולומר שצריך להגיע איתם להסכמה, בעייני זה מילה מכובסת להתקפלות טוטאלית לאופוזיציה.
התאוריה שלך שגויה. היא לא יכולה לעשות את זה.
התאוריה שלך שגויה. בהנחה שמערכת המשפט מחליטים שהם יכולים אז הם יכולים, וכרגע נראה שהם החליטו שהם יכולים.
מה הזוי? בדיוק בגלל זה הם נלחמים על הדמוקרטיה.
הם אלו שבנו פה, גידלו ילדים ונכדים פה, בעלי הון פה, רוצים את המשכיות הדור שלהם כאן.
ודא הם לא הגרעין הקשה של ההפגנות בכלל, מה בגלל שהם מרימים דגל בקפלן? הצחקת אותי.
אין להם שום מנוף על הממשלה! הגרעין הקשה אלו הצעירים יותר שלא מתגייס למילואים, שחוסמים את איילון, ששובתים ושלא בפנסיה.
זה הזוי, כי ברור שאם הם היו מציגים לעצמם את המימון הציבורי שהם מקבלים, ברור שהם לא היו נלחמים כנגד עצמם, הרי אם היו אומרים להם לדוגמא שהיום כל אחד מתוקצב ב70 אלף ממוצע בשנה, ואם יהיה מלחמה תקבלו רק 20 אלף, וגם זה בספק... האם לדעתך הם יילחמו??
(וזה ממש לא רק קצבאות, והבריאות שלהם, זה גם הפנסיות שלהם שמבוססות על לפחות 60 אחוז אג"ח ערד, שבמילים פשוטות זה מימון ציבורי, וחלק גדול מהם מקבל אגח מירון שעוד יותר מתקצב אותם, וכל זה עוד בלי התקצוב שהמדינה לקחה על עצמה את הגירעונות של הפנסיות שלהם ב2003, שזה סיפור הזוי ועצוב ביחד)
שאני אומר הגרעין הקשה זה הגרעין שהגיע ומגיע כל הזמן, גם בהפגנות הפחות פופולאריות.

כרגע שאומרים להגיע להסכמות מתכוונים לעשות מה שהאופוזיציה אומרת
זה טיעון שנובע מאגו, זה בדיוק כמו טיעון שמגיע מהשמאל שהסכם כלשהו הוא גרוע כי ביבי תומך בו.
ואחר כך עולות טענות שאנשים הם רל"ב. הסכמות כוללות שיח והסכמות על נושאים מרכזיים, אם אי אפשר להגיע להסכמות אז לא מחוקקים נגד חצי עם.
אם מחוקקים בכוונה נגד חצי עם אז אותו חצי עם לא ישב בשקט ויגיד תודה שדרסתם אותנו.

אני מהצד שתומך ברפורמה מקיפה במערכת המשפט.
שחוץ מזה שזה הזוי שמערכת המשפט נותנת חוות דעת על היסוד בעצמו
אין ספק שצריך רפורמה שמחזקת את הפרדת הרשויות.
אבל לא ידוע לי שהממשלה מקימה גוף חדש ובלתי תלוי שנועד לפקח על הממשלה ועוד גוף שנועד לפקח על בתי המשפט ויכול כמובן להפעיל סנקציות.
להפך הם רק מורידים הגבלות מעליהם תוך הסתה נגד שומרי הסף.

תאורטית מחר היא יכולה לומר שהמדינה שלה, וכל דבר שהיא רק תרצה, כי היא לא כפופה לחוק, אפילו לא לחוק יסוד, כי היא יכולה לתת לו נימוק כל שהוא ולומר שהוא לא תקף
חוק שחוקק באופן זהה כמו חוק רגיל לא יכול להיחשב חוק יסוד.
מתכבדת הכנסת להגדיר חוק יסוד חקיקה.

הממשלה מהמבט שלי הייתה חייבת להעביר את צמצום עילת הסבירות, כי בלי זה המפגינים והסרבנים היו מרגישים שהם יכולים לקבוע מה המחוקקים יחוקקו
וזה מסלול בטוח להרס הדמוקרטיה
נכון, הטיעון הזה הוא מסלול בטוח להפיכת המדינה ללבנון.
הפעלת כוח אינה מובילה לכניעה בהרבה מאוד פעמים, לפני כניעה של אחד הצדדים הפעלת כוח מובילה למלחמה.

ולכן היו חייבים לעשות משהו, וזה שהיועצת המשפטית יום אחרי זה מביאה את חוות דעתה על חוק יסוד, זה רשעות וטיפשות שעוברת כל גבול
אם נגיע למלחמת אזרחים, זה יהיה בגללה
הגישה הרווחת היום מטעם הממשלה זה לחפש את האשמים.
כי מה יותר קל מלהאשים אחרים במקום לתקן.
אל תשכח שיש אחראיים לפי חוק והם הממשלה.
הפתרון הוא פשוט, שיתוף פעולה ולא חקיקה חד צדדית.
אם הממשלה לא יכולה להתמודד עם המצב שיתפטרו.

הרי זה ציבור שיש לו הכי הרבה מה להפסיד
הפוך, הפיכת המדינה ללא דמוקרטית היא הפסד הרבה יותר גדול עבור אותם אנשים.

נערך לאחרונה ב:
לא רק לפי חוק.
לממשלה יש את הסמכות היוזמה הכסף והכח, ומאחר ובלעה את הכנסת אז גם את היכולת לשנות את החוק. בית המשפט רק פוסק בין שתי עמדות שמובאות לפניו, ואין לו שום כח ליזום או למשול.

בכל מקרה האחריות היא תמיד על ההנהלה, ובטח שלא על מבקר החברה.

מנהיג לא יכול להתבכיין שהעם לא הלך אחריו - אם העם לא הולך אחריו אז הוא לא מנהיג. שיתפטר.
מנהל לא יכול להתבכיין שהעובדים לא מציתים. אם העובדים לא מציתים אז הוא לא יודע לנהל. שיתפטר.
הנהלת חברה לא יכולה להתבכיין שהמניה נופלת כי מסיתים נגדה - חלק מתפקיד ההנהלה הוא לדאוג לתדמית הציבורית שלה. אם ההנהלה לא מסוגלת למלא את תפקידה - שתתפטר.

לא רק לפי חוק.
לממשלה יש את הסמכות היוזמה הכסף והכח, ומאחר ובלעה את הכנסת אז גם את היכולת לשנות את החוק. בית המשפט רק פוסק בין שתי עמדות שמובאות לפניו, ואין לו שום כח ליזום או למשול.

בכל מקרה האחריות היא תמיד על ההנהלה, ובטח שלא על מבקר החברה.

מנהיג לא יכול להתבכיין שהעם לא הלך אחריו - אם העם לא הולך אחריו אז הוא לא מנהיג. שיתפטר.
מנהל לא יכול להתבכיין שהעובדים לא מציתים. אם העובדים לא מציתים אז הוא לא יודע לנהל. שיתפטר.
הנהלת חברה לא יכולה להתבכיין שהמניה נופלת כי מסיתים נגדה - חלק מתפקיד ההנהלה הוא לדאוג לתדמית הציבורית שלה. אם ההנהלה לא מסוגלת למלא את תפקידה - שתתפטר.
ואז נאמר עלינו שאנחנו מוסתים…
כאילו לא צריך יותר מדי להפעיל שיקול דעת, רק לשמוע את הראש ממשלה שלך מפיל אחריות על השליח.
הרשה לי לגחח

זה טיעון שנובע מאגו, זה בדיוק כמו טיעון שמגיע מהשמאל שהסכם כלשהו הוא גרוע כי ביבי תומך בו.
ואחר כך עולות טענות שאנשים הם רל"ב. הסכמות כוללות שיח והסכמות על נושאים מרכזיים, אם אי אפשר להגיע להסכמות אז לא מחוקקים נגד חצי עם.
אם מחוקקים בכוונה נגד חצי עם אז אותו חצי עם לא ישב בשקט ויגיד תודה שדרסתם אותנו.
מהזווית שלי, ההפגנה של האופוזיציה, זה שהם ימשיכו לשלוט במערכת המשפט, בנימוקים שלא משכנעים אף אחד חוץ מאת עצמם.
אבל אתה צודק שאם המדינה הייתה מנסה להעביר חוק ספציפי שהוא לא קריטי והוא פוגע כל כך עמוק בחלק גדול בעם, אז אכן לא נכון לעשות כך.
אין ספק שצריך רפורמה שמחזקת את הפרדת הרשויות.
אבל לא ידוע לי שהממשלה מקימה גוף חדש ובלתי תלוי שנועד לפקח על הממשלה ועוד גוף שנועד לפקח על בתי המשפט ויכול כמובן להפעיל סנקציות.
להפך הם רק מורידים הגבלות מעליהם תוך הסתה נגד שומרי הסף.
לא הבנתי בדיוק מה מציק לך במערכת המשפט כרגע, שגם לדעתך צריך לתקן.
בכל מקרה לי מציק מאז שאני ילד, שבג"צ מייצג את השמאל החילוני הקיצוני, שרואה בימין ברברים, ובחרדים קופים לא מפותחים, וממילא הוא צודק, והוא אובייקטיבי, וממילא הוא קובע אם החוק הוא סביר, או שלא, האם הוא חוקי לפי פרשנות אקסטרה מורחבת של חוק יסוד, או שלא. וזה בעייני לא לגיטימי במדינה שמורכבת גם מימנים וגם מדתיים.
חוק שחוקק באופן זהה כמו חוק רגיל לא יכול להיחשב חוק יסוד.
מתכבדת הכנסת להגדיר חוק יסוד חקיקה.
תגיד את זה לגדול הדור שלכם אהרן ברק.
בכל מקרה אני תומך נלהב במה שכתבת, ואם היו מיישמים את מה שכתבת כפשוטו, לא היה מעניין אף אחד רפורמה במערכת המשפט.
נכון, הטיעון הזה הוא מסלול בטוח להפיכת המדינה ללבנון.
הפעלת כוח אינה מובילה לכניעה בהרבה מאוד פעמים, לפני כניעה של אחד הצדדים הפעלת כוח מובילה למלחמה.
הגישה הרווחת היום מטעם הממשלה זה לחפש את האשמים.
כי מה יותר קל מלהאשים אחרים במקום לתקן.
הפתרון הוא פשוט, שיתוף פעולה ולא חקיקה חד צדדית.
אם הממשלה לא יכולה להתמודד עם המצב שיתפטרו.
בעייני הממשלה טעתה בהתחלה בזה שחשבה שהיא יכולה לעשות מה שהממשלה הקודמת עשתה, ובאותה צורה שהממשלה הקודמת עשתה, כרגע הממשלה יודעת את זה טוב מאוד, ולכן הם יורדים מהעץ, אבל הם לא יכולים לא לעשות כלום אחרי שיש צד אחד שדורש לא לעשות כלום וצד אחד שזה הבוחרים שלהם, שדורש לעשות הכול, אז הם חייבים לעשות משהו קטן לפחות כדי שיוכלו לספר בתקשורת שעשו משהו. ובנוסף אם הם התקפלו לאופוזיציה בצורה טוטאלית זה יכול להגביר את התאבון של האופוזיציה ולגרום להם שיפגינו גם על חוקים רגילים, (כמו שראינו בחודשים האחרונים) ולכן חייבים להתעקש לפחות על חלק קטן.
הפוך, הפיכת המדינה ללא דמוקרטית היא הפסד הרבה יותר גדול עבור אותם אנשים.
הם אנשים שלא יכולים לפרנס את עצמם, והם חיים כפשוטו מהמדינה, והם כבר לא בגיל שהם יכולים לדאוג לעצמם, ובעייני זה פשוט הזוי כמה שהם לא מבינים את המצב שלהם.
תספרו לעצמכם כמה שאתם רוצים דמוקרטיה מהותית דיקטטורה מהותית, בסוף אזרח ותיק חייב מערכת בריאות שתחזיק אותו, ואזרח ותיק בממוצע חייב קצבאות זקנה ונכות וסיעוד וכו' וכו', ואזרח ותיק חייב שיתנו לו ריבית גבוהה על רוב התיק בשבילו כדי שהוא יקבל שכר נורמלי בפנסיה, (כי כיודע הם לא בדיוק הפרישו 18.5 אחוז כמונו...)
וכל זה, זה בלי הפנסיות התקציביות הממשלתיות, שמגיעות להם ביושר, שגם הם יכולות להיפגע בהנחה שהמדינה מגיעה למלחמת אזרחים.

בכל מקרה לי מציק מאז שאני ילד, שבג"צ מייצג את השמאל החילוני הקיצוני, שרואה בימין ברברים, ובחרדים קופים לא מפותחים,
אתה קורא מחשבות? ועוד של אנשים שמעולם לא פגשת? מאיפה לך לדעת מה אנשי בג״צ חושבים? הבנת בפוליטיקה כבר כשהית ילד? יש מצב שאתה פשוט חוזר על מה שלמשהו יש אינטרס שתחשוב?
— העובדות הן שיש בבג״ץ יותר דתיים ומתנחלים מחלקם באוכלוסיה.

נערך לאחרונה ב:
וכל זה, זה בלי הפנסיות התקציביות הממשלתיות, שמגיעות להם ביושר, שגם הם יכולות להיפגע בהנחה שהמדינה מגיעה למלחמת אזרחים.
ומצד שני, אם ניתן לדיקטטורה להמשיך להתפתח אז יוטל מס של 50% על הפנסיות.
הרי לפי חוק יסוד לימוד תורה, מי שלמד תורה כל חייו מקביל למישהו שעבד וחסך לפנסיה, לא? אז מגיע גם לו משהו.

הרי לפי חוק יסוד לימוד תורה, מי שלמד תורה כל חייו מקביל למישהו שעבד וחסך לפנסיה, לא? אז מגיע גם לו משהו.
החוק הזה לא יעבור, כנראה, בכנסת הנוכחית.
אבל הוא בהחלט סימן לעתיד הקרוב לחילונים שצריכים לבצר את זכויותיהם לפני שיהיה מאוחר מדי.

מה עמדתך לגבי חוק יסוד לימוד תורה?
חוק יסוד לימוד תורה זה בסך הכול צורה להחזיר את פסיקת בג"צ לפסיקות שבג"צ פסק בעבר בהתייחסות ללימוד תורה.

הציבור החרדי הוא לא מטומטם ואנחנו מבינים טוב מאוד, שאזרח ששירת בצה"ל צריך להיות מתוגמל בהתאם, אף אחד לא באמת חושב שאברך שלומד כל חייו בכולל המדינה תיתן לו פנסיה תקציבית...
בסך הכול יש כאן קונפליקט אמיתי שבג"צ בשנים האחרונות לא רואה שום ערך בלימוד תורה, ולכן מבחינתו זה פוגע בשוויון, ומספיק שבג"צ קצת יחזור לתת ערך לדת כדי שיוכל בקלות להסתדר עם זה.
לדוגמא
ציטוט מויקפדיה "קצבאות הילדים שולמו בשנות ה-70 וה-80 בשתי רמות: רמה גבוהה לילדים בעלי קרבה משפחתית לאדם ששירת בצה"ל ורמה נמוכה יותר לילדים שקרוביהם לא שירתו בצה"ל. בעקבות הסכם קואליציוני של ממשלת הליכוד עם אגודת ישראל ניתנו קצבאות ילדים ברמה הגבוהה גם לילדים שאביהם דחה את שירותו במסגרת הסדר תורתו אומנותו. נגד מדיניות זאת הוגשה עתירה לבג"ץ על ידי חברי כנסת ערבים, בטענה של פגיעה בשוויון. בג"ץ דחה את העתירה בנימוק שמקומו המיוחד של לימוד התורה בעם ישראל מצדיק את העדפת לומדי התורה"

זה נכון שהחרדים בגיל פרישה זה רק 3.5 אחוז מהציבור החרדי, אבל הציבור החרדי זה ציבור שאכפת לו מאנשים ובמיוחד במיוחד מאנשים מבוגרים, ובחיים הציבור החרדי לא ייתמוך ברישול של האוכלוסייה המבוגרת. בכל מקרה זה האמונה שלי, ואני מכיר בזה שאתם לא רואים כך את הציבור החרדי.

הציבור החרדי הוא לא מטומטם ואנחנו מבינים טוב מאוד, שאזרח ששירת בצה"ל צריך להיות מתוגמל בהתאם
זה לא הניסוח בהצעת החוק.
הניסוח הוא: "הלימוד יהיה שווה ערך לגיוס לצה"ל. "תהיה לכך השלכה על זכויותיהם וחובותיהם".
בסך הכול יש כאן קונפליקט אמיתי שבג"צ בשנים האחרונות לא רואה שום ערך בלימוד תורה, ולכן מבחינתו זה פוגע בשוויון, ומספיק שבג"צ קצת יחזור לתת ערך לדת כדי שיוכל בקלות להסתדר עם זה.
לדוגמא
בשנת 1992 נחקק בישראל חוק יסוד כבוד האדם וחירותו שאומר שבני האדם שווים.
ב 2017 בג"צ פסל את חוק הגיוס לא בגלל "זלזול בתורה" אלא פשוט כי, הפלא ופלא, ילדים חרדים לא שווים יותר מילדים חילונים, גם אם הם לומדים תורה.

להבנתי הציבור שלך מעוניין ביכולת לעקוף את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, כרגע זה לצרכי הגיוס וההטבות למשרתים, אין לי ממש מושג לאיזה תחומים זה יגיע בהמשך.

ציינת שהציבור החרדי לא מטומטם, להערכתי אתם בונים על זה שהציבור החילוני ימשיך להיות מטומטם ופראייר ויש מצב טוב שאתם צודקים לצערי.

זה לא הניסוח בהצעת החוק.
הניסוח הוא: "הלימוד יהיה שווה ערך לגיוס לצה"ל. "תהיה לכך השלכה על זכויותיהם וחובותיהם".

בשנת 1992 נחקק בישראל חוק יסוד כבוד האדם וחירותו שאומר שבני האדם שווים.
ב 2017 בג"צ פסל את חוק הגיוס לא בגלל "זלזול בתורה" אלא פשוט כי, הפלא ופלא, ילדים חרדים לא שווים יותר מילדים חילונים, גם אם הם לומדים תורה.

להבנתי הציבור שלך מעוניין ביכולת לעקוף את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, כרגע זה לצרכי הגיוס וההטבות למשרתים, אין לי ממש מושג לאיזה תחומים זה יגיע בהמשך.

ציינת שהציבור החרדי לא מטומטם, להערכתי אתם בונים על זה שהציבור החילוני ימשיך להיות מטומטם ופראייר ויש מצב טוב שאתם צודקים לצערי.
הניסוח חייב לדבר על ההשלכות של זכויותיהם וחובותיהם, כי המטרה היא שבג"ץ לא יוכל לומר שזה נוגד את כבוד האדם וחרותו, ואם תחשוב על זה תראה שחייבים כך לחוקק את החוק.
בכל מקרה אתה שאלת אותי מה עמדתי, ועניתי לך, וזכותך לחשוב אחרת.

מהזווית שלי, ההפגנה של האופוזיציה, זה שהם ימשיכו לשלוט במערכת המשפט, בנימוקים שלא משכנעים אף אחד חוץ מאת עצמם.
יש פה שני ציבורים עם סולם ערכים שונה לגמרי. חשבו שהם יכולים לחיות יחד באותה המדינה, אבל זה לא עובד. הצד השני לעולם לא יסכים לחיות במדינה מהסוג שאתה רוצה, ועכשיו הרבה אנשים התפקחו והבינו שגם הויתורים שהם עשו לכם כל השנים היו טעות מרה, ומה שהיה מקובל עליהם בעבר כבר לא מקובל יותר. אז מה אתה אומר שנתפצל לשתי מדינות? אתם תחיו לפי מה שאתם מאמינים בו ואנחנו נחיה לפי מה שאנחנו מאמנים בו. שום בג"ץ לא יפריע לכם אז.

הרבה יותר מ2.
זה נכון, וגם בציבור בצד שלנו יש מגוון דעות, שעם חלקן אני ממש לא מסכים. זה אבל משהו שאפשר להסתדר איתו בלי בעיה. מה שהממשלה הנוכחית אבל מקדמת זאת מדינה שחלק גדול מהציבור לא יסכים לחיות בה, ונשאר לציבור הזה או לעזוב או להיאבק. זה גם ילך ויחמיר, וככל שזה יתקדם חלק גדול יותר מהציבור יבין שהוא לא מוכן לחיות במדינה כזאת. לא חייבים אבל קריסה של המדינה ולא חייבים מלחמת אזרחים. עדיף להיפרד בשלום לשתי מדינות. אז שאלתי את נציג הצד השני פה מה דעתו על זה.

זה נכון, וגם בציבור בצד שלנו יש מגוון דעות, שעם חלקן אני ממש לא מסכים. זה אבל משהו שאפשר להסתדר איתו בלי בעיה.
אני לא מדבר על דיעות, ריבוי דיעות זה מצוין, אני מדבר על תרבויות שונות לחלוטין שהם INCOMPATIBLE, אני לא היסטוריון אבל לא מכיר מדינות שמצב כזה החזיק מים ליותר מדי זמן.
מה שהממשלה הנוכחית אבל מקדמת זאת מדינה שחלק גדול מהציבור לא יסכים לחיות בה, ונשאר לציבור הזה או לעזוב או להיאבק. זה גם ילך ויחמיר, וככל שזה יתקדם חלק גדול יותר מהציבור יבין שהוא לא מוכן לחיות במדינה כזאת. לא חייבים אבל קריסה של המדינה ולא חייבים מלחמת אזרחים. עדיף להיפרד בשלום לשתי מדינות.
מסכים לחלוטין, או לחלופין להגר, בסוף העם היהודי לאורך רוב שנות ההיסטוריה היה עם גלותי, זה בגנים שלנו.

האופוזיציה (וגם לא הקואליציה) בטח לא צריכים לשלוט במערכת המשפט, מערכת המשפט צריכה להיות גוף עצמאי ובלתי תלוי בשאר הרשויות, בדיוק ההפך ממה שהממשלה מכוונת אליו.
אבל אתה צודק שאם המדינה הייתה מנסה להעביר חוק ספציפי שהוא לא קריטי והוא פוגע כל כך עמוק בחלק גדול בעם, אז אכן לא נכון לעשות כך.
רוטמן ממשיך לטעון שהחוק לא קריטי אבל שהם לא יכלו לוותר עליו, זאת טענה עם סתירה עמוקה.
לא הבנתי בדיוק מה מציק לך במערכת המשפט כרגע, שגם לדעתך צריך לתקן.
, וממילא הוא צודק, והוא אובייקטיבי, וממילא הוא קובע אם החוק הוא סביר, או שלא, האם הוא חוקי לפי פרשנות אקסטרה מורחבת של חוק יסוד, או שלא. וזה בעייני לא לגיטימי במדינה שמורכבת גם מימנים וגם מדתיים.
משך הזמן לקבלת שירות - אני מניח שברור שהזמן שלוקח לסיים משפט הוא לא הגיוני.
אקטיביזם שיפוטי - נדרש שהחוק יגדיר היטב איפה מותר לשופטים להתערב וכמה מותר להם להתערב.
הכל צריך להיות שפיט כאשר חופש הפרשנות צריך להיות מוגדר היטב בחוק.
מצד שני אסור שתהליך כזה יקטין את יכולת הבקרה הנדרשת על שאר הרשויות.
אני מניח שחוקה תעזור לפתור את זה, מדובר בתהליך שכמובן דורש הרבה עבודה.
בכל מקרה לי מציק מאז שאני ילד, שבג"צ מייצג את השמאל החילוני הקיצוני, שרואה בימין ברברים, ובחרדים קופים לא מפותחים
עצוב שזה מה שאתה חושב, האם יש לך מידע שתומך בזה?
תגיד את זה לגדול הדור שלכם אהרן ברק.
בכל מקרה אני תומך נלהב במה שכתבת, ואם היו מיישמים את מה שכתבת כפשוטו, לא היה מעניין אף אחד רפורמה במערכת המשפט.
אם הכנסת רוצה שבית המשפט לא יתערב היא יכולה לבטל את חוק כבוד יסוד האדם וחירותו, נקווה שלא נגיע לשם.
מצד שני, במקום להסתכל על העבר הכנסת יכולה לעשות מאמץ ולעבוד קשה ע"מ לחוקק בהסכמה רחבה הגדרה לחוק יסוד.
לאחר מכן היא יכולה לפעול להעברה מחודשת בהסכמות המתאימות של כל חוקי היסוד עם השינויים המתאימים בהתאם לאותו חוק שמחייב הסכמה של חלק נכבד בעם.
בעייני הממשלה טעתה בהתחלה בזה שחשבה שהיא יכולה לעשות מה שהממשלה הקודמת עשתה, ובאותה צורה שהממשלה הקודמת עשתה, כרגע הממשלה יודעת את זה טוב מאוד, ולכן הם יורדים מהעץ
זאת הסיבה שבן גביר מדבר על סלטים ומנות פתיחה?
מתברר שהמנה הראשונה כבר הוגשה והיא פיצול תפקיד היועמ"שית.
הוגש בתשעה באב.
אבל הם לא יכולים לא לעשות כלום אחרי שיש צד אחד שדורש לא לעשות כלום וצד אחד שזה הבוחרים שלהם, שדורש לעשות הכול, אז הם חייבים לעשות משהו קטן לפחות כדי שיוכלו לספר בתקשורת שעשו משהו.
זאת לא סיבה ליצור כאוס לצערי, לפעמים זה בסדר להגיד טעינו, נכשלנו.
אבל עכשיו אנחנו בוחרים בדרך המתאימה ואם הבייס לא רוצה אז זה גם בסדר להתפטר.
בדיוק כמו שאם יש חברה שיש לה עודף כסף והיא לא יודעת מה לעשות איתו היא לא צריכה לבזבז אותו וזה לגיטימי להחזיר אותו למשקיעים שיחליטו מה לעשות איתו.
אם הם טוענים שהאופוזיציה מרמים אותם ולא רוצים להסכים על כלום, יכלו להתחיל לבצע משאלי עם כדי למצוא נקודות הסכמה שניתן לקדם לטובת כל העם.
ובנוסף אם הם התקפלו לאופוזיציה בצורה טוטאלית זה יכול להגביר את התאבון של האופוזיציה ולגרום להם שיפגינו גם על חוקים רגילים, (כמו שראינו בחודשים האחרונים) ולכן חייבים להתעקש לפחות על חלק קטן.
אנשים מפגינים בגלל הכיוון אליו המדינה הולכת, אם היו מכוונים להסכמות רחבות לא היו הפגנות.
הם אנשים שלא יכולים לפרנס את עצמם, והם חיים כפשוטו מהמדינה, והם כבר לא בגיל שהם יכולים לדאוג לעצמם, ובעייני זה פשוט הזוי כמה שהם לא מבינים את המצב שלהם.

תספרו לעצמכם כמה שאתם רוצים דמוקרטיה מהותית דיקטטורה מהותית, בסוף אזרח ותיק חייב מערכת בריאות שתחזיק אותו, ואזרח ותיק בממוצע חייב קצבאות זקנה ונכות וסיעוד וכו' וכו', ואזרח ותיק חייב שיתנו לו ריבית גבוהה על רוב התיק בשבילו כדי שהוא יקבל שכר נורמלי בפנסיה, (כי כיודע הם לא בדיוק הפרישו 18.5 אחוז כמונו...)
כמו שאצל חלק מהחרדים הדת חשובה לא פעם יותר מצרכים חומריים גם אצל חלק מהחילונים קיימים ערכים שהם הרבה יותר חשובים מצרכים חומריים.

נערך לאחרונה ב:
האופוזיציה (וגם לא הקואליציה) בטח לא צריכים לשלוט במערכת המשפט, מערכת המשפט צריכה להיות גוף עצמאי ובלתי תלוי בשאר הרשויות, בדיוק ההפך ממה שהממשלה מכוונת אליו.
משך הזמן לקבלת שירות - אני מניח שברור שהזמן שלוקח לסיים משפט הוא לא הגיוני.
אקטיביזם שיפוטי - נדרש שהחוק יגדיר היטב איפה מותר לשופטים להתערב וכמה מותר להם להתערב.
הכל צריך להיות שפיט כאשר חופש הפרשנות צריך להיות מוגדר היטב בחוק.
מצד שני אסור שתהליך כזה יקטין את יכולת הבקרה הנדרשת על שאר הרשויות.
אני מניח שחוקה תעזור לפתור את זה, מדובר בתהליך שכמובן דורש הרבה עבודה.
אם הכנסת רוצה שבית המשפט לא יתערב היא יכולה לבטל את חוק כבוד יסוד האדם וחירותו, נקווה שלא נגיע לשם.
מצד שני, במקום להסתכל על העבר הכנסת יכולה לעשות מאמץ ולעבוד קשה ע"מ לחוקק בהסכמה רחבה הגדרה לחוק יסוד.
לאחר מכן היא יכולה לפעול להעברה מחודשת בהסכמות המתאימות של כל חוקי היסוד עם השינויים המתאימים בהתאם לאותו חוק שמחייב הסכמה של חלק נכבד בעם.
תנסה לדמיין מצב שהסולידית נותנת לך כתב הסמכה שאתה מוסמך לשפוט מי צודק בוויכוחים בפורום, ואז אתה מתרגש מהתפקיד, ומקבל על עצמך להיות הרשות השופטת, ובמשך הזמן עולה שאלה האם יש לך סמכות לסגור את הפורום במצב שלדעתך הפורום מדרדר, ואחד יטען שיש לך זכות בגלל שזה חלק מהתפקיד של שופט, ואחד יטען שזה לא קשור לתפקיד של שופט, אבל בגלל שאתה נהפכת לרשות עצמאית, אז הסולידית לא יכולה לומר לך מה היא התכוונה, וגם אם ברור לכולם מה היא התכוונה, אין לזה משמעות כי אתה כרגע השופט ואתה החלטת שזה שפיט, וממילא אתה קובע שהיא התכוונה שאתה מוסמך לסגור את הפורום... ובהנחה שהסולידית באמת הייתה ממנה שופט והיא גם הייתה נותנת לו להיות רשות עצמאית, מה לדעתך היה הכי חשוב לה? לא נראה לך שקודם כל היא הייתה מחפשת מישהו שאפשר לסמוך עליו? הרי בגלל שהשופט יכול להחליט על דעת עצמו הכול, ואין סמכות אחרת שמוסמכת לומר שזה טעות, אז ברור שחייבים לקחת שופט שסומכים עליו.

הדוגמא קצת ארוכה, אבל אני מקווה שאתה מבין מה אני רוצה לומר, מערכת המשפט בגלל שהיא עצמאית היא יכולה לומר מה שהיא רוצה, ובעצם זה שהם מחליטים שהם יכולים לדון בחוק יסוד, באותו רגע זה יהיה כך, כי הם היחידים שמוסמכים לומר מה נכון בחוק ומה לא, ואפילו אם ברור לכולם שלא לזה התכוון המחוקק.
ובגלל הכוח הגדול שיש לשופטים בעצמם, (והרבה מזה בגלל שהשופטים הרחיבו את זכות העמידה שזה נותן להם לדון בקלות בחוקים של הממשלה שזה ממילא גם גורם לעומס עליהם וממילא לוקח הרבה זמן לסיים משפט) לכן בדיוק חשוב שיהיה מגוון של דעות בשופטי בג"ץ וללכת ולומר שזה כבר קיים היום, גם אם אתה מאמין בזה, אני באמת מצטער אבל אני חלוק בעניין.

ושיהיה ברור לך שאם מחר רוב שופטי בגץ יהיה חרדים, פתאום תראה איך כל החוקים מותאמים לדת... בסוף כל משפט שתכתוב אפשר לפרשן אותו איך שרוצים, ולכן לדעתי אין משמעות אמיתית לחוקים בטווח הארוך, אלא אם השופטים ייצגו את העם.
זאת הסיבה שבן גביר מדבר על סלטים ומנות פתיחה?
מתברר שהמנה הראשונה כבר הוגשה והיא פיצול תפקיד היועמ"שית.
הוגש בתשעה באב.
כרגע אחרי מה שהיא עשתה אתמול זה צעד מינימלי.
זאת לא סיבה ליצור כאוס לצערי, לפעמים זה בסדר להגיד טעינו, נכשלנו.
אבל עכשיו אנחנו בוחרים בדרך המתאימה ואם הבייס לא רוצה אז זה גם בסדר להתפטר.
בדיוק כמו שאם יש חברה שיש לה עודף כסף והיא לא יודעת מה לעשות איתו היא לא צריכה לבזבז אותו וזה לגיטימי להחזיר אותו למשקיעים שיחליטו מה לעשות איתו.
אם הם טוענים שהאופוזיציה מרמים אותם ולא רוצים להסכים על כלום, יכלו להתחיל לבצע משאלי עם כדי למצוא נקודות הסכמה שניתן לקדם לטובת כל העם.
אתה באמת חושב שאם השמאל ירכיב ממשלה והימין התנגד למהלכים שלהם ברמה שזה כבר לא יהיה אחראי להמשיך במהלכים, אז הם יגידו טעינו? ברור שאם הם יאלצו להתקפל הם יעשו משהו מסוים רק כדי שיוכלו לומר שהם לא הפסידו, לדעתי לצפות מפוליטיקאים שיגידו שהם טעו, זה ציפייה לא סבירה.
אנשים מפגינים בגלל הכיוון אליו המדינה הולכת, אם היו מכוונים להסכמות רחבות לא היו הפגנות.
הסכמות רחבות זה סיסמה נחמדה, זה בדיוק כמו שבן זוג אחד עושה את כל עבודות הבית, ואז מגיע תפקיד חדש של קניית מצרכים בחנות, שהם עכשיו דנים מי יעשה אותו, וכל אחד טוען בתוקף שהשני יעשה אותו, איזה הסכמות רחבות אפשר לעשות כאן?? הבן זוג שעושה הכול בבית אומר כל התקפלות שלי בוויכוח הזה, אני באותו רגע מכתיר את עצמי לנקניק...
כל הסכמה רחבה בדיון הספציפי על עילת הסבירות זה אחרי שהממשלה כבר לא עושה כלום ברפורמה... ועכשיו על הוויכוח הקטן הזה אתה רוצה הסכמה רחבה?? אם היו יכולים לעשות רפורמה אמיתית, ברור שיכלו להגיע להסכמה רחבה בעילת הסבירות.
כמו שאצל חלק מהחרדים הדת חשובה לא פעם יותר מצרכים חומריים גם אצל חלק מהחילונים קיימים ערכים שהם הרבה יותר חשובים מצרכים חומריים.
הלוואי שאתה צודק, הרושם שלי שהגיל השלישי שלכם אין להם שום מושג מה הם עושים לעצמם, ורק לכן הם עושים את זה.

ואז מגיע תפקיד חדש של קניית מצרכים בחנות, שהם עכשיו דנים מי יעשה אותו, וכל אחד טוען בתוקף שהשני יעשה אותו, איזה הסכמות רחבות אפשר לעשות כאן?
יש זוגות שצריכים להתגרש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תנסה לדמיין מצב שהסולידית נותנת לך כתב הסמכה שאתה מוסמך לשפוט מי צודק בוויכוחים בפורום, ואז אתה מתרגש מהתפקיד, ומקבל על עצמך להיות הרשות השופטת, ובמשך הזמן עולה שאלה האם יש לך סמכות לסגור את הפורום במצב שלדעתך הפורום מדרדר, ואחד יטען שיש לך זכות בגלל שזה חלק מהתפקיד של שופט, ואחד יטען שזה לא קשור לתפקיד של שופט, אבל בגלל שאתה נהפכת לרשות עצמאית, אז הסולידית לא יכולה לומר לך מה היא התכוונה, וגם אם ברור לכולם מה היא התכוונה, אין לזה משמעות כי אתה כרגע השופט ואתה החלטת שזה שפיט, וממילא אתה קובע שהיא התכוונה שאתה מוסמך לסגור את הפורום... ובהנחה שהסולידית באמת הייתה ממנה שופט והיא גם הייתה נותנת לו להיות רשות עצמאית, מה לדעתך היה הכי חשוב לה?
הדוגמא קצת ארוכה, אבל אני מקווה שאתה מבין מה אני רוצה לומר, מערכת המשפט בגלל שהיא עצמאית היא יכולה לומר מה שהיא רוצה, ובעצם זה שהם מחליטים שהם יכולים לדון בחוק יסוד, באותו רגע זה יהיה כך, כי הם היחידים שמוסמכים לומר מה נכון בחוק ומה לא, ואפילו אם ברור לכולם שלא לזה התכוון המחוקק.
(והרבה מזה בגלל שהשופטים הרחיבו את זכות העמידה שזה נותן להם לדון בקלות בחוקים של הממשלה שזה ממילא גם גורם לעומס עליהם וממילא לוקח הרבה זמן לסיים משפט)
שופט נדרש לפסוק בהתאם לחוק לפי החופש שהוגדר בחוק.
הכנסת הגדירה בחוק כבוד יסוד האדם וחירותו את פסקת ההגבלה.
"אין פוגעים בזכויות שלפי חוק-יסוד זה אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאיננה עולה על הנדרש או לפי חוק כאמור מכוח הסמכה מפורשת בו"
אם הכנסת חושבת כי שורה זו נותנת חופש עודף לבית המשפט וכמו כן את היכולת לבטל חוקים היא מוזמנת לבצע עבודה של כמה שנים כדי להגדיר טוב יותר את הגבולות עבור מקרים ותחומים ספציפים בהסכמה רחבה ולא לבצע את זה במחטף שיבוטל ע"י בית המשפט אם הוא סותר חלק כלשהו בחוקי היסוד הקיימים ואו יבוטל ע"י המפלגה שתזכה בבחירות הבאות.
לא נראה לך שקודם כל היא הייתה מחפשת מישהו שאפשר לסמוך עליו?
הרי בגלל שהשופט יכול להחליט על דעת עצמו הכול, ואין סמכות אחרת שמוסמכת לומר שזה טעות, אז ברור שחייבים לקחת שופט שסומכים עליו.
שופט נדרש להיות מקצועי ולפעול באופן כזה.
הכנסת קבעה את חוק יסוד השפיטה גם בשביל זה - קישור.
אם אין בקרה מספקת על שופטים, הכנסת מוזמנת להוסיף בקרה נוספת ורצוי שתוסיף גם בקרה על הממשלה.
אתה יכול לראות בחוק את סעיף 12(א) שמציג שבהסכמת היועץ המשפטי לממשלה ניתן להגיש כתב אישום נגד שופט.
ובגלל הכוח הגדול שיש לשופטים בעצמם, לכן בדיוק חשוב שיהיה מגוון של דעות בשופטי בג"ץ וללכת ולומר שזה כבר קיים היום, גם אם אתה מאמין בזה, אני באמת מצטער אבל אני חלוק בעניין.
דעה של שופט לא צריכה להוביל למשפט שאינו משפט צדק בטח לא באופן מכוון.
אם זה המצב שמתרחש אז הכנסת נדרש לתקן את החוק ואו להדיח את אותו שופט בהתאם למוגדר כיום בחוק.
ושיהיה ברור לך שאם מחר רוב שופטי בגץ יהיה חרדים, פתאום תראה איך כל החוקים מותאמים לדת...
הפסיקה צריכה להיות תואמת לחוק, עדיין לא קבעו שהתנ"ך מהווה את חוקת המדינה.
בסוף כל משפט שתכתוב אפשר לפרשן אותו איך שרוצים, ולכן לדעתי אין משמעות אמיתית לחוקים בטווח הארוך, אלא אם השופטים ייצגו את העם.
זאת טענה שגויה, אני מניח שאתה מבין למה היא שגויה מבחינה לוגית.
הסכמות רחבות זה סיסמה נחמדה
זאת לא סיסמה.
אפשר להגדיר את זה באופן דיי ברור.
אם יש משאל עם בנושא ו-80% מהאנשים מצביעים בעד אז זאת נקראת הסכמה רחבה.
באותה מידה אפשר לקבל את זה כהחלטה של 80% מחברי הכנסת אם טוענים שהם מייצגים את העם (למרות שזה לא בהכרח המצב).
אפשר להתווכח על המספר אבל ניתן להגדיר את ה"סיסמה" הזו דיי בקלות.
, זה בדיוק כמו שבן זוג אחד עושה את כל עבודות הבית, ואז מגיע תפקיד חדש של קניית מצרכים בחנות, שהם עכשיו דנים מי יעשה אותו, וכל אחד טוען בתוקף שהשני יעשה אותו, איזה הסכמות רחבות אפשר לעשות כאן?? הבן זוג שעושה הכול בבית אומר כל התקפלות שלי בוויכוח הזה, אני באותו רגע מכתיר את עצמי לנקניק...
כל הסכמה רחבה בדיון הספציפי על עילת הסבירות זה אחרי שהממשלה כבר לא עושה כלום ברפורמה... ועכשיו על הוויכוח הקטן הזה אתה רוצה הסכמה רחבה?? אם היו יכולים לעשות רפורמה אמיתית, ברור שיכלו להגיע להסכמה רחבה בעילת הסבירות.
סיבה מצויינת להיפרד ל-2 מדינות.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
S תיק לקראת גיל 30 שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
E הקטנת הרכיב המנייתי בקרן הפנסיה לקראת הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 22
F להקדים משכנתא לקראת ירידת ריבית נדל"ן 6
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
H לקראת סוף שנה: מגן מס דולרי קיזוז עם שקל? מיסים 1
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
ע צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
ט שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ נדל"ן 11
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
מ ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות שוק ההון 1
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
א שתי שאלות בסיסיות לקראת פתיחת חשבון בניירות ערך שוק ההון 5
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
GeraltOfHaifa שלושה בתים ארה"ב אך ללא הון שיקלי, התכוננות נדרשת לקראת קנית נכס בארץ? נדל"ן 16
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
M הכנות לקראת הורדת ריבית שוק ההון 9
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
K הנזלת מניות לקראת משכנתה של דירת הגרלה שוק ההון 3
צ חשבון בנק משותף - זוג לקראת חתונה צרכנות פיננסית 7
י השקעה דולרית לקראת רילוקיישן שוק ההון 2
פיטר גריפין שאלות לקראת הדו״ח השנתי - עוסק פטור מיסים 8
ר מצב השוק לקראת 2023 שוק ההון 30
הדבורה מיה IBKR - מימוש הפסדים לקראת סוף שנה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
J דיווח מאמצע מסע - לקראת גיל 50 יומני מסע אישיים 38
ט שקשוק מפחד לקראת כניסה לשוק ההון בסכום גבוה שוק ההון 62
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
פ פעולות לקראת סגירה של חשבון בנק צרכנות פיננסית 9
ס מניות נדלן בישראל ככלי לשמירה על ערך הכסף לקראת קנייה בעוד כמה שנים שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה