האופוזיציה (וגם לא הקואליציה) בטח לא צריכים לשלוט במערכת המשפט, מערכת המשפט צריכה להיות גוף עצמאי ובלתי תלוי בשאר הרשויות, בדיוק ההפך ממה שהממשלה מכוונת אליו.
משך הזמן לקבלת שירות - אני מניח שברור שהזמן שלוקח לסיים משפט הוא לא הגיוני.
אקטיביזם שיפוטי - נדרש שהחוק יגדיר היטב איפה מותר לשופטים להתערב וכמה מותר להם להתערב.
הכל צריך להיות שפיט כאשר חופש הפרשנות צריך להיות מוגדר היטב בחוק.
מצד שני אסור שתהליך כזה יקטין את יכולת הבקרה הנדרשת על שאר הרשויות.
אני מניח שחוקה תעזור לפתור את זה, מדובר בתהליך שכמובן דורש הרבה עבודה.
אם הכנסת רוצה שבית המשפט לא יתערב היא יכולה לבטל את חוק כבוד יסוד האדם וחירותו, נקווה שלא נגיע לשם.
מצד שני, במקום להסתכל על העבר הכנסת יכולה לעשות מאמץ ולעבוד קשה ע"מ לחוקק בהסכמה רחבה הגדרה לחוק יסוד.
לאחר מכן היא יכולה לפעול להעברה מחודשת בהסכמות המתאימות של כל חוקי היסוד עם השינויים המתאימים בהתאם לאותו חוק שמחייב הסכמה של חלק נכבד בעם.
תנסה לדמיין מצב שהסולידית נותנת לך כתב הסמכה שאתה מוסמך לשפוט מי צודק בוויכוחים בפורום, ואז אתה מתרגש מהתפקיד, ומקבל על עצמך להיות הרשות השופטת, ובמשך הזמן עולה שאלה האם יש לך סמכות לסגור את הפורום במצב שלדעתך הפורום מדרדר, ואחד יטען שיש לך זכות בגלל שזה חלק מהתפקיד של שופט, ואחד יטען שזה לא קשור לתפקיד של שופט, אבל בגלל שאתה נהפכת לרשות עצמאית, אז הסולידית לא יכולה לומר לך מה היא התכוונה, וגם אם ברור לכולם מה היא התכוונה, אין לזה משמעות כי אתה כרגע השופט ואתה החלטת שזה שפיט, וממילא אתה קובע שהיא התכוונה שאתה מוסמך לסגור את הפורום... ובהנחה שהסולידית באמת הייתה ממנה שופט והיא גם הייתה נותנת לו להיות רשות עצמאית, מה לדעתך היה הכי חשוב לה? לא נראה לך שקודם כל היא הייתה מחפשת מישהו שאפשר לסמוך עליו? הרי בגלל שהשופט יכול להחליט על דעת עצמו הכול, ואין סמכות אחרת שמוסמכת לומר שזה טעות, אז ברור שחייבים לקחת שופט שסומכים עליו.
הדוגמא קצת ארוכה, אבל אני מקווה שאתה מבין מה אני רוצה לומר, מערכת המשפט בגלל שהיא עצמאית היא יכולה לומר מה שהיא רוצה, ובעצם זה שהם מחליטים שהם יכולים לדון בחוק יסוד, באותו רגע זה יהיה כך, כי הם היחידים שמוסמכים לומר מה נכון בחוק ומה לא, ואפילו אם ברור לכולם שלא לזה התכוון המחוקק.
ובגלל הכוח הגדול שיש לשופטים בעצמם, (והרבה מזה בגלל שהשופטים הרחיבו את זכות העמידה שזה נותן להם לדון בקלות בחוקים של הממשלה שזה ממילא גם גורם לעומס עליהם וממילא לוקח הרבה זמן לסיים משפט) לכן בדיוק חשוב שיהיה מגוון של דעות בשופטי בג"ץ וללכת ולומר שזה כבר קיים היום, גם אם אתה מאמין בזה, אני באמת מצטער אבל אני חלוק בעניין.
ושיהיה ברור לך שאם מחר רוב שופטי בגץ יהיה חרדים, פתאום תראה איך כל החוקים מותאמים לדת... בסוף כל משפט שתכתוב אפשר לפרשן אותו איך שרוצים, ולכן לדעתי אין משמעות אמיתית לחוקים בטווח הארוך, אלא אם השופטים ייצגו את העם.
זאת הסיבה שבן גביר מדבר על סלטים ומנות פתיחה?
מתברר שהמנה הראשונה כבר הוגשה והיא פיצול תפקיד היועמ"שית.
הוגש בתשעה באב.
כרגע אחרי מה שהיא עשתה אתמול זה צעד מינימלי.
זאת לא סיבה ליצור כאוס לצערי, לפעמים זה בסדר להגיד טעינו, נכשלנו.
אבל עכשיו אנחנו בוחרים בדרך המתאימה ואם הבייס לא רוצה אז זה גם בסדר להתפטר.
בדיוק כמו שאם יש חברה שיש לה עודף כסף והיא לא יודעת מה לעשות איתו היא לא צריכה לבזבז אותו וזה לגיטימי להחזיר אותו למשקיעים שיחליטו מה לעשות איתו.
אם הם טוענים שהאופוזיציה מרמים אותם ולא רוצים להסכים על כלום, יכלו להתחיל לבצע משאלי עם כדי למצוא נקודות הסכמה שניתן לקדם לטובת כל העם.
אתה באמת חושב שאם השמאל ירכיב ממשלה והימין התנגד למהלכים שלהם ברמה שזה כבר לא יהיה אחראי להמשיך במהלכים, אז הם יגידו טעינו? ברור שאם הם יאלצו להתקפל הם יעשו משהו מסוים רק כדי שיוכלו לומר שהם לא הפסידו, לדעתי לצפות מפוליטיקאים שיגידו שהם טעו, זה ציפייה לא סבירה.
אנשים מפגינים בגלל הכיוון אליו המדינה הולכת, אם היו מכוונים להסכמות רחבות לא היו הפגנות.
הסכמות רחבות זה סיסמה נחמדה, זה בדיוק כמו שבן זוג אחד עושה את כל עבודות הבית, ואז מגיע תפקיד חדש של קניית מצרכים בחנות, שהם עכשיו דנים מי יעשה אותו, וכל אחד טוען בתוקף שהשני יעשה אותו, איזה הסכמות רחבות אפשר לעשות כאן?? הבן זוג שעושה הכול בבית אומר כל התקפלות שלי בוויכוח הזה, אני באותו רגע מכתיר את עצמי לנקניק...
כל הסכמה רחבה בדיון הספציפי על עילת הסבירות זה אחרי שהממשלה כבר לא עושה כלום ברפורמה... ועכשיו על הוויכוח הקטן הזה אתה רוצה הסכמה רחבה?? אם היו יכולים לעשות רפורמה אמיתית, ברור שיכלו להגיע להסכמה רחבה בעילת הסבירות.
כמו שאצל חלק מהחרדים הדת חשובה לא פעם יותר מצרכים חומריים גם אצל חלק מהחילונים קיימים ערכים שהם הרבה יותר חשובים מצרכים חומריים.
הלוואי שאתה צודק, הרושם שלי שהגיל השלישי שלכם אין להם שום מושג מה הם עושים לעצמם, ורק לכן הם עושים את זה.