• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כסף לשעת צרה כלקח מהמלחמה באוקרינה

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כחייל קרבי לשעבר ודאי איני חושב על מעשיי כשקולים באופן כלשהו למעשי רוצחים.
ולצד זה אני מבין שלאנשים אחרים תפיסות אחרות שאינן בלתי מוסריות אשר מאירות את מעשי צה"ל באור אחר לגמרי.
חייל בלחימה לא יכול להיות שקול אין דבר כזה

כל אדם שנמצא במצב שהוא מפחד על החיים שלו אין כמעט סיכוי שהוא לא טועה קצת בשיקול הדעת

אדם שיוצא מביתו לרצוח אזרחים כמה שהקיצוניים ינסו להשוות זה רק הופך למטופש
אני כן מסתכל על המספרים. דיברו כאן על 5 מקרים בשנה פלוס. נגיד 100 מקרים ב 20 שנה. תכפול ב 10 כדי לכלול מי שניסה ולא הצליח. עדיין מדובר באחוז מזערי.
אני לא חושב שמשנה כמה אחוז מהאוכלוסייה נרצחה

לפי מה שידוע לי כרגע באוקראינה מתו פחות מ1000 אזרחים מתוך 43 מיליון נו זה אומר משהו, זה לא אומר כלום מה שחשוב זה כמה פגיעה מכוונת באזרחים

וזה נכון שברוך השם רק חלק מהפיגועים הצליחו, אבל זה לא משנה כלום לגבי רמת השימוש באלימות האזרחית

תקשיבו חברים,
הדיון הולך לכיוון לא טוב, בבקשה לחזור לנושא שלשמו נפתח או שינעל.
תודה על ההקשבה.

אני לא חושב שמשנה כמה אחוז מהאוכלוסייה נרצחה
מסכים. הגבתי לטענה שאומרת שמה שהכי חשוב זה איזה אחוז מהאוכלוסיה הוא עם נטיות לרצוח.
עריכה: אני מבין שעצם הדיון כאן מפריע למשתתפים אחרים, אז לא אגיב יותר בנושא.

הלקח העיקרי שלי הוא שאי אפשר באמת לדעת מראש מה תצטרך בעת צרה ואיזה נכס ישמר את ערכו.
לראייה - הצרכים הכמעט הפוכים בין מה שיכול היה לעזור לאוקראיני הנתון תחת תנאי מלחמה נוראית, לבין מה שהרוסי צריך הנתון תחת סנקציות כלכליות (עולמיות) חריפות.

לכן, לדעתי, הפתרון הוא בדיוק כמו בהשקעות - פיזור.

לדוגמא, מה שלנו יש:

בית מגורים - נכס יציב (עד שהוא נהרס מטיל או מרעידת אדמה) ששומר (יחסית) על ערכו בתנאי היפר-אינפלציה או לפחות משמר את היכולת לממן מגורים.

מקלט איכותי - בתוכו יש לנו תמיד מוצרי יסוד (אוכל ושתיה, תאורת חירום) שאותם התקנו לקראת מלחמת המפרץ (כולל הכנה לאיטום נגד מתקפה כימית) ושיפרנו לקראת מלחמת לבנון השניה. ואני מניחה שכשיהיו שוב ״רוחות מלחמה״ נשפצר אותו עוד יותר (למשל, במלחמת לבנון השניה התאמנו את המקלט לשינה של כל הילדים כולל שלנו כי ראינו שהירידה במדרגות, באמצע הלילה, מסוכנת יותר מאשר הסיכוי שטיל יפגע דווקא בבית שלנו).

השקעות במניות (לשמירה על ערך ריאלי) אצל ברוקר ישראלי (למקרה שיטילו עלינו סנקציות כמו ברוסיה).

חשבון מט״ח ב- WISE (למקרה שהשקל יקרוס או שלא ניתן יהיה להשתמש בכסף מהבנק/הברוקר בארץ)

חשבון מט״ח (בכמה מטבעות עיקריים) בבנק בארץ (לא יודעת כמה זה יעזור אבל זה ממילא קיים לשימוש שוטף לטיולים שלנו)

דירות מושכרות בארץ (במקומות גיאוגרפיים שונים מבית המגורים)- שיש סיכוי שאולי ימשיכו להניב (לפחות משהו) כל עוד המצב בארץ לא קטסטרופלי לחלוטין.

דירות מושכרות בחו״ל - שיש סיכוי שאולי ימשיכו להניב (לפחות משהו) כל עוד המצב בעולם לא קטסטרופלי לחלוטין.

אופטימיות - שבסוף הכל יסתדר…

ברוקר ישראלי (למקרה שיטילו עלינו סנקציות כמו ברוסיה).
כל עוד המניות עצמן לא ישראליות.. אני לא רואה איך זה משנה. הסנקציות שיוטלו עליך יוטלו קודם על הברוקר שלך.
וגם מניות ישראליות.. קשה לראות אותן שורדות מצב כזה.

כל עוד המניות עצמן לא ישראליות.. אני לא רואה איך זה משנה. הסנקציות שיוטלו עליך יוטלו קודם על הברוקר שלך.
וגם מניות ישראליות.. קשה לראות אותן שורדות מצב כזה.

שאלה טובה. מדובר על מדדים רחבים (עולמי/S&P500)
והמטרה שלהם זה בעיקר לשמור על ערך ריאלי (במקרה של היפר-אינפלציה וקריסה של שוק המניות המקומי)

אבל אתה צודק לגמרי. בגלל זה כתבתי..
הלקח העיקרי שלי הוא שאי אפשר באמת לדעת מראש מה תצטרך בעת צרה ואיזה נכס ישמר את ערכו.
לכן, לדעתי, הפתרון הוא בדיוק כמו בהשקעות - פיזור.

ובעיקר…
אופטימיות - שבסוף הכל יסתדר…

אני חושב שביטקויין שוב הוכיח את עצמו באוקראינה וברוסיה.
כל מה שצריך כדי להשתמש בו או לעבור ממדינה למדינה עם מליונים זה לזכור רצף של 24 מילים. אין סנקציה בעולם שתמנע ממך גישה לכסף או לשלם איתו.

בנוסף הוא שמר על הערך כך שהאינפלציה ברוסיה התבטלה על ידי עליית ערך של ביטקוין ביחס לרובל.
וזו לא הפעם הראשונה, הוא הציל חיים בונצואלה, אירן, סוריה.

בנוסף הוא שמר על הערך כך שהאינפלציה ברוסיה התבטלה על ידי עליית ערך של ביטקוין ביחס לרובל.
אני לא מבין איך חוזרים על השטות הזאת שוב ושוב

מטבע שבארבע חודשים האחרונים ירד יותר מ25 אחוז אתה קורה לו שומר על ערך.... אין גבול לציניות

מטבע שבארבע חודשים האחרונים ירד יותר מ25 אחוז אתה קורה לו שומר על ערך.... אין גבול לציניות
הכל יחסית לחלופות.

במקרי קיצון ומלחמה, גם אל תצפה לקבל מחיר שוק במט"ח לשעון רולקס, יהלומים או יצירות אומנות. זה חלק מהדיל. לקבל משהו במקום כלום.

מה עדיף? להחזיק הכל בפקדון רובלי בסברבנק?

אני לא מבין איך חוזרים על השטות הזאת שוב ושוב

ביחס למה? אני מתכוון ביחס לרובל. הוא עלה ב 30 אחוז כמעט ביחס לרובל בחצי שנה האחרונה.

הוא עובד יופי כשמדובר באירועי קיצון ואין אדם בעולם שיכול להגביל אותך או להחרים לך את הכסף אלא באיומי אקדח.

אתה טוען שממשלות לא החרימו מעולם ביטקוין?

הכל יחסית לחלופות.

במקרי קיצון ומלחמה, גם אל תצפה לקבל מחיר שוק במט"ח לשעון רולקס, יהלומים או יצירות אומנות. זה חלק מהדיל. לקבל משהו במקום כלום.

מה עדיף? להחזיק הכל בפקדון רובלי בסברבנק?
ביחס למה? אני מתכוון ביחס לרובל. הוא עלה ב 30 אחוז כמעט ביחס לרובל בחצי שנה האחרונה.

הוא עובד יופי כשמדובר באירועי קיצון ואין אדם בעולם שיכול להגביל אותך או להחרים לך את הכסף אלא באיומי אקדח.
אני כתבתי תגובה על מה שנכתב שביטקוין זה גידור טוב לאינפלציה

ואני חוזר שוב על אותו דבר רק במילים אחרות

הביטקוין לא מוגן מעצמו (חופשי עוד 5 שנים הוא לא שווה שקל אחד) אז אתה קונה אותו בשביל לגדר מאינפלציה...

יש הגיון לקנות אותו לאדם שמהמר שהוא יעלה אבל לגידור מאינפלציה...

אתה טוען שממשלות לא החרימו מעולם ביטקוין?
רק באיומי אקדח. כלומר, שוטרים באו ועצרו את הבן אדם, שמו אותו בכלא ובחקירה השיגו את המידע שהם היו צריכים אם על ידי החרמת ציוד אלקטרוני או על ידי איומים כאלה ואחרים.

אני כתבתי תגובה על מה שנכתב שביטקוין זה גידור טוב לאינפלציה
כתבתי בפירוש "בנוסף הוא שמר על הערך כך שהאינפלציה ברוסיה התבטלה על ידי עליית ערך של ביטקוין ביחס לרובל".
זו עובדה לא דעה.
קרה בעבר גם בונצואלה, אירן, סוריה.

אם כבר הוצאת את כדור הבדולח של החמש שנים. מתי תיגמר המלחמה?

רק באיומי אקדח. כלומר, שוטרים באו ועצרו את הבן אדם, שמו אותו בכלא ובחקירה השיגו את המידע שהם היו צריכים אם על ידי החרמת ציוד אלקטרוני או על ידי איומים כאלה ואחרים.
אפשר גם להחרים בנקודות היציאה, זאת אומרת לא לתת להמיר או אפילו סנקציות פיזיות אחרי כל מי שעושה איתך עסקה,
אבל בניגוד לטענות ששמעתי לא מכבר, לא ראיתי עדיין מקרה של החרמה במובן הקנדי-מודרני, שאדם קם בבוקר יום אחד, ובום, אין לו שקל ללחם.

אפשר גם להחרים ישירות מהבורסה.

כתבתי בפירוש "בנוסף הוא שמר על הערך כך שהאינפלציה ברוסיה התבטלה על ידי עליית ערך של ביטקוין ביחס לרובל".
זו עובדה לא דעה.
אני חשבתי שהתכוונת לטענה שבעיני יותר הגיונית מהטענה הזאת

העובדה הזאת שאתה גאה בה גם מניה כמו נטפליקס אחרי הקריסה שלה, ביחס לרובל היא גם השקעה טובה כמעט כל פעולה שהיית עושה אם הרובל היית מצליח
אם כבר הוצאת את כדור הבדולח של החמש שנים. מתי תיגמר המלחמה?
אם תקרא את מה שכתבתי לא התנבאתי רק פשוט אמרתי את המציאות הפשוטה שביטקוין זה מטבע שהיום שווה 42 אלף דולר ועוד חמש שנים אולי 300 אלף דולר ואולי 0 דולר אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור לך

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אפשר גם להחרים בנקודות היציאה, זאת אומרת לא לתת להמיר או אפילו סנקציות פיזיות אחרי כל מי שעושה איתך עסקה,
אבל בניגוד לטענות ששמעתי לא מכבר, לא ראיתי עדיין מקרה של החרמה במובן הקנדי-מודרני, שאדם קם בבוקר יום אחד, ובום, אין לו שקל ללחם.
ניסו לעשות את זה בונצואלה ובאירן. לא ממש הצליח.

תחפש Venezuela Bitcoin reddit
יש מספיק עדויות

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S איך נכון לשמור על כסף לשעת חירום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
M כסף לשעת חירום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
M החזקתי במשך שנים מניה בשווי יותר מ 10% ב IRA - מה יקרה כשארצה למשוך כסף מהתיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
ori_ להפקיד סכום כסף גדול - ולקבל קצבה חודשית שוק ההון 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15

נושאים דומים

Back
למעלה