• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כמה כסף למשוך מהפיצויים?

• פותח הנושא פותח הנושא N00L
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין לי מושג , אבל הקרן שלי הפסידה נומינלית ב 6 שנים האחרונות .הפקדתי 45 , נשארו 44 ,בדמי ניהול סבירים ביותר.
אתה משום מה מתעלם מהעובדה שרכשת גם שני מוצרי ביטוח (מוות ונכות) - אתה מצפה שיהיו בחינם?
אם אתה רוצה להשוות את התשואה של קרן הפנסיה ביחס לחלופות אחרות, תשווה בלי המרכיב הביטוחי. אם אתה לא רוצה את המרכיב הביטוחי - אתה יכול לעבור לקופ״ג שהיא חיסכון בלבד.

אין לי מושג , אבל הקרן שלי הפסידה נומינלית ב 6 שנים האחרונות .הפקדתי 45 , נשארו 44 ,בדמי ניהול סבירים ביותר.

ככה שאני לא רואה אותם מרוויחים 3.75% נטו.

תוציא דוח מצטבר של כמה הפקדת וכמה נשאר לך היום מהיום שבו התחלת להפקיד.

עוד נקודה מעניינת- שמעתם על הנסיון של הבנקים בארץ למכור אגח מגובה משכנתאות למוסדיים?

לקרן פנסיה יש כל מני מקורות הכנסה והוצאה
1. תשואה (בניכוי ניהול השקעות)
2. איזון אקטוארי (חיובי או שלילי) - יחודי למנגנוני ביטוח בקרן הפנסיה
3. הוצאות לביטוח חיים - יחודי למנגנוני ביטוח בקרן הפנסיה
4. הוצאות לביטוח נכות - יחודי למנגנוני ביטוח בקרן הפנסיה
5. הוצאות ניהול השקעות (עמלות קניה מכירה) - קיים גם השקעות פרטיות
6. דמי ניהול - 1% מהפקדה ו 0.12% מהצבירה

ב 6 השנים האחרונות לא נתקלתי בהפסדים נומינליים , אולי אתה במסלול ביטוחי שלא מתאים לצרכיך ?
לדוגמא אצלי שנת 2015
1. תשואה 2.42%
2. איזון אקטוארי 0.47%-
3. ביטוח חיים 0.33%-
4. נכות 0.24%-
5. ניהול השקעות 0.18%

כלומר התשואה בנכוי גורמי ביטוח היא 1.38% - אני יודע שהעלויות הביטוחיות עבורי הן שקולות (ואף זולות מהמקבילות הפרטיות)
אולי עבורך זה לא כך, בכל אופן עדיין התשואה היא חיובית ולא שלילית
ב 2014 העלויות הביטוחיות היו דומות (האיזון האקטוארי היה גבוה יותר) והתשואה היתה 5.26%, בין השנים 2011-2014 התשואה היתה 6.37%
אולי בחרת מסלול מיוחד שהוא מאוד תנודתי או מוטה אגח סולידי ?

אתה מתאר תופעה שלא תואמת את ממוצע הקרנות מסלול כללי כפי שאני בדקתי.

נערך לאחרונה ב:
חחחחחח f**k it
אני פשוט הייתי מושך הכל - כל דבר שאין עליו קנס לפריץ - בהינתן הסיטואציה. מושך הכל ושם את זה אולי באיזה חשבון נפרד שיישם איזה אסטרטגיית השקעות פסיבית. כי יעילות מס זה לא הכל - אם אסטרטגיית ההשקעה הפסיבית החביבה עליך משיגה הישגים יותר טובים מה-"מומחים" והאנאל-יסטים למיניהם לאורך שנים.

כי יעילות מס זה לא הכל - אם אסטרטגיית ההשקעה הפסיבית החביבה עליך
אתה כבר לא חייב לוותר על יעילות המס בשביל אסטרטגיית השקעה פסיבית - אפשר גם בקופת גמל, וכיום יש מסלולים פסיביים גם בפנסיה מקיפה.

קרנות הפנסיה הגדולות (מנורה כלל מגדל) הן כ 50-60 מליארד שקל כל אחת והן ביחד כה גדולות שקריסה שלהן היא קריסה של הכלכלה הישראלית
משבר מניות הבנקים בשנות ה-80 אולי השפיע בעקיפין על המדינה כולה אבל במיוחד על מי שהחזיק במניות הבנקים.
אני עצמי לא מייחס חשיבות רבה לטיעוני too big to fail.
אגב, לא חייבים נפילה, אפשר גם תספורת.

משבר מניות הבנקים בשנות ה-80 אולי השפיע בעקיפין על המדינה כולה אבל במיוחד על מי שהחזיק במניות הבנקים.
אני עצמי לא מייחס חשיבות רבה לטיעוני too big to fail.
אגב, לא חייבים נפילה, אפשר גם תספורת.
הורי החזיקו כמו כל המדינה את מניות הבנקים
הם לא באמת עברו תספורת, המניות הומרו לפקדון צמוד ארוך טווח, דרך אגב מניות הבנקים נרכשו וולונטארית על ידי האזרחים
בגלל הכישלון של הפיקוח על הבנקים ועל הבורסה וגודל המעורבות הציבורית חולצו האזרחים והולאמו הבנקים.
רק גליה מאור יצאה בלי פגע (כרגיל)

דרך אגב מניות הבנקים נרכשו וולונטארית על ידי האזרחים
כן, אבל לפי הערך בוויקיפדיה:
המשבר נוצר בעקבות פעולה מכוונת של רוב הבנקים הגדולים לווסת את שערי מניותיהם תוך הבטחת עלייה מתמדת ורצופה בשערי המניות ומניעת ירידה או אף קיפאון ברמת השערים, ולו אף ליום אחד. ... בפעולה זו נעזרו הבנקים בכספי המשקיעים והחוסכים בבנקים, אותם שיכנעו לרכוש את מניות הבנקים, כ"השקעה סולידית" ובטוחה,‏[3] וכן בכספי קופות הגמל וקרנות הנאמנות, אותן ניהלו עבור הציבור.

חולצו האזרחים והולאמו הבנקים.
צודק, ההפסדים הועמסו על משלם המסים:
הופסק המסחר במניות ארבעת הבנקים הגדולים, ובתוך שבועיים גובש "הסדר מניות הבנקים", שבו נטלה הממשלה על עצמה התחייבות לפדות את המניות במועדים שונים, יחסית לערכן ערב סגירת הבורסה. ... כאשר המסחר במניות נפתח מחדש, ירד שערן ב-17%. מי שהחליט למכור את המניות מיד נשא בהפסד זה, אך רוב בעלי המניות העדיפו להמשיך ולהחזיק בהן עד תום התקופה שנקבעה. ערכה של ההתחייבות לרכישת המניות שנטל אוצר המדינה על עצמו נאמד ב-6.9 מיליארד דולר (הערך הסופי יתברר כאשר יסתיים תהליך מכירת מניות הבנקים לציבור).

כן, אבל לפי הערך בוויקיפדיה:

צודק, ההפסדים הועמסו על משלם המסים:
אז יש דוגמה קונקרטית שכאשר יש אינטרס כלכלי גדול המדינה מתערבת (הופכת מניות לאגח, מלאימה נכסים) וזה חזר גם במקרה קרנות הפנסיה הוותיקות
אולי אתה לא מאמין בגישה אבל זו פרקטיקה מקובלת גם בעולם (ע"ע משבר סאבפריים)
ןלכן הסיכון לתספורות בקרנות הפנסיה בלבד אינו באמת ראלי. אם הן יסופרו כל האזרחים יעברו גאלח ... גם חסרי קופות גמל וקרנות פנסיה.

• אהבתי
Reactions: ogi
אז יש דוגמה קונקרטית שכאשר יש אינטרס כלכלי גדול המדינה מתערבת (הופכת מניות לאגח, מלאימה נכסים) וזה חזר גם במקרה קרנות הפנסיה הוותיקות
ןלכן הסיכון לתספורות בקרנות הפנסיה בלבד אינו באמת ראלי. אם הן יסופרו כל האזרחים יעברו גאלח ... גם חסרי קופות גמל וקרנות פנסיה.
כן, אבל יש גם דוגמאות ל- bail-in, כמו בקפריסין.

כן, אבל יש גם דוגמאות ל- bail-in, כמו בקפריסין.
אני (דעתי האישית) חושב שעדיין ההתנהלות של ישראל פחות דומה לרפובליקת בננה דמויות קפריסין , ואם תהיה קריסה דמויית קפריסין
רק זהב בבלטות יעזור ...

הורי החזיקו כמו כל המדינה את מניות הבנקים
הם לא באמת עברו תספורת, המניות הומרו לפקדון צמוד ארוך טווח, דרך אגב מניות הבנקים נרכשו וולונטארית על ידי האזרחים
בגלל הכישלון של הפיקוח על הבנקים ועל הבורסה וגודל המעורבות הציבורית חולצו האזרחים והולאמו הבנקים.
רק גליה מאור יצאה בלי פגע (כרגיל)
לא הייתי אומר חולצו האזרחים כי הם שילמו על זה באינפלציה מטורפת והפסד הנכסים הלא צמודים.

איך בדיוק יסופרו חסרי קופות גמל וקרנות פנסיה ? מס גולגולת? זה לא יקרה.

הם שילמו על זה באינפלציה מטורפת והפסד הנכסים הלא צמודים.
האינפלציה אמנם היתה גבוהה במיוחד בשנת 84 אבל כבר משנת 1979 היא היתה מעל 100%, לא ברור אם העליה באינפלציה לא היתה קורית בכל מקרה.
ולגבי הפסד הנכסים הלא צמודים, רק לשם הקוריוז, קרה גם הפוך - בדור ההורים שלי היו הרבה שהמשכנתא שלהם נמחקה כי לא היתה צמודה (!). שמעתי סיפור על זוג שהמשכנתא שלהם הפכה למשהו שאפשר לסגור בכמה מטבעות :)

האינפלציה אמנם היתה גבוהה במיוחד בשנת 84 אבל כבר משנת 1979 היא היתה מעל 100%, לא ברור אם העליה באינפלציה לא היתה קורית בכל מקרה.
ולגבי הפסד הנכסים הלא צמודים, רק לשם הקוריוז, קרה גם הפוך - בדור ההורים שלי היו הרבה שהמשכנתא שלהם נמחקה כי לא היתה צמודה (!). שמעתי סיפור על זוג שהמשכנתא שלהם הפכה למשהו שאפשר לסגור בכמה מטבעות :)
אינפלציה של 100% בשנה ושל 400% ב84 לא קורית סתם כך - הכל קשור במשבר הבנקאים.

המרצה שלנו לכלכלה סיפר על כאלה שהמשכנתא שלהם הצטמצמה לשקלים בודדים והבנק היה שולח להם חיוב חודשי של כמה אגורות בחודש. היו מתקשרים אליהם מהבנק לסגור את המשכנתא כי כל הפרוצדורה ושליחת המסמכים לא השתלמה לבנק.

לא יודע מה לגבי אוסטריה, לא השלמתי את תהליכי ההתאזרחות שם עדיין ....
בא נסכם שתמיד יש סיכון רגולטורי, ובעיני הסיכון של אי קיום חילוץ במצבי מקרו קשים (כאשר זה אפשרי) במדינת ישראל לגופי השקעות שמחזיקים חלק ניכר מההשקעות של כלל האזרחים לא שונה מהותית משינוי חוקי המס בארץ למודל קומוניסטי
1. זה אפשרי
2. לא יהיה הרבה מה לעשות בנוגע לזה (גם אם הכסף ישב בבית השקעות פרטי)

פחד אינו סיבה להשקעה, אחרת הייתי גר בבונקר אטומי ביערות וויסקונסין ומשקיע בהרבה זהב מים נפט לוף ותחמושת (אחזקה פיזית)
שוק ההון "מספר" על בסיס קבוע את המשקיעים (פאסיבים אקטיבים וכו') אז אולי עדיף זהב בשיניים (אפשר לנייד בקלות במקרה שנצטרך לברוח לחול)

כל אפיק הוא בעל סיכון מאפייני סיכון שונים, לשלוף את קפריסין או אוסטריה(?) כדוגמא לסיכון מהותי זה קצת הגזמה.
אני משתמש בכל האפיקים ומנסה ליצור מנגנן השקעה שנותן תשואה אופטמאלית בסיכון כולל מינימאלי (הכל הגדרה אישית)
אם אני זקוק לביטוח סיכוני חיים ונכות וקרן הפנסיה מספקת אותם בזול ואם הקרן נותנת לי גידור נדרש בעיני כנגד התארכות תוחלת חיים שהיא משמעותית זולה מהנחת כלל ה 400 (חיים לנצח) ואם ב 30 השנים האחרונות ההתנהלות של מדינת ישראל בתחום תספורות ומיסוי היא עיקבית וקונסיסטנטית ביחוד כשמגיעים לאינטרסים כלכליים גדולים של כלל הציבור אז אני מרשה לעצמי להסתכן, כשמבצעים השקעת ערך לא מסתכלים על דוחות העבר הכיוון העיסקי ואיכות הממשל התאגידי של החברה ?
כמו שאני מרשה לעצמי להסתכן בהשקעה ישירה בשוק ההון וכמו שאני מרשה לעצמי להשקיע בנדל"ן (לשימוש עצמי או מניב)
וכמו שאני משקיע חלק מהתוכנית הפנסיונית שלי בביטוח מנהלים עם מקדם 165 למרות דמי הניהול הגבוהים כי זה כבר עדיף מקרן הפנסיה
ואפילו אני משקיע באגחים קונצרנים באחזקה ישירה , עם כל הסיכונים של תספורות וכדומה (שהצלחתי לא חוות ב 15 השנה האחרונות בהשקעות הנ"ל)
והכל במידה ובלי פחד
“I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”​
פרנק הרברט - DUNE

והכי חשוב, תחום הפנסיה משתנה למרות הכל לאט האפשרות לשנות גישה, למשוך את הכסף או לעבור לקופ"ג תמיד קיימת, אם בכל פעם שאיזה" ציקן ליטל " מפרסם באינטרנט תחזית שהשמיים נופלים הייתי מבטל את ביטוח המנהלים שלי וזורק את קרנות הפנסיה ומושך את קרנות ההשתלמות ללא הכרה
מצבי בוודאות היה רע יותר (פיננסית)
אני יכול הדגים דווקא מתחום הנדלן, יום אחד לפני 13 שנים שכן שלי גילה שהדירה שלו שווה30% יותר ממה שקנה אותה (3 שנים קודם)
הוא החליט שזה לא הגיוני, ומכר אותה תוך סוף שבוע לקונה חדש, הייתה לו כוונה לרכוש דירה/בית אחר בשכונה בפועל זה לא יצא וכך במשך לדעתי 10 שנים הוא גר בשכירות בשכונה עד שבסוף קנה את אחד הדירות שגר בה (ללא הנחה) ואח"כ מכר אותה וקנה בית בשכונה
במהלך אותה תקופה החלפנו דירה בשכונה, יום אחד נפגשנו בפארק והוא אמר שהוא עבד ללא תוכנית כי קרא כתבה שהמחירים לא הגיוניים וזו בועה, וברור לו היום שאפילו אם היתה בועה זה לא היה משפיע עליו באמת ושברור לו שאין סיבה למכור דירה ללא אלטרנטיבה וודאית , הוא אמר ביושר שזו היתה שטות ושזה בסופו של דבר עלה לו יותר, ושהכתובת היתה על הקיר.
הוא תרם כסף לעורכי דין מתווכים בעלי דירות להשכרה ומעל הכל למדינת ישראל :) לפחות היה מקבל החזר מס על התרומות הנ"ל ...

לא הייתי אומר חולצו האזרחים כי הם שילמו על זה באינפלציה מטורפת והפסד הנכסים הלא צמודים.
הכסף של הורי לא נשחק, והם לא קיבלו תנאים מיוחדים של מקורבים לשלטון ...
אז אני לא יודע מה מקור המידע שלך

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הכסף של הורי לא נשחק, והם לא קיבלו תנאים מיוחדים של מקורבים לשלטון ...
אז אני לא יודע מה מקור המידע שלך
אני לא יודע במה הם השקיעו ואם הפסד מצד אחר התקזז אם רווח מצד שני ,אבל אנשים התרסקו במשבר הבנקאים.
תחשוב מה קורה לפיקדון לא צמוד של 100,000 שח שסופג אינפלציה של 400% .

• אהבתי
Reactions: ogi
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M החזקתי במשך שנים מניה בשווי יותר מ 10% ב IRA - מה יקרה כשארצה למשוך כסף מהתיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א משכנתא-האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות? שוק ההון 0
א משכנתא- האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות? נדל"ן 28
נ מהיכן למשוך כסף, קג"ל או תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
D למה לא מומלץ למשוך כסף מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
Y הדרך המשתלמת ביותר למשוך כסף חזרה מIB צרכנות פיננסית 1
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11

נושאים דומים

Back
למעלה