• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

משכנתא- האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות?

אביה בלומנשטיין

משתמש רשום
דירוג
0
היי, אודה לעזרתכם.
אני צריכה להעביר 100,000 לקבלן עוד שבוע.
יש לי משכנתא שנותר בה מסלול פריים P-0.4 ממנו אני יכולה למשוך את הכסף.
במקביל, יש לי בערך 1,000,000 ש"ח מושקעים בקופות (מור, אלטשולר והפניקס) במסלולים שונים.

המטרה הייתה לקנות כסף זול ובמקביל להשקיע כספים, וכך להרוויח את הפרשי הריבית בין ההלוואה להשקעה.
התכנון השתבש בעקבות העלייה המטורפת של ריבית הפריים.

מה הייתם עושים?
1. מושכים 100,000 מכספי השקעות ומשלמים לקבלן
2. מושכים 100,000 ממשכנתא מסלול פריים, זה יוצא בריבית 5.85 ל30 שנה.

יש לי תשלומים נוספים של 100,000 ואני אחווה את אותה הדילמה כל כמה חודשים.

תודה למייעצים

עד כמה את מרגישה בנוח עם מינוף לצורך השקעה בשוק ההון?

מצטער על הבוטות אבל אין לך מושג מה את עושה, לאור הסכומים הגבוהים הייתי פונה ליעוץ אישי.
בנוח מאוד, זה הסיכוי שלי לצאת מהמרוץ,
כנראה שזה לא רק שלא מוציא אותך מהמירוץ אלא מאריך לך את הדרך...

מצטער על הבוטות אבל אין לך מושג מה את עושה, לאור הסכומים הגבוהים הייתי פונה ליעוץ אישי.

כנראה שזה לא רק שלא מוציא אותך מהמירוץ אלא מאריך לך את הדרך...
תודה על התגובה, תוכל לומר מדוע אתה חושב ככה?

בקופות (מור, אלטשולר והפניקס)
אני מניח שמדובר בקופות גמל להשקעה. כמה את משלמת בדמי ניהול?
במסלולים שונים
לפי מה קבעת מה החלוקה המסלולים? מאחר וציינת שהם שונים, כנראה שלא הכל במסלול מחקה מדד מנייתי, והתשואה הצפויה בהתאם .
המטרה הייתה לקנות כסף זול ובמקביל להשקיע כספים, וכך להרוויח את הפרשי הריבית בין ההלוואה להשקעה.
זול זה מונח יחסי. אם מתחשבים במס תצטרכי להשיג תשואה בניכוי דמי ניהול של 7.8% רק כדי להחזיר את עלות המימון. זה מספיק קשה בפני עצמו, לאור כל האמור לעיל זה נשמע בלתי אפשרי.
התכנון לא לקח בחשבון את הסיכונים, ולכן הוא היה משובש מלכתחילה.

לפי השאלות שלך וניסיון.
התכוונתי לקבל תשובה מקצועית לאור הניסיון שלך מדוע זה מאריך את הדרך.
אני מניח שמדובר בקופות גמל להשקעה. כמה את משלמת בדמי ניהול?
0.8
לפי מה קבעת מה החלוקה המסלולים? מאחר וציינת שהם שונים, כנראה שלא הכל במסלול מחקה מדד מנייתי, והתשואה הצפויה בהתאם .
נכון, זה בערך 500,000 במסלול כללי, 500,000 מנייתי
זול זה מונח יחסי. אם מתחשבים במס תצטרכי להשיג תשואה בניכוי דמי ניהול של 7.8% רק כדי להחזיר את עלות המימון. זה מספיק קשה בפני עצמו, לאור כל האמור לעיל זה נשמע בלתי אפשרי.
מסכימה

התכנון לא לקח בחשבון את הסיכונים, ולכן הוא היה משובש מלכתחילה

לקחתי בחשבון את הסיכונים, אני יכולה לעמוד בהם לאור זאת שהשכר החודשי שלי גבוה.
המון תודה על השאלות המכוונות

לפי השאלות שלך וניסיון.
לכן קיים הפורום, לא? השאלה שלי הייתה מקצועית- מדוע אתה חושב שזה מאריך את הדרך, נראה שאתה איש מקצוע לכן לא ברור מדוע אתה מעביר ביקורת, אם אין איך לעזור אז לא חייבים לענות...

היי, אודה לעזרתכם.
אני צריכה להעביר 100,000 לקבלן עוד שבוע.
יש לי משכנתא שנותר בה מסלול פריים P-0.4 ממנו אני יכולה למשוך את הכסף.
במקביל, יש לי בערך 1,000,000 ש"ח מושקעים בקופות (מור, אלטשולר והפניקס) במסלולים שונים.

"מסלולים שונים" כלומר:
א. אין לך מושג במה הכסף שלך מושקע, אפילו לא קצת.
ב. אינך יודעת מה החלוקה לסוגי נכסים וסוגי סיכון שונים.

הקופות שלך מושקעות בין השאר בהרבה מאוד איגרות חוב ופקדונות, רכישה של איגרת חוב היא בעצם מתן הלוואה למישהו אחר, אז את ביד אחת נותנת הלוואות ומשלמת מס על הריבית מהן וביד השנייה לוקחת הלוואות, סביר מאוד שהריבית שאת משלמת על ההלוואות שאת לוקחת יותר גבוהה מהריבית שאת מקבלת על ההלוואות שאת נותנת.

"מסלולים שונים" כלומר:
א. אין לך מושג במה הכסף שלך מושקע, אפילו לא קצת.
ב. אינך יודעת מה החלוקה לסוגי נכסים וסוגי סיכון שונים.

הקופות שלך מושקעות בין השאר בהרבה מאוד איגרות חוב ופקדונות, רכישה של איגרת חוב היא בעצם מתן הלוואה למישהו אחר, אז את ביד אחת נותנת הלוואות ומשלמת מס על הריבית מהן וביד השנייה לוקחת הלוואות, סביר מאוד שהריבית שאת משלמת על ההלוואות שאת לוקחת יותר גבוהה מהריבית שאת מקבלת על ההלוואות שאת נותנת.
א+ב- אני יודעת בדיוק, לא ראיתי סיבה להעמיס בפרטים האלו, אפשר להניח תשואה של 2.5% נטו שזה מאוד זהיר ולהתקדם משם.

לגבי ההנחה שכתבת, צודק, התמונה השתנתה בשנה האחרונה אז אני מנסה לעכל מחדש את הנתונים

א+ב- אני יודעת בדיוק, לא ראיתי סיבה להעמיס בפרטים האלו, אפשר להניח תשואה של 2.5% נטו שזה מאוד זהיר ולהתקדם משם.
אלו לא פרטים מיותרים, אלא העיקר (אם כי גם כשהנתונים טובים יותר, אפשר להעלות טיעונים למה כדאי להימנע מהדרך הזו).
אם את לוקחת הלוואה בריבית של 5.85% כדי להפקיד את הכסף באפיק שיתן לך 2.5% ריבית, אז את מפסידה כסף כל חודש ולא מתקרבת ליציאה מהמרוץ, אלא רצה לאחור.

לפי 2.5 נטו את צריכה לסגור כמה שאת יכולה מהמשכנתא עם הנכסים מתיק ההשקעות.

מוזמנת לפרט אני ואחרים פה נשמח לקרוא.

לגבי ההנחה שכתבת, צודק, התמונה השתנתה בשנה האחרונה אז אני מנסה לעכל מחדש את הנתונים
היא לא, גם כשהריבית הייתה נמוכה לא היה היגיון בלקיחת הלוואה ביד אחת והשקעה באיגרות חוב ביד השנייה.

הייתי מקטין את החלק ה"כללי" בתיק ההשקעות משום שהסיכוי שלו להביא לתשואה אחרי דמי ניהול ומס שגדולה יותר מתשלום הריבית על ההלוואה קלוש, גם אם הריבית הייתה יורדת ב1-2 אחוז עם הזמן ככה שגם ירידה מתונהבפריים לא תשנה את התמונה.
גם אם התשואה הצפוויה כן הייתה גבוהה מעט מתשלום ההלוואה, רמת הסיכון והתנודתיות של סך הנכסים הייתה גדולה מאוד ברמה שלא מפצה על פוטנציאל הרווח הקטן יחסית.
אם המטרה היא להעלות את התשואה הממוצעות מכלל הנכסים הייתי עובר למסלול עם תשואה ממוצעת גדולה יותר בהשקעה במקום העלאת המינוף.
יש סרטון ביוטיוב בשם

Mortgage Debt and Asset Allocation | ben felix שמומלץ בנושא הזה בעיניי.

לכן קיים הפורום, לא? השאלה שלי הייתה מקצועית- מדוע אתה חושב שזה מאריך את הדרך, נראה שאתה איש מקצוע לכן לא ברור מדוע אתה מעביר ביקורת, אם אין איך לעזור אז לא חייבים לענות...
לא צריך להיעלב וצריך להבין שזה פורום ואנשים לא חייבים כלום לאף אחד.
מהמידע שנתת נראה שאת לא מבינה מושגים בסיסיים במימון ולא את הסיכונים הנלווים.
המושג מרוץ עכברים הוא לא שחור ולבן, וחד משמעית תמיד אפשר להגיע למצב יותר גרוע ממה שאת נמצאת בו היום. ממה שכתבת נשמע שאת בתחתית ושווה לך לשים all in. זה לא המצב אצל אף אחד.

קיבלת תשובות ענייניות גם, אז אם יש עוד מידע נוכל להמשיך לעזור.

לא צריך להיעלב וצריך להבין שזה פורום ואנשים לא חייבים כלום לאף אחד.
מהמידע שנתת נראה שאת לא מבינה מושגים בסיסיים במימון ולא את הסיכונים הנלווים.
המושג מרוץ עכברים הוא לא שחור ולבן, וחד משמעית תמיד אפשר להגיע למצב יותר גרוע ממה שאת נמצאת בו היום. ממה שכתבת נשמע שאת בתחתית ושווה לך לשים all in. זה לא המצב אצל אף אחד.

קיבלת תשובות ענייניות גם, אז אם יש עוד מידע נוכל להמשיך לעזור.
אני לא מבינה מה אני מפספסת, איזה מושגים בסיסיים במימון אני לא מכירה? למה אני בתחתית?...
אני בתזרים חודשי חיובי. יש לי מיליון שח בהשקעות, הדירה שעליה המשכנתא הכפילה את השווי שלה (מחיר למשתכן במרכז). הכל הפיך אבל אני לא בתחתית כרגע

המון תודה על השאלות המכוונות
בשמחה.
כתבו לך כבר על הסתירה בהשקעה במסלול הכולל אג"ח לצד חוב, זאת באמת ריצה לאחור - את מלווה בזול ולווה ביוקר, ועל הדרך גם מתחייבת למס רווחי הון.
לגבי התכנון - אם באמת לקחת הכל בחשבון לא היה טעם בשיחה הזאת. גם אם הדברים כאן נכתבים בבוטות, חשוב לסנן את הרעש ולהבין את המסר - זה לא דבר חיצוני שהשתבש, זאת קבלת ההחלטות. מכאן אפשר ללמוד, ולהסתכן בעוד טעויות, ואפשר לשכור שירות של בעל מקצוע.

אני לא מבינה מה אני מפספסת, איזה מושגים בסיסיים במימון אני לא מכירה? למה אני בתחתית?...
אני בתזרים חודשי חיובי. יש לי מיליון שח בהשקעות, הדירה שעליה המשכנתא הכפילה את השווי שלה (מחיר למשתכן במרכז). הכל הפיך אבל אני לא בתחתית כרגע
הכל טוב. אנשים פה נכנסו טיפה לסחרור נראה לי. כדאי לעצור ולהתחיל מחדש.

על פניו (וכפי שכבר ציינו כאן) כנראה שלא כדאי לך להגדיל את המשכנתא.
כפי שכתבו לך, זה לא כלכלי לקחת על עצמך חוב עם ריבית גבוהה כאשר בצד יש כסף שמושקע באפיקים שגם בתוחלת שלהם לא יניבו יותר.
אם יש לך רצון וסיבולת סיכון שמאפשרת לך להשקיע את כל הכסף שלך באפיקים מנייתיים (שלפחות בתוחלת שלהם יש להם סיכוי להניב יותר) אז יש הגיון להתמנף באמצעות המשכנתא (כתלות כמובן בעוד גורמים). אבל לפי מה שציינת זה לא המצב - עובדתית את מושקעת במסלולים סולידיים. ולכן, לדעתי, לך לא כדאי להגדיל את המשכנתא.

יחד עם זאת בשביל לקבל התייחסות יותר קונקרטית אני מציעה לפרט קצת יותר..
כמה משכנתא יש לך כיום - מסלולים/סכומים/שנים/החזר חודשי,
כמה עוד תצטרכי לשלם על הדירה?
מה ההון העומד לרשותך ובאיזה מסלולים הוא מושקע. האם מתאים לך לשנות הקצאה למסלולים מסוכנים יותר? מה סיבולת הסיכון שלך?
מה התזרים שלך ומה מרווח החיסכון שלך (למקרה שהריבית ממשיכה לעלות).
האם אתם מצליחים לחסוך באופן שוטף או שחלק גדול מהתזרים החופשי הולך להגדלת האינפלציה האישית.

ובקיצור עוד פרטים שאולי יכולים לשנות את התשובה שתלויה (לדעתי) לא רק בנתונים הכלכליים אלא גם בהיבטים פסיכולוגיים.

פורום זה מעולה, להחלטות של מיליונים עדיף ללכת לאיש מקצוע ולו רק בשביל השקט הנפשי לדעתי.
אני לא מעביר ביקורת כלל, אני בסך הכל אומר שאת כנראה עושה לעצמך נזק פוטנציאלי בכמה עשרות או מאות אלפי שקלים (יותר סביר), זה הכל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משכנתא-האם למשוך ממסלול פריים או לשחרר כסף מקופות? שוק ההון 0
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
kiza צמצום משכנתא צרכנות פיננסית 22
פ דירה במחיר למשתכן - ללא משכנתא? נדל"ן 7
T רכישת דירה ראשונה באיזור חיפה ללא משכנתא נדל"ן 11
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
ב הטבות בנק ישראל/בנקים אחרים ללוקחי משכנתא נדל"ן 0
מ דעה על תמהיל משכנתא נדל"ן 0
ttmoon תמהיל משכנתא, דירה ראשונה להשקעה, מחיר למשתכן נדל"ן 0
amit מסלול משכנתא משתנה כל 5 עוגן אגח לא צמוד נדל"ן 2
א סגירת משכנתא מהחלק ההוני/הקצבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S איך לבחור פרמטרים של משכנתא נדל"ן 5
D נטילת משכנתא לבעלי אזרחות אירופאית נדל"ן 0
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
Y הערכה גסה לעלות משכנתא כיום פוסטים מאיכות נמוכה 1
J סגירת מסלול משכנתא אל מול השקעה בפקדון נדל"ן 9
O שיקולי משכנתא ותזרים נדל"ן 13
M הייתכן שרק ל-28% ממשקי הבית החילוניים בישראל יש משכנתא, וההחזר ההמוצע עליה הוא רק 3,800 ש"ח? נדל"ן 11
R החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה נדל"ן 5
E קיצור מסלול משכנתא לא משנה ריביות? נדל"ן 28
U משכנתא או הלוואה "לכל מטרה" נדל"ן 9
S משכנתא בגיל 60 נדל"ן 3
H לגבי יועץ משכנתא. נדל"ן 13
S ביטוח חיים עבור משכנתא עתידית נדל"ן 3
P הבדלים עיקריים בין משכנתא לפני קניה, לכזו על בית בבעלות? נדל"ן 8
U פרעון חלקי של משכנתא ע"ח קרן השתלמות נדל"ן 0
ש תשלומי ריבית משכנתא נדל"ן 8
Odnight והפעם שאלה שונה לגמרי - האם לפרוע משכנתא? נדל"ן 14
ה צימצום משכנתא באמצעות קרן הפנסיה נדל"ן 6
T שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5
ה צורת השכר לצורך משכנתא נדל"ן 25
K השקעה בשוק ההון מסחר עצמי/סגירת מסלולי משכנתא שוק ההון 20
T איפה הייתם ממליצים ללמוד ולהבין על משכנתא? נדל"ן 8
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 3
C התייעצות בנושא מיחזור משכנתא קיימת (צמודה להחריד) נדל"ן 27
ב משכנתא במסלול צמוד מדד - למה נחשב מסוכן? נדל"ן 45
עצמאי שמח פרעון חלקי /מלא או מחזור משכנתא נדל"ן 12
Adam Smith אופטימיזציה של מחזור משכנתא נדל"ן 10
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
ה דרכים לשיפור ריבית משכנתא נדל"ן 10
ס תוספת משכנתא בגין שירות חובה נדל"ן 2
B יותר הון עצמי או משכנתא בעולם של ריבית גבוהה נדל"ן 14
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
Y פרעון חלקי של משכנתא למול השקעה במדדים ודיון תאורטי בנושא שוק ההון 9
de dud האם למכור את הדירה לכסות משכנתא ולהעביר לחול? אוף טופיק 54
א מחזור או פרעון חלקי של משכנתא - התלבטות נדל"ן 6
ט האם יש כלל אצבע להחזר משכנתא עבור כל 100,000 ש"ח עבור ריבית x ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ה השקעת סכום לסגירת מסלול משכנתא - עכשיו או לחכות נדל"ן 7

נושאים דומים

Back
למעלה