• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

יומנו של וונקו השפוי

התכוונתי מה הייתה ההענקה שקיבלת השנה (לארבע שנים), לפי מחיר הענקה. (אם זה בסדר מבחינתך לשתף)

תחפור חופשי. זה מעניין ממש. במיוחד מהזוית האישית שלך כישראלי.
השנה קיבלתי ~185K דולרים / ~680K שקלים.

התכוונתי שאני מעדיף לא לחפור על ההבדלים בין התרבויות. אני לא רוצה להכליל מתוך החוויות האישיות שלי. בנוסף, ארה"ב גדולה והחוויה שלי נקודתית גאוגרפית.

השנה קיבלתי ~680K שקלים.

התכוונתי שאני מעדיף לא לחפור על ההבדלים בין התרבויות. אני לא רוצה להכליל מתוך החוויות האישיות שלי. בנוסף, ארה"ב גדולה והחוויה שלי נקודתית גאוגרפית.
תודה על התשובה!
וברור שזו דעה אישית מהחוויה האישית שלך. וברור שזה נקודתי לזמן ולמקום ולא מייצג את ״ארצות הברית״.

אבל זה בדיוק מה שמעניין (אותי לפחות). החוויה האישית שלך. בזמן ובמקום של כאן ועכשיו.

אתה כמובן לא חייב לשתף או להרחיב. אבל לדעתי יהיה מאוד מעניין לחזור לזה בעוד כמה חודשים או שנים ולראות איך החוויה *האישית שלך* משתנה. אפילו בלי לעבור מקום. ובדיוק כמו שהחוויה הראשונית שלך השתנתה, ככה גם החוויה הנוכחית כנראה תשתנה. וזה בסדר. זה פשוט מעניין (וכאמור לדעתי יהיה מאוד מעניין - גם עבורך - לקרוא את זה אחר כך מפרספקטיבה שונה).

עדכון רבעון שלישי לשנת 2024

הקיץ האחרון והרבעון בפרט היו מלאי חוויות. טיסות לחו"ל וימי הולדת ניפחו קצת את ההוצאות החודשיות שלי אבל לא חרגתי בממוצע מהיעד של 8K דולר הוצאות בממוצע.
לאחרונה התחלתי קצת לחקור את עצמי יותר כדי להבין מה אני רוצה לעשות ביום שאחרי הפרישה. בחודשים האחרונים העבודה לא כל כך מאתגרת ונישאר לי הרבה זמן לעצמי שאני לא יודע איך לנצל. לרב אני שורף את הזמן על משחקי וידאו אבל זאת לא פעילות שממלאת אותי. בנוסף, בתור ישראלי, יש לי צורך חברתי מאוד גבוה שלא הייתי מודע אליו. כשעבדתי בארץ לא הרגשתי את זה יותר מדי כי המשרד עצמו ענה על הצורך החברתי שלי. כל שעתיים עוצרים להפסקות קפה או סתם מדברים. בארהב המצב שונה ורק לאחרונה נפל לי האסימון שאנשים באים למשרד נטו לעבוד. אין יותר מדי דיבורים חברתיים מחוץ לארוחת צהריים וזה מאוד משפיע עלי.
אז כרגע יש לי שני צרכים שלא מגיעים לסיפוק. הצורך לאתגר את עצמי וליצור משמעות, והצורך החברתי.
מה שכן, למרות התלונות הנל, המשכתי להתפתח במוזיקה והופעתי כזמר ראשי בלהקה. עשינו קאברים של רוק גראנג'. זאת הייתה חוויה מאוד חיובית וחברתית אבל זמנית. אני אמשיך לחפש הזדמנויות להופיע עם שירה.

עדכונים כלכליים:
  1. שמעתי מחבר שכדאי למכור את הדירה בישראל בשנים הראשונות של הרילוקיישן מכיוון שיש מגן מס שקטן עם השנים. טרם חקרתי את הנושא לעומק.
  2. אני ממשיך למכור את הRSU החדש שאני מקבל.
  3. המשכתי לקנות VXUS אבל כנראה שאעבור לקנות VT או לאזן קצת עם VTI.

סטטיסטיקה רבעונית:
ממוצע הכנסות לחודש (נטו + מניות שהובשלו + הפרשות פנסיה): 97K
ממוצע הוצאות לחודש: 29K
ממוצע חיסכון לחודש: 68K
ממוצע אחוז החיסכון לחודש: 70%

מצב התיק:
סה"כ לפרישה מוקדמת: 4.2M₪
סה"כ עם פנסיה: 5.1M₪
התחייבויות: 464K₪
סה"כ שווי נקי: 4.7M₪

בנוסף, בתור ישראלי, יש לי צורך חברתי מאוד גבוה שלא הייתי מודע אליו. כשעבדתי בארץ לא הרגשתי את זה יותר מדי כי המשרד עצמו ענה על הצורך החברתי שלי. כל שעתיים עוצרים להפסקות קפה או סתם מדברים. בארהב המצב שונה ורק לאחרונה נפל לי האסימון שאנשים באים למשרד נטו לעבוד. אין יותר מדי דיבורים חברתיים מחוץ לארוחת צהריים וזה מאוד משפיע עלי.
מתחבר מאד למה שאתה אומר.
אצלנו גם במעט זמן שאנשים משוחחים בעבודה זה כמעט אף פעם לא שיחות חולין רגילות אלא דיבורים על העבודה. משעמם מאד.

התחלתי למכור את המניות RSU שקיבלתי בארץ. כזכור, אני מתכנן למכור מניות בשווי של כ100K שקלים כל שנה על מנת לצמצם את המס על המניות. את המניות שאקבל בארהב אמכור מיד.
היי @Wonko , אני לקראת רילוקיישן לארה"ב, ומנסה להבין איך הכי נכון להתנהל עם הRSU שקיבלתי בישראל. אני מבין שאפשר למכור אותם אחרי המעבר כדי לשלם מס הכנסה במדרגה נמוכה בארץ ולא לשלם מס הכנסה בארה"ב כי הvesting קרה בישראל.
איך עושים את זה בפועל? אני מניח שהנאמן יקח מס מקסימלי ואז צריך להגיש דוח ולבקש החזר?
האם יש לך יועץ מס / רואה חשבון בארץ שמטפל לך בזה? אם כן, אשמח לקבל פרטים שלו (בפרטי אם זה נגד החוקים לפרסם כאן)
תודה!

היי @Wonko , אני לקראת רילוקיישן לארה"ב, ומנסה להבין איך הכי נכון להתנהל עם הRSU שקיבלתי בישראל. אני מבין שאפשר למכור אותם אחרי המעבר כדי לשלם מס הכנסה במדרגה נמוכה בארץ ולא לשלם מס הכנסה בארה"ב כי הvesting קרה בישראל.
איך עושים את זה בפועל? אני מניח שהנאמן יקח מס מקסימלי ואז צריך להגיש דוח ולבקש החזר?
האם יש לך יועץ מס / רואה חשבון בארץ שמטפל לך בזה? אם כן, אשמח לקבל פרטים שלו (בפרטי אם זה נגד החוקים לפרסם כאן)
תודה!

שים לב שיש גם מס רווח הון וכדאי לך לוודא שזה צעד הנכון עבורך כלכלית.
מבחינת מס הכנסה, זאת ההבנה שלי, כן.
אין לי יועץ חשבון שמתעסק בזה כרגע. אמצא אחד לקראת הגשת הדוח.

2025-01​

השנה הייתה אחת השנים שחוויתי בהן הכי הרבה שינויים בהכי הרבה מישורים. זאת הייתה גם השנה שהכי הניבה פיננסית בסדרי גודל מעל מה שצפיתי. וזאת למרות שזאת הייתה השנה הראשונה שהרגשתי שאני מפסיק להיות "קמצן" ומרשה לעצמי להוציא כסף על הנאות בסכומים שלא הייתי מרשה לעצמי בעבר מבלי לחשוב על זה יותר מדי.

סיכום שנת 2024:
(1) השנה עשיתי רילוקיישן לארהב. בדיעבד, ללא ספק אחת ההחלטות הטובות שעשיתי בחיי. החיסכון שלי גבוה בהרבה, איזון החיים-עבודה טוב בהרבה ואיכות החיים כאן גבוהה בהרבה לחוויה שלי מישראל. כמובן שיש קשיים בהסתגלות לתרבות אחרת וחסרונות ייחודיים לארה"ב. אבל כרגע אין לי חרטות או כוונות לחזור לארץ.

(2) הייתי בקשר של 9 חודשים שלאחרונה הסתיים אבל לקחתי ממנו כלים חדשים ולמדתי הרבה על עצמי ומה אני רוצה מקשר רומנטי על הדרך.

(2) סך כל ההוצאות שלי השנה הגיע ל460K שקלים. ביחס ל176K של שנה שעברה. כמובן שלא ממש סביר להשוואות הוצאות במדינה חדשה ועוד בשנת רילוקיישן רילוקיישן.

(3) מצד שני, ההכנסה נטו שלי עלתה ל1217K מ726K. אז עדיין חסכתי הרבה הרבה יותר משנה שעברה.

(4) בסוף שנת 2023 היה לי חיזוי לשנת 2024:
"אחסוך 600 ואקבל תשואה של 300. סך הכל 900.
השווי הנקי צריך להיות 4.2 מיליון שקלים או 1.14 מיליון דולר."
גם השנה אני שמח לבשר שכל שלושת המספרים גדולים משמעותית. חסכתי 755K והשווי הנקי שלי הגיע ל4.76M מ3.33M. כלומר, התשואה השנתית של התיק שלי הייתה 675K. תשואה גבוהה במיוחד. לא סביר שבשנה הבאה תיהיה תשואה דומה באחוזים.

(5) החיזוי שלי לסוף שנת 2025:
אחסוך 750K שקלים מהכנסה ואעלה בשווי הנקי 350K מתשואה. סך הכל 1.2M.
השווי הנקי שלי בסוף שנת 2025 יהיה 6 מיליון שקלים או 1.66 מיליון דולר.

(6) נכון לעכשיו, המטרה הפיננסית שלי היא להגיע ל2 מיליון דולר עד 2027. זה סכום שאמור לממן מחייה של 6800-8000 דולר בחודש.

(7) גם הפעם הבאתי עוגות לחגוג את סוף השנה. אלו העוגות שיצאו השנה לחלוקת הקצאות והכנסות:

AD_4nXfbT-Thlk1uPMn-q1SpeA6ZwD6XUPJzU9oUdYlxHBYrwxHAGrnFyWMBqryEB90swCl1Qg6E9l7a6w8SpKKtW7RkYQKB_6Evp2zrZTH2NHF0-5nG0nofNsTTlhXyvjx5e552o8_vMw

קראתי עכשיו את כל היומן, נחמד מאוד.
5% משיכה שנתית זה אחוז מאוד גבוה ולפי המחקרים שאני קראתי לא מאפשר לתיק לשרוד לנצח, 3-4 יותר סולידי (כתלות בתקופת הפרישה, אם הייתי יוצא לפנסיה עם 50 שנות מחייה לפני לא הייתי מושך 4%)

סיכום שנת 2024:
(1) השנה עשיתי רילוקיישן לארהב
סתם שאלה קטנה ומעצבנת: למה להשתמש במילה המכובסת רילוקיישן?
למה לא לכתוב בפשטות: עזבתי את ישראל והיגרתי לארצות הברית?

ההכנסה נטו שלי עלתה ל1217K מ726K. אז עדיין חסכתי הרבה הרבה יותר משנה שעברה.
עליה מרשימה מאוד בשכר, כל הכבוד!
שאלה שמאוד מעניינת אותי היא כמה מהעלייה הזאת נובעת בעצם מעלייה בשווי המניות שקבילת כבר בהענקה קודמת (בכל זאת מניית מטא עלתה ב70% בשנה האחרונה), וכמה ממנה נובעה אך ורק מהמעבר לארה"ב. במילים אחרות, תחת ההנחה שמחיר המניה לא השתנה כלל משנה שעברה, מה הTC השנתי היה כרגע?

אני בטוח שיש עלייה משמעותית אך ורק מהמעבר, אבל מאוד יפתיע אותי אם אם הוא בסדר גודל כזה.

קראתי עכשיו את כל היומן, נחמד מאוד.
5% משיכה שנתית זה אחוז מאוד גבוה ולפי המחקרים שאני קראתי לא מאפשר לתיק לשרוד לנצח, 3-4 יותר סולידי (כתלות בתקופת הפרישה, אם הייתי יוצא לפנסיה עם 50 שנות מחייה לפני לא הייתי מושך 4%)

תודה שקראת את היומן! בגדול אני מסכים איתך אבל זה לא שחור לבן ותלוי מאוד בתשואה של השוק בשנים הראשונות לפרישה.

אוסיף את הפרטים:
1. לא בטוח שאפסיק לעבוד בעבודה הנוכחית. אבל לפחות לא אהיה תלוי בה.
2. כנראה שאצור מקורות הכנסה חדשים שלא דורשים 5 ימים בשבוע או שלפחות יותר קרובין לתחביבים שלי.
3. גם אם אחליט לפרוש לגמרי, אני תמיד יכול לחזור לעבוד לשנה או שתיים בתרחיש פסימי.

כרגע 2 מיליון דולר מתאים לבאלנס שלי בין מרוץ העכברים ואיכות חיים. בנוסף, אהיה בגיל 35 שזה הגיל שכיוונתי אליו לפרישה כשנכנסתי למרוץ.

נערך לאחרונה ב:
סתם שאלה קטנה ומעצבנת: למה להשתמש במילה המכובסת רילוקיישן?
למה לא לכתוב בפשטות: עזבתי את ישראל והיגרתי לארצות הברית?
מהסיבה הפשוטה שזה הלקסיקון שלי. מקווה שאתה לא offended יותר מדי

נערך לאחרונה ב:
עליה מרשימה מאוד בשכר, כל הכבוד!
שאלה שמאוד מעניינת אותי היא כמה מהעלייה הזאת נובעת בעצם מעלייה בשווי המניות שקבילת כבר בהענקה קודמת (בכל זאת מניית מטא עלתה ב70% בשנה האחרונה), וכמה ממנה נובעה אך ורק מהמעבר לארה"ב. במילים אחרות, תחת ההנחה שמחיר המניה לא השתנה כלל משנה שעברה, מה הTC השנתי היה כרגע?

אני בטוח שיש עלייה משמעותית אך ורק מהמעבר, אבל מאוד יפתיע אותי אם אם הוא בסדר גודל כזה.
תכלס, יש לך את כל הנתונים כדי לחשב לבד.
מהעוגה שצירפתי, אחוז המניות מההכנסה שלי הוא 35% שזה 426. העלייה במנייה הייתה 70% אז לולא העלייה, הייתי מכניס ממניות "רק" 250.
אז 176 אלף נובע מהעליה במנייה.
בנוסף, ההכנסה ממניות כוללת פעימות מ3 שנים אחורה. זה אומר שמתישהו ההכנסה שלי אולי תקטן רק כי רפרשרים חדשים שווים פחות.

חלק מהקפיצה בשכר הוא הבדלי מיסוי.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
WRLD יומנו של ילד עם שאיפות יומני מסע אישיים 7
R יומנו של Bo יומני מסע אישיים 14
ptom יומנו של Late Bloomer יומני מסע אישיים 13
משקיע בתבונה יומנו של המשקיע בתבונה יומני מסע אישיים 8
G לדברים יש נטיה להסתדר - יומנו של בן 26 יומני מסע אישיים 14
F יומנו של פעור יומני מסע אישיים 12
R יומנו של רודף אחרי הכסף יומני מסע אישיים 84
שם משתמש בעייתי יומנו של מדען פחדן יומני מסע אישיים 61
מ יומנו של שפשף יומני מסע אישיים 10
ח יומנו של חסר מנוחה יומני מסע אישיים 18
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
ה יומנו של שאפתן יומני מסע אישיים 15
ה יומנו של דביל :-) יומני מסע אישיים 43
א יומנו של פליט רוח יומני מסע אישיים 5
ע יומנו של תוהה וטועה יומני מסע אישיים 18
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 44
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 1
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 38
T יומנו של מתחיל מאוחר יומני מסע אישיים 23
E יומנו של יזם יומני מסע אישיים 11
ה יומנו של סטודנט ומחשבות על העתיד יומני מסע אישיים 20
Shlom Mizrahi יומנו של צעיר שאפתן יומני מסע אישיים 31
CRT יומנו של CRT יומני מסע אישיים 25
ח יומנו של חסר המזל יומני מסע אישיים 16
OiNK יומנו של אוינק - ת״א יא חביבי יומני מסע אישיים 36
S יומנו של עוד זוג יומני מסע אישיים 57
benjamin יומנו של סגפן יומני מסע אישיים 16
KickR עוד הייטקיסט - יומנו של פתית שלג יומני מסע אישיים 687
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ד יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 61
L הרעה בתנאי חסכון diy מאז השינוי של בנק פפר צרכנות פיננסית 6
A שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
E העתיד של IRA בישראל שוק ההון 87
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F מה המשמעות של "(00)" בשם של קרן כספית שקלית? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
א השקעה ב ETF לטווח של שנתיים שוק ההון 9
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
M ביטול עסקה תוך 14 יום של מוצר שהוזמן באתר ונאסף בסניף צרכנות פיננסית 3
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
D רעיון שחשבתי עליו לגבי סכום רכישה כל חודש של SP500 שוק ההון 31
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5

נושאים דומים

Back
למעלה