2025-01
השנה הייתה אחת השנים שחוויתי בהן הכי הרבה שינויים בהכי הרבה מישורים. זאת הייתה גם השנה שהכי הניבה פיננסית בסדרי גודל מעל מה שצפיתי. וזאת למרות שזאת הייתה השנה הראשונה שהרגשתי שאני מפסיק להיות "קמצן" ומרשה לעצמי להוציא כסף על הנאות בסכומים שלא הייתי מרשה לעצמי בעבר מבלי לחשוב על זה יותר מדי.
סיכום שנת 2024:
(1) השנה עשיתי רילוקיישן לארהב. בדיעבד, ללא ספק אחת ההחלטות הטובות שעשיתי בחיי. החיסכון שלי גבוה בהרבה, איזון החיים-עבודה טוב בהרבה ואיכות החיים כאן גבוהה בהרבה לחוויה שלי מישראל. כמובן שיש קשיים בהסתגלות לתרבות אחרת וחסרונות ייחודיים לארה"ב. אבל כרגע אין לי חרטות או כוונות לחזור לארץ.
(2) הייתי בקשר של 9 חודשים שלאחרונה הסתיים אבל לקחתי ממנו כלים חדשים ולמדתי הרבה על עצמי ומה אני רוצה מקשר רומנטי על הדרך.
(2) סך כל ההוצאות שלי השנה הגיע ל460K שקלים. ביחס ל176K של שנה שעברה. כמובן שלא ממש סביר להשוואות הוצאות במדינה חדשה ועוד בשנת רילוקיישן רילוקיישן.
(3) מצד שני, ההכנסה נטו שלי עלתה ל1217K מ726K. אז עדיין חסכתי הרבה הרבה יותר משנה שעברה.
(4) בסוף שנת 2023 היה לי חיזוי לשנת 2024:
"אחסוך 600 ואקבל תשואה של 300. סך הכל 900.
השווי הנקי צריך להיות 4.2 מיליון שקלים או 1.14 מיליון דולר."
גם השנה אני שמח לבשר שכל שלושת המספרים גדולים משמעותית. חסכתי 755K והשווי הנקי שלי הגיע ל4.76M מ3.33M. כלומר, התשואה השנתית של התיק שלי הייתה 675K. תשואה גבוהה במיוחד. לא סביר שבשנה הבאה תיהיה תשואה דומה באחוזים.
(5) החיזוי שלי לסוף שנת 2025:
אחסוך 750K שקלים מהכנסה ואעלה בשווי הנקי 350K מתשואה. סך הכל 1.2M.
השווי הנקי שלי בסוף שנת 2025 יהיה 6 מיליון שקלים או 1.66 מיליון דולר.
(6) נכון לעכשיו, המטרה הפיננסית שלי היא להגיע ל2 מיליון דולר עד 2027. זה סכום שאמור לממן מחייה של 6800-8000 דולר בחודש.
(7) גם הפעם הבאתי עוגות לחגוג את סוף השנה. אלו העוגות שיצאו השנה לחלוקת הקצאות והכנסות: