היי,
מתחיל תהליך של ניהול כספי מחדש, אשמח לשמוע תגובות/עצות.
רקע:
אני באיזור גיל 30, רווק ללא ילדים, עובד בהייטק, השקעתי בעבר דרך פוליסת חיסכון, אבל הפסקתי לפני שנתיים כי שקלתי קנית דירה.
כעת, ירדתי מקנית דירה (לפחות בינתיים), גר בשכירות בגוש דן (אין בבעלותי דירה).
קראתי פה את הפוסטים ואני רוצה להגיע לעצמאות כלכלית תוך 10 שנים מהיום. לאחר 10 שנים מתכוון להמשיך לעבוד כנראה במשרה חלקית.
מצב כיום:
1.2M בפק"מ (רציתי להפחית סיכון, לצורך קנית דירה)
316K קרן השתלמות מסלול סנופי, דמי ניהול 0.3 מצבירה (ללא דמי ניהול מהפקדה)
682K קופות גמל במסלול סנופי (במקום קרן פנסיה), דמי ניהול 0.3 מצבירה (ללא דמי ניהול מהפקדה)
404K תיק מניות של החברה בה אני עובד (מסלול ESPP) שווי לפני קיזוז מיסים (יש הרבה מיסים, מס על ההנחה בשער הקניה, מס רווחי הון)
150K חשבון עו"ש
הוצאות חודשיות 6500 ש"ח
תוכנית השקעה:
60% מניות
40% אג"ח (או מסלול אחר, שיפצה על הסיכון במניות)
כיום חלק גדול מהתיק מושקע במניה אחת, זהו סיכון גדול, לקחתי אותו היות והמניה היא של חברה גדולה יחסית ויש הנחה של 15%.
בנוסף, יש הטבת מס אם מוכרים את מניות ה ESPP אחרי שנתיים או יותר מתאריך הקניה.
היות ואני מושקע במסלול S&P גם בפנסיה וגם בהשתלמות, אני מעוניין לאזן עם מניות בפיזור אחר מאמריקה.
לכן, התכנון הוא לקנות: iShares MSCI World UCITS ETF ACC כדי להשלים ל 60% מניות.
אני מכליל את קרן ההשתלמות ותיק המניות בתוך ה 60% (מתעלם מהפנסיה, מקווה שזה נכון...).
מבחינת האג"ח אשמח לשמוע על אפשרויות, הבעיה עם פוסטים באתר שחלקם מאוד ישנים, כך שאני לא בטוח שהם רלוונטים.
אשמח לקבל הערות על כל מה שכתבתי, בנוסף:
1) האם קיים אפיק דומה לiShares MSCI World UCITS ETF ACC שעדיף (מבחינת דמי ניהול/עמלות)? מעדיף לא להתעסק עם ארה"ב בהקשר של מיסים FATCA וכו'
2) מה האפשרויות עבור האג"ח?
3) איך כדאי לבצע את האיזון בין מניות החברה בה אני עובד? לחכות שנתיים מתאריך הקניה
תודה מראש.
מתחיל תהליך של ניהול כספי מחדש, אשמח לשמוע תגובות/עצות.
רקע:
אני באיזור גיל 30, רווק ללא ילדים, עובד בהייטק, השקעתי בעבר דרך פוליסת חיסכון, אבל הפסקתי לפני שנתיים כי שקלתי קנית דירה.
כעת, ירדתי מקנית דירה (לפחות בינתיים), גר בשכירות בגוש דן (אין בבעלותי דירה).
קראתי פה את הפוסטים ואני רוצה להגיע לעצמאות כלכלית תוך 10 שנים מהיום. לאחר 10 שנים מתכוון להמשיך לעבוד כנראה במשרה חלקית.
מצב כיום:
1.2M בפק"מ (רציתי להפחית סיכון, לצורך קנית דירה)
316K קרן השתלמות מסלול סנופי, דמי ניהול 0.3 מצבירה (ללא דמי ניהול מהפקדה)
682K קופות גמל במסלול סנופי (במקום קרן פנסיה), דמי ניהול 0.3 מצבירה (ללא דמי ניהול מהפקדה)
404K תיק מניות של החברה בה אני עובד (מסלול ESPP) שווי לפני קיזוז מיסים (יש הרבה מיסים, מס על ההנחה בשער הקניה, מס רווחי הון)
150K חשבון עו"ש
הוצאות חודשיות 6500 ש"ח
תוכנית השקעה:
60% מניות
40% אג"ח (או מסלול אחר, שיפצה על הסיכון במניות)
כיום חלק גדול מהתיק מושקע במניה אחת, זהו סיכון גדול, לקחתי אותו היות והמניה היא של חברה גדולה יחסית ויש הנחה של 15%.
בנוסף, יש הטבת מס אם מוכרים את מניות ה ESPP אחרי שנתיים או יותר מתאריך הקניה.
היות ואני מושקע במסלול S&P גם בפנסיה וגם בהשתלמות, אני מעוניין לאזן עם מניות בפיזור אחר מאמריקה.
לכן, התכנון הוא לקנות: iShares MSCI World UCITS ETF ACC כדי להשלים ל 60% מניות.
אני מכליל את קרן ההשתלמות ותיק המניות בתוך ה 60% (מתעלם מהפנסיה, מקווה שזה נכון...).
מבחינת האג"ח אשמח לשמוע על אפשרויות, הבעיה עם פוסטים באתר שחלקם מאוד ישנים, כך שאני לא בטוח שהם רלוונטים.
אשמח לקבל הערות על כל מה שכתבתי, בנוסף:
1) האם קיים אפיק דומה לiShares MSCI World UCITS ETF ACC שעדיף (מבחינת דמי ניהול/עמלות)? מעדיף לא להתעסק עם ארה"ב בהקשר של מיסים FATCA וכו'
2) מה האפשרויות עבור האג"ח?
3) איך כדאי לבצע את האיזון בין מניות החברה בה אני עובד? לחכות שנתיים מתאריך הקניה
תודה מראש.