• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יומנו של וונקו השפוי

וואו, נשמע באמת טיול יוצא דופן, ומשמח לשמוע שנהנית.

יחד עם זאת
זאת הייתה "טעימה" מעניינת מאיך יכולים להיות החיים ללא עבודה
אני לא חושבת שחופשה בתקציב של פי 4 מהתקציב שאתה מתכנן לפרישה, בארץ חדשה ומרתקת (שהיית בה רק פעם או פעמיים קודם) יכולים להיות ״טעימה״ מאיך יכולים להיות ״החיים ללא עבודה״…
למעשה זה כמעט הפוך מאיך שהחיים ייראו ללא עבודה, כשהתקציב המתוכנן הוא רבע ממה שדרוש להמשיך ו- ״לטעום״ את החיים כמו שטעמת בטיול הזה.

נכון, אתה מתייחס להפרש ההוצאות
נכון, לא אוכל לתחזק הוצאה חודשית קבועה של 30K$ אבל יכולתי להנות מאוד גם ללא היוקרתיות של הטיול.
אבל גם בלי קשר להבדל העצום בסכומים, אני חושבת שה- State of mind בחופשה שונה בצורה מהותית מהאופן שבו חווים את החיים ״האמיתיים״ ואת ״השגרה״.
גם תרבותית, גם חברתית, גם רגשית, גם כלכלית.

אני כמובן ממש לא אומרת שלא תוכל ליהנות מאוד מטיול בתקציב של 7400$ (ביפן או במקום אחר) ואפילו פחות.
אני רק אומרת שחלק מהחוויה המטורפת שעברת היא, בין השאר, בגלל ההבדל בין ״חופשה״ (וכל תחושות החופש והקלילות וחוסר הדאגות והיציאה משגרה, שמתלוות לחופשה) לבין העומס והשגרה של חיי היום יום (העבודה, הדד ליין, המחויבות, הלחץ, השעמום).

אני חושבת שקשה מאוד מאוד להרגיש ״טעימה״ מחיים ללא עבודה, בלי ממש לעשות באמת הפסקה מעבודה.
גם מבחינת הזמן הנדרש לעבור את שלב ״ירח הדבש״, גם מבחינת המקום (ועד שמכירים את התרבות של חיי היום יום שם) וגם מבחינת הידיעה שאין לאן לחזור (בלי לשוב ולחפש ולהיכנס מחדש למעגל העבודה).

אני לא חושבת שחופשה בתקציב של פי 4 מהתקציב שאתה מתכנן לפרישה, בארץ חדשה ומרתקת (שהיית בה רק פעם או פעמיים קודם) יכולים להיות ״טעימה״ מאיך יכולים להיות ״החיים ללא עבודה״…
למעשה זה כמעט הפוך מאיך שהחיים ייראו ללא עבודה, כשהתקציב המתוכנן הוא רבע ממה שדרוש להמשיך ו- ״לטעום״ את החיים כמו שטעמת בטיול הזה.

אבל גם בלי קשר להבדל העצום בסכומים, אני חושבת שה- State of mind בחופשה שונה בצורה מהותית מהאופן שבו חווים את החיים ״האמיתיים״ ואת ״השגרה״.
גם תרבותית, גם חברתית, גם רגשית, גם כלכלית.

אני כמובן ממש לא אומרת שלא תוכל ליהנות מאוד מטיול בתקציב של 7400$ (ביפן או במקום אחר) ואפילו פחות.
אני רק אומרת שחלק מהחוויה המטורפת שעברת היא, בין השאר, בגלל ההבדל בין ״חופשה״ (וכל תחושות החופש והקלילות וחוסר הדאגות והיציאה משגרה, שמתלוות לחופשה) לבין העומס והשגרה של חיי היום יום (העבודה, הדד ליין, המחויבות, הלחץ, השעמום).
אני שומע את מה שאת אומרת. אני מסכים שחלק מהחוויה היא הדיסוננס בין השגרה לחופשה. כשאני אומר "טעימה" אני מתכוון לחיים ללא "העבודה, הדד ליין, המחויבות, הלחץ, השעמום" שציינת כחלק מהשגרה.
לדעתי, עם 7000$ בחודש ואפילו פחות, אפשר לחיות חיים מאוד נוחים ברב המקומות בעולם ללא עבודה דד ליין מחויבויות או לחץ. מהבחינה הזאת, אני עומד על הטענה שיצא לי לטעום מאיך החיים יכולים להראות ללא עבודה.
למרות ששהייתי בבתי מלונות והלכתי למסעדות ברמה הכי גבוהה, אני יודע שלא הייתי משתעמם גם בתקציב נמוך יותר.

אהבתי, נהיית אמריקאי :>
תודה על השיתוף ועל הכנות שבדברייך. קראתי בעיון את מה שכתבת ואני מבין את החשיבות של הדברים עבורך. אני לוקח את הדברים לתשומת ליבי ומעריך מאוד את זה שהצפת את הנושא בפניי. אני איתך, ואני שומע את הקול שאת מביאה לשיחה הזו. חשוב לי שתרגישי שהדברים נאמרו ושנמצא להם מקום. אני מקשיב למה שאת אומרת ומודה לך על כך שחלקת איתי את נקודת המבט שלך.

כפרה על ג'מיני

עדכון קצר לרבעון ראשון לשנת 2026

מטרה פיננסית: 7.5 מ' שקל / 2.5 מ' דולר לפני 2027.
ההוצאות הרבעון היו גבוהות בעיקר בגלל החופשה ביפן שעלתה כ30K דולר.

סטטיסטיקה רבעונית:
ממוצע **הכנסות** לחודש (נטו + מניות שהובשלו + הפרשות פנסיה): 97K
ממוצע **הוצאות** לחודש: 61K
ממוצע **חיסכון** לחודש: 36K
ממוצע אחוז החיסכון לחודש: 37%

מצב התיק:
סה"כ לפרישה מוקדמת: 5.3M₪
סה"כ עם פנסיה: 6.6M₪
התחייבויות: 432K₪
סה"כ שווי נקי: 6.2M₪

סך כל הטיול יצא כ30K$ או כ100K שקלים.
חייב לשאול זה ההוצאות של חודש ביפן לבד או עם עוד אנשים?

אנחנו מטיילים עכשיו ביפן בחצי מהתקציב הזה 5 נפשות... כולל כל המותרות שיש לנו כוח להכניס...

אם זה ההוצאות רק שלך ספק אם הטיול הזה מייצג באמת את יפן
קח בחשבון ברוב מסעדות המישלן אתה לא באמת אוכל אוכל יפני טיפוסי...

דרך אגב בנתיים עם יד על הלב הראמן הכי טוב שאכלתי היה במקרה במסעדת פועלים מתחת למלון ועלה 12 שקל
למרות שאכלתי פה גם במישלן...

זאת הייתה "טעימה" מעניינת מאיך יכולים להיות החיים ללא עבודה. נכון, לא אוכל לתחזק הוצאה חודשית קבועה של 30K$ אבל יכולתי להנות מאוד גם ללא היוקרתיות של הטיול.
ממליץ לך מאוד לצאת לטיול בתקציב של הפרישה שלך, יש משהו מאוד משחרר בלטייל בתקציב שאתה יודע שהוא לא יגמר לעולם ואתה יכול פשוט להמשיך את הטיול לנצח...

אם זאת דווקא לא הייתי עושה את זה ביפן אם כמה שהיא מדהימה היא מדינה מאוד קשוחה ומעייפת לטייל בה
יש הרבה מדינות יותר רכות לטיולים כאלה

שאפו על היומן הכנות וההתמדה

חייב לשאול זה ההוצאות של חודש ביפן לבד או עם עוד אנשים?

אנחנו מטיילים עכשיו ביפן בחצי מהתקציב הזה 5 נפשות... כולל כל המותרות שיש לנו כוח להכניס...

אם זה ההוצאות רק שלך ספק אם הטיול הזה מייצג באמת את יפן
קח בחשבון ברוב מסעדות המישלן אתה לא באמת אוכל אוכל יפני טיפוסי...

דרך אגב בנתיים עם יד על הלב הראמן הכי טוב שאכלתי היה במקרה במסעדת פועלים מתחת למלון ועלה 12 שקל
למרות שאכלתי פה גם במישלן...

ממליץ לך מאוד לצאת לטיול בתקציב של הפרישה שלך, יש משהו מאוד משחרר בלטייל בתקציב שאתה יודע שהוא לא יגמר לעולם ואתה יכול פשוט להמשיך את הטיול לנצח...

אם זאת דווקא לא הייתי עושה את זה ביפן אם כמה שהיא מדהימה היא מדינה מאוד קשוחה ומעייפת לטייל בה
יש הרבה מדינות יותר רכות לטיולים כאלה

שאפו על היומן הכנות וההתמדה
כל כך הרבה הנחות שגויות בהודעה שלך - אני לא ממש מבין אם אתה מצפה לתגובות לטענות שלך או לא. שקלתי להתעלם לחלוטין אבל אגיב בקצרה:
1. התקציב הוא לאדם. היינו שניים.
2. הטיול הזה לחלוטין מייצג את המטרה שלשמה הוא תוכנן. זאת הייתה העלות הצפויה.
3. לקחתי בחשבון.
4. סבבה אחי.
5. יצאתי לטיולים בעבר עם מטרות שונות ותקציבים נמוכים בהתאם. אבל אם זה היה הטיול היחיד בחיי כנראה שזאת המלצה סבירה מינוס?
6. לא ברור מה זה "טיולים כאלה" מלבד תקציב נמוך ולמה אתה משווה אותם לטיול שלי כאשר ברור שהוא לא תחת אותה קטגוריה.

נערך לאחרונה ב:
כל כך הרבה הנחות שגויות בהודעה שלך - אני לא ממש מבין אם אתה מצפה לתגובות לטענות שלך או לא
קודם כל לא היתה לי שום כוונה להעביר ביקורת
ובאמת מתנצל אם נפגעת או הרגשת לא נעים בעקבות התגובה שלי...

אני פשוט מטייל עכשיו ביפן אחרי טיול ארוך ולמרות שמאוד חיכיתי להתרגש ממנה מאוד אחרי כל הבילד אפ שקראתי ושמעתי
ואישית מרגיש את יפן כקצת מעייפת
אבל יכול להיות שזה אישית

בהיבט ההוצאות, אנחנו מאוד מנסים להוציא פה יותר, אפילו קנינו מזוודה נוספת רק בשביל לחזור מפה עם סט מלתחה חדש לכל אחד מאיתנו
ולא ממש מצליחים אולי זה שנים של הרגלים בשמירה על תקציב וחסכון...

לגבי ההמלצה על טיול בתקציב יותר נמוך זה רק בגלל שכתבת
זאת הייתה "טעימה" מעניינת מאיך יכולים להיות החיים ללא עבודה. נכון, לא אוכל לתחזק הוצאה חודשית קבועה של 30K$ אבל יכולתי להנות מאוד גם ללא היוקרתיות של הטיול.
לדעתי אתה בהחלט יכול כבר לעשות את זה
אנחנו עושים את זה כבר 8 חודשים
כל פעם במדינה אחרת
זאת חוויה מטורפת
ודווקא מדינות שחשבנו שנעוף עליהן כמו יפן וניו זילנד מרגישות מעייפות ועמוסות
ומדינות שעשינו על הדרך דווקא היו מדהימות ורצינו להישאר עוד כמו טאיוואן ופיליפיינים

למה אתה חושב כך?
מערכת תחבורה ציבורית קשוחה בטח עם ילדים
נסיעה של תחנה אחת ברכבת תחתית יכולה לקחת חצי שעה ויותר כי התחנות עצמן כל כך גדולות וקשות להתמצאות

חוקים ונורמות חברתיות די קפדניות ומוקפדות
לא אוכלים ושותים ברחוב או תוכ הליכה
להיות בשקט במרחב ציבורי
הרבה תורים מסודרים לכל דבר
יש בזה גם קטע מעניין
אבל עם ילדים קטנים וסבלנות קטנה לפעמים זה מרגיש שרוב היום אתה מגביל אותם ומאוד מתוכנן מראש

בהיבט ההוצאות, אנחנו מאוד מנסים להוציא פה יותר, אפילו קנינו מזוודה נוספת רק בשביל לחזור מפה עם סט מלתחה חדש לכל אחד מאיתנו
זה נראה לי שורש ״הבעיה״
מהסתכלות על השרשורים הקודמים שכתבת על הטיולים וההוצאות שלכם בחו״ל, נראה שאתם מוציאים ממש קצת. אבל ממש
גם כשטיילתי במזרח לפני עשור והייתי תפרן הוצאתי יותר ממה שאתם מוציאים כיום. לי זה מרגיש שאתם חריגים, אפילו בפורום הזה (:
אין פה ביקורת או משהו כזה, שכל אחד יחיה את חייו איך שהוא רוצה. רק אעיר שכשאתה כותב על ההוצאות שלכם בחו״ל, משתמע שאתה חושב שכל אחד רוצה ויכול לטייל בתקציב שלכם

לי זה מרגיש שאתם חריגים, אפילו בפורום הזה (:
כן אני מודע לזה...

האמת שביחס למשפחות והחברים בארץ אנחנו מאוד חריגים...

דווקא בטיול אנחנו פוגשים משפחות שמטיילות בחצי מהתקציב שלנו ולרוב משתדלים לשנמך את המקומות לינה שנוכל לטייל ביחד

רוב המשפחות שנתקלנו בהם מטיילות במזרח בתקציב של סביב ה10k שקל בחודש...

אבל אלה באמת הקצוות ואני מבין שרוב האנשים לא ככה מהרבה סיבות גם של רצון וגם של יכולת
רק אעיר שכשאתה כותב על ההוצאות שלכם בחו״ל, משתמע שאתה חושב שכל אחד רוצה ויכול לטייל בתקציב שלכם
בכלל לא, אבל אני מנסה לתת מידע להרבה אנשים שכן רוצים...

לי לפחות זה מאוד היה חסר בעבר
תמיד פרישה מוקדמת היתה רק למי שעובד בהייטק עדה אקזיט או בא ממשפחה עשירה
טיולים לחול נראו הוצאות של עשרות עד מאוד אלפי שקלים....

אני אישית לא הייתי בחול עד גיל 13 וגם אז ההורים שלי נתנו לי לבחור בין זה לבין בר מצווה...

אבל בהחלט מבין את הכוונה שלך
ומצטער אם הזזתי את הדיון

קודם כל לא היתה לי שום כוונה להעביר ביקורת
ובאמת מתנצל אם נפגעת או הרגשת לא נעים בעקבות התגובה שלי...

אני פשוט מטייל עכשיו ביפן אחרי טיול ארוך ולמרות שמאוד חיכיתי להתרגש ממנה מאוד אחרי כל הבילד אפ שקראתי ושמעתי
ואישית מרגיש את יפן כקצת מעייפת
אבל יכול להיות שזה אישית
הכל טוב, מצטער שזאת החוויה שלך. אישית מאוד נהנתי מהחוויות הפשוטות וגם מהחוויות היוקרתיות. ייתכן שאחזור לטיול ארוך יותר אחרי הפרישה. כרגע אני קצת בפאזה של work hard play hard.

לגבי ההמלצה על טיול בתקציב יותר נמוך זה רק בגלל שכתבת

לדעתי אתה בהחלט יכול כבר לעשות את זה
אנחנו עושים את זה כבר 8 חודשים
כל פעם במדינה אחרת
זאת חוויה מטורפת
ודווקא מדינות שחשבנו שנעוף עליהן כמו יפן וניו זילנד מרגישות מעייפות ועמוסות
ומדינות שעשינו על הדרך דווקא היו מדהימות ורצינו להישאר עוד כמו טאיוואן ופיליפיינים

אני מסכים שאני בהחלט יכול לעשות את זה. לא חשבתי שלא :)
למה אתם מנסים להוציא יותר? לא עדיף להתחיל ממה אתם רוצים לעשות ואז לבדוק אם זה בתקציב או לא?

מערכת תחבורה ציבורית קשוחה בטח עם ילדים
נסיעה של תחנה אחת ברכבת תחתית יכולה לקחת חצי שעה ויותר כי התחנות עצמן כל כך גדולות וקשות להתמצאות

חוקים ונורמות חברתיות די קפדניות ומוקפדות
לא אוכלים ושותים ברחוב או תוכ הליכה
להיות בשקט במרחב ציבורי
הרבה תורים מסודרים לכל דבר
יש בזה גם קטע מעניין
אבל עם ילדים קטנים וסבלנות קטנה לפעמים זה מרגיש שרוב היום אתה מגביל אותם ומאוד מתוכנן מראש

אוי זאת תרבות מדהימה לדעתי. אבל זאת החוויה שלי ללא ילדים.
זאת פעם ראשונה ששמעתי תלונות על התחבצ ביפן אגב. החוויה שלי הייתה יעילות ומהירות מכל מקום לכל מקום.
היו מקרים שהיה מסובך להתמצא ואני מודע ליכולת הגבוהה יחסית שלי להתמצאות. אבל בדרך כלל אלו חוויות חד פעמיות, לא?

בכלל לא, אבל אני מנסה לתת מידע להרבה אנשים שכן רוצים...

לי לפחות זה מאוד היה חסר בעבר
תמיד פרישה מוקדמת היתה רק למי שעובד בהייטק עדה אקזיט או בא ממשפחה עשירה
טיולים לחול נראו הוצאות של עשרות עד מאוד אלפי שקלים....

אני אישית לא הייתי בחול עד גיל 13 וגם אז ההורים שלי נתנו לי לבחור בין זה לבין בר מצווה...

אבל בהחלט מבין את הכוונה שלך
ומצטער אם הזזתי את הדיון

אגיב על זה - פעם ראשונה שהייתי בחול הייתה בגיל 15. עד גיל 25 חשבתי שאני בכלל לא אהנה מטיולים בחול וגם לא היה לי תקציב לנסות. בגיל 28, פעם ראשונה שקניתי כרטיס טיסה לעצמי (עד אז זה היה מישפחה, אקדמיה או עבודה).
היום, בזכות מזל ושכל - היו לי הזדמנויות לחקור מה אני אוהב לחוות ובניתי את היכולת להרשות לעצמי את החוויות האלו ברמה מסויימת.
מעריך את הסקיל לעשות חופשות זולות ואני כנראה אתעניין בזה בשלב יותר מאוחר בחיים. ניראה איך אפרוש, מתי וכמה ומה קורה עם הכלכלה העולמית.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה אתם מנסים להוציא יותר? לא עדיף להתחיל ממה אתם רוצים לעשות ואז לבדוק אם זה בתקציב או לא?
משיקולי נוחות וניסיון לעבור את המעברים בקלות
אנחנו מטיילים ממש קל
רק 2 מזוודות בינוניות ומוצילה לכולנו לעל התקופה
אז במשך 8 חודשים לא ממש קנינו מזכרוץ וכל חולצה חדשה שנקנתה חייבה לזרוק חולצה ישנה...

תכננו ביפן בגלל המחירים המאוד זולים והאיכות הטובה לקנות מזכרות, מתנות וסטים חדשים של בגדים לכולם ובגלל זה להוסיף למקטע האחרון של הטיול עוד מזוודות

זה לא עניין של בעיה בהוצאת כסף זה פיסית כוח וזמן, שנינו לא ממש נהנים מקניות
וללכת לחנויות או קניונים עם ילדים זה מעייף
הרבה יותר נהנהים כולם מטיול בטבע במקדש או בפארק מים חמים וגם מעדיפים איזה עיירה קטנה

זאת פעם ראשונה ששמעתי תלונות על התחבצ ביפן אגב. החוויה שלי הייתה יעילות ומהירות מכל מקום לכל מקום.
היו מקרים שהיה מסובך להתמצא ואני מודע ליכולת הגבוהה יחסית שלי להתמצאות. אבל בדרך כלל אלו חוויות חד פעמיות, לא?
חחח דווקא מכמה משפחות שפגשנו כאן לכולם זה אותה חוווה
אתמול פגשנו משפחה שהאמא מראה לי שהיא פשוט הולכת עם אטמי אוזנים קבוע...

עם ילדים ועגלה התזוזה בתחבורה ציבורית ארוכה מאוד, זה לא עניין של התמצאות
זה בעיקר עניין של מעליות שאין
בטח לא בכל יציאה
ולפעמים העיקופים האלה יכולים לקחת חצי שעה רק כדאי לצאת החוצה מהתחנה

יש לנו בחודש פה 10 מקומות לינה
ו3 ערים גדולות ששם המטרו הוא יום יומי...
אז זה לא חדש פעמי

אבל כן יפן מדהימה בתרבות ובהיסטוריה
וגם אוכל טעים ויחודי יחסית
לא הייתח מוותר עליה בשום שלב
אבל כן מוריד אולי את אוסקה וקיוטו ומקצר קצת

ובניתי את היכולת להרשות לעצמי את החוויות האלו ברמה מסויימת.
בהחלט כל הכבוד על זה

פעם ראשונה שהייתי בחול הייתה בגיל 15. עד גיל 25 חשבתי שאני בכלל לא אהנה מטיולים בחול וגם לא היה לי תקציב לנסות. בגיל 28, פעם ראשונה שקניתי כרטיס טיסה לעצמי
דווקא זה מה שחסר לי לקרוא ביומני מסע של הרוב פה, הכל מרחוק נראה כל כך נוצץ ופשוט...
תודה על השיתוף

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S יומנו של מאמן יומני מסע אישיים 0
Z יומנו של הייטקיסט צעיר יומני מסע אישיים 4
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
The Objectivist יומנו של ילד עם שאיפות יומני מסע אישיים 26
R יומנו של Bo יומני מסע אישיים 16
ptom יומנו של Late Bloomer יומני מסע אישיים 18
משקיע בתבונה יומנו של המשקיע בתבונה יומני מסע אישיים 8
G לדברים יש נטיה להסתדר - יומנו של בן 26 יומני מסע אישיים 14
F יומנו של פעור יומני מסע אישיים 12
R יומנו של רודף אחרי הכסף יומני מסע אישיים 84
שם משתמש בעייתי יומנו של מדען פחדן יומני מסע אישיים 61
מ יומנו של שפשף יומני מסע אישיים 10
ח יומנו של חסר מנוחה יומני מסע אישיים 18
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
ה יומנו של שאפתן יומני מסע אישיים 15
ה יומנו של דביל :-) יומני מסע אישיים 43
א יומנו של פליט רוח יומני מסע אישיים 5
ע יומנו של תוהה וטועה יומני מסע אישיים 18
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 44
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 1
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 40
T יומנו של מתחיל מאוחר יומני מסע אישיים 23
E יומנו של יזם יומני מסע אישיים 11
ה יומנו של סטודנט ומחשבות על העתיד יומני מסע אישיים 20
Shlom Mizrahi יומנו של צעיר שאפתן יומני מסע אישיים 31
CRT יומנו של CRT יומני מסע אישיים 25
ח יומנו של חסר המזל יומני מסע אישיים 16
OiNK יומנו של אוינק - ת״א יא חביבי יומני מסע אישיים 36
S יומנו של עוד זוג יומני מסע אישיים 57
benjamin יומנו של סגפן יומני מסע אישיים 16
KickR עוד הייטקיסט - יומנו של פתית שלג יומני מסע אישיים 783
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 5
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 29
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 19
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0

נושאים דומים

Back
למעלה