קפיצת הדרך
משתמש בכיר
- דירוג
- 6,845
וואו, נשמע באמת טיול יוצא דופן, ומשמח לשמוע שנהנית.
יחד עם זאת
למעשה זה כמעט הפוך מאיך שהחיים ייראו ללא עבודה, כשהתקציב המתוכנן הוא רבע ממה שדרוש להמשיך ו- ״לטעום״ את החיים כמו שטעמת בטיול הזה.
נכון, אתה מתייחס להפרש ההוצאות
גם תרבותית, גם חברתית, גם רגשית, גם כלכלית.
אני כמובן ממש לא אומרת שלא תוכל ליהנות מאוד מטיול בתקציב של 7400$ (ביפן או במקום אחר) ואפילו פחות.
אני רק אומרת שחלק מהחוויה המטורפת שעברת היא, בין השאר, בגלל ההבדל בין ״חופשה״ (וכל תחושות החופש והקלילות וחוסר הדאגות והיציאה משגרה, שמתלוות לחופשה) לבין העומס והשגרה של חיי היום יום (העבודה, הדד ליין, המחויבות, הלחץ, השעמום).
אני חושבת שקשה מאוד מאוד להרגיש ״טעימה״ מחיים ללא עבודה, בלי ממש לעשות באמת הפסקה מעבודה.
גם מבחינת הזמן הנדרש לעבור את שלב ״ירח הדבש״, גם מבחינת המקום (ועד שמכירים את התרבות של חיי היום יום שם) וגם מבחינת הידיעה שאין לאן לחזור (בלי לשוב ולחפש ולהיכנס מחדש למעגל העבודה).
יחד עם זאת
אני לא חושבת שחופשה בתקציב של פי 4 מהתקציב שאתה מתכנן לפרישה, בארץ חדשה ומרתקת (שהיית בה רק פעם או פעמיים קודם) יכולים להיות ״טעימה״ מאיך יכולים להיות ״החיים ללא עבודה״…זאת הייתה "טעימה" מעניינת מאיך יכולים להיות החיים ללא עבודה
למעשה זה כמעט הפוך מאיך שהחיים ייראו ללא עבודה, כשהתקציב המתוכנן הוא רבע ממה שדרוש להמשיך ו- ״לטעום״ את החיים כמו שטעמת בטיול הזה.
נכון, אתה מתייחס להפרש ההוצאות
אבל גם בלי קשר להבדל העצום בסכומים, אני חושבת שה- State of mind בחופשה שונה בצורה מהותית מהאופן שבו חווים את החיים ״האמיתיים״ ואת ״השגרה״.נכון, לא אוכל לתחזק הוצאה חודשית קבועה של 30K$ אבל יכולתי להנות מאוד גם ללא היוקרתיות של הטיול.
גם תרבותית, גם חברתית, גם רגשית, גם כלכלית.
אני כמובן ממש לא אומרת שלא תוכל ליהנות מאוד מטיול בתקציב של 7400$ (ביפן או במקום אחר) ואפילו פחות.
אני רק אומרת שחלק מהחוויה המטורפת שעברת היא, בין השאר, בגלל ההבדל בין ״חופשה״ (וכל תחושות החופש והקלילות וחוסר הדאגות והיציאה משגרה, שמתלוות לחופשה) לבין העומס והשגרה של חיי היום יום (העבודה, הדד ליין, המחויבות, הלחץ, השעמום).
אני חושבת שקשה מאוד מאוד להרגיש ״טעימה״ מחיים ללא עבודה, בלי ממש לעשות באמת הפסקה מעבודה.
גם מבחינת הזמן הנדרש לעבור את שלב ״ירח הדבש״, גם מבחינת המקום (ועד שמכירים את התרבות של חיי היום יום שם) וגם מבחינת הידיעה שאין לאן לחזור (בלי לשוב ולחפש ולהיכנס מחדש למעגל העבודה).