• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יומנו של הייטקיסט צעיר

• פותח הנושא פותח הנושא ZionG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ZionG

משתמש רשום
דירוג
3
טוב אז אחרי מספר רב של חודשים של מעקב אחרי הפורום פה ורצון לפתוח יומן מסע משלי החלטתי שהגיע הזמן.
אחלק את היומן לכמה חלקים: מקצועי-כלכלי-אישי, ולאחר מכן ארשום את המטרות שלי לטווח הקצר עד ארוך.

המסע המקצועי:
בן 19 (ושליש), עובד כמפתח פולסטאק שנה וחצי. (ללא תואר ולא מתכנן לעשות כרגע).
עבודה ראשונה שלי הייתה פרויקט זמני של כמה חודשים, בגלל שהייתי עוד בתיכון זה היה משרה חלקית וקיבלתי 90 לשעה בלי הטבות מעבר לשכר.

לאחר מכן התחלתי לעבוד איפה שאני עובד עד היום, בהתחלה גם במסגרת חלקית/שעתית בשכר של 70 לשעה אבל עם קרה"ש פנסיה וסיבוס, ושסיימתי לימודים קיבלתי פטור מהצבא והתחלתי לעבוד משרה מלאה אבל באותו שכר.

לפני כמה חודשים קיבלתי העלאה ל18 אש"ח (בקרוב מתווספות אופציות אבל אני לא בונה על סכום גבוהה ויש כמה שנים עד שאני אראה משהו מזה ואין לדעת כמה יהיה שווה בסוף).
רואה את עצמי נשאר ומתקדם בחברה הנוכחית לכמה שנים טובות (כרגע), אנשים טובים, תנאי עבודה מאוד נוחים ומרגיש שיש לי עוד הרבה להתפתח שם.

המסע הכלכלי:
נתונים יבשים:

כרגע השכר נטו שלי מגיע ל12300, מתוכם אני חוסך 11 אש"ח בחודש (גר אצל ההורים).
קרן השתלמות עד התקרה: 1571 בחודש - 15 אש"ח נחסכו סה"כ.
פנסיה: 3750 בחודש - 37 אש"ח נחסכו סה"כ.

חסכונות נזילים:
(מדדים דרך הבורסה הישראלית בשקלים, ודרך הבורסה האמריקאית בדולרים לנוחות)
11400 ש"ח קרן מחקה ישראלית SP
6000 דולר ב"קרן כספית" SGOV (נחזור לזה בקרוב)
32000 דולר במניות ומדדים (רוב מוחלט בMAGS וNVDA, השאר מפוזר בכל מני מניות אחרות)

הון נוכחי סה"כ (כולל לא נזיל): 200~ אש"ח

עד כה הכל היה ורוד והנה מתחיל החלק שעשה לי הרבה מר בפה במהלך התקופה.
בחודשים הראשונים ידעתי שאין לי מושג בכלום ופשוט פתחתי קופת גמל במסלול SP. (הפקדתי 20 אלף).
לאחר כמה חודשים עשיתי תשואה יפה של עשר אחוז והחלטתי שלא להיות קורבן לדמי ניהול הגבוהים של קופת הגמל והוצאתי הכל והתחלתי דרך חדשה בחשבון עצמאי.
ופה קיבלתי רגליים קרות כי מסיבה כלשהי נלחצתי מלהשקיע. למה? לא יודע.
לא הייתה לי בעיה להכניס לקופת גמל אבל מתברר שלקנות עצמאית זה טו מאץ, היה לי פחד להפסיד פתאום. (לדעתי נבע בעיקר בגלל ההיסטוריה המשפחתית עם כסף ואיך שגדלתי, אבל היומן הזה ארוך מדי בשביל לגעת גם בזה, אולי ארחיב על זה בעתיד.)
יצא שהלכתי בדרכו של אבי החורג שבאותו זמן כבר כמה חודשים התחיל לסחור במניות, ואיכשהו במקום משקיע לטווח ארוך הפכתי ל"סוחר". (כי אם אתה סוחר, אתה יכול להימנע מהפסדים!)
"מיותר לציין" שהייתי באקסלנס ולא ידעתי כלל על עלויות ההמרה המטורפות והעמלת קנייה ומכירה היקרה בשוק האמריקאי דרכם.
בקיצור, במשך הרבה חודשים הייתי במצב שבו אני כל היום על גרפים, קונה ומוכר בלי שום סיבה או הבנה, לחץ תמידי מטורף ששיבש אותי לחלוטין במהלך התקופה, פגיעה ביכולת הריכוז ובזבוז זמן מטורף (במקום להשקיע בהתפתחות אישית ומקצועית).
כנראה ש"מיותר לציין" שסיימתי את השנה עם הפסדים (לא סכום אסטרונומי אבל כמה אלפים, כנראה שלא כולל הפסדים על המרות המטח שביצעתי על הדרך).

בינואר עשיתי ניסויי עם קריפטו בגלל הפומו של התקופה עם המטבע הנוצץ של טראמפ. לא רוצה לרשום "מיותר לציין" שוב אבל לגמרי מיותר לציין שהפסדתי את כל הכסף שהכנסתי (למזלי הגבלתי את עצמי רק למאה דולר) ופה נגמר הניסוי שלי עם קריפטו. כן יש לי רצון להשקיע קצת בביטקוין, ארחיב על זה במטרות לטווח קצר בהמשך.

היה לי תקופה טובה (גם עברתי לאינטראקטיב) אחרי הניסוי הזה והצלחתי במזל מוחלט לתזמן כמה מניות ולהחזיר לעצמי את רוב ההפסדים, מה שכן מהר מאוד המזל הפך לנגדי ואני כן תקוע עכשיו בכמה מניות שאכלו לי את כל הרווח הזה (מה זה סטופ לוס?).

במהלך הנפילות שהיו קניתי במנות NVDA וMAGS ובסך הכל כרגע למרות הכל אני ברווח וכנראה שאפילו ניצחתי את השוק במידה מסוימת (האמריקאי, כי אם הייתי דוחף הכל לתל אביב שגם אחריו עקבתי וגם בו עשיתי שטויות במהלך השנה הייתי במצב אחר לגמרי היום, אבל שיהיה..), בכל מקרה העלות זמן והנפש שזה דרש ממני הפכה את זה לממש לא משתלם. (מה שכן.. למדתי המון בזמן הזה, תיאורתית וגם על גופי וכספי, וגם בהקשר של השקעות פסיביות, כל מני דברים שלא הבנתי/ידעתי מלפני).

אמרתי שנחזור ל6 אלף דולר, אז חוזר. אלה בעצם המשכורות של אפריל ומאי, אותן לא השקעתי ישר בגלל שבאותו הזמן הדולר קפץ לרמה של 3.8 שקל ולא חשבתי שהשוק יעשה ריבאונד כזה מהר. (הרי, אני "מומחה"). יצא שהסכום הומר רק בסוף מאי אחרי הריצה המטורפת שהייתה (שבה גם השקל התחזק בחזרה). חיכיתי לירידה בשוק לאחר הריצה שעד כה לא הגיעה ולמרות שכן היו כמה הזדמנויות טובות כמו AMD בתחילת החודש, לא עליתי על הגל והכסף נשאר בקרן הכספית הזאתי.

מאז מאי החלטתי שלא להוסיף יותר כסף לבורסה האמריקאית (בצורה ישירה..). גם בגלל מס עזבון שפתאום 60 אלף דולר לא היה נראה כזה רחוק ובנוסף חקרתי עליו עוד והחלטתי שאני מעדיף שלא להתסכן איתו לטווח הארוך.
הבנתי שלהתמקד על העבודה והתפתחות מקצועית שווה יותר מהכמה אחוזים העלובים, אם בכלל, שאני אקבל אם אני אהיה על גרפים כל היום עם לחץ תמידי במסחר. לא פתחתי גרפים עוד מאפריל, רק עקבתי פה ושם אחרי מחירים במהלך התקופה ההזויה הזאתי שהייתה (הזמן פתאום עובר הרבה יותר מהר).

בקיצור, אכלתי את הראש בחלק הזה עם השריטות שלי, כרגע (החל מהמשכורת שקיבלתי בראשון ליוני) אני משקיע דרך וואן זירו (יש לי ONE+ חינם בגלל שאני מעביר משכורת) וקונה קרן מחקה של קסם על מדד הSP (לא מעוניין להתעסק עם עלויות המרווח באיריות, רוצה את היכולת לקנות בלי להתחיל לחשב דברים ולתזמן).
אני אדבר עוד קצת על ההשקעות המדהימות שלי בחלק של המטרות בסוף.

המסע האישי:
כעיקרון החל מהתיכון התחלתי להתחזק ואני רואה את עצמי חיי אורך חיים דתי בעתיד ומקים משפחה דתית (מגיע במקור ממשפחה חילונית לגמרי). במהלך התקופה היפה שעברתי, שובשתי לגמרי והייתי במצב שמרוב לחץ לא הייתי במסוגלות נפשית להניח תפילין או להתפלל כלל (או בכללי לעשות משהו מעבר לגרפים ועבודה). מה שהרס לי את ההרגלים שבניתי וזה למה אני עדיין לא חזרתי לזה בצורה מלאה עד עכשיו למרות שטכנית אני כבר עם הרבה פחות לחץ מכל הסיפור הזה. בקיצור, החלק האישי הוא האכזבה הגדולה ביותר שלי בשנה הזאתי. ראיתי את עצמי במקום אחר לגמרי בהקשר הזה שסיימתי בית ספר.

ועכשיו למטרות..

לטווח הקצר (השנה):

- לתקן את הנזק בפאן האישי (כבר בתהליכים) ולהפציץ בעבודה לקראת שיחות השכר של ינואר.
- לחשוב איך לשלב ביטקוין בפורטפוליו. יש את הקרנות המחקות הישראליות אבל הן פשוט קונות מדד אמריקאי ויוצא שאני משלם דמי ניהול כפולים, שעוד יכולים לעלות בהרבה עם הזמן ואז אני במלכודת מס..
- לחשוב מה כדאי לעשות עם הפורטפוליו שנמצא כרגע בדולרים. לא דחוף לי למכור אנווידיה, אבל MAGS נגיד שקניתי לא בטוח שבחירה מדהימה עם דמי הניהול שלהם (0.29%), בנוסף יש לי VST שנמצא ברווח יפה. שאר המניות שיש לי זה PYPL, DECK וLUNR. באלה אני בהפסד (השווי הכולל כרגע הוא בערך בסביבות ה5K דולר, מה שכן במקור זה היה בסביבות ה7K..). פייפאל הפסד קטן, בDECK וLUNR ההפסד יותר רציני כרגע. (בנוסף להפסד הפוטנציאלי, כי אם היה לי את המזומן ולא הייתי קניתי את אלה בפברואר יכולתי לקנות משהו שהיה עכשיו ברווח יפה.)
- לחשוב מה לעשות עם הכסף בקרן הדולרית. לחכות לדיפ נוסף (בין אם בשוק או בין אם בביטקוין) או פשוט להכניס את זה לשוק. כעיקרון הייתי רוצה לראות את הסכום הזה ניכנס לביטקוין, אבל לא בטוח שבמחיר הנוכחי..
- לא ממש מטרה אבל מטלה. צריך לסיים דוח מס של השנה (החזר על תרומות, העברה של ההפסדים ופאשלה שהייתה לי בטופס 101 של המעסיק הראשון שבגללה לקחו לי יותר מס ממה שצריך ככל הנראה). בנוסף יש את הדוח חצי שנתי שאני צריך לעשות עם המסחר שעשיתי בתחילת שנה באינטרקאטיב.. אם מישהו מבין בזה ויש לו טיפים/כלים אשמח שידבר איתי בפרטי, אעריך מאוד.

לטווח הבינוני (5~ שנים):
- להמשיך לחסוך באינטנסיביות וכנראה להמשיך לגור אצל ההורים תוך כדי.
- להתפתח מקצועית ולהכפיל את הנטו בלפחות 2.5. (ובנוסף לזה בתקווה לשפר הטבות, כמו קרן השתלמות על כל השכר או מניות. זה כבר כנראה יצריך מעבר לחברה אחרת אבל.)
- להגיע להון כולל של שני מיליון שח. (כולל הקרהש/פנסיה, אבל הריאליות של זה כנראה תלויה במה יעבור על השוק בחמש שנים האלה.)
- לקראת סוף הטווח הייתי רוצה להיות בזוגיות ואפילו להקים משפחה. (ואז לעזוב את ההורים סוף סוף.)

לטווח הארוך:
- לא אדם חומרי או נהנתני במיוחד, רוצה לחסוך הרבה בגיל מוקדם בשביל שריבית דריבית תעשה לי את מירב העבודה בגילאי ה40+ ואז יהיה אפשר לתמוך בילדים ולהתמקד במשפחה. (ואולי בגיל הזה כבר לעבוד במשרה חלקית כיועץ או משהו כזה. לא יודע, מוקדם עדיין בשביל לדעת.)
- אין לי עוד מה להוסיף פה. אולי זה בפני עצמו חומר למחשבה.

זהו לבינתיים. כרגע התכנון זה לעדכן כל 3 חודשים. אם אנשים באמת יקראו את כל הדבר הזה ויתעניינו אני אולי אעדכן לעיתים יותר תכופות.

דבר ראשון, תודה רבה על השיתוף. מכל דבר שחווים בחיים לומדים ומשתפרים ואתה בדרך הנכונה.
אתרום במה שאני יודע:

לא ממש מטרה אבל מטלה. צריך לסיים דוח מס של השנה (החזר על תרומות, העברה של ההפסדים ופאשלה שהייתה לי בטופס 101 של המעסיק הראשון שבגללה לקחו לי יותר מס ממה שצריך ככל הנראה).
עם אלפי זה יפתר לך במהירות ובעלות סבירה. אפשר גם ללמוד לעשות לבד.

בנוסף יש את הדוח חצי שנתי שאני צריך לעשות עם המסחר שעשיתי בתחילת שנה באינטרקאטיב.. אם מישהו מבין בזה ויש לו טיפים/כלים אשמח שידבר איתי בפרטי, אעריך מאוד.
אין באמת צורך בזה. רוב פקידי השומה אפילו לא מבינים מה שלחת להם, ומעולם לא ראיתי מישהו שגבו לו ריבית בגין רווחים במחצית הראשונה של השנה.

עם אלפי זה יפתר לך במהירות ובעלות סבירה. אפשר גם ללמוד לעשות לבד.
אני חושב שזאת הזדמנות טובה להכיר קצת את הנושא, זה כן משהו שיכול להיות שימושי לדעתי לדעת, די מסיים עם זה כבר, מחכה לתשובה על פנייה ששלחתי אליהם לוודא משהו ואז זה מוכן.

אין באמת צורך בזה. רוב פקידי השומה אפילו לא מבינים מה שלחת להם, ומעולם לא ראיתי מישהו שגבו לו ריבית בגין רווחים במחצית הראשונה של השנה.
טוב לדעת, הספיק לי מיסים החודש :lol:

מכל דבר שחווים בחיים לומדים ומשתפרים ואתה בדרך הנכונה
כן, לומד להתמודד עם ההחלטות שלי ולאט לאט משתפר. עד סיום התיכון ההחלטות הכי "חשובות" שהיו לי בחיים זה ללמוד או לא ללמוד לאיזה מבחן, ובמקסימום להתמודד עם ההשלכות של ציון נמוך שלא משנה לי כלום, אז באמת חטפתי "סטירה" בכל התהליך הזה כי ישר קפצתי למים עמוקים, פתאום ההשלכות זה הפסד כספי, והרבה (לפחות ביחס לסכומים שהמשפחה שלי הרוויחה במהלך הנעורות שלי, לא ממש ביחס ליכולת ההכנסה שלי כרגע)

אם הייתי במצב שלך הייתי מחפש עוד מסגרת חוץ מהעבודה. אולי איזה בית מדרש או אקדמיה. בכל אופן לגבי השקעות לומדים בדרך מה חשוב ומה פחות ואיך נכון לך להשקיע. אם יש לך רציונל איך להשקיע בלי להיות מעורב מדי אז סיכוי יותר גבוה שזה יצליח. אתה כבר מבין שאין הרבה תועלת בניסיון לתזמן את השוק כל הזמן. אתה יכול להועיל לעולם בהרבה דרכים אחרות. תמצא את הדרך שלך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם הייתי במצב שלך הייתי מחפש עוד מסגרת חוץ מהעבודה. אולי איזה בית מדרש או אקדמיה.
זה באמת משהו שניסיתי לעשות לפני כל הסיפור שנקלעתי אליו עם ההשקעות. חשבתי על ללכת לישיבה בנוסף לעבודה. אבל כל העומס שנוצר גרם לי לוותר על הרעיון.
יכול לשקול אותו מחדש, אבל כרגע אני במחשבה של עדיף לי להתמקד על העבודה ובזמן הפנוי להתאמן/לתכנת בצד כל מני פרוקטים אישיים/לקרוא ספרים (הייתי קורא הרבה רמבם, חלק מהתיקון הפאן האישי יהיה לחזור לזה אני מניח).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
KickR עוד הייטקיסט - יומנו של פתית שלג יומני מסע אישיים 768
S יומנו של מאמן יומני מסע אישיים 0
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
The Objectivist יומנו של ילד עם שאיפות יומני מסע אישיים 23
R יומנו של Bo יומני מסע אישיים 16
ptom יומנו של Late Bloomer יומני מסע אישיים 18
משקיע בתבונה יומנו של המשקיע בתבונה יומני מסע אישיים 8
G לדברים יש נטיה להסתדר - יומנו של בן 26 יומני מסע אישיים 14
F יומנו של פעור יומני מסע אישיים 12
R יומנו של רודף אחרי הכסף יומני מסע אישיים 84
שם משתמש בעייתי יומנו של מדען פחדן יומני מסע אישיים 61
מ יומנו של שפשף יומני מסע אישיים 10
ח יומנו של חסר מנוחה יומני מסע אישיים 18
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
ה יומנו של שאפתן יומני מסע אישיים 15
ה יומנו של דביל :-) יומני מסע אישיים 43
א יומנו של פליט רוח יומני מסע אישיים 5
ע יומנו של תוהה וטועה יומני מסע אישיים 18
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 44
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 1
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 40
T יומנו של מתחיל מאוחר יומני מסע אישיים 23
E יומנו של יזם יומני מסע אישיים 11
ה יומנו של סטודנט ומחשבות על העתיד יומני מסע אישיים 20
Shlom Mizrahi יומנו של צעיר שאפתן יומני מסע אישיים 31
CRT יומנו של CRT יומני מסע אישיים 25
ח יומנו של חסר המזל יומני מסע אישיים 16
Wonko יומנו של וונקו השפוי יומני מסע אישיים 393
OiNK יומנו של אוינק - ת״א יא חביבי יומני מסע אישיים 36
S יומנו של עוד זוג יומני מסע אישיים 57
benjamin יומנו של סגפן יומני מסע אישיים 16
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה