• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם

דירוג
106
לדעתי, זאת אף פעם לא באמת הייתה תחרות שבה היינו צריכים לפעול נכון, מדויק, חכם.. אלא השאלה מי מותאם יותר לאפשרויות הדטרמיניסטיות *המוגבלות* שכפו עלינו, ולזירת המשחקים המאוד עקומה שמספקים לנו בכל תחום. לכן האנושות מאבדת את הטובים ביותר (למען רווחתם של "המותאמים ביותר"). לדעתי בישראל, המצב הזה הוא על סטרואידים בייחס לעולם.

אימלוק הסיפור של לאופולד אשנברנר:
  • צעיר מוכשר בן 22 זיהה נכון את מהפכת התשתיות של הבינה המלאכותית, גייס מאות מיליונים והגיע לרווחים עצומים תוך מינוף מטורף של פי 4.
  • ביולי 2026 השוק חטף צניחה, הבנקים דרשו את כספם בחזרה, וכפו את חיסול כל התיק הממונף של הקרן שלו, יום לפני שהמניות טסו בחזרה למעלה.
  • הוא נשאר בסוף רק עם מניות פרטיות באנתרופאיק שאף בנק לא יכול היה לדרוש בחזרה, מה שסוג של מוכיח שהניצחון שייך למי ששורד את המערכת ולא בהכרח מבין את המשחק.
היו עוד ציוצים טובים ומפורטים בעברית, אבל זה ממצא בהחלט:

גם הסולידית צייצה:

ויש גם סוג של התפתחויות בפרשה:

מה דעתכם על הסיפור?

נערך לאחרונה ב:
גאון בן 22 זיהה נכון את מהפכת התשתיות של הבינה המלאכותית, גייס מאות מיליונים והגיע לרווחים עצומים תוך מינוף מטורף של פי 4.
את זה שהוא "זיהה נכון" אפשר לקבוע רק בדיעבד. אני בטוח שבמקביל היו מאות קרנות אחרות ש"זיהו נכון" סקטורים אחרים, ואז נמחקו אחרי שההימור שלהם כשל. ראה למשל את המקרה של קתי ווד ש"זיהתה נכון" תחומים פורצי דרך ואז הסבה למשקיעים שלה נזק של 70%.

מה דעתכם על הסיפור?
אני לא רואה שיש פה איזה משהו חדש ומיוחד, מי שמתמנף יכול לגזור רווחים גדולים בזמן קצר, ויכול גם להימחק. וכפי שציינת:
הוא נשאר בסוף רק עם מניות פרטיות באנתרופאיק
זאת אומרת שאת התיק שלו הוא לא ראה צורך למנף. כספי המשקיעים - שיעלו באש.

האמת שזו גישה מעט מוזרה, בהנחה שדמי הניהול שקיבל היו כאחוז מהצבירה.
במצבים כאלו מנהלים נוטים להיות שמרניים, כדי למנוע זליגה של משקיעים.

האמת שזו גישה מעט מוזרה, בהנחה שדמי הניהול שקיבל היו כאחוז מהצבירה.
במצבים כאלו מנהלים נוטים להיות שמרניים, כדי למנוע זליגה של משקיעים.
אני חושב שבהתחלה הם רוצים לקחת סיכון גדול, כדי לפתות משקיעים בהצלחות (מקריות) שלהם.

אחר כך זה באמת היה די טפשי מצדו, הוא היה יכול לעבור לסנופי ואז הוא היה "מכה את הסנופי" בכל תקופת זמן. רק זה היה מספיק כדי למשוך עוד לקוחות תמימים.
חמדנות וביטחון אישי מוגזם, כנראה.

זה כמו ש @אלוקים לא משחק בקוביות יטען שסאם בנקמן פריד היה משקיע גאון כי התוכנית הכלכלית שלו היה להשקיע בחברות כמו אנטרופיק ו open ai הרבה לפני שהם הגיעו לגובה שהם נמצאים בו היום, אבל הינה הוא בכלא כי הוא הונה אנשים, אז הוא פושע או הוורן באפט החדש עם אחוז ההכנסה הכי גבוה? (משהו ב 4000% עליית ערך)

את זה שהוא "זיהה נכון" אפשר לקבוע רק בדיעבד. אני בטוח שבמקביל היו מאות קרנות אחרות ש"זיהו נכון" סקטורים אחרים, ואז נמחקו אחרי שההימור שלהם כשל. ראה למשל את המקרה של קתי ווד ש"זיהתה נכון" תחומים פורצי דרך ואז הסבה למשקיעים שלה נזק של 70%.
למה הכוונה ב-"זיהתה נכון" בתוך גרשיים?

אני לא רואה שיש פה איזה משהו חדש ומיוחד, מי שמתמנף יכול לגזור רווחים גדולים בזמן קצר, ויכול גם להימחק. וכפי שציינת:
בהקשר תיאורטי בלבד ולא מציאותי:

אני רק שואל - אם הצלחת להוכיח באופן מספק שההסתברות שמחר השמש תזרח, וספציפית גם בשעה מסוימת, תהיה קרובה ל-100%, למה שתתמנף רק פי 4? מניח שחלק גם יתהו מדוע להשקיע *רק* את הכסף של הלקוחות בהימור הזה, ולא את כל משאבי כדור הארץ?. ואם פספסת בכמה שניות את השעה הנכונה, למה שהבנק יכפה עליך למכור?

תהייה של הדיוט בהקשר פילוסופי בלבד, לגבי "טווח קצר" - באשמת הבנק נכפה עליו לסחור לטווח קצר *ולהפסיד* חלק משמעותי מהרווח שכבר עשה, ואם היו ממתינים 24 שעות, המצב היה חוזר למסלול המתכונן עליו הימר (לפחות כרגע, אין לדעת מה יקרה מחר). מבחינה פילוסופית, מדוע הבנק רשאי לכפות על המשקיע מה יהיה דה-פקטו טווח הזמן של ההשקעה/המסחר? אם הבנק היה מוכן לתת מינוף (תחת תנאים מסוימים), שיישא בתוצאות של זה. אחת התוצאות האפשריות: לאופולד אשנברנר חסר כל, מכריז על פשיטת רגל, ולא יכול להחזיר אפילו דולר שחוק אחד וכך גם הבנק ייכנס לסחרור ולבעיה רצינית. משמע, הכסף והמניות בשלב הזה עברו לאנשים אחרים בקצוות תבל, שראויים להם יותר. למה הבנק מפריע בתהליך הטבעי הזה של העברת כוח ועושר בין בני אדם על פני כדור הארץ, במשחק חופשי? (הרי כל השחקנים הסכימו מרצונם לשחק, גם הלקוחות של לאופולד. פספסתי משהו?)

חשוב לי להבהיר שאני לא תומך במה שתיארתי בשאלות האלו, אלא שואל מתוך סקרנות ורצון להבין כיצד המשחק הכלכלי עובד, וכיצד היה ראוי שיעבוד.

נקודה בסיסית מאוד ששכחתי. תודה על זה. מניח שזה עלול להעיד משהו על אמינות/יושרה מקצועית של לאופולד.

זה כמו ש @אלוקים לא משחק בקוביות יטען שסאם בנקמן פריד היה משקיע גאון כי התוכנית הכלכלית שלו היה להשקיע בחברות כמו אנטרופיק ו open ai הרבה לפני שהם הגיעו לגובה שהם נמצאים בו היום, אבל הינה הוא בכלא כי הוא הונה אנשים, אז הוא פושע או הוורן באפט החדש עם אחוז ההכנסה הכי גבוה? (משהו ב 4000% עליית ערך)
האמת שביקשתי אימלוק טוב מ-Gemini והוא בחר לתאר את הצעירצ'יק כגאון, מה שבהחלט יכול להיות נכון, אבל מכיוון שאני כתבתי את המילים כאן באשכול, אקח אחראיות ואדייק אותן. ערכתי. תודה על זה.

נערך לאחרונה ב:
למה הכוונה ב-"זיהתה נכון" בתוך גרשיים?
באותו זמן הקרנות שלה זינקו והיה נדמה שיש לה איזה הבנה טכנולוגית עמוקה.
בסוף הסתבר שזה היה סתם מזל, והעסק הסתיים כך.

אם הצלחת להוכיח באופן מספק שההסתברות שמחר השמש תזרח
אתה חושב שההסתברות שמניית אנבידיה תעלה מחר, מקבילה להסתברות של זריחת השמש?

תהייה של הדיוט בהקשר פילוסופי בלבד, לגבי "טווח קצר" - באשמת הבנק נכפה עליו לסחור לטווח קצר *ולהפסיד* חלק משמעותי מהרווח שכבר עשה, ואם היו ממתינים 24 שעות, המצב היה חוזר למסלול המתכונן עליו הימר. מבחינה פילוסופית, מדוע הבנק רשאי לכפות על המשקיע מה יהיה דה-פקטו טווח הזמן של ההשקעה/המסחר? אם הבנק היה מוכן לתת מינוף (תחת תנאים מסוימים), שיישא בתוצאות של זה. אחת התוצאות האפשריות: לאופולד אשנברנר חסר כל, מכריז על פשיטת רגל, ולא יכול להחזיר אפילו דולר שחוק אחד וכך גם הבנק ייכנס לסחרור ולבעיה רצינית. משמע, הכסף והמניות בשלב הזה עברו לאנשים אחרים בקצוות תבל, שראויים להם יותר. למה הבנק מפריע בתהליך הטבעי הזה של העברת כוח ועושר בין בני אדם על פני כדור הארץ, במשחק חופשי? (הרי כל השחקנים הסכימו מרצונם לשחק, גם הלקוחות של לאופולד. פספסתי משהו?)
הדבר היחיד שחשוב זה שאף חוק משחק לא השתנה תוך כדי תנועה. כל השאר זה חומר לדיסרטציה באקדמיה, שיקראו המנחה, הבוחנים והאמא של מי שעושה את המחקר.
אז עם כל "הזיהויים הנכונים" הוא לא זיהה נכון את האפקט וההשלכות של מרג'ין מוגבר, ולכן הוא לא "קורבן של הנסיבות". הוא פשוט עוד מנהל השקעות שמצליח לתפוס מגמה, מגייס לפי ההצלחה הראשונית, ומתי שהוא חוזר לבינוניות.

הדבר היחיד שחשוב זה שאף חוק משחק לא השתנה תוך כדי תנועה
האמנם? הבנק כפה עליו למכור החזקות כאשר הקרן מצויה ברווח.

כל השאר זה חומר לדיסרטציה באקדמיה, שיקראו המנחה, הבוחנים והאמא של מי שעושה את המחקר.
ונשאלת השאלה מדוע אי-אפשר לנסות את הדיסרטציה הזאת בעולם האמיתי, לפני שבוחנים אותה באקדמיה? בנקים יקרסו? אנשים יאבדו את חסכונות בני עשרות השנים שלהם? שוק חופשי. יש גם סיכוי טוב שאותם אנשים בקצוות תבל שיכניסו לכיסם את כל ההון האבוד הזה, יחשבו שהם "גאונים" ויבצעו את אותה הפשלה בדיוק, רק במועד אחר, וכך אלו שהתרוששו ירוויחו שוב את הונם בחזרה. תתאר לעצמך שמה שתיארתי הרבה היה עולה הילוך, ונעשה בצורה קיצונית מספר פעמים ביום אחד, בכל אחד מימי השבוע, החודש והשנה. סנריו כזה אולי פחות חביב עבור משקיעים סולידיים לטווח ארוך, אבל תחשוב כמה ילדי קריפטו היו נהנים מזריקות דופמין לצד ימי חרדה.

אז עם כל "הזיהויים הנכונים" הוא לא זיהה נכון את האפקט וההשלכות של מרג'ין מוגבר,
להבנתי מהמרשתת, הבנק הפתיע בעניין זה. הנושא של Margin call לא הכי ברור כי על פניו הוא קודם נגס ברווחים של הקרן ובהמשך גם חדר לסכום הראשוני של הקרן. לא ברור מדוע פקודות אוטומטיות של Margin call פעלו כאשר הקרן עדיין ריווחית (גם אחרי הירידות הקיצוניות). מניח שבכל יום המניות עצמן מתומחרות או מוערכות אחרת לגבי פקודת ה-Margin call. בירור העניין הזה הוא בירור לב הדילמה.

במקרה שהבנק הפתיע, הטיעון שלך אינו רלוונטי, המשחק היה דטרמיניסטי והוא אכן היה קורבן של נסיבות.

הוא פשוט עוד מנהל השקעות שמצליח לתפוס מגמה, מגייס לפי ההצלחה הראשונית, ומתי שהוא חוזר לבינוניות.
צמד המילים החשוב במשפט הזה הוא "ומתי שהוא". אם ה-"מתי שהוא" הזה היה 24 שעות לאחר מכן, האטסטרגיה של לאופולד אשנברנר עדיין הייתה נחשבת לריווחית וטובה מאוד, והוא עדיין לא היה "חוזר לבינוניות".

למה הבנק מפריע בתהליך הטבעי הזה של העברת כוח ועושר בין בני אדם על פני כדור הארץ, במשחק חופשי?
גם הוא שחקן, וכנראה יותר טוב (בינתיים) מהשחקנים האחרים.
הבנק כפה עליו
הבנק לא כפה כלום, הבנק מימש את התנאים שבהם הסכים בכלל לתת לו שקל.
כיצד היה ראוי שיעבוד
היה ראוי שכולם יתנו לי 10% מכל ההכנסות שלהם, מעכשיו ועד עולם.
זה ממש לא פייר שאני לא מצליחה בזה וכופים עלי מציאת אחרת.
אם ה-"מתי שהוא" הזה היה 24 שעות לאחר מכן,
אם דיויד היה לוקח יום חופש 24 שעות לאחר היום שלקח, הוא לא היה מקבל מטוס בואינג לתוך הגוף ב 11.09....
אם הייתי קונה מניות של אנבידיה לפני 10 שנים, הייתי היום יושבת על גלגל ים מצופה זהב...
אם אבא שלי היה דוחה את היציאה עם אמא שלי ב 24 שעות, יכולתי להיות היום ילדה של חקלאי מחצבה...
אם משה היה דוחה את ההליכה למדבר ב 24 שעות, היה מפספס את הסנה הבוער, ואתה ואני היינו בונים עכשיו פירמידות ואוכלים פול בקהיר...

אם ואם ואם ואם
אם ואם ואם ואם

אוקיי, וראית את החוזה ביניהם ואת ההגדרות מארג'ין קול של הבנק?

שוק חופשי
בדיוק! בשוק חופשי, כשאתה לוקח הלוואה מבנק הוא מגדיר לך מה התנאים של ההלוואה וגם מציין שהוא יכול לדרוש אותה בחזרה אם שווי הבטחונות יורדים מתחת.לרמה מסוימת.

במקרה שהבנק הפתיע, הטיעון שלך אינו רלוונטי, המשחק היה דטרמיניסטי והוא אכן היה קורבן של נסיבות.
במינוף של 400% הבנק לא הפתיע אף אחד. הוא הפתיע בזה שלקח מינוף כל כך חריג ומסוכן.

צמד המילים החשוב במשפט הזה הוא "ומתי שהוא". אם ה-"מתי שהוא" הזה היה 24 שעות לאחר מכן, האטסטרגיה של לאופולד אשנברנר עדיין הייתה נחשבת לריווחית וטובה מאוד, והוא עדיין לא היה "חוזר לבינוניות".
גם אם זה נכון ומוכח לכל צל של ספק שהיה שורד את 24 השעות הללו, מתישהו הוא היה חוזר לבינוניות.
כי אם הוא לוקח 400% מינוף הוא יצר את הנסיבות, לא אף אחד אחר.

לדעתי, זאת אף פעם לא באמת הייתה תחרות שבה היינו צריכים לפעול נכון, מדויק, חכם.. אלא השאלה מי מותאם יותר לאפשרויות הדטרמיניסטיות *המוגבלות* שכפו עלינו, ולזירת המשחקים המאוד עקומה שמספקים לנו בכל תחום. לכן האנושות מאבדת את הטובים ביותר (למען רווחתם של "המותאמים ביותר"). לדעתי בישראל, המצב הזה הוא על סטרואידים בייחס לעולם
אז ליאופולד המולטי מולטי מיליונר הזה עם היועצים הכי טובים שכסף יכול לקנות היה רק קורבן של הנסיבות ולא היו מותאם לאפשרויות המוגבלות שנכפו עליו?

האמת שחשבתי שאתה יותר בכיוון של לתמוך באנשים חלשים בחברה שנדפקו שלא באשמתם אבל לא חשבתי שתטען שמישהו כמו לאופולד הזה הוא קורבן של הנסיבות.. צורת הסתכלות ופילוספיה מאוד לא ברורה יש לך

בדיוק! בשוק חופשי, כשאתה לוקח הלוואה מבנק הוא מגדיר לך מה התנאים של ההלוואה וגם מציין שהוא יכול לדרוש אותה בחזרה אם שווי הבטחונות יורדים מתחת.לרמה מסוימת.
השאלה אם בשוק חופשי ב-100% בתיאוריה, ללא התחשבות בבני אדם, מצב כזה הוא לגיטימי? כרגע אני מאמין שלא. אתה לא יכול לספק למשקיע כסף, אחרי שהוא מסביר לך מהי המטרה ומהי התוכנית, ולכפות עליו שינוי תוכניות באמצע. כמו שהוא לא יכול לשנות את התוכנית ולדרוש שהכסף ישאר אצלו.

אוקיי, וראית את החוזה ביניהם ואת ההגדרות מארג'ין קול של הבנק?
לא, וזאת הסיבה לתשומת הלב ולמאבק בין דטרמיניזם לסיכוי הוגן (ולא בחירה חופשית).
כי אם הוא לוקח 400% מינוף הוא יצר את הנסיבות, לא אף אחד אחר.
במינוף של 400% הבנק לא הפתיע אף אחד. הוא הפתיע בזה שלקח מינוף כל כך חריג ומסוכן.

מה זאת אומרת "לקח"? מישהו נתן לו. אני ברגע זה רוצה מינוף פי 4 בחזקת 9999999999999^ , מי ייתן לי?
זה לא "הוא יצר את הנסיבות". בכלכלה יעילה, הוא והבנק צריכים ליצור את התשתית החוזית על גביה המשחק יתחולל. השאלה מה קרה בהיבט זה.

אז ליאופולד המולטי מולטי מיליונר הזה עם היועצים הכי טובים שכסף יכול לקנות היה רק קורבן של הנסיבות ולא היו מותאם לאפשרויות המוגבלות שנכפו עליו?
ברגע שאתה משתמש במילה "נכפו" הדיון למעשה נגמר עוד לפני שהתחיל. אם הכוונה שלך לתנאים שנחתמו ויש חתימות ועדויות לזה, אני מקבל את הטענה.

האמת שחשבתי שאתה יותר בכיוון של לתמוך באנשים חלשים בחברה
אכן יש להם מקום גדול בליבי אבל אני לא נושא איזשהו לפיד של מאבק למען חלשים. הרבה יותר חשוב לי שהאנשים המוכשרים ישגשגו, כי גורלי תלוי בזה. המקרה הנ"ל מדגים מצב שבו אתה יכול להיות סופר מוכשר ועם הנחות נכונות לגבי תחום מסוים, שמוכיחות את עצמן במציאות, ואתה עדיין תיכשל בסופו של דבר כי נכפה עליך להיכשל.

חשבתי שתטען שמישהו כמו לאופולד הזה הוא קורבן של הנסיבות.. צורת הסתכלות ופילוספיה מאוד לא ברורה יש לך
תתפלא, אבל לדעתי דטרמיניזם לא הוגן וחצוף הוא דווקא מאוד דמוקרטי, מאוד פלורליסטי ומעניק מעצמו ל-100% מבני האדם. כולם נהנים וסובלים ממנו, רק לא באותה הצורה ובאותה מידה.

אתה לא יכול לספק למשקיע כסף, אחרי שהוא מסביר לך מהי המטרה ומהי התוכנית, ולכפות עליו שינוי תוכניות באמצע
זה היה ההסכם ביניהם.

זה לא "הוא יצר את הנסיבות". בכלכלה יעילה, הוא והבנק צריכים ליצור את התשתית החוזית על גביה המשחק יתחולל. השאלה מה קרה בהיבט זה.
ידעתי שאסור לי להכנס לדיון פילוסופי. מקווה ומאחל שתמצא מה שאתה מחפש.

אם הכוונה שלך לתנאים שנחתמו ויש חתימות ועדויות לזה, אני מקבל את הטענה.
סביר יותר להניח שהוא קיבל מינוף עם תנאים ברורים לכל הצדדים מאשר להניח שהבנק נתן לו מינוף בלי שום תנאים, נכון?
חוץ מזה רק ציטטתי אותך אתה כתבת שזה נכפה מעליו. זה נכפה עליו מעצם זה שבנק אכף את ההסכם. כמו שאם אתה תגנוב מהסופר אז יכפו עליך להיעצר.
אותו ליאופלוד שיגשג מאוד עד שעשה טעות, קרן השקעות אחרת ניצלה את זה וזהו. זה הכי כלכלת שוק שיש. אני באמת לא מבין למה אתה מתכוון שאתה אומר שהליאופלוד הזה הוא קורבן של הנסיבות.

צריך להבין שהבנק כפוף לרגולציה של רשויות הפיקוח, והוא מחוייב לנהלים שלהן. הבנק לא יכול לחלק הלוואות כאוות נפשו, הוא מוכרח לשמור על יחס מינימלי בין גודל ההלוואה לבטוחות שעומדות לו.

אז הכל תלוי בהסכם בין הצדדים. בישראל למשל, כשלוקחים משכנתא, וערך הדירה יורד בצורה חדה, כל עוד משלמים את ההחזר החודשי בזמן אז הבנק לא עושה כלום ולא דורש עוד בטחונות או מחלט את הדירה.

סביר יותר להניח שהוא קיבל מינוף עם תנאים ברורים לכל הצדדים מאשר להניח שהבנק נתן לו מינוף בלי שום תנאים, נכון?
חוץ מזה רק ציטטתי אותך אתה כתבת שזה נכפה מעליו. זה נכפה עליו מעצם זה שבנק אכף את ההסכם. כמו שאם אתה תגנוב מהסופר אז יכפו עליך להיעצר.
אותו ליאופלוד שיגשג מאוד עד שעשה טעות, קרן השקעות אחרת ניצלה את זה וזהו. זה הכי כלכלת שוק שיש. אני באמת לא מבין למה אתה מתכוון שאתה אומר שהליאופלוד הזה הוא קורבן של הנסיבות.
תודה על הפיתחות ועל הסבלנות, התגובות שלך בהחלט עשו לי שכל.

חוץ מזה רק ציטטתי אותך אתה כתבת שזה נכפה מעליו. זה נכפה עליו מעצם זה שבנק אכף את ההסכם.
אני לא בטוח לגבי זה, בדרך כלל Margin call אינו מופעל כשאתה ברווח. אבל מודה שאין לי אינדיקציה מבוססת להסתמך עליה או בקיאות עמוקה בתחום בשביל להבין. לכן גם ציינתי שבירור העניין זה הוא לב הדילמה.

אם אכן ליאופלוד חתם היכנשהו, והסכים לסנריו שהתרחש בסופו של דבר, וה-Margin call הופעלו בהתאם לחוזה באופן מדויק, אני בהחלט אחזור בי לגבי "קורבן של נסיבות / דטרמיניזם", ואפתח דיון חדש לגבי השאלה מדוע התנאים שמספקים לנו הם נורא צרים ועובדים לרעתנו?

אותו ליאופלוד שיגשג מאוד עד שעשה טעות
אין לי שום בעיה נגד אנשים שמשגשגים ויותר מאשמח להסיר דטרמיניזם שמעיק גם עליהם, לעתים יותר מאשר הוא מעיק עלי או על מסכנים ממני.

צריך להבין שהבנק כפוף לרגולציה של רשויות הפיקוח, והוא מחוייב לנהלים שלהן. הבנק לא יכול לחלק הלוואות כאוות נפשו, הוא מוכרח לשמור על יחס מינימלי בין גודל ההלוואה לבטוחות שעומדות לו.
השאלה איך נוצר מצב שבו הפיקוח גורם לקרן למכור החזקות כשהיא ברווח? מעלה תהיות לגבי מקרה זה ספציפית. בשיא, הקרן הייתה ברווח של 45 מיליארד, וה-Margin call הופעל ברווח של 10 מיליארד. ברור לי שעם מינוף פי 4, מרחק הביטחון צריך להיות גדול גם הוא ולכן זאת כנראה הסיבה, אבל לא פירטו במרשתת.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הנה כותרת לדיון החדש:
למה אנשים אחרים מצליחים לייצר תנאים בהם הם מרוויחים ואני לא.
או
למה מוטי מהפלאפל מרוויח עלי בכפיה כשאני רעב ולוקח רווח של 30% על הפיתה
או
אם היה לי בנק, הייתי מפסיד בכוונה כדי להיות הכי פייר עם הלקוחות
או
במדינה שלי לכולם יהיה הכל שווה בשווה, אבל שוק חופשי שיוכלו בחופשיות לאכול אחד את השני כמו בג'ונגל, אבל בפייר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל האומנם יתכן אינפלציה שהיא טובה? שוק ההון 25
י האם יתכן שקל"צ זה המסלול הכי זול? נדל"ן 10
E שאלה: האם יתכן שבקרן כספית אני מרוויחה פחות מאשר בפק"מ? שוק ההון 4
O האם יתכן שעמלות הפנסיה הגבוהות שוות משיכת הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S כיצד יתכן הבדל לא זניח באחוז דיבידנד של שתי קרנות המשקיעות באותו המדד ? שוק ההון 3
K מיסוי נומינלי על קרן זרה - האם יתכן תשלום מס בהפסד שנובע משער המטבע? שוק ההון 7
milx האם יתכן מקרה שמקבלים יותר מדי כסף בניוד ק.השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D איך יתכן שלא הייתה אינפלציה של השקל, או הדולר, שנה אחרונה, ושער הדולר השתנה? שוק ההון 18
I כיצד יתכן שיש תעודת התחייבות ממשלתית בקופת גמל מחקה S&P 500 ? שוק ההון 3
א איך יתכן שריבית אג"ח ספרד/איטליה נמוכות משל ארה"ב ? שוק ההון 22
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
D חשבונות cash ו- margin בibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M חשבון Margin שוק ההון 1
G חשבון MARGIN דרך מיטב IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E מחפש דרך נוחה להיפטר מ-NEGATIVE CASH BALANCE באינטראקטיב לחשבון MARGIN פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב הלוואת margin לעומת מכירת box spread (לא סולידי) שוק ההון 4
מ margin או cash בib שוק ההון 5
T חשבון margin ב IB שוק ההון 11
ב ניתוח מינוף מניות עם margin או: למה ויתרתי על הרעיון שוק ההון 21
AbuNafha ביטוח SIPC בחשבון Margin עם הלוואה פעילה שוק ההון 1
ב הלוואת margin בתקופת אבטלה? שוק ההון 2
M השקעה בנדל"ן באמצעות margin loan שוק ההון 13
D margin בקרנות שוק ההון 7
O שאלה בהקשר לחשבון MARGIN כנגד CASH ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
נ Margin Increase Warning Notification בחשבון IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 22
twister מינוף margin באמצעות הברוקר, האם ובכמה אתם ממונפים? שוק ההון 56
A גידור מניה חסומה -- הכרה במניות שמוחזקות מחוץ לברוקראז׳ לצורך margin שוק ההון 6
V מעבר לIB ממתווך ו-Margin Loan ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
Y הפיכת חשבון ל Margin ואפשרות לסחור באופציות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
B IB דורשת Proof of Income בשביל פתיחת חשבון Margin, יש דרך אחרת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
EnsilZah Using Margin in Retirement שוק ההון 10
ל SRET והסיכון (הנוסף) בחשבון margin שוק ההון 2
M Interactive Brokers Margin Account שוק ההון 2
נ סיכון margin בהלוואה על חשבון קרן השתלמות\פנסיה צרכנות פיננסית 2
N רציתי לדעת קצת על חשבון margin ב-IB שוק ההון 94
חדש בשוק ריבית ה margin ב ib שוק ההון 10
צפי Interactive Brokers - Margin vs Cash Account ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
Octopus חשבון margin ב-IB שוק ההון 10
L Reg-T margin vs Portfolio margin ב-IB שוק ההון 16
nicepo1 MARGIN בTD שוק ההון 3

נושאים דומים

Back