• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יומנו של אוינק - ת״א יא חביבי

• פותח הנושא פותח הנושא OiNK
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

OiNK

משתמש רגיל
דירוג
121
אהלן! שמח להצטרף לקהילה... D:

אני אוינק (שם בדוי), בן 30, אקדמאי (פסיכולוגיה ופילוסופיה), מוזיקאי (פסנתר), שכיר (משאבי אנוש בהייטק).
עד לא מזמן חייתי חיי FOMO הדוניסטים למדי - דירה בת״א מול הים, רכב, מותגים, חו״ל והרשימה עוד ארוכה.
מזה 6 חודשים שיניתי את הגישה הלא אחראית הזאת (משבר גיל 30?) וההוצאות שלי נחתכו בלמעלה מ-50%.
עברתי לדירה זולה יותר, יצרתי קובץ מעקב ותכנון הוצאות, קניתי רק את מה שהכרחי והפסקתי לעשן.
עקרון שעזר לי לדבוק בגישה - השינוי קל יותר לקבלה וליישום מאשר ההשלכות של קיום ההרגל הישן - מעשית ומצפונית.
התכנים פה מחזקים אותי מאוד בתהליך - תודה מקרב לב למשתתפי הפורום, למודרטורים ולסולידית היקרה!

אני קורא בבלוג ובפורום כשבועיים ומתחיל לשרטט את תיק ההשקעות העצמאי הראשון שלי.
אני יציב כלכלית - הצלחתי לחסוך לא מעט (סה״כ 110K USD נזיל) למרות אורח החיים הבזבזני.
אני אוהב סיכון גבוה (עדיין לא חוויתי משבר אז אין לדעת) ומעוניין להשקיע ל20 השנים הקרובות.
המטרה: אפשרות לפרוש בתום התקופה במידה וארצה (אוהב מאוד את העבודה שלי).
התכנון נכון לכתיבת שורות אלו - חשבון בIB עם VTI-55%, VXUS-17.5%, VOO-17.5%, IAUF-10%.
זאת בנוסף לקופות גמל להשקעה 100% מנייתי (שוקל יציאה משם), קצת RSUs, קרן השתלמות, פנסיה ומזומן.
כשאגיע להרכב הסופי ואכתוב חוזה, אשמח לשתף באחוזים המדויקים של כלל הנכסים ולשמוע את דעתכם המכובדת.

חוץ מזה, בחודש האחרון הספקתי:
1. לחקור את תחום המסחר היומי ולהבין שזה לא בשבילי למרות המשיכה לסיכון.
2. לקרוא 30% מהבלוג ובערך 1% מהפורום (מובטל לשבועיים הקרובים אז יש זמן).
3. לראות ראיונות עם Warren Buffett ואת סרט הביוגרפיה של HBO (איזה צ'ארמר).
4. לראות את הסרט The Big Short ואת הסדרה הפוך אותי לסוחר מיליונר - אשמח לעוד המלצות בז׳אנר! :)
5. להבין שאני יודע שאני לא יודע לאן השוק הולך - ומי שטוען שיודע - משקר.
6. להבין שההשקעה הטובה ביותר היא בעצמך (קצת נדוש ואפילו צ׳יזי, אבל אין נכון מזה).

בברכה, בשמחה, בששון ובחיסכון,
אוינק

נערך לאחרונה ב:
*לא מצליח לערוך את הפוסט אז כותב הודעה נפרדת.

כמה שינויים בהרכב התיק: לגבי הזהב, ה-IAUF נראית לי קצת לא לעניין - דמי ניהול גבוהים, נטו נכסים נמוך, חדשה בשוק.
אם כן, התכנון החדש הוא לחלק את הזהב ל: GLD-5%, Gold Coins-5%.

עוד משהו שעדיין מתלבט לגביו - הקניה של VOO בנוסף לVTI+VXUS.
החשיבה הייתה לחזק את הנתח המושקע ישרות בסנופי מבלי להפסיד פיזור רחב.
למרות זאת, ההבדל נראה לי זניח ואולי לא כדאי לשלם דמי ניהול נוספים.
איך לדעתכם כדאי להתמודד עם השאלה הזאת?

אם כן הרכב התיק נכון להרגע יהיה:
VTI-55%
VXUS - 17.5
VOO - 17.5
GLD - 5%
Gold Coins - 5%

ברוך הבא לפורום!
מזה 6 חודשים שיניתי את הגישה הלא אחראית הזאת (משבר גיל 30?) וההוצאות שלי נחתכו בלמעלה מ-50%.
עברתי לדירה זולה יותר, יצרתי קובץ מעקב ותכנון הוצאות, קניתי רק את מה שהכרחי והפסקתי לעשן.
נהדר ובהצלחה.

ברוך הבא!

אם כן, התכנון החדש הוא לחלק את הזהב ל: GLD-5%, Gold Coins-5%.
למה זהב בכלל?

איזה דמי ניהול נוספים? 0.005%?
על זה לא הייתי חושב בכלל, אלא רק מי אתה חושב יתן לך תשואה מתואמת סיכון יותר טובה.

למה זהב בכלל?

מכמה סיבות:
1. התכנון הוא להשתמש בIB כברוקר ושם לא ניתן לקנות אג״ח ישראלי ואני פחות מעוניין באמריקאי.
2. הזהב יוכל להחליף את האג״ח כהשקעה בעלת קורלזציה שלילית למניות אשר תמתן קצת את התנודיות בתיק.
3. הגנה קטנה, אולי, מפני אינפלציה ומשברים קולוסלים שונים.

בהמשך לכך - אשמח לשמוע ממשתמשי IB דרך איפה הם קונים אג״ח ישראלי ובאיזה דמי ניהול/עמלות.
בנוסף, באילו מקרים, פרט לקניית אג״ח ישראלי, אתם משתמשים בברוקרים שהם לא IB ולמה.

איזה דמי ניהול נוספים? 0.005%?
על זה לא הייתי חושב בכלל, אלא רק מי אתה חושב יתן לך תשואה מתואמת סיכון יותר טובה.

צודק לגמרי - תודה.

אהלן! שמח להצטרף לקהילה... D:
ברוך הבא לפורום!

אקדמאי (פסיכולוגיה ופילוסופיה), מוזיקאי (פסנתר)
תענוג :)
עוד מוזיקאים בפורום!

ובערך 1% מהפורום
קראת 3140 הודעות?!

ראית את ההשוואה בביצועים של VTI וVOO?
חסר כל משמעות ולדעתי אין סיבה להחזיק את שניהם.

הזהב יוכל להחליף את האג״ח כהשקעה בעלת קורלזציה שלילית למניות אשר תמתן קצת את התנודיות בתיק.
זהב ואג"ח הם שני נכסים שונים לחלוטין ואין בינהם קשר (והם גם לא מהווים תחליף אחד לשני).

1. התכנון הוא להשתמש בIB כברוקר ושם לא ניתן לקנות אג״ח ישראלי
האג״ח כהשקעה בעלת קורלזציה שלילית למניות
לאג"ח ישראליות אין קורלציה הפוכה למניות עולמיות.

1. לחקור את תחום המסחר היומי ולהבין שזה לא בשבילי למרות המשיכה לסיכון.

בכל פעם שבא לך לחקור את התחום תכתוב "דודו רוז" ביוטיוב ותראה איך הוא עושה חבילות של כסף בכמה דקות בודדות. אחרי זה תכתוב את אותו שם בגוגל ותראה איך המציאות באמת נראת.

אני לא מצליח להבין את ההגיון של קניית VOO בנוסף לVTI. אגב אתה לא משלם דמי ניהול נוספים, הדמי ניהול של VOO וVTI זהים, אתה כן תשלם עוד טיפה עמלה באיזון הנכסים(שזה ממש זניח).
אני מחזיק רק VTI בחלק המנייתי שלי, אין לי בעיה להיות חשוף רק לשוק האמריקאי, למרות שאני בהחלט מקבל את הטענה של חלק מהמשתמשים פה שזה לא מספיק להיות חשוף רק לשוק האמריקאי ומחזיקים בVT או שילוב שלVTI+VXUS.

2. הזהב יוכל להחליף את האג״ח כהשקעה בעלת קורלזציה שלילית למניות אשר תמתן קצת את התנודיות בתיק.

קח בחשבון שזה שהזהב(ואג"ח) הגיבו בקורולציה שלילית או קרובה לאפס בעבר לא מבטיח לך שבמשבר הבא הדבר יקרה שוב. בהחלט יכול להיות שבמשבר הבא שני הנכסים שלך יקרסו בו זמנית.
בנוסף אתה צריך לקחת בחשבון שאיזונים עולים כסף(בעיקר מס וקצת עמלות) משהו שאתה נמנע מלשלם כשאתה בעל נייר ערך בודד. ככה שבסופו של דבר כרית הביטחון הזאת שלך היא די יקרה(אי דחיית מס+נכס שצפפי התשואה שלו נמוך משמעותית ממניות בספק אם חיובית בכלל מבחינה היסטורית) ולא בטוח שהיא בכלל תספק את הסחורה בזמן משבר.

עקרון שעזר לי לדבוק בגישה - השינוי קל יותר לקבלה וליישום מאשר ההשלכות של קיום ההרגל הישן - מעשית ומצפונית.

שאפו על השינוי אתה בדרך הנכונה! אומנם אני לא מעשן, אבל אני יודע מהסביבה שלי כמה זה קשה. בכלל סחתיין שהצלחת לחסוך סכום מאוד מכובד למרות סגנון חיים מאוד פזרני.

מצטרף לשאלה של @Fitch למה?

למה IB או למה לא אג״ח אמריקאי ?
לגבי האג״ח -הפוסט של הסולידית שכנע אותי שכדאי להתרחק (ואולי פה הבעיה).
מודה שלא חקרתי את התחום וחשבתי בקול רם על גבי הפורום.
לגבי IB - אני מתחיל לרדת מהרעיון (את זה כן בדקתי). לא משתלם לי מבחינת הסכומים ואופי המסחר.

ראית את ההשוואה בביצועים של VTI וVOO?
חסר כל משמעות ולדעתי אין סיבה להחזיק את שניהם.
ראיתי. גם כתבתי שאני חושב שההבדל נראה לי זניח. בכל זאת, רציתי לשמוע את דעתכם.
ֿ
זהב ואג"ח הם שני נכסים שונים לחלוטין ואין בינהם קשר (והם גם לא מהווים תחליף אחד לשני).
לאג"ח ישראליות אין קורלציה הפוכה למניות עולמיות.
קח בחשבון שזה שהזהב(ואג"ח) הגיבו בקורולציה שלילית או קרובה לאפס בעבר לא מבטיח לך שבמשבר הבא הדבר יקרה שוב. בהחלט יכול להיות שבמשבר הבא שני הנכסים שלך יקרסו בו זמנית.

יתכן וכל זה נכון. החשיבה שלי הייתה להכניס גורם ממתן תנודתיות.
באילו כלים ניתן להשוות בין גרפים/מגמות של מניות/קרנות על מנת לבדוק את הטענות?

איזונים עולים כסף(בעיקר מס וקצת עמלות) משהו שאתה נמנע מלשלם כשאתה בעל נייר ערך בודד. ככה שבסופו של דבר כרית הביטחון הזאת שלך היא די יקרה(אי דחיית מס+נכס שצפפי התשואה שלו נמוך משמעותית ממניות בספק אם חיובית בכלל מבחינה היסטורית)
לא הבנתי. תוכל לפשט להדיוט כמותי?

בכל מקרה, החלטתי לתלוש את נייר הטיוטה הזה ולהשאיר אותו רגע בצד מכמה סיבות.
1. המסחר דרך IB לא מתאים לי כפי שציינתי קודם לכן. לכן אעדיף, אולי, להשתמש בשרותיו של בית השקעות ישראלי ולסחור בקרנות איריות ישראליות (כדי להמנע מעמלת המרת מטבע) שבכל מקרה עוקבות אחרי הסנופי (עליו מבוסס התיק) וזאת בהנחה שמדובר בשהקעה לתווך ארוך.
2. דיברתי עם דודה עופרה (שם בדוי) ולא הצלחתי להסביר לה בצורה טובה למה דווקא שוק ההון ולא נדלן (רכישת נכס להשקעה או דירה למגורים). עופרה הפתיעה ולא באה עם טיעונים של דודות כמו ״כפרה הכי חשוב שיהיה לך בית״ או ״כל הניירות האלה יכולים להיעלם - 4 קירות לא״. בכל מקרה, אני אנסה ללמוד קצת על השוק הזה (זה יהיה מסובך עד בלתי אפשרי - אשתדל לא לאבד את זה). ובמידה ואחליט ללכת בכיוון, אצטרך להתאים את התיק לתווך השקעה קצר. מה גם שיש לי אזרחות אירופאית ואולי יש בכך ייתרון לרכישת נכסים באיחוד האירופאי (משער, לא באמת יודע).
3. תכלס, שתי האפשרויות (השקעה במדדי סנופי או נדלן ישראלי) נראות לי על הפנים. גם הנדלן בישראל וגם הסנופי עלו ב10 שנים האחרונות בטירוף. מפחיד להכנס בנקודה הזאת. אולי כדאי לחשוב מחוץ לקופסא.

קראת 3140 הודעות?!
נשבע לך.
ובהמשך לכך, הרשו לי לסיים את התגובה בתיאור מקרה קטן מהתחום שלי (פסיכולוגיה) שמשקפת איך אני מרגיש כרגע.

אחרי 12 שנים בהן וויליאם ג׳יימס כתב את הספר החשוב ביותר במדעי הפסיכולוגיה בכל הזמנים הוא תיאר את התחושות שלו במילים הבאות:
“No one could be more disgust than I at the sight of the book. No subject is worth being treated of in 1000 pages! Had I ten years more, I could rewrite it in 500, but as it stands it is or nothing - a loathsome, distended, tumefied, bloated, dropsical mass, testifying to nothing but two facts: 1st, that there is no such thing as a science of psychology, and 2nd, that W. J. is an incapable” - William James.

אז נכון. אני אמנם חדש בתחום. אין לי מושג קלוש בהשקעות בשוק ההון או בנדלן כמו שלג׳יימס היה בפסיכולוגיה. ולא - לא עבדתי 12 שנים בשביל ללמוד את זה (אולי 12 ימים) ואין פה סגירת מעגל דרמתית. בכל זאת:
two facts: 1st, that there is no such thing as a science of investing, and 2nd, that OiNK is an incapable” - OiNK.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שזאת סחורה
נכס ללא פעילות כלכלית
אבל זה אפשר לומר על כל סחורה, נפט, חיטה וכו'.
זה לא אומר שהנכס לא תנודתי (הוא כן) אז תמדוד אותו מול נפט, או חיטה, או בשר ותראה שהוא גם תנודתי.
או לחלופין תחליט ששווי כל מטיל זהב מיוצ על ידי 100 שטרות עם פרצוף יפה עליהם כדי להקל על המסחר ואז תמדוד את שווי הזהב בשטרות במקום פרות, אממממ רגע אחד! זה לא מה שעושים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S יומנו של מאמן יומני מסע אישיים 0
Z יומנו של הייטקיסט צעיר יומני מסע אישיים 4
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
The Objectivist יומנו של ילד עם שאיפות יומני מסע אישיים 23
R יומנו של Bo יומני מסע אישיים 16
ptom יומנו של Late Bloomer יומני מסע אישיים 18
משקיע בתבונה יומנו של המשקיע בתבונה יומני מסע אישיים 8
G לדברים יש נטיה להסתדר - יומנו של בן 26 יומני מסע אישיים 14
F יומנו של פעור יומני מסע אישיים 12
R יומנו של רודף אחרי הכסף יומני מסע אישיים 84
שם משתמש בעייתי יומנו של מדען פחדן יומני מסע אישיים 61
מ יומנו של שפשף יומני מסע אישיים 10
ח יומנו של חסר מנוחה יומני מסע אישיים 18
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
ה יומנו של שאפתן יומני מסע אישיים 15
ה יומנו של דביל :-) יומני מסע אישיים 43
א יומנו של פליט רוח יומני מסע אישיים 5
ע יומנו של תוהה וטועה יומני מסע אישיים 18
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 44
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 1
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 40
T יומנו של מתחיל מאוחר יומני מסע אישיים 23
E יומנו של יזם יומני מסע אישיים 11
ה יומנו של סטודנט ומחשבות על העתיד יומני מסע אישיים 20
Shlom Mizrahi יומנו של צעיר שאפתן יומני מסע אישיים 31
CRT יומנו של CRT יומני מסע אישיים 25
ח יומנו של חסר המזל יומני מסע אישיים 16
Wonko יומנו של וונקו השפוי יומני מסע אישיים 393
S יומנו של עוד זוג יומני מסע אישיים 57
benjamin יומנו של סגפן יומני מסע אישיים 16
KickR עוד הייטקיסט - יומנו של פתית שלג יומני מסע אישיים 783
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 69
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה