בפועל מה קורה -
1. המון דירות להשכרה - לא כולל 1,500 דירות שאמורות להתאכלס ב 15 חודשים הקרובים. מה יקרה ולא יהיה שוכרים? מי ישלם למשקיעים את המשכנתה? הרי אם מחיר השכירות יירד ב 20% והמשקיע לא יוכל לעמוד בזה? (גם ככה השכירות על 5 חדרים בדיחה וההחזר משכנתה גבוה מהשכירות החודשית)
2. זה בדיוק כמו 1 - הרי כל רוכש במסגרת מחיר למשתכן (זוגות צעירים) רכשו דירה ע"מ שיוכלו להרוויח את הסכום מהמכירה לאחר 5-7 שנים ולרכוש במקום שבו ירצו לגור.
3. נכון אבל לא הרבה, רוב הרוכשים לא רכשו את הבית בהתאם לצרכים שלהם אלא בהתאם לדירות שנותרו - אף אחד לא רוצה להפסיד כ- 300K אז רוכשים דירה (לא באמת משנה איזה) ומקסימום לאחר התקופה מוכרים וקונים את "דירת החלומות".
אני אישית מכיר אנשים (תושבי העיר) שרכשו במחיר למשתכן ומתכוונים למכור את הדירות ולרכוש דירה בראש העין הוותיקה.
לגבי התשתיות מחסור רציני - מרכז קניות,בתי ספר,גני ילדים,מרכזים קהילתיים - כל זה לא קיים! שלא לדבר על הפקקים המטורפים שיש בעיר..
1.עזוב מה אחרים עושים. ואם הם יעמדו בהורדה של 20% במשכנתא.
דיברתי עליך.וכתבתי את זה גם מקודם, אם יש לך יכולת החזר למשכנתא, ואתה "פורש" עכשיו, תשלם 30K קנס.
שזה שווה ערך להורדה של 1000 שקל שכירות בשנתיים וחצי. שכמובן הדירה תחטף במחיר הזה.
2.לא כל רוכש עושה את זה כדי "לגזור קופון" במיוחד לא בראש העין. אם כבר עדיף להם בראשון לציון. שם הרווח יותר גדול.
ומי שעושה את זה ב20% מתחת לשווי שוק? פשוט משלה את עצמו שהוא ירוויח משהו.
3. מה זה 300K ? זה מאוד גבולי !
שכירות של 3-4 שנים עד שהם יכנסו לדירה, כבר לקחו להם 150-200K .
תוסיף תשומות הבניה 50K, ועוד 50K שיפוץ ראשוני לבית, כבר אכלת את ה300K
אז מה עשית בזה? סתם קנית בהנחה משהו שהיית יכול לקנות בלי הנחה והיה יוצא לך אותו דבר.
לכן באופן כללי, מי שרוצה לגזור קופון? ראש העין זאת לא העיר לעשות את זה.
ומי שעשה את זה? פשוט לא חישב את המספרים טוב.
אני אישית מכיר אנשים (תושבי העיר) שרכשו במחיר למשתכן ומתכוונים למכור את הדירות ולרכוש דירה בראש העין הוותיקה.
עשו את טעות חייהם.
מעבר לחישוב שאמרתי למעלה,
תוסיף לזה גם 4-5 שנים של תשלומי ריבית לבנק שזה 120K150K שקל שלא יחזרו אליהם במכירת הדירה.
לפי איך שאני רואה את זה, בעוד כ - 3 שנים אנשים יתחילו למכור דירות ולאחר 5-6 מהיום השוק יהיה מוצף בדירות של מחיר למשתכן.
לקוח שיבוא לרכוש את הדירה- ייקח בחשבון מטבח סטנדרטי, ריצוף 60X60 פשוט מאוד, מקלחות סטנדרטיות,מחסור בנק' חשמל, תריסים לא חשמליים, כיווני אוויר וכו'.. וכמובן שהכל עניין של היצע וביקוש, לפני איך שאני רואה את זה ההיצע יהיה גדול מאוד בעוד 5-6 שנים..
בזה אתה צודק.
אנשים לא חשבו על המספרים עד הסוף ולכן הם יפסידו.
בקשר למפרט של הדירה, זה לא נכון ב100% כי גם היום אתה רואה דירות ישנות, בלי ריצוף 60X60 , בלי חלונות כפולים, בלי תריס גלילה במרפסת, אם יש להם בכלל מרפסת, שלא לדבר על חניה ומחסן,
ועדיין הם נמכרים במחירים של דירה חדשה למטר.
במובן הזה מחיר למשתכן יותר טוב.
אם זאת האמת, הרי כל הרעיון של מחיר למשתכן הוא כשלון גדול.
זה לא כישלון, זאת באמת הדרך היחידה לזוג צעיר להגיע לדירה ראשונה נורמלית.
החכמים בוחרים פרוייקט טוב, בולעים את הצפרדע, והולכים לגור שם 5 שנים ואז מוכרים. והולכים לגור במקום שהם תמיד רצו.
מי שפחות חכם שוכר ומשכיר.
ומי שלא חכם בכלל, פשוט קונה בקריות סתם כי אמרו לו שהוא יקבל הנחה.