• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר?

theinvader

משתמש רשום
דירוג
0
היי. חשבתי לעצמי על הדבר הבא: הרבה פעמים אומרים דברים בסגנון: "שער הדולר נמוך עכשיו. כדאי לקנות", "s&p 500 ירד ב-20% השנה. זה הזמן להכנס", האם יש רציונל מסוים בהגיון הזה? כלומר, אם נגיד קניתי בזמן רנדומלי דולר בשער מסוים ובזמן רנדומלי אחר דולר בשער מסוים נמוך יותר, סביר להניח שבהשקעה לטווח ארוך לאותו הזמן הקנייה בשער הנמוך תניב תשואה גבוהה יותר מאשר הקנייה בשער הגבוה? סתם מחשבות :)

היי. חשבתי לעצמי על הדבר הבא: הרבה פעמים אומרים דברים בסגנון: "שער הדולר נמוך עכשיו. כדאי לקנות", "s&p 500
אין קשר.
קשור לכל האין סוף דיונים על גידור
ירד ב-20% השנה. זה הזמן להכנס"
נכון
, האם יש רציונל מסוים בהגיון הזה?
כן ,כי ההנחה ששוק ההון הוא תנודתי שבטווח הארוך בסוף מתקן את עצמו
אז אם כן ברור שהכסף הטיפש יוצא בירידות בדרך כלל
והכסף החכם נכנס לשם.
כלומר, אם נגיד קניתי בזמן רנדומלי דולר בשער מסוים ובזמן רנדומלי אחר דולר בשער מסוים נמוך יותר
זה לא קשור כנ"ל.
, סביר להניח שבהשקעה לטווח ארוך לאותו הזמן הקנייה בשער הנמוך תניב תשואה גבוהה יותר מאשר הקנייה בשער הגבוה? סתם מחשבות :)
לא.

אני מחבב את הפודקאסט של "המשקיעינים" והם מציגים שם מדיי פעם תפיסה כזאת :
לתזמן את השוק זה דבר גרוע, אתה תשב בחוץ ותחכה לתיקון שלא קורה.
ומצד שני לכל אדם יש "רצועות סיכון" נניח אתה שם בין 20-30% באג"ח , 30-40% בכספיות ופקמ וסביב ה30% - 20% נניח במניות.

הגישה שלהם, היא לא לשבת בחוץ ולתזמן את השוק.
אלא "לזוז בתוך הרצועה" נניח אם אתה מאמין שהשוק יעלה בטווח הרחוק, וכרגע הSP500 תיקן כלפי מטה 10% .. כנראה שכדאי לך להיות באיזור יותר גבוה ברצועה של המניות ..

בכנות, מתמטית וסטטיסטית זה שקול לחלוטין ל"לתזמן את השוק עם 10% מהכסף שלך" , אני חושב שהסיבה שהגישה הזאת טובה כי :
מצד אחד היא מאפשרת לך לעשות פעולות (ולצערך גם לשלם עמלות) אבל להרגיע אותך שאתה לא "יושב מנגד" בזמן שלדעתך צריך לעשות משהו
ומצד שני היא לא הופכת אותך לאיזה סוחר יומי פסיכי שהולך all in על call 450 spy

בסופו של דבר כולם בני אדם ולפעמים יש צורך ריגשי לעשות משהו

בסופו של דבר כולם בני אדם ולפעמים יש צורך ריגשי לעשות משהו
תענה על הצורך הזה בחיי חברה ורוח מספקים, ובחוויות שמעשירות את הגוף והנפש, לא בהימורים על הנכסים שלך.

בדיוק באתי לפתוח שרשור חדש, אבל זה נראה כמו המקום הנכון.
השתחרר לי סכום כסף יחסית גדול (300 אלף שח), אני מעוניין לנווט אותו לשוק ההון ובעיקר למדדים.
יש לי כרגע יושב תיק מניות (בעיקר מדדים) באזור ה500 אלף ש"ח.
אני יודע שתמיד אומרים לא לתזמן את השוק, אבל בכל זאת קשה להתעלם מזה שכמעט כל המדדים קרובים מאוד לשיא שלהם וזמן כניסה לשוק הוא כנראה אחד הפקטורים הכי גדולים של התשואה.
לצורך העניין מי שהשקיע בדיוק בשיאים (לדוגמא בשיאים של לפני הקורונה) אולי אפילו לא מורווח על הכספים האלה גם כמה שנים אחר כך.
כמובן שלטווח הארוך (10-20 שנה) הרווח הוא כמעט מובטח אבל גם כמה תשואה תעשה מושפע רבות מזה.

כמו שאמר

ל"לתזמן את השוק עם 10% מהכסף שלך"

הבעיה העיקרית היא שמדובר כאן בסכום שהוא יחסית גדול לשאר התיק, ולכן גם ישפיע בהתאם.
אשמח לכל תגובה.

אם נגיד קניתי בזמן רנדומלי דולר בשער מסוים ובזמן רנדומלי אחר דולר בשער מסוים נמוך יותר, סביר להניח שבהשקעה לטווח ארוך לאותו הזמן הקנייה בשער הנמוך תניב תשואה גבוהה יותר מאשר הקנייה בשער הגבוה?
ברור שכן. לא רק סביר אלא ודאי שלקנות אותו דבר בזול יותר משתלם מלקנות ביוקר. אז מה?

אם הדולר ירד אני יודע בחכמה בדיעבד שלא היה כדאי לקנות אותו. אני יודע ב-100% שעדיף לקנות עכשיו מאשר לקנות לפני חודש. אבל לפני חודש לא ידעתי את זה. לפני חודש לא ידעתי אם יעלה או ירד (עכשיו אני יודע שירד בעבר) ועכשיו אני לא יודע אם בעתיד יעלה או ירד (בעתיד אדע). כלום לא השתנה.

יש ספר שנקרא Just keep buying

הוא מראה שם שאפילו אם אתה יודע לזהות את התחתיות, וקונה רק את התחתיות אחרי שהשוק ירד לפחות 20% (או מספר דומה, לא זוכר) - אתה יוצא מופסד בהשוואה לקניה קבועה כל חודש.

ברור שכן. לא רק סביר אלא ודאי שלקנות אותו דבר בזול יותר משתלם מלקנות ביוקר. אז מה?

אם הדולר ירד אני יודע בחכמה בדיעבד שלא היה כדאי לקנות אותו. אני יודע ב-100% שעדיף לקנות עכשיו מאשר לקנות לפני חודש. אבל לפני חודש לא ידעתי את זה. לפני חודש לא ידעתי אם יעלה או ירד (עכשיו אני יודע שירד בעבר) ועכשיו אני לא יודע אם בעתיד יעלה או ירד (בעתיד אדע). כלום לא השתנה.
שים לב שלא התייחסתי להאם הקנייה במחיר הנמוך יותר התרחשה אחרי הקנייה במחיר הגבוה. אנסח אולי בצורה אחרת:
נניח שקניתי בסכום של 100,000 קרן סל של סאנפי, בשתי נקודות זמן כלשהן בין השנים 1950-2000. אני יודע שבנקודת זמן אחת המחיר של הקרן היה נמוך יותר מאשר נקודת הזמן השנייה. סביר להניח שבהשקעה לאורך 20 שנה, הקנייה במכיר הנמוך יותר תניב תשואה גבוהה יותר? (מבלי לדעת האם קניתי במחיר הנמוך לפני המחיר הגבוה)

היי. חשבתי לעצמי על הדבר הבא: הרבה פעמים אומרים דברים בסגנון: "שער הדולר נמוך עכשיו. כדאי לקנות", "s&p 500 ירד ב-20% השנה. זה הזמן להכנס", האם יש רציונל מסוים בהגיון הזה? כלומר, אם נגיד קניתי בזמן רנדומלי דולר בשער מסוים ובזמן רנדומלי אחר דולר בשער מסוים נמוך יותר, סביר להניח שבהשקעה לטווח ארוך לאותו הזמן הקנייה בשער הנמוך תניב תשואה גבוהה יותר מאשר הקנייה בשער הגבוה? סתם מחשבות :)
עגבניות על סף ריקבון נמכרות בזול, זה לאו דווקא אומר שמדובר בהזדמנות

אנסח אולי בצורה אחרת:
נניח שקניתי בסכום של 100,000 קרן סל של סאנפי, בשתי נקודות זמן כלשהן בין השנים 1950-2000. אני יודע שבנקודת זמן אחת המחיר של הקרן היה נמוך יותר מאשר נקודת הזמן השנייה. סביר להניח שבהשקעה לאורך 20 שנה, הקנייה במכיר הנמוך יותר תניב תשואה גבוהה יותר? (מבלי לדעת האם קניתי במחיר הנמוך לפני המחיר הגבוה)
לנסח מדויק זה קשה...
אם שתי הנקודות בהפרש זמן משמעותי, כמעט ודאי שהמחיר הנמוך הוא לפני המחיר הגבוה. כלומר השאלה היא האם תשואת סנופי בעבר היתה גבוהה או נמוכה מהיום. לא מה שהתכוונת לשאות.
גם אם נגביל לשתי נקודות קרובות, סיכוי גבוה יותר שהמחיר הנמוך קודם לגבוה.

להבנתי אין שום דרך לקבוע ע"י הסתכלות על העבר מה כדאי לעשות בעתיד. לעומת זאת קל מאוד לדעת מה כדאי היה בדיעבד.

לו היתה דרך לדעת שסנופי עומד להביא תשואה טובה מהרגיל זה היה גורם לאנשים לקנות יותר, וכך יוצר ביקוש שמעלה את המחיר עד שהתשואה הצפויה תרד. לכן רק מי שיודע דבר כזה לפני כולם יכול להרוויח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B רכישת מניות ללא עמלת קנייה שוק ההון 17
ה טיעון בעד קנייה של S&P 500 *וגם* Nasdaq 100 שוק ההון 21
N יש צורך בהמרת מט"ח אם הכוח קנייה שלי בדולרים מתעדכן אוטומטית בהתאם לסכום השקלי שקיים בחשבון? שוק ההון 0
T התייעצות מיסוי, קנייה ומכירת דירה בזמן קצר נדל"ן 10
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
גיא הראשון איך לבנות אסטרטגיית קנייה? שוק ההון 2
Amichai בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
tomchoook קנייה בסיסית של ETF בלאומי טרייד שוק ההון 13
mudale222 מה דעתכם על קנייה ורישום דירה על שמי על מנת לחמוק ממיסים על דירה שנייה (לטובת קרוב משפחה) נדל"ן 30
S חישובי מס ב-IB ושער קנייה ממוצע ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י קנייה מיורש בחו"ל נדל"ן 1
ס מניות נדלן בישראל ככלי לשמירה על ערך הכסף לקראת קנייה בעוד כמה שנים שוק ההון 6
שיר הלל לטבע עמלות קנייה באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
L קנייה דירה חדשה מקבלן עם תשלום ריבית על ה75% עד האכלוס נדל"ן 2
eeyore קנייה באינטרנט בלי כרטיס צרכנות פיננסית 9
N שכירות וקניית דירה או קנייה לצורך מגורים נדל"ן 14
X אפיק סולידי לחיסכון עבור קנייה בדולרים שוק ההון 4
B שעות קנייה קרנות בלאקרוק פוסטים מאיכות נמוכה 3
מכופף הבננות שאלת פעור על מערכת ספארק ומינימום קנייה פוסטים מאיכות נמוכה 4
U IRA השתלמות - עמלת קנייה ניירות זרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B למשקיע המתחיל - לפי מה נקבע שער המכירה/קנייה שוק ההון 9
D מס על קנייה מעל 75$ בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D צריך כמה חידודים לגבי ההבדלים בין קרן סל לקרן נאמנות, ופקודות קנייה. שוק ההון 40
ע קנייה או השקעה לזוג צעיר נדל"ן 3
O המס על קנייה/מכירה של מנייה אחת בוול סטריט שוק ההון 9
י קנייה באנטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
K כוח קנייה שוק ההון 0
T שאלות טכניות לפני קנייה שוק ההון 11
T עמלת קנייה קבועה שוק ההון 4
E קרנות איריות - בזמן קנייה השער נקבע ביום שלפני? שוק ההון 1
ImCarryGG קנייה ומכירה של מניות על ידי סנטורים לצד גרף הs&p500 שוק ההון 52
S שאלות על קנייה/מכירה ני"ע שוק ההון 4
י קנייה מחודשת שהתבצעה אוטומטית שוק ההון 0
A קנייה של מנייה לטווח קצר שוק ההון 7
T עמלות קנייה - קרנות איריות שוק ההון 0
י קנייה ראשונה ב-interactive brokers ובגרמניה - שאלות למתחיל! שוק ההון 1
E מכירה של קרנות הסל לטובת בלאק רוק + תזמון קנייה שוק ההון 4
ר לקראית סוף שנה: מה השיקולים שלכם כשמחליטים על קנייה ומכירה לצורך מגן מס? שוק ההון 19
ג קנייה מול המשך שכירות נדל"ן 3
-michael- מחיר קנייה של קרנות סל שוק ההון 4
K קניית קרנות מחקות של ishares בבורסת תא vs קנייה בבורסה בלונדון שוק ההון 9
A עמלות קנייה ומכירה interactive brokers שוק ההון 12
קירכהוף ליסניג פרטי vs קנייה של רכב צרכנות פיננסית 38
B שוקל מספר אופציות לפני קנייה נדל"ן 12
O חשיבותם של מרווח קנייה וחלוקת רווחים מהשאלת ני"ע שוק ההון 57
jenglender אסטרטגיית קנייה ואיזון שוק ההון 9
א עמלות על קנייה באתרים בחו"ל צרכנות פיננסית 6
ע תוקף פקודת קנייה שוק ההון 1
omer101 מגדל, קרנות סל ועלית עמלת קנייה שוק ההון 15
ע פקודת קנייה מחוץ לשעות המסחר שוק ההון 4