• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התנהלות פיננסית ברילוקיישן לארה"ב

זה לא מדויק. לפחות לא לאזרח אמריקאי.
משום שלהבדיל מישראלי שאין לו אזרחות אמריקאית, אזרח אמריקאי משלם מס על ההפקדות. ולכן מיסוי מחודש (על כל הסכום כולל הקרן, לא רק על הרווחים) יוצר כאן כפל מס. להבדיל מחשבון השקעות רגיל.
המס הכפול הוא בגלל שהאזרח האמריקאי החליט להשאיר את הכסף בפנסיה.
אולי לא הסברתי טוב את מה שרציתי לטעון. נניח מישהו במדרגת מס של 35%. המעסיק מפקיד לו השנה לפנסיה ויש לו רווחים השנה בפנסיה מההפקדה הזו. הוא יכול למשוך מיידית את הפנסיה כל שנה ולא יהיה לו שום "מס עודף". הוא ישלם אותו מס כמו במצב שהמעסיק היה נותן לו את הכסף הזה כחלק מהמשכורת הרגילה.
אבל זה הכל פלפולים חסרי תוחלת :) סהכ רציתי להראות שהטענה
אבל אני באמת חושב שאתה יכול להגן על פוזיציה שבפנסיה עם קנס משיכה גדול עד גיל 67 והפרשות מעסיק כפויות
לא באמת מחזיקה מים אפילו מבחינת העובדה הפשוטה שלא תמיד יש קנס בכלל (אני לא חושב שיש איזשהו הבדל בכלל אם יש קנס או לא לפי החוק האמריקאי. רק כתבתי שאפילו אם ממציאים כלל כזה, זה אפילו לא נכון עובדתית)

המס הכפול הוא בגלל שהאזרח האמריקאי החליט להשאיר את הכסף בפנסיה.
אולי לא הסברתי טוב את מה שרציתי לטעון. נניח מישהו במדרגת מס של 35%. המעסיק מפקיד לו השנה לפנסיה ויש לו רווחים השנה בפנסיה מההפקדה הזו. הוא יכול למשוך מיידית את הפנסיה כל שנה ולא יהיה לו שום "מס עודף". הוא ישלם אותו מס כמו במצב שהמעסיק היה נותן לו את הכסף הזה כחלק מהמשכורת הרגילה.
זה נכון במקרה של השרשור הזה ולמי שנולד אזרח אמריקאי, וזה באמת מה שדנים בו בשרשור הזה.
אבל הייתי מנסה לרכב על השרשור ולהעלות תרחיש אחר - לא אזרח אמריקאי שצבר פנסיה במשך למעלה מעשור ואז עשה רילוקיישן לארה״ב.

בתרחיש הזה הטענה הזאת לא כל כך מתיישבת:
1. ההפקדה לפנסיה התבצעה בשנה שבה לא הייתה חבות מס לארה״ב (לא אזרח אמריקאי ולא תושב ארה״ב)
2. הגודל שאליו תפחה הפנסיה הוא כבר לא פרופורציונלי ל״עוד קצת שכר״ אם היינו מנסים להחיל עליו את הסיפור/טענה שתיארת, כי יש הבדל בין למסות עוד 20% מהשכר במדרגת מס מקסימלית לבין להקפיץ את ״השכר״ למעל 200% (ע״י משיכה מפנסיה של עשור) ואז למסות את רוב ה״הכנסה״ הזאת במדרגת מס מקסימלית - אם זה לא קנס אז קשה לחשוב על משהו שהוא כן :)

וזה בסדר, כי זה לא התרחיש שדנו בו - אבל הפוזיציה של הפנסיה הזרה היא עדיין אותה פוזיציית מס. אני מניח שהאם הצבירה הייתה כשהיית אזרח או לא - אינה משחק תפקיד מבחינת מס - ומכאן עולה הנקודה שלי. יש שתי תוצאות זהות שאפשר להגיע אליהן בשתי דרכים שונות - סביר ששתיהן צריכות להיות ממוסות אותו דבר - ולכן הטיעונים צריכים לעבוד לשניהם. זה רק מראה כמה התחום הזה של הcross border מורכב ויש תמיד עוד משהו שאתה לא חושב עליו.

נ.ב. מתכוון להתייעץ עם מומחי מס בעתיד הקרוב בנושא הפנסיה ואשתדל לעדכן פה אם יהיה משהו שיכול לתרום לדיון.

אני מניח שהאם הצבירה הייתה כשהיית אזרח או לא - אינה משחק תפקיד מבחינת מס - ומכאן עולה הנקודה שלי
לא כל כך קשור לנושא אבל יכול להיות הבדל גדול. אם מדובר על פנסיה לא אמריקאית (בדרך כלל) לפי Sec.72 אם לא שולם מס הכנסה במדינה הזרה לפני שנהיית אמריקאי על ההפקדות, אין לך שום COST BASIS בפנסיה ואתה משלם מיסים בארהב על כל החלוקה (אם היית אמריקאי בזמן ההפקדות אז אתה לא ממוסה שוב על ההפקדות כיון שזה כבר נכלל בהכנסה החייבת שלך בשנת ההפקדה).

דווקא בדוגמא שאתה תיארת, אם אתה במדרגת מס גבוהה בארהב אני לא רואה מה הקנס. נניח שאתה במדרגת המס של 37% בארהב. אם הבנתי אותך, כתבת שתמוסה בארהב על כל המשיכה. הסיבה היחידה שלך לא למשוך עכשיו ולשלם 37% (35% בישראל ועוד 2% בארהב אחרי הזיכוי מס זר של 35%), זה בגלל שאתה רוצה להשאיר את זה עוד 30 שנה עם דחיית מס ואז לשלם 37% בארהב בגיל 60. זה נכון גם לגבי כל חשבון השקעות רגיל שהיית מעדיף לחכות עם תשלום המס 30 שנה עד שאתה מושך כסף מהחשבון:) .
נשמע לי מוזר לחשוב שיהיה חוק בארהב שנותן לך אפשרות לדחיית מס של עשרות שנים על חשבון שהוא נזיל לגמרי והוא לא QUALIFIED PLAN.

לא כל כך קשור לנושא אבל יכול להיות הבדל גדול. אם מדובר על פנסיה לא אמריקאית (בדרך כלל) לפי Sec.72 אם לא שולם מס הכנסה במדינה הזרה לפני שנהיית אמריקאי על ההפקדות, אין לך שום COST BASIS בפנסיה ואתה משלם מיסים בארהב על כל החלוקה (אם היית אמריקאי בזמן ההפקדות אז אתה לא ממוסה שוב על ההפקדות כיון שזה כבר נכלל בהכנסה החייבת שלך בשנת ההפקדה).

דווקא בדוגמא שאתה תיארת, אם אתה במדרגת מס גבוהה בארהב אני לא רואה מה הקנס. נניח שאתה במדרגת המס של 37% בארהב. אם הבנתי אותך, כתבת שתמוסה בארהב על כל המשיכה. הסיבה היחידה שלך לא למשוך עכשיו ולשלם 37% (35% בישראל ועוד 2% בארהב אחרי הזיכוי מס זר של 35%), זה בגלל שאתה רוצה להשאיר את זה עוד 30 שנה עם דחיית מס ואז לשלם 37% בארהב בגיל 60. זה נכון גם לגבי כל חשבון השקעות רגיל שהיית מעדיף לחכות עם תשלום המס 30 שנה עד שאתה מושך כסף מהחשבון:) .
נשמע לי מוזר לחשוב שיהיה חוק בארהב שנותן לך אפשרות לדחיית מס של עשרות שנים על חשבון שהוא נזיל לגמרי והוא לא QUALIFIED PLAN.
תוכל לתאר מה אתה מעריך שקורה או מה הBest practice של לא אזרחים אמריקאים שעושים רילוקיישן לארה״ב ועוברים בגדול מסלול של:
1. כ-3 שנים ויזה
2. כ-5 שנים על גרין קארד
3. מהשנה השמינית והלאה אזרחים אמריקאים

אני אישית לא מכיר מתוך עשרות משפחות אף אחד שמשך את הפנסיה הישראלית בשלב (1), חלק מתחילים לחשוב על זה בשלב (2) וגם אז גוררים רגליים.
האם 100% ממדגם של עשרות משפחות משכילות ונורמטיביות שאני מתבונן בו מבצעים עבירה חד משמעית במשך 3 שנים לפחות? וכל זה תחת ייעוץ מקצועי של מומחי מס?
אני לא מדבר על דיון משפטי תיאורטי אלא יותר על פרקטיקה. אני מבין שאין חוק רשמי שמגן על פנסיה זרה, אבל אי אפשר להתעלם מהדיסוננס בין מה שקורה בשטח בהתחשב במה נאכף, מה נמצא פרקטית (לא תיאורטית משפטית) באיזור אפור ומה הפרקטיקה של משרדים ויועצים בתחום שמבצעים אותה במשך עשרות שנים בסקייל די גדול.
גם מבחינה הגיונית קשה לדמיין מישהו פודה את כל הפנסיה שלו כשהוא על ויזת non-immigrant זמנית, ולכן אני לא מופתע שכל מי שאני מכיר נהג ככה.

אני מסכים עם הדברים שאתה אומר - אבל לדעתי מה שאנשים מחפשים פה זה לא לנצח בדיון משפטי תיאורטי שלא באמת יקרה, אלא לבצע החלטה פרקטית על התנהלות נכונה והגיונית בתוך סיטואציה מורכבת עם מרכיב של חוסר וודאות.

דווקא בדוגמא שאתה תיארת, אם אתה במדרגת מס גבוהה בארהב אני לא רואה מה הקנס. נניח שאתה במדרגת המס של 37% בארהב. אם הבנתי אותך, כתבת שתמוסה בארהב על כל המשיכה. הסיבה היחידה שלך לא למשוך עכשיו ולשלם 37% (35% בישראל ועוד 2% בארהב אחרי הזיכוי מס זר של 35%)
זה כבר ממש אוף טופיק ופרטים לא כאלה מעניינים, אבל זה יהיה הרבה יותר מזה.
1. יש גם state tax של 6-10% שהזיכוי מס זר לא חל עליו
2. יש גם NIIT של 3.8% שגם הוא בהגדרה לא מזכה על מס זר
3. אם מקטלגים את כל העטיפה של הפנסיה הישראלית בתור PFIC, אז צריך להוסיף לזה ריבית פיגורים וקנסות.
אז בפועל זה הרבה יותר מ37%.

מעבר לזה יש הבדל בין לשלם את מדרגת המס המקסימלית שלך על חלק קטן מההכנסה, מאשר לשלם אותה על רוב ההכנסה. לרוב מי שנמצא במדרגת מס 37% אחוז המס האפקטיבי על ההכנסה הרבה יותר נמוך. שוב, לא מדובר פה בהעלאה קטנה בשכר או באיזה בונוס, אלא בחסכונות והשקעות של שנים..

נערך לאחרונה ב:
תוכל לתאר מה אתה מעריך שקורה או מה הBest practice של לא אזרחים אמריקאים שעושים רילוקיישן לארה״ב ועוברים בגדול מסלול של:
1. כ-3 שנים ויזה
2. כ-5 שנים על גרין קארד
3. מהשנה השמינית והלאה אזרחים אמריקאים

אני אישית לא מכיר מתוך עשרות משפחות אף אחד שמשך את הפנסיה הישראלית בשלב (1), חלק מתחילים לחשוב על זה בשלב (2) וגם אז גוררים רגליים.
האם 100% ממדגם של עשרות משפחות משכילות ונורמטיביות שאני מתבונן בו מבצעים עבירה חד משמעית במשך 3 שנים לפחות? וכל זה תחת ייעוץ מקצועי של מומחי מס?
אני לא מדבר על דיון משפטי תיאורטי אלא יותר על פרקטיקה. אני מבין שאין חוק רשמי שמגן על פנסיה זרה, אבל אי אפשר להתעלם מהדיסוננס בין מה שקורה בשטח בהתחשב במה נאכף, מה נמצא פרקטית (לא תיאורטית משפטית) באיזור אפור ומה הפרקטיקה של משרדים ויועצים בתחום שמבצעים אותה במשך עשרות שנים בסקייל די גדול.
גם מבחינה הגיונית קשה לדמיין מישהו פודה את כל הפנסיה שלו כשהוא על ויזת non-immigrant זמנית, ולכן אני לא מופתע שכל מי שאני מכיר נהג ככה.

אני מסכים עם הדברים שאתה אומר - אבל לדעתי מה שאנשים מחפשים פה זה לא לנצח בדיון משפטי תיאורטי שלא באמת יקרה, אלא לבצע החלטה פרקטית על התנהלות נכונה והגיונית בתוך סיטואציה מורכבת עם מרכיב של חוסר וודאות.
הפרקטיקה שאתה מתאר נשמעת לי סבירה לגמרי ונכנראה גם מה שאני הייתי עושה.
התגובה הראשונה שלי בשרשור הייתה למישהו שעוד לא נהייה תושב ארהב והוא יודע שהוא יהפוך לאזרח בהמשך. במקרה הזה, עניתי שמשיכת פיצויים פטורים (לפני המעבר) זה No Brainer לדעתי. לגבי השאר, תלוי בגובה המס ובמה מרגישים נוח.
לרוב, כמו שאתה מתאר אנשים מגיעים ולא יודעים בכלל מה התכנון לטווח ארוך. במקרה כזה נשמע לי סביר ביותר להגיש כמו שאתה מתאר.
אם כן יודעים מראש שזה לכיוון אזרחות וסיכוי של פנסיה בארהב, יש אנשים שיעדיפו לשלם את ה35% מס בישראל ולהתחיל דף חלק במקום להשאר עם ספקות לגבי ההגשות ב30 שנים הבאות.

אני ודאי לא חושב שכדאי להגיש הכל לפי הספר :)
כמו שכתבת זה הכל דיונים תיאורטיים. בסוף צריך להגיש, לא להחביא את החשבון (אז לכלול ב FBAR וב 8938) ולנקוט בעמדה שנשמעת הגיונית ושלא ייכאב יותר מדי.
(האנשים שה IRS מנסה לתפוס, זה לא מישהו שיש לו פנסיה סבירה בחול מעבודה בחול. עכשיו לדוגמא הם מנסים לאכוף דיווחים קשורים ל"פנסיות" במלטה (וגם הוסיפו את זה לרשימת העמדות החייבות בדיווח). אבל זה בגלל שזה לא פנסיה אמיתית וזה סתם תושבי ארהב שהכניסו מיליונים לחשבונות פנסיה במלטה כדי להתחמק ממיסוי בארהב בהסתמך על לשון אמנת המס שלא נוסחה בצורה טובה)

רק רוצה להגיד תודה על הדיון הנהדר הזה, עשיתם לי אחלה של סדר בשיקול של האם למשוך או לא לפני המעבר בהנחה ובאמת לא בטוח שנישאר שם לעד.

אם התכנון הוא ארהב לטווח ארוך, לדעתי בדרך כלל כדאי למשוך פיצויים פטורים לפני שאתה נהיה תושב מס בארהב (אני הייתי שוקל אפילו למשוך את הפנסיה החייבת במס במקרים מסויימים (תלוי בגובה המס ונתונים נוספים)).
מתייג גם את @אורי ג. כי עשית לליק

רק רוצה להגיד תודה על הדיון הנהדר הזה, עשיתם לי אחלה של סדר בשיקול של האם למשוך או לא לפני המעבר בהנחה ובאמת לא בטוח שנישאר שם לעד.

אני קצת מבולבל. דיברנו פה על למשוך את כספי הפנסיה הפטורים ממס, אבל פקיד השומה אמר לי שלא ניתן למשוך רק את כספי הפיצויים הפטורים ממס!
הוא לא מבין? אני מפספס משהו?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מתייג גם את @אורי ג. כי עשית לליק
גם אני חושב שצריך למשוך את הפיצויים.
אני קצת מבולבל. דיברנו פה על למשוך את כספי הפנסיה הפטורים ממס, אבל פקיד השומה אמר לי שלא ניתן למשוך רק את כספי הפיצויים הפטורים ממס!
הוא צודק, אפשר למשוך את הפטורים בלבד רק עד כמה חודשים מהחלפת המעסיק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר התנהלות פיננסית ברילוקיישן אוף טופיק 9
האזרח החשדן התנהלות פיננסית משפחתית צרכנות פיננסית 7
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
F איטליה - התנהלות פיננסית צרכנות פיננסית 18
amidar דוגמא (יפה?) ללימוד התנהלות פיננסית כבר מהבית... צרכנות פיננסית 5
F קורס התנהלות פיננסית אקדמאית צרכנות פיננסית 0
Espresso התנהלות פיננסית בחו"ל צרכנות פיננסית 4
S עצה להמשך התנהלות פיננסית שוק ההון 53
J יועץ משכנתא - התנהלות מוזרה נדל"ן 14
M התנהלות עם הפיצויים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
C התנהלות כעוסק פטור חדש(עם אזרחות אמריקאית) מיסים 10
S התנהלות מול הבנק עם משכנתא לאחר ניתוק תושבות נדל"ן 1
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
Couch Potato התנהלות כספית בטיול משפחתי צרכנות פיננסית 51
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
ס התנהלות בתקופה ללא הכנסות שוק ההון 6
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
ס התנהלות בהחזקת שני חשבונות בנק למסחר שוק ההון 4
S התנהלות הצדדים בשכירות כאשר אין חוזה תקף נדל"ן 23
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
B התנהלות מול בעל דירה אוף טופיק 27
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
S התנהלות עם מט"ח לאדם שנמצא לעיתים תכופות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A התנהלות מול ספק אוף טופיק 5
א התייעצות לגבי התנהלות מול לקוח אוף טופיק 16
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
ס התנהלות בנקאית בסיסית ואבטחה צרכנות פיננסית 1
מתכנת התנהלות עם חשבון LinkedIn התפתחות אישית 6
T התנהלות לפני ואחרי הנפקה מיסים 12
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
yossik עובדת סיעודית - התנהלות כספית, זכויות וחובות אוף טופיק 67
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים