• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק של MR-Y + שאלות

• פותח הנושא פותח הנושא MR-Y
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא מסכים. כל עוד כלל התיק צפוי בתוחלת להניב תשואה גבוהה יותר מהריבית המשולמת עבור הלוואה, אני לא רואה טעם לפרוע אותה.
אין פה עניין של הסכמה, כלומר אתה יכול לא להסכים שהשמש זורחת במזרח אבל זה לא ישנה את העובדה שהיא כן.
ובהקבלה לעניינינו: אתה טועה.
תקשיב לסימפריאנו, הוא גם צודק וגם יותר מסביר.

נערך לאחרונה ב:
אין פה עניין של הסכמה, כלומר אתה יכול לא להסכים שהשמש זורחת במזרח אבל זה לא ישנה את העובדה שהיא כן.
אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור כלשהו התומך בטענתך (בלוג, אתר, ספר וכו׳).

אני יכול להפנות אותך למספר מקורות שונים שתומכים בטענתי, אבל פעם אחרונה שניסיתי לפרסם לינק בהודעה (אתמול, בשרשור הזה, כתגובה להודעה שלך בנושא אחר), ההודעה נחסמה וטרם עברה אישור הנהלה.
כלומר, אם אפרסם לינק יקח זמן עד שההודעה תהיה פתוחה לכולם.

שינה מתוקה :)
בוקר!
נכון. ותיק של 80% מניות ו20% להקטנת המשכנתא יתן תשואה אפילו יותר גבוהה בסיכון יותר נמוך, לא עדיף?
הנחה סמויה בהצעה שלך היא שהתשואה על האג״ח תישאר נמוכה יותר מהריבית על המשכנתא לאורך תקופת חיי המשכנתא.
אינני מכיר את האג״ח הישראלי טוב מספיק על מנת לחוות דיעה אם הנחה זו ריאלית או לא. במידה וכן, אתה צודק.

בנושא מעט אחר (ואינני רוצה לסטות מהדיון שלשמו נפתח השרשור), אינני מבין מדוע ההמלצה הרווחת בפורום היא להחזיק קרנות אג״ח עם מח״מ כ״כ קצר. אשמח אם תוכל להסביר לי בפרטי או בשרשור אחר.

אינני מבין מדוע ההמלצה הרווחת בפורום היא להחזיק קרנות אג״ח עם מח״מ כ״כ קצר.
כאשר תהיה עליית ריבית, אג"ח יפול לפי הנוסחה:
מח"מ * עליית ריבית
לדוגמה, אם מישהו מחזיק אג"ח ל- 30 שנה ותהיה עליית ריבית לא צפוייה של 1%, התיק שלו יחתך ב- 30%.
מכיוון שהריבית בימינו יכולה רק לעלות (יש שיטילו ספק בטענה) זה סיכון די גדול.

כאשר תהיה עליית ריבית, אג"ח יפול לפי הנוסחה:
מח"מ * עליית ריבית
לדוגמה, אם מישהו מחזיק אג"ח ל- 30 שנה ותהיה עליית ריבית לא צפוייה של 1%, התיק שלו יחתך ב- 30%.
מכיוון שהריבית בימינו יכולה רק לעלות (יש שיטילו ספק בטענה) זה סיכון די גדול.
אני יודע את המתמטיקה, אבל תודה :)

הייתי צריך להבהיר את כוונתי טוב יותר- אינני מבין מדוע משקיעים לטווח ארוך (כלומר על פני 10,20,30 שנה) מחזיקים באג״ח עם מח״מ של 3 שנים.

ייתי צריך להבהיר את כוונתי טוב יותר- אינני מבין מדוע משקיעים לטווח ארוך (כלומר על פני 10,20,30 שנה) מחזיקים באג״ח עם מח״מ של 3 שנים.
מה המטרה של אג"ח אצלך בתיק?
אני מעריך שהם מחפשים פלח יציב ולא תנודתי,כמו שציינו אג"ח ארוך מאוד יכול להיות תנודתי.

תודה - מאד מעניין.
הסרטון למעשה מחזק את הטענה שלך, ומחליש את הטענה של אורי.
עם זאת, הדוגמא בסרטון שונה באופן מהותי ממצבו של פות״ש. בסרטון נותנים דוגמא של משכנתא בגובה של 80% משווי הנכס בריבית של 3%. במקרה של פות״ש גובה המשכנתא נמוך מ - 25% משווי הנכס בריבית של 1-2.2%.
כפי שכתבתי באחת התגובות למעלה, במידה וקרן האג״ח צפויה להניב תשואה נמוכה יותר מגובה הריבית של המשכנתא לאורך חיי המשכנתא, אתה צודק ואני מסכים איתך.

מה המטרה של אג"ח אצלך בתיק?
אני מעריך שהם מחפשים פלח יציב ולא תנודתי,כמו שציינו אג"ח ארוך מאוד יכול להיות תנודתי.
אני מחפש פלח יציב בדיוק כמוהם ולכן לא משקיע באג״ח ארוך מאד.

הסרטון למעשה מחזק את הטענה שלך, ומחליש את הטענה של אורי.
משונה. עד כמה שאני הבנתי - @אורי ג. ואני טוענים את אותו הדבר...

כפי שכתבתי באחת התגובות למעלה, במידה וקרן האג״ח צפויה להניב תשואה נמוכה יותר מגובה הריבית של המשכנתא לאורך חיי המשכנתא, אתה צודק ואני מסכים איתך.
אני גם לא הייתי הולך על זה אם תוחלת התשואה היתה גבוהה יותר במעט. מבחינתי אם אין פער של לפחות 3% בתוחלת התשואה (כמו שיש בתיק 100% מניות) זה פשוט לא שווה את הסיכון לדעתי.

אם אני מבין נכון את טענותיכם, אתה טוען שיש יתרון בלהשקיע בפלח המנייתי ולהשתמש רק בכסף שמיועד לפלח האג״חי על מנת לפרוע את המשכנתא.
אורי טוען שקודם יש לפרוע את המשכנתא בעזרת כל הסכום המיועד להשקעה ורק לאחר מכן להתחיל להשקיע (מבלי להבדיל בין מניות לאג״ח).
אני גם לא הייתי הולך על זה אם תוחלת התשואה היתה גבוהה יותר במעט. מבחינתי אם אין פער של לפחות 3% בתוחלת התשואה (כמו שיש בתיק 100% מניות) זה פשוט לא שווה את הסיכון לדעתי.
מבין ומקבל :)

גם להבנתי.
אם אני מבין נכון את טענותיכם, אתה טוען שיש יתרון בלהשקיע בפלח המנייתי ולהשתמש רק בכסף שמיועד לפלח האג״חי על מנת לפרוע את המשכנתא.
זה מה שאני טוען.
אורי טוען שקודם יש לפרוע את המשכנתא בעזרת כל הסכום המיועד להשקעה ורק לאחר מכן להתחיל להשקיע (מבלי להבדיל בין מניות לאג״ח).
ממש לא מה שאני טוען, אני טוען שזה כבר משתנה מאדם לאדם, ביכולת סיבולת הסיכון, בריבית של החוב שלו ובהנחות שלו, יתרה מכך, זה בדיוק מה שאני עושה.
. מבחינתי אם אין פער של לפחות 3% בתוחלת התשואה
גם אני חושב.

@אורי ג.
תודה על ההודעה האחרונה, היא מבהירה את עמדתך, דבר שלצערי לא עשית עד עתה בשרשור הזה. במידה והיית עונה בצורה מפורטת ולעניין כמו בהודעה האחרונה ולא באמצעות הודעות כאלו:
היה ניתן לנהל דיון הרבה יותר ענייני.
דרך אגב, ההודעה שבציטוט לא מחמיאה לך בלשון המעטה, ורחוקה שנות אור מהמציאות. בוודאי שזה עניין של הסכמה (כפי שניתן לראות מההודעות שלי ושל סיפריאנו) ואין כאן עניין של טועה או לא טועה מכיוון שבעולם האמיתי לכל פרט יש מכלול שיקולים שבעזרתם יקבל את ההחלטה הנכונה עבורו.

להבא, אודה לך אם תבהיר את הטיעונים שלך מעט יותר על מנת שנוכל לקיים דיון ענייני ופורה.

ולפותח השרשור, @MR-Y, שים לב שזהו נושא עם דעות שונות. אני במקומך לא הייתי מקשיב לאנשים זרים במרחב הוירטואלי וקורא קצת יותר על הנושא בעצמי. באופן אישי, אני חושב שניתן למצוא חומר הרבה יותר מפורט ואובייקטיבי בשפה האנגלית, אבל זה רק אני.

היה ניתן לנהל דיון הרבה יותר ענייני.
האמת? אני ממש לא מעוניין, זה נושא שעולה פה לפחות פעם בחודש, והוא קצת (הרבה) משעמם אותי. סימפריאנו גם יותר סבלני ממני וגם יותר נחמד, שהשרביט יעבור אליו.
. בוודאי שזה עניין של הסכמה
זה לא, זה חשבון פשוט ברמת חטיבת ביניים לכל היותר.

האמת? אני ממש לא מעוניין, זה נושא שעולה פה לפחות פעם בחודש, והוא קצת (הרבה) משעמם אותי. סימפריאנו גם יותר סבלני ממני וגם יותר נחמד, שהשרביט יעבור אליו.
רות קיבלתי.

קבלת פנים חמה בפורום.

תודה לכל מי שהזהיר אותי לגבי השיח המקומי :)

נערך לאחרונה ב:
הייתי צריך להבהיר את כוונתי טוב יותר- אינני מבין מדוע משקיעים לטווח ארוך (כלומר על פני 10,20,30 שנה) מחזיקים באג״ח עם מח״מ של 3 שנים.
אינני מבין מדוע ההמלצה הרווחת בפורום היא להחזיק קרנות אג״ח עם מח״מ כ״כ קצר.
לא יודע איפה ראית המלצה רווחת כזו. חלק מהעניין אולי נובע גם מהגדרות שונות של מה זה קצר/בינוני/ארוך. בדיונים מסויימים 7-10 שנים זה ארוך, אבל ברור שזה לא יתנהג כמו 30 שנה.
ייתכן שמשקיע לטווח ארוך יחזיק פלח אג"ח קצר למטרת בלת"ם כלשהו או למטרת איזונים ובינתיים לפחות לשמור על ערך ריאלי אם אפשר.

לא יודע איפה ראית המלצה רווחת כזו. חלק מהעניין אולי נובע גם מהגדרות שונות של מה זה קצר/בינוני/ארוך. בדיונים מסויימים 7-10 שנים זה ארוך, אבל ברור שזה לא יתנהג כמו 30 שנה.
ייתכן שמשקיע לטווח ארוך יחזיק פלח אג"ח קצר למטרת בלת"ם כלשהו או למטרת איזונים ובינתיים לפחות לשמור על ערך ריאלי אם אפשר.
ראיתי שהרבה מחברי הפורום מחזיקים קרנות אג״ח עם מח״מ בין 3-4 שנים. כמו כן, בהרכב התיק של שוקולד מריר נראה שהכיוון הוא להחזיק אג״ח עם מח״מ קצר מ - 4 שנים.

ראיתי שהרבה מחברי הפורום מחזיקים קרנות אג״ח עם מח״מ בין 3-4 שנים. כמו כן, בהרכב התיק של שוקולד מריר נראה שהכיוון הוא להחזיק אג״ח עם מח״מ קצר מ - 4 שנים.
אני חושב שלהמון אנשים לא בדיוק ברור למה הם מחזיקים אג״ח ויש קצת בלבול בנוגע למטרותיו השונות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חברים תודה על הדיון והתגובות עד כה
לשם הסדר אעדכן שהחלטתי בעקבות הדיון ומחקר נוסף לשנות את הרכב התיק המיועד

הרכב התיק החדש -
80/20 לטובת מניות, בתכנון להפחת היחס ב5% לאחר כל 5 שנים
- 80% - ISHARES סנופי (1159250)
- 20% - מזומן (לשם סגירת חלק מהמשכנתא בעת נקודת יציאה או לרכישה עתידית של מניות

אין באפשרותי לעדכן בראש השרשור

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
ב הצד הסולידי של התיק פוסטים מאיכות נמוכה 5
Couch Potato קרנות אג"ח ושמירת ערך בחלק ה"סולידי" של התיק שוק ההון 3
Y החלק הסולידי של התיק בפקדון ל5 שנים שוק ההון 22
איש ירח התיק של איש ירח שוק ההון 7
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
B האם נכון להסתכל על אג”ח מיועדות כחלק ה״סולידי״ של התיק שוק ההון 6
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
T התיק של AAA שוק ההון 16
L התיק של Libertad - מוטה ביטקוין שוק ההון 56
D חוות דעת תיק השקעות - התיק של DOR22 שוק ההון 16
aeh התיק של aeh שוק ההון 59
S תחליף לאג"ח בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 0
Beigale התיק של בייגלה שוק ההון 9
T התיק של טריגו שוק ההון 43
G לתחום הסולידי של התיק שוק ההון 4
Dinoman חשבון בפפר לטובת החלק הסולידי של התיק שלי, ושאלה בנושא חשבון בנק דולרי בארץ. שוק ההון 3
G החלק הסולידי של התיק רכישת קרן קסם KTF אגח ממשלתי כללי שוק ההון 4
S החלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
H מה אתם עושים בחלק הסולידי של התיק שלכם? שוק ההון 16
פשוט התיק של גילגמש שוק ההון 20
ש חשיבות של מכירה ושינוי התיק שוק ההון 4
G עזרה בהרכבה התיק של בוגלהדס שוק ההון 1
Liron2035 דעה מעניינת לגבי אג"ח ממשלתי כללי לחלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
Y קניית מניות ספציפיות בIRA - המגבלה של 10% מגודל התיק שוק ההון 24
T השפעה של עליית\ירידת ריבית על התיק התאורתי הבא שוק ההון 4
שמוליק קיפוד התיק של הקיפוד שוק ההון 2
דור דורים טיוטת התיק של דור דורים שוק ההון 48
A הקצאת נכסים בחלק האג"ח של התיק שוק ההון 8