Couch Potato
משתמש רגיל
- דירוג
- 259
בעקבות העלאות הריבית והצפי שתגיע ל- 3.5% ואף יותר בשנה הקרובה, ועם צפי אינצפלציה של סביב 3% שנה קדימה אני מנסה להבין איך יושפעו קרנות אג"ח קצרות וארוכות המרכיבות את החלק ה"סולידי" של התיק שלי ואת קרן החירום.
הרכב קרנות האג"ח שלי:
קסם KTF ממשלתי צמוד 2-5
איי.בי.אי סל שקלי ריבית קבועה 2-5
פסגות PTF תל גוב-כללי
הקרנות כבר נחתכו באחוזים גדולים בשנה האחרונה (נמחקו לי כמעט כל הרווחים עליהן מהשנים האחרונות) ועלתה לי השאלה האם להפנות אותן לקרן כספית או פיקדון קצר/ארוך בהתאם להרכבן בתיק על מנת לשמור על ערך הכסף. האם בנק' זמן זו מהלך כזה הגיוני או שהקרנות כבר ספגו את הירידות עקב העלאת ריבית וגידול באינפלציה וצפויות מעתה לשמור על ערכן (בהתאם לתחזית הנ"ל כמובן)? האם יש הבדל בהתנהגות הקרנות הקצרות לארוכה ואיך הוא מתבטא?
שיקול נוסף להפנות את הכסף הוא דמי הניהול על הקרנות שאין בקרן כספית או פקדונות.
*מנסה להבין, לא מחפש המלצה
הרכב קרנות האג"ח שלי:
קסם KTF ממשלתי צמוד 2-5
איי.בי.אי סל שקלי ריבית קבועה 2-5
פסגות PTF תל גוב-כללי
הקרנות כבר נחתכו באחוזים גדולים בשנה האחרונה (נמחקו לי כמעט כל הרווחים עליהן מהשנים האחרונות) ועלתה לי השאלה האם להפנות אותן לקרן כספית או פיקדון קצר/ארוך בהתאם להרכבן בתיק על מנת לשמור על ערך הכסף. האם בנק' זמן זו מהלך כזה הגיוני או שהקרנות כבר ספגו את הירידות עקב העלאת ריבית וגידול באינפלציה וצפויות מעתה לשמור על ערכן (בהתאם לתחזית הנ"ל כמובן)? האם יש הבדל בהתנהגות הקרנות הקצרות לארוכה ואיך הוא מתבטא?
שיקול נוסף להפנות את הכסף הוא דמי הניהול על הקרנות שאין בקרן כספית או פקדונות.
*מנסה להבין, לא מחפש המלצה