שלום לכולם,
אני מתנצל מראש על הנושא השחוק. בהתלבטות בנוגע לאיך להשקיע את החלק ה"סולידי" של התיק (יותר מדי כסף יושב יותר מדי זמן בעו"ש, הגיע הזמן להחליט) ואשמח לעצות ולשמוע דעות.
מדובר על תיק השקעות בלבד (ללא פנסיה, קה"ש) שמחולק ל-70% מנייתי ו-%30 סולידי. "כרית הביטחון" עם סכום למספר חודשי מחייה יושב בעו"ש (ועושה שם ריבית נחמדה בגלל מבצע של הבנק) ואינו חלק מהתיק.
מטרת החלק הסולידי:
1. להוות מקור זמין לאיזון התיק המנייתי לכשזה יירד
2. לא להפסיד / להפסיד מעט (ביחס לפלח המנייתי)
טווח זמן:
25+ שנה
מה חשבתי/שללתי/התחבטתי עד כה:
1. אג"ח שקלי לא צמוד - רק לטווח קצר (2-5) וגם שם כנראה שמפסידים/שומרים ערך במקרה הטוב
2. אג"ח שקלי צמוד - כסף לא ארוויח, אבל אם האינפלציה תרים את ראשה, נותן הגנה כלשהי
3. אג"ח קונצרני - יותר תשואה ביחס לאג"ח מדינה, סיכון יותר גבוה
4. פיקדון בבנק - כמו אג"ח, כנראה שלא שווה את תוספת העמלה שהבנק גובה
5. עו"ש - פחות מומלץ במקרה של אינפלציה וגם ככה ישנה בעו"ש את "כרית הביטחון"
זהו בערך...
ברור לי שאין פה תשובה נכונה או לא נכונה אחרת כולם היו עושים אותה, אבל אשמח לשמוע מה אתם עושים בתיק שלכם והסבר קצר מה השיקולים.
תודה מראש.
אני מתנצל מראש על הנושא השחוק. בהתלבטות בנוגע לאיך להשקיע את החלק ה"סולידי" של התיק (יותר מדי כסף יושב יותר מדי זמן בעו"ש, הגיע הזמן להחליט) ואשמח לעצות ולשמוע דעות.
מדובר על תיק השקעות בלבד (ללא פנסיה, קה"ש) שמחולק ל-70% מנייתי ו-%30 סולידי. "כרית הביטחון" עם סכום למספר חודשי מחייה יושב בעו"ש (ועושה שם ריבית נחמדה בגלל מבצע של הבנק) ואינו חלק מהתיק.
מטרת החלק הסולידי:
1. להוות מקור זמין לאיזון התיק המנייתי לכשזה יירד
2. לא להפסיד / להפסיד מעט (ביחס לפלח המנייתי)
טווח זמן:
25+ שנה
מה חשבתי/שללתי/התחבטתי עד כה:
1. אג"ח שקלי לא צמוד - רק לטווח קצר (2-5) וגם שם כנראה שמפסידים/שומרים ערך במקרה הטוב
2. אג"ח שקלי צמוד - כסף לא ארוויח, אבל אם האינפלציה תרים את ראשה, נותן הגנה כלשהי
3. אג"ח קונצרני - יותר תשואה ביחס לאג"ח מדינה, סיכון יותר גבוה
4. פיקדון בבנק - כמו אג"ח, כנראה שלא שווה את תוספת העמלה שהבנק גובה
5. עו"ש - פחות מומלץ במקרה של אינפלציה וגם ככה ישנה בעו"ש את "כרית הביטחון"
זהו בערך...
ברור לי שאין פה תשובה נכונה או לא נכונה אחרת כולם היו עושים אותה, אבל אשמח לשמוע מה אתם עושים בתיק שלכם והסבר קצר מה השיקולים.
תודה מראש.
נערך לאחרונה ב: