• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה אתם עושים בחלק הסולידי של התיק שלכם?

• פותח הנושא פותח הנושא Harpagon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Harpagon

משתמש רגיל
דירוג
499
שלום לכולם,
אני מתנצל מראש על הנושא השחוק. בהתלבטות בנוגע לאיך להשקיע את החלק ה"סולידי" של התיק (יותר מדי כסף יושב יותר מדי זמן בעו"ש, הגיע הזמן להחליט) ואשמח לעצות ולשמוע דעות.
מדובר על תיק השקעות בלבד (ללא פנסיה, קה"ש) שמחולק ל-70% מנייתי ו-%30 סולידי. "כרית הביטחון" עם סכום למספר חודשי מחייה יושב בעו"ש (ועושה שם ריבית נחמדה בגלל מבצע של הבנק) ואינו חלק מהתיק.

מטרת החלק הסולידי:
1. להוות מקור זמין לאיזון התיק המנייתי לכשזה יירד
2. לא להפסיד / להפסיד מעט (ביחס לפלח המנייתי)

טווח זמן:
25+ שנה

מה חשבתי/שללתי/התחבטתי עד כה:
1. אג"ח שקלי לא צמוד - רק לטווח קצר (2-5) וגם שם כנראה שמפסידים/שומרים ערך במקרה הטוב
2. אג"ח שקלי צמוד - כסף לא ארוויח, אבל אם האינפלציה תרים את ראשה, נותן הגנה כלשהי
3. אג"ח קונצרני - יותר תשואה ביחס לאג"ח מדינה, סיכון יותר גבוה
4. פיקדון בבנק - כמו אג"ח, כנראה שלא שווה את תוספת העמלה שהבנק גובה
5. עו"ש - פחות מומלץ במקרה של אינפלציה וגם ככה ישנה בעו"ש את "כרית הביטחון"
זהו בערך...

ברור לי שאין פה תשובה נכונה או לא נכונה אחרת כולם היו עושים אותה, אבל אשמח לשמוע מה אתם עושים בתיק שלכם והסבר קצר מה השיקולים.

תודה מראש.

נערך לאחרונה ב:
במצב הנוכחי כשאין אינפלציה והריבית אפסית/שלילית, אני שמה בעו"ש. אם יהיה שינוי במצב, אחפש כלי מתאים יותר.

אני לא ממליץ על הפתרון שלי.
אני מחזיק אגח דולרי. בהפרש הריבית הנוכחי מול השקל הסיכוי להרוויח עולה על הסיכון של המשך צניחת הדולר בקצב של 2% לשנה (פער הריביות).
בנוסף, כך אני מוגן מפני סיכון מט"י o_o
וברצינות, תמיד יש מה לעשות עם דולרים גם כשחיים בישראל.

בדיוק לפני שבוע מכרתי אותו וקניתי מניות

ברור לי שאין פה תשובה נכונה או לא
לדעתי דווקא יש, והיא תשובה מספר 1.
אבל אל תסמוך על דעתי כי אינני איש מקצוע ואני רק אדם אנונימי שכותב בפורום אינטרנטי שזה נורא קל לעשות.

מה שמטריד אותי יותר הוא מדוע לתקופה של 25+ אתה זקוק לחלק "סולידי" כדבריך כל כך גדול.

מטרת החלק הסולידי:
1. להוות מקור זמין לאיזון התיק המנייתי לכשזה יירד
2. לא להפסיד
אם אילו המטרות, לא בטוח שתשיג אותם
שני הפלחים הללו (מניות ואג"ח ישראלי) לא אנטי קורלטיביים
ואין דבר כזה "לא להפסיד"

אבל אל תסמוך על דעתי כי אינני איש מקצוע ואני רק אדם אנונימי שכותב בפורום אינטרנטי שזה נורא קל לעשות.

מה שמטריד אותי יותר הוא מדוע לתקופה של 25+ אתה זקוק לחלק "סולידי" כדבריך כל כך גדול.

כלל ה-"100 פחות הגיל". יש שחולקים עליו, בחרתי שלא.

אני לא ממליץ על הפתרון שלי.
אני מחזיק אגח דולרי. בהפרש הריבית הנוכחי מול השקל הסיכוי להרוויח עולה על הסיכון של המשך צניחת הדולר בקצב של 2% לשנה (פער הריביות).
בנוסף, כך אני מוגן מפני סיכון מט"י o_o
וברצינות, תמיד יש מה לעשות עם דולרים גם כשחיים בישראל.

אכן, רעיון שראוי לשקול, תודה.

אם אילו המטרות, לא בטוח שתשיג אותם
שני הפלחים הללו (מניות ואג"ח ישראלי) לא אנטי קורלטיביים
ואין דבר כזה "לא להפסיד"

1. נכון, אבל אז השאלה היא האם האג"ח האמריקאי לטווח ארוך (שהוא היחיד שאנטי-קורלטיבי היסטורית) לא מסוכן מאוד בסביבת הריבית, בנוסף לסיכון המט"ח.
2. תיקנתי... ;)

כלל ה-"100 פחות הגיל". יש שחולקים עליו, בחרתי שלא.
יפה, רק שואל אם אתה בוחר שלא לחלוק עליו מתוך הבנה לפחות כללית של השיקולים מאחוריו (ואני לא טוען שיש לי הבנה כזאת).
לטעמי בלבד, הכלל נכתב עבור אנשים שמתכוונים לפרוש בצורה מסורתית, היינו בגילאי השישים. הוא גם נהגה בתקופה מוקדמת יותר בה אפשרויות ההשקעה הפסיבית-רחבה-וזולה לא היו נפוצות כל כך. כיום מקובל יותר לציין את כלל ה-110 פחות הגיל ואף 120 פחות הגיל, שלדעתי בלבד הם הגיוניים יותר.
אבל שוב, הבחירה היא שלך ועל פי הנסיבות שלך ואני מכבד את זה.

יפה, רק שואל אם אתה בוחר שלא לחלוק עליו מתוך הבנה לפחות כללית של השיקולים מאחוריו (ואני לא טוען שיש לי הבנה כזאת).
לטעמי בלבד, הכלל נכתב עבור אנשים שמתכוונים לפרוש בצורה מסורתית, היינו בגילאי השישים. הוא גם נהגה בתקופה מוקדמת יותר בה אפשרויות ההשקעה הפסיבית-רחבה-וזולה לא היו נפוצות כל כך. כיום מקובל יותר לציין את כלל ה-110 פחות הגיל ואף 120 פחות הגיל, שלדעתי בלבד הם הגיוניים יותר.
אבל שוב, הבחירה היא שלך ועל פי הנסיבות שלך ואני מכבד את זה.
מוסיף - ובתקופה שבה השקעה באגחים הייתה שונה ממזומן (הניבה ריבית)

110 פחות הגיל ואף 120 פחות הגיל
מוסיף - ובתקופה שבה השקעה באגחים הייתה שונה ממזומן (הניבה ריבית)

ומה תעשו במקרה של חלילה קטסטרופה, תקחו הלוואה?, יש כאלה שמצדדים בעניין, לי זה נשמע בעייתי, לפחות במובן הפסיכולוגי.
וגם צריך לקבל אישור לקבלת הלוואה, ואם מקבלים אישור, צריך לקבל ריבית טובה עליה, מה שלא בטוח שתקבלו כשאתם בזמן משבר ו\או בגלל שאין כסף נזיל והכל במניות (תקנו אותי אם אני טועה)

אני משקיע את החלק הסולידי שלי קצת בהלוואות חברתיות ובעיקר בקרדיט פלייס.
לא ממליץ, ואפילו אני בדעת מיעוט בפורום לגבי השקעות מסוג זה.

סורי על הלא פוליטקלי קורקט אבל התשובה הכנה היחידה היא:

כי הוא פחדן שחושב בקטן ורוצה להשאר בינוני

ומה תעשו במקרה של חלילה קטסטרופה, תקחו הלוואה?, יש כאלה שמצדדים בעניין, לי זה נשמע בעייתי, לפחות במובן הפסיכולוגי.
וגם צריך לקבל אישור לקבלת הלוואה, ואם מקבלים אישור, צריך לקבל ריבית טובה עליה, מה שלא בטוח שתקבלו כשאתם בזמן משבר ו\או בגלל שאין כסף נזיל והכל במניות (תקנו אותי אם אני טועה)
אני אקח הלוואה מקרן הפנסיה

כי הוא פחדן שחושב בקטן ורוצה להשאר בינוני

אם כך אתה לא מבין מה ההגדרה לפוליטקלי קורקט.
כי אתה בור וטיפש.

איך המרגש? תישאר לגופו של עניין. התגובה שלך גם לא נאותה וגם לא חכמה.
אם הוא מנסה לאזן את הסיכונים שלו זה ממש לא אומר שהוא פחדן או בינוני. טובי המשקיעים מאזנים את הסיכונים שלהם. גם אם הוא עדיין לא עושה את זה כמו שצריך.

אם כך אתה לא מבין מה ההגדרה לפוליטקלי קורקט.
כי אתה בור וטיפש.

איך המרגש? תישאר לגופו של עניין. התגובה שלך גם לא נאותה וגם לא חכמה.
אם הוא מנסה לאזן את הסיכונים שלו זה ממש לא אומר שהוא פחדן או בינוני. טובי המשקיעים מאזנים את הסיכונים שלהם. גם אם הוא עדיין לא עושה את זה כמו שצריך.

הוא טוען שהחלק הסולידי נועד בשביל להכניס אותו לכשהמניות יפלו. את זה שה30% האלה יכלו להכפיל את עצמם ב3 שנים האחרונות הוא שוכח.

מצטער אני לא חוזר בי, אם יש לו גם כרית בטחון נזילה בבנק וגם טווח ההשקעה שלו ל25 שנים ויותר, אז לשים כסף באפיקים סולידיים זה מטומטם, או אם תרצה, כדי לא לפגוע בנפשך העדינה - לא רציונלי

אבל מאיפה לך מה סיבולת הסיכון שלו? בסוף הוא אולי יצטרך להתמודד עם זה שהחלק המנייתי שלו ייחתך יום בהיר אחד ב50%.

לנושא, כשניסיתי לבנות את החלק הסולידי אז ככל שקראתי יותר על אג"ח הבנתי כמה אני לא מבין באג"ח. העניין נמרח ומפה לשם ראיתי גם את המניות וגם את האג"ח עולים בזמן שאני בחוץ.
אז קניתי בתור התחלה אג"ח ממשלתי כללי ובנתיים אני עם זה.

הוא טוען שהחלק הסולידי נועד בשביל להכניס אותו לכשהמניות יפלו. את זה שה30% האלה יכלו להכפיל את עצמם ב3 שנים האחרונות הוא שוכח.

מצטער אני לא חוזר בי, אם יש לו גם כרית בטחון נזילה בבנק וגם טווח ההשקעה שלו ל25 שנים ויותר, אז לשים כסף באפיקים סולידיים זה מטומטם, או אם תרצה, כדי לא לפגוע בנפשך העדינה - לא רציונלי

ג'ניה, ג'ניה...
כל פוסט שאני קורא מהגיגייך מנוסח בצורה כל כך עמוקה, ברורה, נעימה לקריאה, פשוט תענוג!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ה איך אתם עושים את זה ? יומני מסע אישיים 40
deussex האם אתם עושים משהו ספציפי בעקבות האינפלציה, והמצב בשווקים ? פוסטים מאיכות נמוכה 39
deussex האם אתם עושים פעילויות מנע בעקבות המלמחמה באוקראינה בתיק/קופות גמל ? שוק ההון 25
M מה אתם עושים עם הגמל להשקעה עם כל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ה בן 20. בהתלבטות ואשמח לדעת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 26
I דולרים בחשבון - מה אתם הייתם עושים? אוף טופיק 16
R מה אתם הייתם עושים? משכנתא לדירה ראשונה ממשתכן שמחוסר ברירה היא להשקעה נדל"ן 9
stamEhad האם אתם עושים Staking בקריפטו שאתם מחזיקים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 58
A חשבון קיזוז ריבית (משכנתא) - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 2
P פקטור השינה הערבה: מה אתם עושים כדי לישון טוב? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
P 800K ששוכבים בעו"ש. מה אתם הייתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
G איפה אתם עושים את הקניות שלכם? אוף טופיק 1
S מה אתם עושים עם החיסכון שלכם בימים של אינפלציה צפויה? שוק ההון 18
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
U אם מחר בנק ישראל מקפיץ את ערך הדולר מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 15
Shadows מה אתם עושים עם עודף בחשבון ההשקעות שלכם? שוק ההון 5
ב מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 52
נ התייעצות - משכירים, אתם עושים חוזים עם עו"ד? נדל"ן 23
ה למכור או להחזיק חזק מה אתם הייתם עושים שוק ההון 46
S איך אתם עושים ניתוח טכני בכניסה לשוק נדל"ן חדש - שתפו נדל"ן 1
משה מה אתם עושים לט"ו באב / וולנטיין? אוף טופיק 10
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
R מה אתם עושים בסופי שבוע? אוף טופיק 40
קורא הדוק אם מחר מבטלים את הפטור ממס בקרן השתלמות. מה אתם עושים? (סקר) צרכנות פיננסית 20
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ס 700-800אלף פנויים להשקעה- מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 4
B שאלה מהחיים, מה אתם הייתם עושים אוף טופיק 20
תפוזינה מה אתם הייתם עושים שוק ההון 20
ס 250K להשקעה מה עושים מכאן ? מה אתם הייתם עושים ? שוק ההון 9
ב משקיעים דרך ברוקר זר - מה אתם עושים עם אג״ח? שוק ההון 28
C מה עושים כשאתם לא יודעים מה אתם אוהבים לעשות? אוף טופיק 64
O מה אתם עושים עם החלק האג"חי בתיק? שוק ההון 25
פ מליון שקלים ההשקעה הטובה ביותר /מה אתם הייתם עושים שוק ההון 37
אנא-אל האם אתם עושים 'ניהול משימות'? התפתחות אישית 88
ה חיפאים- איפה אתם עושים קניות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
הקוקיה אתגר המזון-בואו וספרו לנו מה אתם עושים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 66
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה