• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם נכון להסתכל על אג”ח מיועדות כחלק ה״סולידי״ של התיק

• פותח הנושא פותח הנושא Borar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Borar

משתמש רשום
דירוג
0
שלום וחג שמח
אני בן 43 עם כ 900 אלף בחסכון פנסיוני, מחציתו בקרן בפנסיה והחצי השני יעבור בקרוב מביטוח מנהלים לקופת גמל (הכוונה להפוך את גמל ל ira). בנוסף יש קרן השתלמות של כ 200 אלף שגם תהפוך ל ira. המטרה שלי הוא למקסם את התיק לקראת פנסיה בגיל 60. שוקל להשקיע את כל הכסף באפיק מחקה מדד (s&p 500) מתוך מחשבה ש 17 שנה זה פרק זמן סביר גם למקרה ותהיה נפילה משמעותית בשוק ההון. העיניין הוא שזה הופך את כל התיק למנייתי. האם זה יהיה נכון להסתכל על אג״ח ארד כעוגן יציב בתיק ונותן מענה סביר לפיזור השקעה וזאת לאור הנתונים שציינתי.
אשמח לשמוע דעות מהפורום המכובד, תודה.

כן, אגח מיועדות הן הנכס הכי בטוח שיש בישראל.
שים לב שאמנם יש לך עוד 17 שנה עד הפרישה, אבל "מחמ ההשקעה" שלך נמוך בהרבה כי אתה מפקיד בשוטף ואולי גם תרצה להפחית סיכון בסמוך לפרישה.

כן, אגח מיועדות הן הנכס הכי בטוח שיש בישראל.
שים לב שאמנם יש לך עוד 17 שנה עד הפרישה, אבל "מחמ ההשקעה" שלך נמוך בהרבה כי אתה מפקיד בשוטף ואולי גם תרצה להפחית סיכון בסמוך לפרישה.
תודה על התגובה המהירה.
הבנתי ומסכים לגבי הפחתת סיכון, רק מה זה ״מחמ ההשקעה״?

תודה על התגובה המהירה.
הבנתי ומסכים לגבי הפחתת סיכון, רק מה זה ״מחמ ההשקעה״?
הטווח האפקטיבי של ההשקעה. אם אתה משקיע היום מליון ובמהלך 17 השנים הקרובות עוד מליון בהפקדות חודשיות, אז בעצם רק מחצית מהקרן מושקעת ל 17 שנה. המונח מח"מ לקוח מהשקעות באג"ח וחשוב להכיר אותו, בפרט כשמשקיעים לטווח ארוך.

הטווח האפקטיבי של ההשקעה. אם אתה משקיע היום מליון ובמהלך 17 השנים הקרובות עוד מליון בהפקדות חודשיות, אז בעצם רק מחצית מהקרן מושקעת ל 17 שנה. המונח מח"מ לקוח מהשקעות באג"ח וחשוב להכיר אותו, בפרט כשמשקיעים לטווח ארוך.
אז רצוי להגיע למצב מח״מ > 0.5?

אז רצוי להגיע למצב מח״מ > 0.5?
המדינה קבעה לך בפנסיה שלא ניתן לקבל קצבה לפני גיל 60 כך שזה לא נתון לבחירה.
בעיני אגח מיועדות זו הטבה עצומה לעומת מחיר השוק ולכן צריך סיבה מאד טובה כדי לוותר עליה. אחרים חושבים אחרת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
ה המלצות על קורס בכלל ועל "להשקיע נכון" בפרט שוק ההון 25
R איך נכון לנהל הקצאה, ראייה הוליסטית או דליים? שוק ההון 7
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י איך מתפטרים נכון מדירות להשקעה - דילמה אישית נדל"ן 26
I איך נכון לנהל את סידורי ההורים בעת זקנה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
הירהורים כדאיות עסקה מבחינת מספרים נטו - האם החישוב שלי נכון? נדל"ן 16
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
T טופס 1042S ומילוי נכון בטופס שנתי מיסים 1
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
D איך להצהיר נכון מס שכירות מיסים 1
shlomi171 כיצד לקרא נכון שאליתת מס שוק ההון 1
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
א מועד נכון למכירת דירה (למטרת השקעה בשוק ההון) נדל"ן 18
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
נ הרהורים לגבי ההתנהלות בשנים הקרובות, ואיך נכון לבנות הלאה יומני מסע אישיים 3
מ האם נכון שתיק המסחר שלי יורכב מנייר בודד?! שוק ההון 11
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Z מילוי נכון של טופס 1322 בדו"ח שנתי מיסים 5
J איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים? אוף טופיק 6
מ איך נכון לשלם בחו״ל? צרכנות פיננסית 1
א חישוב תשואה יומית של בנק לאומי לא נכון שוק ההון 0
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
N חישוב ריבית של קרן כספית (שקלית) - האם החישוב שלי נכון? שוק ההון 9
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19
צ היטל השבחה מה יותר נכון? נדל"ן 6
S איך נכון לשמור על כסף לשעת חירום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
deussex שאלות תם - איך למכור רכב נכון, בלי ליפול על נוכל + לא להיפגע אוף טופיק 46
S בקשה להעלאת שכר איך נכון לעשות? מה להגיד? אוף טופיק 65
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11
F בקצרה האם הבנתי נכון את הקונספט ? שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה