התיק החדש של MMM
במקור הייתי חסיד וותיק של מר בוגל והתיק שלי היה מבוסס על קרנות מחקות של וואנגרד.
בשנה האחרונה , בזכות האזהרות המפורשות מהבנק שלי, קלטתי את הסיכון הפוטנציאלי של מס עיזבון על אחזקת ניירות ערך אמריקאים. אין לי בעיה לשלם מיסים על רווחים אבל לשלם מס על כל סך הנכסים נראה לי הזוי.
במקביל גם למדתי על הרווח הנובע ממיסוי ריאלי באחזקת קרנות מחקות שיקליות. בהנחת אינפלציה עתידית של 2% זה שווה לי בערך כחצי אחוז לשנה ובטווח הארוך זה מצטבר לקצת כסף.
דבר נוסף: אחרי כמה שנים רצופות של עליות אני רוצה שהתיק שלי יהיה קצת יותר מוכן למפולת העתידית. מכיוון שאני חלש בניצול של הזדמנויות החלטתי לבטוח במר באפט. היום החברה שלו יושבת על הר מזומנים מטורף ורק מחכה לאסוף מציאות שיצוצו בנפילה הבאה. התחברתי אליו במסגרת המגבלות כדי לא לעבור את את סף מס העיזבון המותר כלומר 120K$ בשני חשבונות של 60K$ כל אחד.
בנוסף גם השתוללתי קצת עם הטייה קלה למניות ערך כדי שלא יהיה יותר מדי משעמם.
דבר אחרון: אחרי שעות של שיטוט בפורום הבוגלהדס הבנתי כי קרן החירום שלי גם היא בעצם חלק מתיק ההשקעות שלי ולכן שילבתי אותה בתמהיל התיק.
לכן עידכנתי את התיק שלי והוא נראה היום כך:
מניות: 60%
35% שוק אמריקאי
35% שווקים מפותחים
10% שווקים מתפתחים
10% באפט BRK.B
10% מניות ערך
אחזקות:
שיקלית עוקבת סנופי
שיקלית עוקבת אירופה סטוקס 600
IWDA
WDSC
EIMI
BRK.B ( באפט)
VDVA, IWVL (ערך צוברות איריות)
אג"ח : 40%
מדינה כללי
IDTP ( קרן אגח ממשלתי אמריקאי צמוד מדד צוברת אירית)
@adamshalev , אשמח שתשבץ במקום המתאים.
במקור הייתי חסיד וותיק של מר בוגל והתיק שלי היה מבוסס על קרנות מחקות של וואנגרד.
בשנה האחרונה , בזכות האזהרות המפורשות מהבנק שלי, קלטתי את הסיכון הפוטנציאלי של מס עיזבון על אחזקת ניירות ערך אמריקאים. אין לי בעיה לשלם מיסים על רווחים אבל לשלם מס על כל סך הנכסים נראה לי הזוי.
במקביל גם למדתי על הרווח הנובע ממיסוי ריאלי באחזקת קרנות מחקות שיקליות. בהנחת אינפלציה עתידית של 2% זה שווה לי בערך כחצי אחוז לשנה ובטווח הארוך זה מצטבר לקצת כסף.
דבר נוסף: אחרי כמה שנים רצופות של עליות אני רוצה שהתיק שלי יהיה קצת יותר מוכן למפולת העתידית. מכיוון שאני חלש בניצול של הזדמנויות החלטתי לבטוח במר באפט. היום החברה שלו יושבת על הר מזומנים מטורף ורק מחכה לאסוף מציאות שיצוצו בנפילה הבאה. התחברתי אליו במסגרת המגבלות כדי לא לעבור את את סף מס העיזבון המותר כלומר 120K$ בשני חשבונות של 60K$ כל אחד.
בנוסף גם השתוללתי קצת עם הטייה קלה למניות ערך כדי שלא יהיה יותר מדי משעמם.
דבר אחרון: אחרי שעות של שיטוט בפורום הבוגלהדס הבנתי כי קרן החירום שלי גם היא בעצם חלק מתיק ההשקעות שלי ולכן שילבתי אותה בתמהיל התיק.
לכן עידכנתי את התיק שלי והוא נראה היום כך:
מניות: 60%
35% שוק אמריקאי
35% שווקים מפותחים
10% שווקים מתפתחים
10% באפט BRK.B
10% מניות ערך
אחזקות:
שיקלית עוקבת סנופי
שיקלית עוקבת אירופה סטוקס 600
IWDA
WDSC
EIMI
BRK.B ( באפט)
VDVA, IWVL (ערך צוברות איריות)
אג"ח : 40%
מדינה כללי
IDTP ( קרן אגח ממשלתי אמריקאי צמוד מדד צוברת אירית)
@adamshalev , אשמח שתשבץ במקום המתאים.