• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעה VT מול VALL

Django

משתמש סולידי
דירוג
16
כמו רבים פה ראיתי שואנגארד השיקו תעודת סל חדשה לפני כחודש - VALL
שהיא בגדול "VT אירית"

למיטב הבנתי המעטה - הקרן הזו אמורה להיות מושלמת עבור המשקיע הישראלי הסביר, כפי שאני מדמיין אותו:
היא עוקבת אחרי כל מניות העולם, של חברת ואנגארד האמינה, דמי ניהול נמוכים, ללא חלוקת דיבידנד, ללא מס עיזבון

אבל כאמור הבנתי מעטה, ולא הרגשתי שהיא עשתה באז מטורף (מצד שני, אולי עשתה ואני לא קורא במקומות הנכונים)
אפילו פה נפתח עליה דיון שלא נרשמה בו התלהבות מטורפת

ולכן השאלה שלי - האם אני מפספס משהו?
ופרקטית - עבורי, שאין לי אזרחות אמריקאית, ואני רוכש כל רבעון מניות VT בהתאם לחסכונות - איזו סיבה יש לי לא לרכוש מעתה והלאה VALL במקום VT?

תודה רבה וחג שמח :)

ופרקטית - עבורי, שאין לי אזרחות אמריקאית, ואני רוכש כל רבעון מניות VT בהתאם לחסכונות - איזו סיבה יש לי לא לרכוש מעתה והלאה VALL במקום VT?
אם אתה לא אמריקאי ולא דחוף לך קרן עם מיסוי ריאלי, זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות. VALL מושלמת כחלופה אירית לVT

VALL קיבלה יחסית מהר רייטינג ל- maintenance margin בגלל שהיא הצליחה לתפוס נפחי מסחר יפים תוך זמן קצר, אז נראה לי שהיא תתפוס יפה לאסטרטגיות מורכבות. אבל כדי לענות לשאלתך אתה צריך קודם כל להסביר מדוע אתה מחזיק VT למרות כל החסרונות. לדוגמה על VT יש אופציות, ל- VALL עדיין אין, השאלה אם זה רלוונטי לגביך.

מדוע לא קרן עם מיסוי ריאלי?
סליחה על הבורות, אבל מה זה אומר? מה החלופה "שקולת VT" שכן יש לה מיסוי ריאלי?
מדוע אתה מחזיק VT למרות כל החסרונות
כנראה כי אני לא יודע על החסרונות. תוכל בבקשה להרחיב? מה זה אומר שעל VT יש אופציות?

הפעולות שאני עושה הן מאוד פשוטות, ואולי בגלל זה טיפשיות. בכסף שאני חוסך כל רבעון (הכנסות פחות הוצאות), במקום שיישכב בעו"ש או בפיקדון, אני משתמש כדי לרכוש יחידות של "שוק המניות" (מבוטא על ידי VT). המטרה שלי היא להיות בעל האסטרטגיה הכי פשוטה שהיא לא טיפשית, של שגר ושכח. אשמח להחכים.

למשל אם היה לך רווח של 7% והאינפלציה בישראל הייתה 3%, תשלם מס רק על רווח של 4%

למשל 1185164
קשה להגיד שזה שקול ל-VT כשזה מכסה הרבה פחות שווקים (לא כולל חברות ״קטנות״, לא כולל מדינות ״מתפתחות״)

vall לא נסחרת בשקלים, לישראלים שמשקיעים בברוקר ישראלי נוח יותר (?) להשקיע בחלופות השקליות למרות הכיסוי שאינו מלא
לישראלים שאינם אמריקאים שמשקיעים בברוקר זר ולדוגמה עד עכשיו השקיעו בimid, אז vall היא חלופה טובה

כחלופה ל - VT
שאומנם יש לה דמי ניהול נמוכים
אבל גם חסרונות -
כמו החזקה פיזית ולא סינטטית,
חשיפה למס עיזבון אמריקאי,
עמלות ק/מ גבוהות יותר,
המרת מט''ח,
לא מוצמד לאינפלציה בישראל,
ומיסוי על דיבידנדים.

יש אפשרות להשקיע באינווסקו
לשלב 1185164 ( עולמי מפותח)
ו - 1183490 (עולמי מפתתח)
לאזן בין השניים כפי החשיפה העולמית שלהם (בערך 80/20)
ולהרוויח מכל העולמות
דמי ניהול קצת יותר גבוהים (יש גם סוואפ אבל רק במתפתח)
אבל קבלת המדד במדויק וכל היתרונות דלעיל.

נערך לאחרונה ב:
אבל גם חסרונות -
כמו החזקה פיזית ולא סינטטית,
פעם ראשונה שאני שומע על החזקה פיזית כחסרון, לרוב אני מכיר שרואים בזה כיותר אמין מאשר החזקה סינתטית.
חשיפה למס עיזבון אמריקאי,
מקבל
עמלות ק/מ גבוהות יותר,
VT מאוד זולה מבחינת עמלות ק/מ אם משתמשים בברוקר אמריקאי, אני משלם בערך 0.35 דולר לפעולה
המרת מט''ח,
עלות שאין כאשר רוכשים בשקלים, אבל בברוקרים מסויימים היא מאוד נמוכה (למשל, 2 דולר להמרה, אם ממירים סכומים משמעותיים אז עלות ההמרה הופכת לזניחה)
לא מוצמד לאינפלציה בישראל,
מקבל
ומיסוי על דיבידנדים.
זה קצת יותר מורכב, ב-VT אמנם יש מיסוי ״מוקדם״ על דיבידנדים (וקצת ״גבוה״) אבל קרנות צוברות עם אחזקה פיזית סובלות ממיסוי כפול על דיבידנדים (בדר״כ תשלום נמוך יותר במועד צבירת הדיבידנדים ותשלום נוסף על הרווח הצבור הנוסף במכירה) וגם קרנות סינתטיות לרוב עוקבות אחרי מדד NTR, מדד שמניח תשלום דיבידנדים במועדי החלוקה.
ואז נכנסים לשאלה מה עדיף: לשלם 25% במועד קבלת הדיבדנדים (ואז להשקיע מחדש את הכסף), או לשלם בערך 15% במועד קבלת הדיבידנדים (אבל לא להרגיש את זה כי זה ״נצבר״) ואז 25% מס רווח הון במועד המכירה.
התשובה הפיננסית תלויה בהנחות מסוימות על אופק ההשקעה, תשואה, וכו׳.

למשל אם היה לך רווח של 7% והאינפלציה בישראל הייתה 3%, תשלם מס רק על רווח של 4%
אהבתי שאתה נותן דוגמה קיצונית כדי להראות את הנקודה :-) (הלוואי שהשקעה בקרן במיסוי ריאלי הייתה נותנת חיסכון של 40% במס).
בפועל כמובן שזה יכול להיות נכון לטווח הקצר, אבל בטווח הארוך (עשרות שנים) המשמעות של מיסוי ריאלי הופך כמובן לזניח יחסית להבדלים האחרים בין הקרנות.
כלומר כמובן שהוא קיים עדיין, אבל הוא הרבה פחות משמעותי ובעצם זניח לחלוטין לעומת ההבדלים האחרים בין הקרנות המדוברות.

כאן יש טענה שזה חשוב לפחות כמו האופטימיזציות האחרות שאנחנו אוהבים לעשות.

100%, תחת הנחות ספציפיות זה משתלם.
מצד שני ה״פתרון״ המאפשר LIFO בקרנות האלה הוא מסורבל בהרבה (אפילו להגיע לחשיפה זהה זה יותר מסורבל באופן מובהק).
VALL/VT מאפשרים לך להשקיע בקרן אחת (בלי ״לאזן״) שנותנת חשיפה לכלל השווקים, ואם עושים את זה בברוקר זר אז מקבלים אפשרות למכור LIFO בלי סרבול של להחזיק כמה חשבונות, או להחליף קרן כל X שנים (ואפשר לראות בסימולציה שלו שגם ל-LIFO יש שווי די משמעותי).

ואם עושים את זה בברוקר זר אז מקבלים אפשרות למכור LIFO בלי סרבול
להבנתי מעולם לא התקבל אישור רשמי שזה חוקי בישראל. כלומר טכנית ניתן לבצע את הפעולה, אבל ייתכן שרשות המיסים תטען שהיא לא מקבלת את הדיווח שלך והיית צריך למכור FIFO. זה גם מה שה- AI אישר לי עכשיו. עד כמה זה נאכף בפועל - לא ברור.
כפי שכתבת, הרבה יותר פשוט להחליף קרן כל כמה שנים.

לגבי ההבדל בין VALL ו- VT שהוא השווקים המתעוררים - שוב אנחנו חוזרים לשאלה אם בכלל כדאי להחזיק שווקים מתעוררים בתיק, כאשר אין עדויות חותכות לצד כלשהו.

לגבי ההבדל בין VALL ו- VT שהוא השווקים המתעוררים - שוב אנחנו חוזרים לשאלה אם בכלל כדאי להחזיק שווקים מתעוררים בתיק, כאשר אין עדויות חותכות לצד כלשהו.
הם לא עוקבים בדיוק אחרי אותם שווקים?

להבנתי מעולם לא התקבל אישור רשמי שזה חוקי בישראל. כלומר טכנית ניתן לבצע את הפעולה, אבל ייתכן שרשות המיסים תטען שהיא לא מקבלת את הדיווח שלך והיית צריך למכור FIFO. זה גם מה שה- AI אישר לי עכשיו. עד כמה זה נאכף בפועל - לא ברור.
כפי שכתבת, הרבה יותר פשוט להחליף קרן כל כמה שנים.
מבחינת החוק היבש נראה שזה חוקי: ״נמכרו ניירות ערך זהים שנרכשו במועדים שונים, יראו אותם, לענין המחיר המקורי ויום הרכישה, כנמכרים על פי סדר רכישתם, מהראשון עד האחרון [FIFO], זולת אם הוכיח המוכר לפקיד השומה את יום הרכישה והמחיר המקורי של נייר ערך״
לדעתי ה-AI מוטה קצת כי א. יש הרבה בלוגרים פיננסיים שמפרסמים בתשלום ברוקרים ישראליים שיש להם אינטרס שלא תשקיע בברוקר זר, וב. יש הרבה עו״ד/רו״ח שיש להם אינטרס שתשתמש בשירותיהם גם עבור פעולות פשוטות.
יכול להיות שאתבדה, אבל לפחות עד שיגיע היום הזה אני סבור שהחזקה ורכישה של קרן אחת בחשבון אחד זה פחות מסורבל מלג׳נגל מספר חשבונות / להחליף קרן כל כמה שנים.

VALL לא ממוסה ריאלית, ההשוואה הייתה בין הקרנות עליהן מדברים בהקשר של מיסוי ריאלי ו-VT/VALL (שתיהן עוקבות אחרי אותו מדד, FTSE Global All-Cap).

הם לא עוקבים בדיוק אחרי אותם שווקים?
VALL ו-VT עוקבות אחרי אותו מדד ואותם שווקים, אני התייחסתי להבדל ביניהן ובין החלופות הנהנות ממיסוי ריאלי.

אוקיי, אז אם אני חוזר לשאלה בין VT לבין VALL בלבד, איזו סיבה תיאורטית יש לא לעבור ל-VALL?

מבחינת החוק היבש נראה שזה חוקי: ״נמכרו ניירות ערך זהים שנרכשו במועדים שונים, יראו אותם, לענין המחיר המקורי ויום הרכישה, כנמכרים על פי סדר רכישתם, מהראשון עד האחרון [FIFO], זולת אם הוכיח המוכר לפקיד השומה את יום הרכישה והמחיר המקורי של נייר ערך״
למיטב ידיעתי והבנתי, יש בעיה נוספת. כמו שאמרת מבחינת החוק היבש זה חוקי, אך רשות המיסים מצפה לדרך פעולה זהה בכל המוצרים הפיננסים (כלומר ללא תכנון מס אגרסיבי).
משמע אם מכרת ב2022 בLIFO, מתבקש שתמשיך לפעול באותה הדרך. בכל הזירות הפיננסיות ולא פר בית השקעות.
כלומר אם יש גם בנק ישראלי/ברוקר ישראלי וגם ברוקר זר, זה בעייתי מאוד.

הברוקר/בנק ישראלי מוכרים על פי FIFO. אם תמכור בברוקר הזר בLIFO, זה בעייתי מאוד.
אני מניח ומניח בלבד שאם כל ניירות הערך יימכרו באותה שיטת מס זה יהיה מקובל. למשל מישהו שיש לו רק ברוקר זר (ללא אג"ח, קרן כספית, וכד'). וכמובן שאי אפשר לשנות שיטת שכבות כל שנה לפי מה שנוח.
בכל מקרה אם נוהגים כך ככל הנראה כדאי להיות מיוצג על ידי רו"ח או יועץ מס ולשקלל את עלות הרו"ח/יועץ מס לעומת הריבית דריבית מדחיית המס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למיטב ידיעתי והבנתי, יש בעיה נוספת. כמו שאמרת מבחינת החוק היבש זה חוקי, אך רשות המיסים מצפה לדרך פעולה זהה בכל המוצרים הפיננסים (כלומר ללא תכנון מס אגרסיבי).
משמע אם מכרת ב2022 בLIFO, מתבקש שתמשיך לפעול באותה הדרך. בכל הזירות הפיננסיות ולא פר בית השקעות.
כלומר אם יש גם בנק ישראלי/ברוקר ישראלי וגם ברוקר זר, זה בעייתי מאוד.

הברוקר/בנק ישראלי מוכרים על פי FIFO. אם תמכור בברוקר הזר בLIFO, זה בעייתי מאוד.
אני מניח ומניח בלבד שאם כל ניירות הערך יימכרו באותה שיטת מס זה יהיה מקובל. למשל מישהו שיש לו רק ברוקר זר (ללא אג"ח, קרן כספית, וכד'). וכמובן שאי אפשר לשנות שיטת שכבות כל שנה לפי מה שנוח.
בכל מקרה אם נוהגים כך ככל הנראה כדאי להיות מיוצג על ידי רו"ח או יועץ מס ולשקלל את עלות הרו"ח/יועץ מס לעומת הריבית דריבית מדחיית המס.
להבנתי, הדיווח לרשות המיסים הוא מחיר קנייה אל מול מחיר מכירה בצירוף הדו"ח מהברוקר. מה זה משנה אם מכרת LIFO או שבחרת שכבה אקראית כלשהי?
אני מבין (אך לא מקבל) את הטיעון שחייבים לשלם מס לפי FIFO, אך איני רואה היגיון בטענה שאם מותר למכור שכבה אחרת אז צריכה להיות קונסיסטנטיות בין הברוקרים השונים עליהם מגישים דיווח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J חישוב ריבית וכדאיות בסגירת מסלול משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 4
ד השקעה בקרקעות - תוחלת מול סיכון נדל"ן 3
ד כיסוי משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 3
ד טווח השקעה קרן אירית מול אמריקאית שוק ההון 19
L קופת גמל אל מול השקעה בבורסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
AbuNafha מחשבון אקסל - השקעה בנדל"ן מול השקעה בשוק ההון שוק ההון 22
J סגירת מסלול משכנתא אל מול השקעה בפקדון נדל"ן 9
ל קרן השתלמות מול השקעה בבורסה שוק ההון 8
ה הרכב נכסים מול מדיניות השקעה שוק ההון 1
T קה"ל IRA- השקעה המניות ישראליות מול מניות חו"ל שוק ההון 8
ramiv קניית דירה בארץ מול השקעה בשוק ההון - השוואה שוק ההון 42
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
Y השקעה במניות בבנק\בית השקעות ישראלי\IB - עמלות מול אבטחה שוק ההון 1
מ השקעה יחידה אל מול השקעה חודשית שוק ההון 2
מ השקעה יחידה אל מול השקעה חודשית שוק ההון 1
R השקעה פסיבית קרן מחקה Sַ&P500 מול קופת גמל להשקעה מחקה Sַ&P500 שוק ההון 36
ImCarryGG התלבטות בין נתיבי השקעה ובית השקעות(פסגות מול IBI) שוק ההון 26
Yesmad השקעה במניות מול תשואה מובטחת (גבוהה יחסית) בפיקדון בנקאי שוק ההון 44
ל השקעה ב-VTI מול S&P 500 שוק ההון 56
koni קופת גמל IRA-המשך השקעה מול תיק רגיל ופנסיה דרך ביטוח מנהלים? שוק ההון 5
ס האם כדאי לעדכן מדיניות השקעה לאור החלשות הדולר? שוק ההון 74
א הגדרת השקעה בנדלן נדל"ן 6
מ מינוף לצורך השקעה בשוק ההון שוק ההון 12
M השקעה לילד שנולד שוק ההון 4
S כדאיות השקעה בנדל"ן בפריפריה - מענק לבניית ממ"ד ופיצול יחידות דיור נדל"ן 2
ה עלויות ואסטרטגיית השקעה שוק ההון 3
ה סגירת משכנתא VS השקעה בשוק ההון שוק ההון 13
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב הגשת דוחות מס בדיעבד בישראל עבור השקעה בנדל״ן במסגרת LLP מיסים 4
J השקעה בשוק הישראלי. שוק ההון 5
M השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 11
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A השקעה בקרנות עוקבות מדדים מנוטרלות מט"ח לאזרחים אמריקאיים שוק ההון 6
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y השקעה לאזרח אמריקאי נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 22
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
F השקעה דרך IRA שוק ההון 13
O בירוקרטיה בדיווח על השקעה בinteractive brokers מיסים 2
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
ש השקעה סולידית ובטוחה! (רמז; לא לכל הדתות..) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20

נושאים דומים