שלום,
יש לי כיום תיק השקעות ב-IB.
רוב התיק מושקע ב-SP500 (דרך VOO), וסכום קטן ממנו מוקדש למשחקים (מסחר במניות ספציפיות).
לסכום שמוקדש למשחקים אני לא מתייחס בתכנית שלי.
אני ממשיך להפקיד לתיק כל חודש מתוך המשכורת (שכיר).
הרעיון הכללי הוא כזה: לקחת הלוואה (margin) מ-IB ובאמצעותה לרכוש נכסי נדל"ן להשקעה בארה"ב.
ככה הכסף שמושקע ב-SP ממשיך לצבור תשואה (ואני דוחה את תשלום המס על הרווחים), וההכנסות מהשכ"ד מכסות את ה-margin והריבית.
שיקולים וסיכונים:
האם יש סיכונים נוספים שלא לקחתי בחשבון, או פרט נוסף שעשוי להפוך את כל האופרציה הזאת ללא משתלמת/לא ריאלית?
יש לי כיום תיק השקעות ב-IB.
רוב התיק מושקע ב-SP500 (דרך VOO), וסכום קטן ממנו מוקדש למשחקים (מסחר במניות ספציפיות).
לסכום שמוקדש למשחקים אני לא מתייחס בתכנית שלי.
אני ממשיך להפקיד לתיק כל חודש מתוך המשכורת (שכיר).
הרעיון הכללי הוא כזה: לקחת הלוואה (margin) מ-IB ובאמצעותה לרכוש נכסי נדל"ן להשקעה בארה"ב.
ככה הכסף שמושקע ב-SP ממשיך לצבור תשואה (ואני דוחה את תשלום המס על הרווחים), וההכנסות מהשכ"ד מכסות את ה-margin והריבית.
שיקולים וסיכונים:
- כמובן margin call.
ה-margin call יכול לנבוע או מירידה בערך הקרן שברשותי, או מעלייה בדרישת הביטחונות.
בשביל למזער את הסיכון הזה אני מתכנן למשוך כך שה-margin יהיה 1:2 לכל היותר (כלומר המינוס שאני נמצא בו בחשבון הוא לכל היותר בגובה ערך הביטחונות שלי). כך, גם אם תהיה נפילה בשוק או שיקשיחו קצת את מרווח הביטחונות (דברים שאם יקרו, סביר להניח יקרו ביחד) עדיין יהיה לי מרווח ביטחון. - אני לא עושה שורטים או סוחר באופציות, כך שאין משהו שיגרום לי להגדיל את החוב בלי לשים לב.
- ניהול הנכס בארה"ב – קצת מחוץ לסקופ של הפורום הזה (למרות שאני בטוח שיש כאן מומחים גם לנושא הזה), אבל בגדול אחי מתגורר בארה"ב ומתעסק בתחום, אז אני מתכנן להיעזר בו לצורך מציאת הנכסים, ולהיעזר בחברות ניהול כדי לחסוך את ההתעסקות השוטפת.
וכמובן, לפני שאני נכנס לאופרציה הזאת, אני מתכנן ללמוד טוב את השוק ואת הנכס שאני מתכוון לקנות (כולל כל השיקולים של אובדן תשואה למיסוי ולניהול) כדי לראות פרטנית כמה כל השקעה תהיה משתלמת. - תנועה של כספים בארה"ב – יש לי חשבון ב-BofA, כך שיש לי איך לשלוח ולקבל כספים (קבלת שכירות, תשלום לבעלי מקצוע וכו')
האם יש סיכונים נוספים שלא לקחתי בחשבון, או פרט נוסף שעשוי להפוך את כל האופרציה הזאת ללא משתלמת/לא ריאלית?