• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בתור בחור/בחורה צעירים, מהיכן מתחילים? [נערך: השקעה בנדל"ן]

• פותח הנושא פותח הנושא Rabbit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Rabbit

משתמש רשום
דירוג
5
היי,

השאלה שלי היא דיי כללית, עם זאת, הייתי שמח לשמוע מחברי הפורומים (שממבט מהיר נדמה כי ממוצע הגילאים גדול מגילי), עצות ותובנות שתוכלו לתת, בדיעבד, אילו הייתם מוצאים את עצמכם באיזור גיל ה-20 לקראת הכניסה לשוק העבודה, כאשר השאלה היא - מהיכן מתחילים?

קצת רקע על עצמי - אני בן 23, השתחררתי מהצבא ובקרוב מתחיל לעבוד.
אני כבר מזה כמה שנים "בתחום" העצמאות הכלכלית - קריאת ספרים בנושא, מעקב אחרי מוקדי עניין ובלוגים (כמו זה), מכיר את הגופים הפיננסיים וכיצד להשתלט הצרכים הממוניים שלי, אולם מהסיבה שעדיין הייתי חייל, כל הידע היה באופן תיאורטי בלבד.

במסגרת העבודה ארוויח רווח נקי של כ-16,000 ש"ח מידי חודש, כאשר אני מקבל גם הפרשות לקרן השתלמות (עד לתקרה בחוק, והפרשות פנסיוניות כמובן).
חוץ מזה אני גר עם ההורים עדיין כך שהוצאות המחייה שלי נמוכות במיוחד, וכפי הנראה לא מתכוון להתחתן או להביא ילדים בשנים הקרובות.

עכשיו, מלבד כמובן לחסוך בנבונות את הכסף, ללמוד כיצד לנהל תיק השקעות בעצמי, אילו עוד צעדים (קונקרטיים) עליי לעשות בשביל להמשיך להיות במגמה חיובית?

תפתח תיק באחד מבתי ההשקעות בישראל ותנתב לשם את החסכונות שלך. על מנת ללמוד איך להשקיע, תקרא ספרים על השקעות פאסיביות והשקעות ערך. בזמן שאתה חושב, תשקיע חלק קטן מהכסף במשהו שאתה מתעניין בו ונראה לך הגיוני. אתה יכול להתחיל מהמכתבים של באפט לבעלי המניות שלו:
http://www.berkshirehathaway.com/letters/letters.html

נערך לאחרונה ב:
אילו עוד צעדים (קונקרטיים) עליי לעשות בשביל להמשיך להיות במגמה חיובית?
לא ליפול למלכודת היוהרה של משכורת גבוהה, זה מאוד קל לחייל משוחרר שבדיוק מתחיל להרוויח סכומים משמעותיים.
אתה צריך לזכור להיות צנוע, ולזכור שאתה חוסך לטווח הרחוק (זו לפחות הדעה שלי).

תפתח תיק באחד מבתי ההשקעות בישראל ותנתב לשם את החסכונות שלך. על מנת ללמוד איך להשקיע, תקרא ספרים על השקעות פאסיביות והשקעות ערך. בזמן שאתה חושב, שים את הכסף במניה של BRK - ברקשייר התאווי ותלמד על החברה הזו כמה שיותר.
שוואיי, שוואיי, הבנאדם עדיין לא פקע מהביצה ואתה קופץ מציע ומייעץ לו בניגוד לתקנון הפורום.
ממש חוסר אחריות מצידך.

שוואיי, שוואיי, הבנאדם עדיין לא פקע מהביצה ואתה קופץ מציע ומייעץ לו בניגוד לתקנון הפורום.
ממש חוסר אחריות מצידך.
תיקנתי, סליחה.

לדעתי כל עוד הוא צעיר ואין לו הרבה כסף זה בדיוק הזמן לקפוץ למים וללמוד. מהר מאוד כבר יהיה לו הרבה כסף והמחיר של אי ידיעה יהיה גבוה.

תפתח תיק באחד מבתי ההשקעות בישראל ותנתב לשם את החסכונות שלך.
עם סכומים קטנים לא הייתי מתקרב לבתי ההשקעות.
העלות החודשית שלהם גבוהה מאוד ביחס לאחוזים שגובים הבנקים מתיקים קטנים ועם כמות פעולות קטנה הפער בעמלות לא יפצה על העלות החודשית.

דרך אגב, op אתה לא לבד פה בקבוצת הגילאים 18-24. אני בן 22 ויצא לי להכיר פה עוד כמה וכמה חבר'ה (אפילו בחורה אחת) בגילאים האלה. אנשים מאוד רציניים עם ראש על הכתפיים. אבל כן, אנחנו בהחלט חתך האוכלוסיה פה שמוריד את הגיל הממוצע באופן קיצוני.
וכל הכבוד על העבודה. אני מניח שזה בתחום הטכנולוגיה? אפשר להתעניין במה זה בדיוק? אתה יכול לענות גם בפרטי אם תרצה להשיב...
עם סכומים קטנים לא הייתי מתקרב לבתי ההשקעות.
העלות החודשית שלהם גבוהה מאוד ביחס לאחוזים שגובים הבנקים מתיקים קטנים ועם כמות פעולות קטנה הפער בעמלות לא יפצה על העלות החודשית.
אז מאיזה סכום כן היית אומר ששווה לעבור לבית השקעות בערך?
לטובת אוכלוסיית העוברים פה - שאני גם נמנע עליה.

זה מאוד תלוי בתנאים שהבנק מציע לך.
בגדול אתה צריך לבצע השוואה רבעונית שכוללת:
1. עלות רבעונית של אחזקת התיק בבנק (דמי ניהול) מול עלות רבעונית של חשבון בבית ההשקעות (עלות חודשית כפול 3).
2. עמלות פעולה לפי כמות הפעולות שאתה מתכנן לעשות ברבעון (כמשקיע פסיבי זה בין פעולה אחת ל-3 פעולות) בבנק מול בית ההשקעות.
ברגע שהמספרים מתאזנים אז אתה יודע שאתה צריך לעבור לבית ההשקעות.

אני בן 22.
בכל אופן אם וכאשר אתה פותח תיק השקעות תפתח ישר בבית השקעות. זה תופח די מהר במיוחד כשגרים אצל ההורים.
אני עם שכר הרבה יותר נמוך כרגע וזה תופח מאוד מהר. בעוד כמה חודשים כשאשתחרר אז השכר שלי יקפוץ דרסטית ולפי החישובים שלי התיק יתפח בקצב של כ 150 אלף בשנה בהנחה ואני יוצא מבית ההורים.

יש גם אפשרות להשתמש בכח המשפחתי,
אצלנו במשפחה התאגדנו ההורים והאחים וניגשנו כולנו לבנק/בית השקעות
בצורה זו גם מי שיש לו סכום נמוך מקבל את התנאים של כולם
( כמו קבוצת רכישה אבל נחמד יותר )

אני בן 22.
בכל אופן אם וכאשר אתה פותח תיק השקעות תפתח ישר בבית השקעות. זה תופח די מהר במיוחד כשגרים אצל ההורים.
אני עם שכר הרבה יותר נמוך כרגע וזה תופח מאוד מהר. בעוד כמה חודשים כשאשתחרר אז השכר שלי יקפוץ דרסטית ולפי החישובים שלי התיק יתפח בקצב של כ 150 אלף בשנה בהנחה ואני יוצא מבית ההורים.
זה לא נכון.
בחודשים הראשונים עדיף לך להיות בבנק כי העלויות נמוכות
אם באמת התיק יתפח מהר אז אתה תוכל להגיע לבית ההשקעות די מהר ולהגיד להם:
תראו (תיתן להם דף תנועות), לפני X חודשים התחלתי והתיק שלי גדל בקצב של Y לחודש - תנו לי תנאים מועדפים!

בית ההשקעות יתחיל לראות דולרים אם קצב גדילת התיק גדול מספיק ויתן לך הטבות בעמלות/דמי שימוש וכו'.
אם מראש תבוא אליהם עם סיפורים באויר ש"אתה תחסוך Y בחודש" הם לא יתלהבו יותר מידיי ותקבל עמלות ממוצעות.

@Rabbit ,
קיבלת עצת זהב מ @daat99
גם אני בתחילת דרכי פתחתי תיק השקעות בבנק.
זה היה חשבון מנוהל כי לא הבנתי כלום, אבל, עבור העמלות דרשתי ייעוץ!
הרי אז שילמתי פאקינג 'דמי משמורת' אז ניקזתי ליועץ את המוח.
הוא שאל שאלות ואני עניתי, הוא חפר במחשב הבנק, המליץ, דיסקסנו ועדיין לא קניתי
חזרתי הביתה חרשתי את האינטרנט ולמחרת חזרתי אליו עם תשובה חיובית/שלילית.
כך זה המשיך כחצי שנה עם פגישות חודשיות עד שלמדי שזה ממש לא ביג דיל.
לכן אני חושב שזה רעיון טוב להתחיל בבנק, זה כמעט כמו לשלם לסדנאות וקורסים וזול יותר.

יש גם אפשרות להשתמש בכח המשפחתי,
אצלנו במשפחה התאגדנו ההורים והאחים וניגשנו כולנו לבנק/בית השקעות
בצורה זו גם מי שיש לו סכום נמוך מקבל את התנאים של כולם
( כמו קבוצת רכישה אבל נחמד יותר )
ניתן לפתוח 'חשבון משפחתי' לעו"ש ופקדונות ע"י מימוש כח הקניה, ז"א כול המשפחה עוברת לבנק אחד ומקבלים תנאים טובים יותר.
אבל מסתדרים עם ההשקעות? הרי יש כאן פרמטר קטנצ'יק - מס הכנסה...

כל אחד בחשבון שלו...
כל החשבונות יהיו אצלכם - תנו לנו תנאים.

ניתן לפתוח 'חשבון משפחתי' לעו"ש ופקדונות ע"י מימוש כח הקניה, ז"א כול המשפחה עוברת לבנק אחד ומקבלים תנאים טובים יותר.
אבל מסתדרים עם ההשקעות? הרי יש כאן פרמטר קטנצ'יק - מס הכנסה...
כמו ש- @c881 אמר,
כשבאים קבוצה מקבלים אותם תנאים כל אחד בחשבון שלו.
כמו שנאמר פה מספר פעמים צריך להתייחס לבנקים/בתי השקעות כמו לנותן שירות ולנהל משא ומתן

זה תלוי, אבל סדר גודל של 50-100 אלף. העניין הוא שאין הפסד בפתיחת תיק בבנק ומעבר אחר כך, עמלות המעבר נמוכות ומפוקחות.
מעניין, ומה אם אני אעביר את מה שאני מחזיק בבנק בנגלות כל פעם שאגיע לנקודה בה החשבון בבית ההשקעות יהיה משתלם יותר?
חסכתי 60 א"ש -> מעביר לבית השקעות וחוסך שוב בבנק -> מעביר עוד פעם.

איך זה נשמע? משהו שאני מפספס?
הרי בשבילנו הצעירים לא מדובר עדיין במיליונים.

איך זה נשמע? משהו שאני מפספס?

כן, אתה מפספס שבבתי ההשקעות יש דמי שימוש קבועים. אז אם כבר פתחת שם חשבון ואתה משלם אותם - אין סיבה לשלם גם לבנק... עדיף כבר פשוט, בכל פעם שיש לך כמה אלפים שאתה רוצה להשקיע - לעשות העברה בנקאית לבית ההשקעות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון *** העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A השקעות בתור אזרח אמריקאי שוק ההון 3
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
R הפרשה לפנסיה מעל התקרה בתור שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
Y עבודה בתור שכיר בעת שירות מילואים פעיל אוף טופיק 32
N פתיחת חשבון מסחר *********** בתור תושב אירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Gun איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
W פרוייקטים שאפשר לעשות בתור סטודנט למדמח התפתחות אישית 23
N כמה להפריש לקרן הפנסיה בתור עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C האם אפשר להפקיד בקרן השתלמות בתור מובטל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
tomchoook הגשת דו״ח למס יסף בתור שכיר מיסים 18
T שאלה כללית בנוגע לרכש ETF-ים בתור סוחר עצמאי שוק ההון 3
ת אייפון SE בתור מתנה לאמא, הוא לא חלש מדי? מתאים למבוגרים? ואיפה כדאי לרכוש? אוף טופיק 8
א פיצויים שנצבעו בתור תגמולים - כדאי לתקן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T בתור ישראלי, שעובד דרך האינטרנט ומטייל בחו"ל, מה עדיף, PayPal, Payoneer או Skrill? צרכנות פיננסית 1
A האם יש הגבלה על סכום כסף שאפשר להעביר לתיק IRA בתור עצמאי? שוק ההון 28
M איך לנצל הזדמנות נדל"ן בתור מתווך נדל"ן 12
א הגשת טופס 1325 למס הכנסה בתור סוחר יומי מיסים 16
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
1337justme ~1200 ש"ח לחודש על קניות בסופר בתור רווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 96
B השקעה בשעונים בתור חלק מייצב בתיק ההשקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y ניתוק תושבות והשקעה בארץ בתור תושב זר שוק ההון 90
R חיסכון בתשלום לביטוח לאומי בתור מובטל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
S מס רווחי הון בתור שכיר צרכנות פיננסית 2
ה השקעה בvix בתור תחליף לאגח בתיק שוק ההון 20
C בתור משקיע חדש וטרי, כיצד נכון להתנהג שוק ההון 5
M לקיחת משכנתא בתור איש קבע נדל"ן 12
H האם אפשר להתייחס ל- IB בתור בנק זר למקרה חירום? שוק ההון 40
O מחיר למשתכן בנרקיסים - האם שווה לקנות בתור השקעה עתידית? נדל"ן 26
מ התלבטות לסגור פוזיציה או לשמור בתור "ביטוח" שוק ההון 7
M השקעה במשרדים בתור חברה נדל"ן 3
Saver דירה רשומה בתור אכסניה נדל"ן 15
נ האם אני יכול לפתוח קופת גמל או קרן השתלמות בתור חייל? שוק ההון 5
N בתור עצמאי חובה עליי להפריש השנה לקופ"ג? צרכנות פיננסית 1
ע שאלה בנוגע לכדאיות השקעה בקרנות REIT בתור diversifier שוק ההון 54
K דיבידנדים בתור מניות נוספות שוק ההון 10
whybe Ibi משתמשים בפוסט האחרון בבלוג בתור מקפצת פרסום אוף טופיק 5
ח חישוב הפקדה מינימלית לפנסיה בתור עצמאי שוק ההון 8
דוג האם לשכור דירה שנמצאת ממש קרוב לאנטנות סלולריות (בתור סטודנט) אוף טופיק 31
Koby Paris האם אתם מחשבים הטבות בעבודה בתור הוצאות עתידיות ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
W בתור משקיע חדש (מאוד),מילות נחמה על הימים האחרונים? שוק ההון 250
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25

נושאים דומים

Back
למעלה