• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעה פאסיבית לאזרחים אמריקאים

• פותח הנושא פותח הנושא oryalmog
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

oryalmog

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,

אני אזרח אמריקאי בן 28 ומעוניין להתחיל להשקיע בצורה פאסיבית. קראתי לא מעט פוסטים בנושא אך עדיין נותרתי עם לא מעט שאלות בעיקר סביב עניין הרגולציה ודיווח המס.

ראשית, לגבי הרכב התיק מדובר על השקעה לטווח ארוך, כרגע לא צפויה הוצאה גדולה בטווח הקרוב סדר גודל של 250k . אחרי שהבנתי שקרנות איריות הן לא אפשרות טובה עבורי מטעמי מס. חשבתי להרכיב תיק 60% של VTI ו40% VXUS בעתיד לשלב גם לשלב אג"ח. אני מכיר שאפשר לקנות ישירות VT אך למיטב הבנתי דמי הניהול יותר גבוהים ובנוסף אני מעוניין לתת משקל יתר למניות בארה"ב. אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב התיק, כמו כן האם תהליך הרכישה זהה לרכישה של קרנות איריות? יש צורך רק במספר הנייר ולאחר מכן ביצוע פעולת רכישה פשוטה? או שמכיוון והקרנות נסחרות בארה"ב התהליך שונה?

סוגיה שניה נוגעת לענייני דיווח המס. פתחתי חשבון בIBI מכיוון והם ברוקר ישראלי שמוכן לפתוח תיקים לאזרחים אמריקאים. לאחר קריאה של מספר בלוגים אני מבין שאין טעם בפתיחת חשבון מסחר בIBI מכיוון ובכל זאת אצטרך לבצע דיווח בגלל עניין הדיבידנדים מהקרנות? האם יש ברוקר ישראלי שיכול לחסוך את תהליך הידווח שנתפס כמאד מסורבל בעיניי ולא ברור עבורי? במידה ואין אני מבין שעדיף לפתוח חשבון בIB ולהעביר את כל התהליך לשם. האם מישהו התנסה בעניין הדיווח הכפול גם לIRS וגם לרשות המיסים? עד כמה הסוגיה מורכבת והאם יש דרך לפשט אותה?

בנוסף, נושא שלא ברור לי כרגע יש לי חסכון שנמצא בבנק ומושקע דרך הבנק בניהול אקטיבי מי מבצע את הדיווח על הפעולות האלה? אם הבנק בעצם מבצע את חובת הדיווח מדוע אין בתי השקעות ישראלים שעושים את אותה פעולה כמו הבנק? או שבעצם אני אחראי על הדיווח גם על פעולות הבנק?

האם מישהו התנסה בעניין הדיווח הכפול גם לIRS וגם לרשות המיסים? עד כמה הסוגיה מורכבת והאם יש דרך לפשט אותה?
היא לא מורכבת בכלל, משלמים לאנשי מקצוע והם עושים הכל בשבילך.
יש היום מקומות מוזלים במיוחד שעושים זאת בצורה סמי-אוטומטית.
בנוסף, נושא שלא ברור לי כרגע יש לי חסכון שנמצא בבנק ומושקע דרך הבנק בניהול אקטיבי מי מבצע את הדיווח על הפעולות האלה?
בארץ הם, בארה"ב אתה אמור.
או שמכיוון והקרנות נסחרות בארה"ב התהליך שונה?
התהליך זהה ואף זול יותר באם עובדים עם IB.

האם מישהו התנסה בעניין הדיווח הכפול גם לIRS וגם לרשות המיסים?
כבר שנים.
בתשלום של עשרות שעות למידה.

עד כמה הסוגיה מורכבת והאם יש דרך לפשט אותה?
מסכים עם אורי.
ב275 שח לאלפי, ו-350 לסימפל טקס, כמעט לא משתלם ללמוד בעצמך (אלא אם מעניין אותך, אני אישית הנחתי שאם אדע בעצמי זה יעזור לי גם לתכנן את המיסוי עצמו ושם הכסף הגדול).

היא לא מורכבת בכלל, משלמים לאנשי מקצוע והם עושים הכל בשבילך.
יש היום מקומות מוזלים במיוחד שעושים זאת בצורה סמי-אוטומטית.

בארץ הם, בארה"ב אתה אמור.

התהליך זהה ואף זול יותר באם עובדים עם IB.

כבר שנים.
בתשלום של עשרות שעות למידה.

מסכים עם אורי.
ב275 שח לאלפי, ו-350 לסימפל טקס, כמעט לא משתלם ללמוד בעצמך (אלא אם מעניין אותך, אני אישית הנחתי שאם אדע בעצמי זה יעזור לי גם לתכנן את המיסוי עצמו ושם הכסף הגדול).

היי, תודה רבה על התשובות!
אם בכל מקרה ההמלצה היא לשלם לגורמי מקצוע (זה או אלפי או סימפל טקס או שצריך שילוב של שניהם?) למה בכל זאת לפתוח חשבון בIB ולא להשאר בIBI? אמנם העמלות בIB יותר זולות אבל IBI מספקים מערכת תמיכה יותר נוחה עבורי כאזרח ישראלי דובר עברית. האם הפער בעמלות מצדיק את המעבר לIB תוך ויתור מסוים על נוחות?

אמנם העמלות בIB יותר זולות אבל IBI מספקים מערכת תמיכה יותר נוחה עבורי כאזרח ישראלי דובר עברית. האם הפער בעמלות מצדיק את המעבר לIB תוך ויתור מסוים על נוחות?
לא בגלל העמלות, העמלות לא חשובות.
IBI לא יודעים לספק דוחות בהתאם לדרישות האמריקאיות ובנוסף מנכים לך מס במקור על דיבידנדים שהולך לרשות המיסים בארץ בעוד זכות המיסוי הראשונה היא של ארה"ב, באם יש חבות מס בארה"ב זה ידרוש ממך גם לשלם שם מקדמות (כלומר כפל מס עד ההחזר), לחכות לדוח שם, להגיש דוח פה ורק אז לבקש החזר על המס שנוכה במקור בארץ.
תוסיף לזה עוד דיווח בFBAR וסיכוי יותר מסביר שתעבור מתישהו את הרף לטופס 8938 שזה עוד צרה.

בקיצור: מסבך את החיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y השקעה פאסיבית IB אזרח אמריקאי שוק ההון 57
M השקעה פאסיבית מנכס דיגיטלי - יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 2
S השקעה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 9
Gari איך למנף השקעה פאסיבית במדדי מניות? שוק ההון 5
ש השקעה פאסיבית קצת אחרת שוק ההון 3
lavi השקעה פאסיבית בין 2 מדינות - סיכוני מט"ח, אג"ח ועוד שאלות שוק ההון 12
D השקעה פאסיבית באג"ח צרכנות פיננסית 1
א אסטרטגיית השקעה פאסיבית ~ לא מתזמנת ~ פרוגרסיבית שוק ההון 8
סול אובד עצות לגבי השקעה פאסיבית בקרן השתלמות שוק ההון 25
כ השקעה פאסיבית במניות: ארה"ב, מפותחות או העולם? שוק ההון 84
P התייעצות לגבי כדאיות השקעה פאסיבית בהתחשב במעבר מתוכנן לארה"ב שוק ההון 66
Y השקעה פאסיבית וברוקרים פרטיים שוק ההון 38
P אסטרטגיה לתחילת השקעה פאסיבית - dollar cost averaging? שוק ההון 12
vaccinium השקעה בארה״ב בתור לא-אזרח שוק ההון 7
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
M התייעצות על השקעה בפורטו שבפורטוגל נדל"ן 0
ר אפשרויות השקעה שוק ההון 13
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 3
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר צרכנות פיננסית 24
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
ד השקעה בקרקעות - תוחלת מול סיכון נדל"ן 3
א השקעה בש"ח ב IBKR שוק ההון 3
R הלוואה בשביל השקעה בדיבדנדים שוק ההון 2
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
Y אסטרטגיית השקעה לתיק מסחר קיים שוק ההון 0
J ברוקר ישראלי שמציע תתי חשבון + שברי מניות + השקעה אוטומטית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
נ השקעה לטווח קצר לא קרן כספית שוק ההון 4
A נדלן השקעה - שתי דירות או דירה אחת נדל"ן 3
ס דלי מים צוננים על השקעה באנגליה נדל"ן 91
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4
Y השקעה בקרנות סל אמריקאיות שוק ההון 0
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
I החזקת ביטקוין לעומת השקעה בETF קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ד כיסוי משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 3
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
ס דיווח למס הכנסה על השקעה ב-IBKR מיסים 4
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
מ השקעה ראשונית בחשבון לא מנוהל שוק ההון 3