ע"פ הסקר נראה שאכן אתה צודק. אם ההייטק פרץ איפשהו בשנות ה- 80 מדובר בכמעט 40 שנה.
אני ממש לא מסכים עם הניתוח הזה של הסקר. לדעתי בדיוק להיפך - הסקר מוכיח שאין שום בעיה להמשיך לעבוד בהייטק אחרי גיל 40.
ולגבי זה שהייטק פרץ בשנות ה80, נו באמת. גם אנשים התחילו לעבוד בתחום בשנות ה90 לעומת כמה מתחילים לעבוד בתחום היום?
בשנות ה80 התחום אולי התחיל, אבל בהתחלה היו משמעותית פחות אנשים בתחום ממה שיש היום. העליה הגדולה במספר ה"מתחילים" בתחום הייתה להערכתי באזור 2000-2010.
אגב, אני בתחום כבר כ15 שנה. הכרתי במהלך הקרירה לא מעט אנשים שמבוגרים ממני ושהיום בגילאי 40-50+ (ואפילו מספר בני 60+). אני לא מכיר אף אחד בגילאים האלה שעזב את הייטק כי לא הצליח למצוא עבודה בתחום.
אני כן מכיר מספר אנשים שעברו לתחום אחר בגילאים צעירים יותר (לרוב אזור ה20 מאוחרות עד 30 מוקדמות) אבל זה בעיקר מסיבות של עניין (לא אהבו את ההיטק או שאהבו יותר לעשות משהו אחר).
יש לי למשל חבר באזור גיל 60 שהוא מהנדס תוכנה. הבחור פוטר לפני כמה שנים (צמצומים בחברה שעבד בה, לא משהו אישי). למרות שהוא פחד שלא יסתדר הוא הצליח למצוא עבודה תוך חודש (וקיבל בחודש הזה לא מעט הצעות). ואני מכיר עוד לא מעט אנשים בגילאי 50-60 עם סיפורים דומים.
בד"כ מי שמצליח לשרוד בתחום הזה עד גיל 40+ הוא כנראה מספיק טוב במה שהוא עושה ולכן גם יצליח למצוא עבודה. אנשים שהם לא מספיק טובים יתחילו להיתקל בבעיות בשלב הרבה יותר מוקדם...
כמובן שאם אתה לא מוצליח בתחום והצלחת במזל להתברג לאיזה מקום ולשבת שם 20 שנה, אז אם יפטרו אותך מאיזשהי סיבה תיהיה לך בעיה...
אני כן חושב שטבלאות השכר של חברות השמה מראות שהתפתחות השכר נעה עד 7 -10 שנים, אז או שאחכ השכר נתקע או שכל המהנדסים הופכים למנהלים (דמיוני)
או שאולי אחרי 20 שנות עבודה הם מפסיקים להיות עובדי הייטק (מוסבים להוראה ?)
א. הרבה פעמים השכר נתקע אחרי 10 שנים, או לפחות השינוי מתחיל להיות הרבה יותר קטן. יש הבדל גדול בין אדם עם שנה-שנתיים נסיון לאדם עם 7-10 שנים, אבל אין הרבה הבדל בין 10 ל15 שנה נסיון.
ב. הרבה אנשים לא נשארים מהנדסים להרבה זמן אלא עוברים לתפקידים אחרים (לא בהכרח מנהלי פיתוח, לפעמים תפקידי ניהול מוצר/ניהול פרוייקט/מכירות/support למניהם וכו').
אישית אני לא מכיר אנשים שעשו הסבה מהייטק להוראה אחרי 20 שנה. מצד שני אני כן מכיר לא מעט אנשים שנשארו בהיטק 30 שנה ויותר.