• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מחפש יועץ עסקי מקצועי לסיוע בגיוס הון

pursuit of happiness

משתמש רשום
דירוג
2
שלום וברכה,

אני מקים בימים אלו יחד עם שותף סופרמרקט שכונתי חדש בירושלים, השקעתי רבות בפיתוח תכנית עסקית מפורטת ומקצועית ואני משוכנע בפוטנציאל ההצלחה והתרומה של המיזם. אני מחפש יועץ עסקי בעל התמחות מוכחת בתחום גיוס הון, עם רקורד מוכח ביצירת קשרים עם משקיעים רלוונטיים ויכולת להפוך תכנית עסקית מובילה לגיוס בפועל.

כל הכוונה, עצה או המלצה על יועץ/ת מתאים/ה תתקבל בהערכה רבה.

אני מקים בימים אלו יחד עם שותף סופרמרקט שכונתי חדש בירושלים
בהצלחה!
למה אתה צריך עוד שותפים (גיוס הון משמעו כסף תמורת אחוזים מהעסק)? ולמה שמישהו ירצה בכלל? יש כאן פורמט חדש ומלהיב?
לעסק מהסוג הרגיל נהוג לבקש הלוואה מהבנק, ולכן אתה זקוק ליועץ שיכין איתך תכנית עסקית שמקובלת על הבנק.
יש את ארגון "מעוף" שדרכו אפשר לעשות זאת, יש בטח עוד חברות כאלה, ואפשר לשכור יועץ פרטי.

תודה.
למה אתה צריך עוד שותפים (גיוס הון משמעו כסף תמורת אחוזים מהעסק)?
אין לי הון עצמי.
ולמה שמישהו ירצה בכלל? יש כאן פורמט חדש ומלהיב?
מלהיב זה ענין של טעם. נראה לי שמי שמעונין להשקיע בתחום עשוי בהחלט להתלהב, אני רק לא יודע איפה מוצאים מישהו כזה.
לעסק מהסוג הרגיל נהוג לבקש הלוואה מהבנק,
הוא לא מסכים לעת עתה להתרשם מהנכונות שלי לשנות את שוק הקמעונאות בישראל. (תשאלו אותו למה, אמרתי זה עניין של טעם...)
ולכן אתה זקוק ליועץ שיכין איתך תכנית עסקית שמקובלת על הבנק.
יש לי תכנית עסקית מצוינת, יש נכס במיקום מרכזי מאוד בירושלים, יש צוות, רק צריך כסף.

נערך לאחרונה ב:
רק צריך כסף
אז אתם צריכים עוד שותפים, לא תהיו הבעלים היחידים. אתה בטוח שעל סופרמרקט אחד תרצו עוד שותפים שיתחלקו איתכם ברווחים?
הוא לא מסכים לעת עתה להתרשם מהמוטיבציה שלי לשנות את שוק הקמעונאות בישראל. (תשאלו אותו למה, אמרתי זה עניין של טעם...)
אף בנק לא מוכן להלוות לך? או שאמרו לך להביא תכנית עסקית של יועץ?
אין לי הון עצמי.
תראה, סופרמרקט זה עסק עתיר השקעות והוצאות. בלי הון עצמי קשה לשכנע את הבנק לתת לך הלוואה, וגם עם הון עצמי זה לא קל.
המשפחות שלך ושל השותף לא מתלהבות להכניס יד לכיס? אם אותן לא הצלחת לשכנע, איך תצליח לשכנע אדם זר?
יש נכס במיקום מרכזי מאוד בירושלים, יש צוות, רק צריך כסף.
מה זאת אומרת יש נכס וצוות? כבר שכרת אותם?

אז אתם צריכים עוד שותפים, לא תהיו הבעלים היחידים. אתה בטוח שעל סופרמרקט אחד תרצו עוד שותפים שיתחלקו איתכם ברווחים?
לא אכפת לנו להתחלק ברווחים (כי אנחנו מאמינים שיהיה מספיק לכולם... ועוד שנה שנתיים העסק מתחיל ליסוע ואנחנו פותחים סניף ברכסים...) אנחנו רק לא רוצים שיתערבו לנו בניהול.
אף בנק לא מוכן להלוות לך? או שאמרו לך להביא תכנית עסקית של יועץ?
אין לי מספיק הכנסות לדעתו. קרן בערבות מדינה דחו את הבקשה ולהגיש שוב אפשר רק עוד חצי שנה.
תראה, סופרמרקט זה עסק עתיר השקעות והוצאות. בלי הון עצמי קשה לשכנע את הבנק לתת לך הלוואה, וגם עם הון עצמי זה לא קל.
המשפחות שלך ושל השותף לא מתלהבות להכניס יד לכיס? אם אותן לא הצלחת לשכנע, איך תצליח לשכנע אדם זר?
הם מתלהבות מאוד, אבל בכיס שלהם יש רק חורים...
הרעיון זה של המנהל הוא חושב על זה כבר כמה שנים אבל אין לו אומץ לקחת סיכונים וכאלה, לי אין כאלה בעיות אבל בסחורות וספקים אני לא אבין כלום גם אם אני יעבוד עשרים שנה במכולת... אז חשבתי שזה שילוב מצוין שכל אחד מביא את הכישורים היחודיים שלו. בהתחלה נצטרך לא יותר משני עובדים ויש לו כבר כמה שמות, אבל עובדים משיגים בחמש דקות.

תן לי להוריד אותך....
יש לך נסיון בהקמת עסק? (במיוחד לממכר מזון)
אתה מבין את המשמעות של העסקת עובדים? הספקים לא פרייארים, הם ימכרו לך במחירים גבוהים כי אתה לא רשת עם כוח מיקוח, אתה תגלה ששטראוס, תנובה, אוסם והיבואנים הגדולים לא ממש יתלהבו לארגן קו חלוקה חדש אלא אם זה ממש ישתלם להם.
חכה למסע הייסורים לקבלת רישוי עסקים מעירית ירושלים, תגלה משהו מדהים, הפקחים שעושים ביקורות מהעיריה, משרד הבריאות, מכבי האש, צריכים להגיע לעסק בנוי ומוכן, האישור הוא תמיד בדיעבד, כלומר תשקיע מאות רבות של אלפים, רק כדי לגלות שהמרצפות לא עומדות בתקן, שהחלון קטן מידי, שהמחסן לא בגודל הנכון ועוד מאות סעיפים בתקנון, חלקם סותרים, הרבה עסקים פועלים זמן רב ללא רישוי.
גם סופרמרקט שכונתי מצליח חי במתח רווחים קטן, תגלה שהחזרות מוצרים, גניבות וקנסות של העיריה נוגסות לך מהרווחים.

כפי שציינתי בהודעתי הקודמת אין לי נסיון בכלום וגם אם היה לי זה לא ממש היה עוזר... אז ככה שאתה לא מוריד ולא מעלה...

אנחנו מודעים ונערכים היטב לכל הסידורים הנחוצים אבל הביצוע בפועל זה לא בתחום האחריות שלי. השותף שלי הוא בחור רציני ביותר עם נסיון של למעלה מחמש שנים בניהול עסק ועבודה עם ספקים והוא אמור לנהל את המקום בפועל. שלחתי לו קישור אולי הוא ירשם לפורום כדי לומר את דעתו המקצועית, אבל לצערי הוא סובל מחוסר אמפתיה כללי ליקומים ואנשים וירטואלים אז אני לא תולה בזה הרבה תקוות.

נערך לאחרונה ב:
לא אכפת לנו להתחלק ברווחים (כי אנחנו מאמינים שיהיה מספיק לכולם... ועוד שנה שנתיים העסק מתחיל ליסוע ואנחנו פותחים סניף ברכסים...) אנחנו רק לא רוצים שיתערבו לנו בניהול.
למה ברכסים דווקא? אתם פונים לקהל החרדי?
ושותפים ירצו לעקוב אחרי הניהול ולתת ביקורת בונה כדי שהעסק יצמח. מי האדם שיתן לך כסף מתוך אמונה עיוורת ש"הכל בסדר"?
מהמשך התגובה שלך, אני מבינה שאתם סבורים שיש לכם רעיון פנטסטי ולא סתם סופרמרקט שכונתי כמו האחרים. אתה יכול לספר מה נקודות החוזקה שלכם ביחס לאחרים? מה יגרום לכם לרווחים יצאי דופן בסקטור הקשוח הזה?
אגב, מה מצב הפרוטקשן בירושלים? כי עסקים פיזיים בישראל נחשפים יתר על המידה לסיכון הזה בשנים האחרונות.

תן לי להיות קצת קשה וישיר.
על פי פוסטים קודמים שלך אני משער שאין לך מקצוע ואתה ללא עבודה מכניסה, כמו כן אתה לא חובב עבודה פיזית ומחפש לעשות הון כעצמאי. האם אתה צעיר מתחת לגיל 30?

אין לך הון עצמי, אין לך נסיון קודם בניהול עסק, אין לך קשרים עם ספקים, יזמים ומשקיעים, מה היתרון היחסי שיש לך שבעזרתו תוכל לשכנע משקיעים שההשקעה תניב להם תשואה עודפת?
רק רעיון לתכנית עסקית? כמה אחוזים נראה לך שתקבל מהמיזם אם וכאשר הוא יתממש, כשאתה לא שם שקל?
אנשים שהצליחו, לקח להם לפעמים שנים של כשלונות והרבה מאוד כסף שלהם אישי שירד לטמיון. כך הם למדו. הרקורד שלהם , אפילו כשלון מהדהד, מאפשר למשקיע להעריך את הרצינות והיכולת שלהם בניהול עסק, לך כנראה עדיין אין את זה, תתחיל פרויקט יזמות קטן עם הון התחלתי שלך. כך תלמד. אין לך הון? תעבוד קשה כשכיר, תלמד מקצוע, תחסוך, ואז תחזור ליזמות.

כל הכוונה, עצה או המלצה על יועץ/ת מתאים/ה תתקבל בהערכה רבה.
אתן לך דוגמא ממה שחבר קרוב שלי עשה:
היה לו מקצוע מכובד שהוא לא אהב (עורך דין), גם כסף היה לו.
הוא בכלל רצה שיהיה לו בר כי הוא אוהב אנשים וגם היה אלכוהוליסט.
מה עשה?
התפטר, והלך לעבוד בתור ברמן לאיזה שנתיים ואז עוד 3 בתור מנהל בר.
רק אחרי זה הוא התחבר עם כמה שותפים מהתחום והם פתחו ביחד בר, ואז עוד אחד.
היום הוא מצליח מאד בזה למרות שזה תחום סופר דופר קשה.

מה שאתה מתכנן לעשות בהכרח יוביל גם להפסד כסף וגם זמן.
רוצה לפתוח סופרמרקט? אחלה, תתחיל לעבוד בתור שכיר בסופרמרקט או מכולת, קודם תבין את העסק, לא דרך אקסל, דרך הרגליים.

ועוד משהו: אם אין לך נסיון וקשרים בתחום וגם לא הון להשקיע אין מישהו שפוי בדעתו שיתן לך אחוזים כלשהם בעסק וגם לא לנהל משהו.

אפשרות נוספת - לפתוח עסק שלא דורש מקום פיזי והרבה השקעות. כך גם תוכל להשתפשף בעולם העסקי וגם לצאת בלי נזק כספי גדול.

תן לי דווקא להרים לך.

צורם לי שבמקום להתייחס לשאלה שלך קיבלת הרבה תגובות מאד שליליות ומאד נחרצות שהתייחסו בכלל לתכנית העסקית ולא לשאלתך. לא רק שזו לא הייתה השאלה אלא שלא הוצגו שום נתונים לגבי התכנית העסקית כך שלא היה לביקורת על מה להתבסס. קל מאד לבקר בכלל ובפרט מיזם תיאורטי. הזהב (וגם השטן) נמצאים בפרטים.

אני דווקא יוצא מנקודת הנחה שכפי שכתבת יש לך "תכנית עסקית מפורטת ומקצועית" ושבכל שוק יש הזדמנויות נקודתיות (ולפעמים גם מערכתיות) שאפשר לנצל.

אני אמנם לא מכיר מישהו ספציפי שיוכל לעזור שלך אבל יכול להציע כמה תובנות -

הנקודה הראשונה ממנה אתה צריך להתחיל היא האפיון של המשקיע הפוטנציאלי. מי הם האנשים או הגופים שמסוגלים להעריך את המיזם שלך, שעשויים להתלהב ממנו ושיש להם את היכולת להשקיע את הסכום שאתה צריך.

אני מנחש שבמקרה שלך המשקיעים הרלוונטיים אינם גופים מוסדיים או קרנות הון סיכון אלא אנשים מעולם הקמעונאות או משרשרת הערך של העולם הזה. אני חושב שבמאמץ סביר תוכל להכין רשימה כזו ולפנות אליהם. אם איתור משקיעים ופניה אליהם הם הסיבות העיקריות שבגללן אתה מחפש יועץ אז ייתכן שאין לך באמת צורך ביועץ.

אני כלל לא פוסל את השימוש ביועצים וייתכן שהסיבה שאתה רוצה להיעזר ביועץ היא שונה (זה לא לגמרי הובהר בשאלה). אם בכל זאת תרצה להיעזר ביועץ חשוב לדעת שאנשים שעוסקים בגיוס הון בד"כ מתמחים בתחום ספציפי. אין דין גיוס הון לחברות הזנק כדין גיוס הון למיזם קמעונאי או לעמותה פילנטרופית. אפילו בתוך התחום של חברות הזנק, גיוס ההון לחברת AI שונה מגיוס הון לחברת פארמה. המשקיעים הם שונים, המדדים הם שונים, ... הכל שונה.

כדי לאתר יועץ מהתחום שלך הייתי פונה אל עסקים צעירים אחרים בתחום ושואל אותם איך הם גייסו את ההון הראשוני שלהם. אם זה תחום שפועלים בו יועצים אז די מהר תקבל שמות. אם לא תקבל אף שם אז בהחלט ייתכן שאין יועץ שמתמחה בתחום.

בהצלחה וזכור שכמאמר המשורר 90% of success is just showing up

נערך לאחרונה ב:
קיבלת הרבה תגובות מאד שליליות ומאד נחרצות שהתייחסו בכלל לתכנית העסקית ולא לשאלתך
השליליות שלי לא היתה קשורה לתכנית העסקית (שלא הוצגה) אלא לחוסר הון עצמי ולסיכון בתחום.
אבל אני מסכימה שאפשר להיות חיוביים יותר.
העסק הראשון שהקמנו, בעלי ואני, היה ללא כל הון עצמי. מה שהיה לנו זה את השטח שעליו ניתן להקים את העסק (במקרה שלנו צימרים).
היות וחיינו במקום שהמדינה רצתה, והיא גם רצתה לעזור בפרנסה כדי שלא יברחו - קיבלנו לא מעט הלוואות דרכה וגם מענקי מקום, וגם ערבויות להלוואות בנק.

למה ברכסים דווקא?
זה סתם היתה דוגמא...
מה מצב הפרוטקשן בירושלים? כי עסקים פיזיים בישראל נחשפים יתר על המידה לסיכון הזה בשנים האחרונות.
באזור המדובר אין.
תן לי להיות קצת קשה וישיר.
על פי פוסטים קודמים שלך אני משער שאין לך מקצוע ואתה ללא עבודה מכניסה, כמו כן אתה לא חובב עבודה פיזית ומחפש לעשות הון כעצמאי. האם אתה צעיר מתחת לגיל 30?
הכל נכון חוץ מהאחרון...
כמה אחוזים נראה לך שתקבל מהמיזם אם וכאשר הוא יתממש, כשאתה לא שם שקל?
לא מעניין אותי, אני לא עושה את זה כדי להיות להרוויח הרבה אלא כי זה מה שאני יודע לעשות.
אנשים שהצליחו, לקח להם לפעמים שנים של כשלונות והרבה מאוד כסף שלהם אישי שירד לטמיון. כך הם למדו. הרקורד שלהם , אפילו כשלון מהדהד, מאפשר למשקיע להעריך את הרצינות והיכולת שלהם בניהול עסק, לך כנראה עדיין אין את זה, תתחיל פרויקט יזמות קטן עם הון התחלתי שלך. כך תלמד. אין לך הון? תעבוד קשה כשכיר, תלמד מקצוע, תחסוך, ואז תחזור ליזמות.
בהמשך לתשובה הקודמת: כמה זמן יקח לי לחסוך מליון וחצי ש''ח? חמש שנים? עשר? חבל לי על כל הזמן הזה שילך לפח. ושלא לדבר על זה שההזדמנות הספציפית שעליה מדובר כבר לא תהיה רלוונטית.
אין לך הון עצמי, אין לך נסיון קודם בניהול עסק, אין לך קשרים עם ספקים, יזמים ומשקיעים, מה היתרון היחסי שיש לך שבעזרתו תוכל לשכנע משקיעים שההשקעה תניב להם תשואה עודפת?
רק רעיון לתכנית עסקית?
ושותפים ירצו לעקוב אחרי הניהול ולתת ביקורת בונה כדי שהעסק יצמח. מי האדם שיתן לך כסף מתוך אמונה עיוורת ש"הכל בסדר"?
מהמשך התגובה שלך, אני מבינה שאתם סבורים שיש לכם רעיון פנטסטי ולא סתם סופרמרקט שכונתי כמו האחרים. אתה יכול לספר מה נקודות החוזקה שלכם ביחס לאחרים? מה יגרום לכם לרווחים יצאי דופן בסקטור הקשוח הזה?
קצת קשה לענות על השאלות האלה בפורום אנונימי, וגם כתוב כאן בכניסה שחל איסור חמור על קידום עצמי... אם יאשרו לי מה בדיוק אפשרי לומר בכיף אמסור את כל הפרטים.
אם איתור משקיעים ופניה אליהם הם הסיבות העיקריות שבגללן אתה מחפש יועץ אז ייתכן שאין לך באמת צורך ביועץ.
יש לי צורך כי לעשות את כל מה שתיארת לבד יקח לי חודשים. יזם צריך לדעת במה הוא טוב ובמה לא...

תודה על כל העצות אעדכן בהמשך מה היה רלוונטי.
בהצלחה וזכור שכמאמר המשורר 90% of success is just showing up
The problem is I don't have much to show... מקווה שבקרוב יהיה.

שלום לכולם אני המנהל אשמח לדון איתכם ולהחכים יחדיו.
נכן שאנחנו שמים עליו עין במיקום מרכזי ומיועד להשכרה כמובן.לגבי הצוות אנחנו לדעתי צוות ניהול מושלם של 2 וכמובן זה ילך ויגדל עם הקמת העסק.
תן לי להוריד אותך....
יש לך נסיון בהקמת עסק? (במיוחד לממכר מזון)
אתה מבין את המשמעות של העסקת עובדים? הספקים לא פרייארים, הם ימכרו לך במחירים גבוהים כי אתה לא רשת עם כוח מיקוח, אתה תגלה ששטראוס, תנובה, אוסם והיבואנים הגדולים לא ממש יתלהבו לארגן קו חלוקה חדש אלא אם זה ממש ישתלם להם.
יש לי ניסיון בניהול צרכנית ביגוד כבר כמה שנים אני מתנהל הייטב מול עובדים וספקים לגבי קו חלוקה וכו' אפשר לעבוד מתחת רשת גדולה כמו שופרסל או רמי לוי שהם ספקים בעצמם.
חכה למסע הייסורים לקבלת רישוי עסקים מעירית ירושלים, תגלה משהו מדהים, הפקחים שעושים ביקורות מהעיריה, משרד הבריאות, מכבי האש, צריכים להגיע לעסק בנוי ומוכן, האישור הוא תמיד בדיעבד, כלומר תשקיע מאות רבות של אלפים, רק כדי לגלות שהמרצפות לא עומדות בתקן, שהחלון קטן מידי, שהמחסן לא בגודל הנכון ועוד מאות סעיפים בתקנון, חלקם סותרים, הרבה עסקים פועלים זמן רב ללא רישוי.
צודק.בשביל זה אנחנו לקחנו חברת יעוץ שבונה את כל זה.
גם סופרמרקט שכונתי מצליח חי במתח רווחים קטן, תגלה שהחזרות מוצרים, גניבות וקנסות של העיריה נוגסות לך מהרווחים.
גם זה נלקח בחשבון בהכנת התוכנית העיסקית.
לכן הוא יהיה חסוף לכל התוכנית הוצאות והכנסות וכדומה.
אגב, מה מצב הפרוטקשן בירושלים? כי עסקים פיזיים בישראל נחשפים יתר על המידה לסיכון הזה בשנים האחרונות.
באיזור ירושלים כמעט ואין פרוטקשן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מחפש יועץ משכתנא באיזור חיפה פוסטים מאיכות נמוכה 0
א מחפש יועץ מס/רואה חשבון מיסים 0
I מחפש יועץ פנסיוני עם נסיון בפרישה מוקדמת עקב נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F מחפש יועץ מס \ רואה חשבון שמתמחה בהכנסה פאסיבית משכירות בחו"ל צרכנות פיננסית 1
י יועץ משכנתאות מחפש לעשות שת"פ עם מתווך נדל"ן 2
C מחפש מחשבון משכנתא עם סיום מסלול צרכנות פיננסית 9
C מחפש טאבלט לילדים לחופשה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
koko85 מחפש ספריים קלאסים באנגלית בנושא כלכלה ושוק ההון לקרוא מאז שנות ה70 שאתם ממליצים עליהם צרכנות פיננסית 1
flower מחפש מכנס עבודה מאוורר לקיץ – המלצות? אוף טופיק 2
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
Y מחפש המלצה לפאלפון חדש מ- +S10 אוף טופיק 18
ה מחפש טיפה יותר מקרן כספית שוק ההון 25
ח "מחפש אתר כלכלי שלא מתרגש לא מימין ולא משמאל – יש חיה כזו?" אוף טופיק 7
ש מחפש מסלול להשקעה שבה לא משקיעים בשום חברה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
liranviper מחפש מלווה משקיעים בארץ נדל"ן 2
E מחפש גמל להשקעה במסלול מחקה מדד בדמי ניהול נמוכים (יחסית) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B מחפש 4 אפיקי השקעה של ריבית דריבית להשקעה כוללת של 2000 ₪ בחודש ל-15 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O מחפש המלצה למימוש פרקטיקה של שיטת השכבות שוק ההון 6
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
צ מחפש כיוון לקריירה התפתחות אישית 0
N זוג נשוי בגיל 28 מחפש את ההתכנות הכלכלית שלו יומני מסע אישיים 6
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
L מרכיב סולידי בקה״ל וקפ״ג - מחפש אכוונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 33
י אני מחפש אנשים שנפתחה להם בשנים האחרונות פוליסת אכ"ע לצורך הפקדות לביטוח מנהלים / קופת גמל פוסטים מאיכות נמוכה 2
M מחפש השקעה בטוחה שקולה לSGOV או Money Market רק בשקלים שוק ההון 10
ה מחפש מועדון הטבות צרכנות פיננסית 25
I מחפש לשכור דירה נדל"ן 1
M מחפש כיוון להשקעה במדדי ליבה תחת IB בקרנות סל איריות צוברות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
E מחפש דרך נוחה להיפטר מ-NEGATIVE CASH BALANCE באינטראקטיב לחשבון MARGIN פוסטים מאיכות נמוכה 3
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
U קנייה גדולה של מניות, בזמן הזה, מחפש חיזוקים מנטליים שוק ההון 15
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ח מחפש אקסל למעקב אחרי תיק השקעות אוף טופיק 1
רוטב פיצה מחפש 20/80 באיזור המרכז להשקעה מעולה. מכירים? נדל"ן 1
ד היי, מחפש מינוף זול שוק ההון 33
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
G מחפש קרן שנסחרת בארץ ודומה לVB שוק ההון 20
Shnizelia מחפש אלטרנטיבה איכותית ל-ChatGPT פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
סנופקין מחפש עצה: כסף ממניות לסגירת מסלול פריים? נדל"ן 16
חובב_פנסיה2022 אני מחפש מחשבון שיכול לחשב ריבית פריים על תקופה אמיתית היסטורית אוף טופיק 3
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
P מחפש מחשבוני פנסיה להשוואת דמי ניהול ומסלולי תשואות, יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
F מחפש מדריכים בנושא השקעות בארה"ב נדל"ן 2
Michel מחפש עזרה בענייני רישום בטאבו ובטבלת איחוד וחלוקה. נדל"ן 0
S מחפש המלצה למיקרוגל דיגיטלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ל מחפש בעל מקצוע מתאים אוף טופיק 0

נושאים דומים

Back
למעלה