בטופס 867 מיד לאחר ציון מחזור מכירות ומס שנוכה במקור יש כמה אופציות. בטופס שלי מסומנת האופציה "קיימים הפסדי הון מתוך ההפסדים ברי הקיזוז הרשומים מעלה, שקוזזו כנגד הכנסה מריבית או מדידידנד" . האופציה השניה היא אותו הדבר אבל "לא קיימים הפסדי הון.....". אני מעוניין לקבל הסבר על המשמעות של שתי האופציות ומה זה אומר לגבי ההפסדים שיש לי ממכירת ניירות ערך לאחר קיזוז הרווחים ( דוגמא 7,000 שח). יש בטופס גם רווחים של דבידנט ורביות (באותה דוגמא....סך של 8,000 שח). ויש גם מס במקור (בדוגמא שלנו....200 שח).
שאלות:
א. האם אני צריך להמשיך ולקזז את ההפסדים מהמניות מול רווחי הריבית והדבידנט (1000 שח רווח בדוגמא שלנו) ?
ב. האם צריך לשלם מס על הרווח הזה של 1000 שח, בנוסף לרווח שנלקח במקור (200 שח) ?
ג. האם המס במקור הנמוך (200 ש"ח) כבר מגלם בתוכו את כל הקיזוז הזה ולכן אני לא צריך לעשות כלום?
ד איך היו נראים פני הדברים אם היה מסומן בטופס "לא קיימים הפסדי הון שקוזזו כנגד הכנסה מריבית או מדיבידנד." ?
תודה רבה
שאלות:
א. האם אני צריך להמשיך ולקזז את ההפסדים מהמניות מול רווחי הריבית והדבידנט (1000 שח רווח בדוגמא שלנו) ?
ב. האם צריך לשלם מס על הרווח הזה של 1000 שח, בנוסף לרווח שנלקח במקור (200 שח) ?
ג. האם המס במקור הנמוך (200 ש"ח) כבר מגלם בתוכו את כל הקיזוז הזה ולכן אני לא צריך לעשות כלום?
ד איך היו נראים פני הדברים אם היה מסומן בטופס "לא קיימים הפסדי הון שקוזזו כנגד הכנסה מריבית או מדיבידנד." ?
תודה רבה