• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הון צבור בפרישה מוקדמת

עם איזה הון צבור ליחיד אתם מתכוונים לפרוש ?

• 0-1,000,000

הצבעות: 2 1.8%
  • 1,000,000-,1,500,000

הצבעות: 6 5.5%
  • 1,500,000-2,000,000

הצבעות: 7 6.4%
  • 2,000,000-2,500,000

הצבעות: 12 10.9%
  • 2,500,000-3,000,000

הצבעות: 12 10.9%
  • 3,000,000-3,500,000

הצבעות: 13 11.8%
  • 3,500,000-4,000,000

הצבעות: 9 8.2%
  • 4,000,000-4,500,000

הצבעות: 8 7.3%
  • 4,500,000-5,000,000

הצבעות: 10 9.1%
  • 5,000,000 ומעלה

הצבעות: 31 28.2%

• סך הכל מצביעים
    110
אבל ממה שאני מכיר גם בחברות גדולות אחוז בני ה 40+ נמוך מהממוצע באוכלוסיה ונראה קשור לדרגת בניהול, תמיד יש יוצאים מהכלל.
באמת? הרושם שלי דוקא הפוך.
בחברות גדולות נתקלתי בהרבה יותר בני 40+ מאשר בסטרטאפים וחברות קטנות.

האחוז אומנם נמוך מהאחוז באוכלוסיה, אבל זה כי אחוז האנשים שהולכים להיטק גדל ב15-20 שנה האחרונות.

באמת? הרושם שלי דוקא הפוך.
בחברות גדולות נתקלתי בהרבה יותר בני 40+ מאשר בסטרטאפים וחברות קטנות.
ברור שבחברה גדולה יהיו הרבה יותם בני 40+ מבסטארטאפ, ולכן הוצאתי את זה מה"חישוב"
החוכמה להשוות לחברות רגילות, וגדולות,
יכול להיות שזה בגלל שהייטק היאנתעשטה צעירה, רק שזה לא לגמרה מדויק, ההיטק טפס תאוצה בשנות ה 80 וזה אומר כבר 30 שנה .
יכול להיות שבעוד 30 שנה המספרים ישתנו ויכול להיות שזה הדפוס שישאר, כך או אחרת יש סימן שאלה לא פתור.

ללא ספק, 2006 היתה אחת השנים הגרועות בהיסטוריה לפרוש מוקדם - רגע לפני אחד המשברים הגדולים בהיסטוריה ובישראל רגע לפני הזינוק הגדול במחירי הדיור והשכירות.

לדעתי, פורש מוקדם יכול להיסתדר ללא דירה בבעלות, מקסימום חוזרים לעבוד.
לפורש בגילאי 60-65 ומעלה כדאי שתהיה כבר דירה בבעלותו כדי לגדר עליית מחירי נדל"ן והפחתת סיכון רצף התשואות בכלל וסיכון מט"ח בפרט.
מבחינה פסיכולוגית, בגילאים מבוגרים צריך כבר את היציבות של בית משלך.

אני בהחלט מסכים, אך בעתיד יהיו רבים ללא יכולת לדאוג להכנסות לגיל פרישה ובנוסף לדירת מגורים, לכן יש להערך לכך מראש.

אני גרתי כל חיי בדירה בבעלותי, בגיל 52 לפני מספר שנים מכרתי את דירת המגורים כדי לממש רווח הון גבוהה פטור ממס. אני משכיר את הדירה שמכרתי בשכירות חודשית בסך 11,000 ש"ח, אני מאוד מרוצה מהמהלך, אחזור עליו שנית בעתיד.

מאחר ויש ברשותי פורטפוליו נכסים מניבים, אין לי חשיפה לעליית מחיר השכירויות, במידה והמצב היה שונה, בהחלט היה בעייתי בגילי להתגורר בשכירות ולהחשף לעליית מחירי השכירויות.

ספציפית להייטק אין נתונים
זה בהחלט מעניין אם קיימת שונות בין אחוז התעסוקה בהייטק אל מול מקצועות אחרים.
ממה שאני רואה פה בפורום שהוא כן מדגם מייצג של מה שקורה בהייטק - יש לא מעט בני 50 פלוס שעובדים בתחום כך שאינני בטוח לגבי נכונות האמירה שבני 40 פלוס מועסקים פחות בהייטק אל מול מקצועות אחרים.

זה בהחלט מעניין אם קיימת שונות בין אחוז התעסוקה בהייטק אל מול מקצועות אחרים.
ממה שאני רואה פה בפורום שהוא כן מדגם מייצג של מה שקורה בהייטק - יש לא מעט בני 50 פלוס
אני לא ראיתי סקר בפורום שגם הוא ךהערכתי ךא מייצג

אני לא ראיתי סקר בפורום שגם הוא ךהערכתי ךא מייצג
אתה מוזמן לפתוח סקר באוף טופיק. אם תפתח סקר תחלק אותו לטירים של 5 שנים ז"א 20-25, 26-30 וכו'.
יהיה מעניין ואני מהמר שהעקומה תצלול מטה מעל גיל 45...

לא מאחל לאף אחד שעבד בתפקיד רציני ועזב טת זוק העבודה לחזור לעבודת שכר מינימום בתחתית שרשרת המזון.
אנשים כאן יושבים בקיוביקים שלהם בחברות הייטק, משוטטים באינטרנט (ועל כך תעיד פעילות הפורופ הגבוהה יחסית בשעות העבודה באמצע השבוע לעומת הפעילות הדלה בסופי שבוע), חולמים על פרישה מוקדמת, בזמן שהחברה, בה הם עובדים מפנקת אותם עם מטבחון מלא אוכל וחדר כושר, ומשכורת שהיא פי 3 מהשכר הממוצע זורמת להם לחשבון. ואותם אנשים חושבים שבמקרה הגרוע זה לא כזה נורא לחזור לשוק העבודה ולעבוד בתור מאבטח כדי להשלים הכנסה במקרה שצריך, כי המקיוביק עם היחס היפה והמשכואת הגבוהה והבונוסים התסריט הזה לא נראה סביר גם ככה.
היחס והשכר בתחתית הסולם ממש לא דומים, ותחושת ההשפלה ו כלום שמרגישים היא נוראית. ככה לסיים את עשרות השנים האחרונות של החיים?
זאת בדיוק הסיבה שפרישה מוקדמת עם כל חישובי הסטטיסטיקה של 3% או 4% והסתברות שהכסף ייגמר היא לא מעשית, כי כל אחד החיים שלו הם לא הסתברות, ולהיות בצד הלא נכון של הסטטיסטיקהמאומר שהחיים נהרסו

היחס והשכר בתחתית הסולם ממש לא דומים, ותחושת ההשפלה ו כלום שמרגישים היא נוראית. ככה לסיים את עשרות השנים האחרונות של החיים? זאת בדיוק הסיבה שפרישה מוקדמת עם כל חישובי הסטטיסטיקה של 3% או 4% והסתברות שהכסף ייגמר היא לא מעשית, כי כל אחד החיים שלו הם לא הסתברות, ולהיות בצד הלא נכון של הסטטיסטיקהמאומר שהחיים נהרסו

חסר לי כאן המילה "לדעתי". אני מסכימה חלקית עם מה שאתה אומר, שרבים מאלה שעובדים בעבודת נוחות לא באמת רוצים לחזור לעבודת דחק. עם זאת, למה להם להרגיש השפלה? השפלה זה המלבוש שלך על מה שנראה לך שמישהו יחשוב בסיטואציה הזו. אחרים יכולים לחשוב, שהם שיחקו אותה - שנים שלא נאלצו לעבוד וגם עכשיו עוסקים בעבודה חלקית בלבד. דרך אגב, לא חייבים לחזור להיות מאבטח. אפשר להיות שומר בבחינות בגרות, אפשר להיות מורה, נותן שיעורים פרטיים, מוקדן בחברת סלולר, מדריך טיולים, נותן הרצאות, מעביר סדנאות חמוצים וכותב בלוגים. זה ש*אתה* לא מעונין לעשות את זה, לא אומר שאחרים לא יכולים לחשוב שלעשות עבודה חלקית למשך מספר חודשים או שנים, עד שהשוק יתייצב, זה בסך הכל הרפתקאה קטנה. מכרה שלי, שהיתה מבקרת פנים מצליחה, החליטה לנסוע לארה"ב עם בעלה הדוקטורנט. מכיון שלא היה לה רשיון ראיית חשבון בארה"ב, עבדה בגאפ כדי להשלים הכנסה וכדי לצאת מהבית כשהילדים בבית הספר. לטענתה היו אלה ארבע שנים מעולות. היא לא ראתה בזה פחיתות כבוד אלא עבודה שמאפשרת מגע עם אנשים, בלי אחריות ובלי לחץ. כל אחד ושיקוליו, ולא כל אחד רואה בזה "החיים נהרסו". גם לא צריך לעבוד ככה במשך עשרות שנים, אלא בתזמון הנכון כדי לא לרוקן את התיק.

אז נטו 17K, והוא חוסך מזה 10K, אז נשאר לו 7K, אחרי שכירות ורכב, ביטוחים, בריאות וכיו"ב הוצאות קבועות, כמה נשאר לו? 3K? וזה עוד לחיות "טוב"? והוא אמור גם לשמור על רמת הוצאות כזו לאורך 15 שנה? ואולי עם ילדים? לא רואה את זה קורה. וזה כשהוא מרוויח 30K, שלוקח זמן להגיע לזה, ובהנחה של רציפות תעסוקתית של 15 שנה. וזה בהנחה שכל הזמן ההוצאות מתחלקות עם בת זוג.
נראה לי לא הכי ריאלי.
לא ריאלי? :-D מוזמן לבוא אלי. לא חסר אצלנו כלום. רמת ההוצאות הקבועות של המשפחה שלנו, זוג + 3 גדולים (בגודל של מבוגר), כולל שכירות, היא 7000 ש"ח בחודש. לא כולם גרים באמצע ת"א, אתה יודע... באותה הודעה שציטטת הסברתי לך שאנחנו חיים נהדר, לא סתם "טוב". הסכום הזה, של 14-15 אלף ש"ח בחודש, מספיק לנו להחזיק רכב אחד, לגור בדירת 5 חדרים, 140 מ"ר עם מרפסת גדולה בקומה גבוהה, לנסוע לחו"ל לחופש זוגי 3-4 פעמים בשנה לכמה ימים בטיסת לואו קוסט. אנחנו יוצאים למסעדה טובה, בזוג, פעם בחודש. הילדים קונים גם בגדי מותגים. אני עושה את זה מעל 15 שנים, ונכון, המשכורת עלתה בזמן הזה והילדים כבר לא הולכים למעון, ולכן יקח לי יותר מאשר 15 שנים להגיע לסכום חסכון צבור כזה, אבל זה לא בשמיים.

לגור כיחיד זה הכי יקר שיש. זה הרבה יותר יקר מכל בחירה אחרת לא סולידית, וזה לא מתבטא רק בחלוקת ההוצאות הקבועות. לבחור מגורים בת"א ועבודה בסטארט אפ (מה שכנראה יביא לבעיה ברציפות התעסוקתית), גם זה התאבדות כלכלית.

כמו שכתבתי, מאד קל לקבל מציאות כזאת של עבודה בתחתית הסולם כשיושבים בעבודה מרופדת, ותחתית הסולם נראית מאד רחוקה.
החברה שלך ידעה שזה מעין משחק התקופה של הדוקטוראט של בעלה. היא היתה בחופשה של כמה שנים והשתעשעה קצת בלהעביר את הזמן ולעשות דמי כיס במשרה בעומס נמוך. יש הבדל בין משחק כזה לבין יציאה לעבודה כי נגמר הכסף והחיים שלך תלויים בעבודת הישרדות הזאת.

@Lali

לדעתי גם אם @האחד הציג את תרחיש הקיצון של הסכנה הרי שהדוגמא שנתת אינה הפרחה אלא מקרה קיצון אחר.
ולדעתי המקרה החציוני שמציאות (וגם בפורום) נוטה לתאור שלו ...
רצ"ב שאלון הגיל
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/גילאי-עובדי-הייטק-בפורום.8699/#post-199499

מאחר והפורשים מוקדם בפורום הם בודדים וחלקם הגדול לא היו מהייטק (זכרון מת'רד אחר) אז או שהפורום לא מייצג את המציאות הייטקיסטית בחוץ מה שהופך את הסתמכות של @Melafefon ללא נכונה
או שכן ואז תוחלת החיים בהייטק אכן קצרה להפליא ולא מבחירה ...

שכן ואז תוחלת החיים בהייטק אכן קצרה להפליא ולא מבחירה ...
ע"פ הסקר נראה שאכן אתה צודק. אם ההייטק פרץ איפשהו בשנות ה- 80 מדובר בכמעט 40 שנה.
האם אתה מכיר פורשי הייטק ? כאלה שיצאו לפנסיה ? האם ידוע לך סכומי הקצבאות שעובדי הייטק מקבלים ? האם מה שסולידי רשם לגבי צבירה אחרי 20 שנות עבודה 3.5 מיליון (פנסיה+קה"ל) משקף את מה שמרבית ההייטקיסטים מגיעים אליו סמוך לגיל פרישה ?
איך אתה מסביר שיש בפורום לא מעט בני 50+ בהייטק שמשתכרים משכורות כאלה ? האם לדעתך יוכלו לעבוד בתנאים אילו עד גיל 67 ?

ולכן יקח לי יותר מאשר 15 שנים להגיע לסכום חסכון צבור כזה, אבל זה לא בשמיים.
5 מיליום ליחיד- ו- 10 מיליון לזוג - זה לא בשמיים ? בשבילי זה לא רק שלא בשמיים אלא בכוכב לכת אחר לגמרי.
אשמח להבין, איך דבר כזה מתאפשר לאור זאת שתוחלת החיים בהייטק קצרה.

ע"פ הסקר נראה שאכן אתה צודק. אם ההייטק פרץ איפשהו בשנות ה- 80 מדובר בכמעט 40 שנה.
האם אתה מכיר פורשי הייטק ? כאלה שיצאו לפנסיה ? האם ידוע לך סכומי הקצבאות שעובדי הייטק מקבלים ? האם מה שסולידי רשם לגבי צבירה אחרי 20 שנות עבודה 3.5 מיליון (פנסיה+קה"ל) משקף את מה שמרבית ההייטקיסטים מגיעים אליו סמוך לגיל פרישה ?
איך אתה מסביר שיש בפורום לא מעט בני 50+ בהייטק שמשתכרים משכורות כאלה ? האם לדעתך יוכלו לעבוד בתנאים אילו עד גיל 67 ?
אני לא מכיר פורשים
אני לא חושב שהפורום מייצג סטטיסטית משהוא, אני כן חושב שטבלאות השכר של חברות השמה מראות שהתפתחות השכר נעה עד 7 -10 שנים, אז או שאחכ השכר נתקע או שכל המהנדסים הופכים למנהלים (דמיוני)
או שאולי אחרי 20 שנות עבודה הם מפסיקים להיות עובדי הייטק (מוסבים להוראה ?)

אני ממש לא מסכים עם הניתוח הזה של הסקר. לדעתי בדיוק להיפך - הסקר מוכיח שאין שום בעיה להמשיך לעבוד בהייטק אחרי גיל 40.
ולגבי זה שהייטק פרץ בשנות ה80, נו באמת. גם אנשים התחילו לעבוד בתחום בשנות ה90 לעומת כמה מתחילים לעבוד בתחום היום?
בשנות ה80 התחום אולי התחיל, אבל בהתחלה היו משמעותית פחות אנשים בתחום ממה שיש היום. העליה הגדולה במספר ה"מתחילים" בתחום הייתה להערכתי באזור 2000-2010.

אגב, אני בתחום כבר כ15 שנה. הכרתי במהלך הקרירה לא מעט אנשים שמבוגרים ממני ושהיום בגילאי 40-50+ (ואפילו מספר בני 60+). אני לא מכיר אף אחד בגילאים האלה שעזב את הייטק כי לא הצליח למצוא עבודה בתחום.
אני כן מכיר מספר אנשים שעברו לתחום אחר בגילאים צעירים יותר (לרוב אזור ה20 מאוחרות עד 30 מוקדמות) אבל זה בעיקר מסיבות של עניין (לא אהבו את ההיטק או שאהבו יותר לעשות משהו אחר).

יש לי למשל חבר באזור גיל 60 שהוא מהנדס תוכנה. הבחור פוטר לפני כמה שנים (צמצומים בחברה שעבד בה, לא משהו אישי). למרות שהוא פחד שלא יסתדר הוא הצליח למצוא עבודה תוך חודש (וקיבל בחודש הזה לא מעט הצעות). ואני מכיר עוד לא מעט אנשים בגילאי 50-60 עם סיפורים דומים.
בד"כ מי שמצליח לשרוד בתחום הזה עד גיל 40+ הוא כנראה מספיק טוב במה שהוא עושה ולכן גם יצליח למצוא עבודה. אנשים שהם לא מספיק טובים יתחילו להיתקל בבעיות בשלב הרבה יותר מוקדם...
כמובן שאם אתה לא מוצליח בתחום והצלחת במזל להתברג לאיזה מקום ולשבת שם 20 שנה, אז אם יפטרו אותך מאיזשהי סיבה תיהיה לך בעיה...

אני כן חושב שטבלאות השכר של חברות השמה מראות שהתפתחות השכר נעה עד 7 -10 שנים, אז או שאחכ השכר נתקע או שכל המהנדסים הופכים למנהלים (דמיוני)
א. הרבה פעמים השכר נתקע אחרי 10 שנים, או לפחות השינוי מתחיל להיות הרבה יותר קטן. יש הבדל גדול בין אדם עם שנה-שנתיים נסיון לאדם עם 7-10 שנים, אבל אין הרבה הבדל בין 10 ל15 שנה נסיון.
ב. הרבה אנשים לא נשארים מהנדסים להרבה זמן אלא עוברים לתפקידים אחרים (לא בהכרח מנהלי פיתוח, לפעמים תפקידי ניהול מוצר/ניהול פרוייקט/מכירות/support למניהם וכו').

אישית אני לא מכיר אנשים שעשו הסבה מהייטק להוראה אחרי 20 שנה. מצד שני אני כן מכיר לא מעט אנשים שנשארו בהיטק 30 שנה ויותר.

אני לא חושב שהפורום מייצג סטטיסטית משהוא, אני כן חושב שטבלאות השכר של חברות השמה מראות שהתפתחות השכר נעה עד 7 -10 שנים, אז או שאחכ השכר נתקע או שכל המהנדסים הופכים למנהלים (דמיוני)
או שהשכר מתרסק וחברות ההשמה לא רוצות שהצעירים ידעו על זה.

או שהשכר מתרסק וחברות ההשמה לא רוצות שהצעירים ידעו על זה.
מהמידע שאני מכיר, השכר לא מתרסק. לרוב הוא נשאר די קבוע או יורד קצת.

[אוף טופיק]
ולגבי זה שהייטק פרץ בשנות ה80, נו באמת.
+1
בשנות ה80 המושג 'הייטק' עוד לא היה קיים. היו ניצנים של יזמים קטנים שגילו את הפוטנציאל הגלום ב PC. אלו הזמנים ש IBM אמרו שלא צריך יותר משני צבעים במסך [שחור וירוק] כאשר קומודור אמיגה הציגה 16 צבעים אמיתיים או 4096 באינטרפולציה {טכנית - שיחקו עם ה RGB במהירות וכול 1/20 שניה החליפו דיספליי של R, G ,B ז"א כול 1/20 שניה הציגו פעם אדום, ירוק וכחול}
וציטוט מהחתימה שלי:
640K ought to be enough for anybody" - Bill Gates, 1981".
אז חברים, הייטק, כפי שמוכר היום, החל בערך בערך בשלהי שנות ה90.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
וציטוט מהחתימה שלי:
640K ought to be enough for anybody" - Bill Gates, 1981".
אתה מודע לעובדה שהוא טוען שהוא מעולם לא אמר את זה ושאין שום הוכחה שהוא אמר את זה, נכון?

ציטוט מוויקיפדיה תחת Misattributed (מוזמן לראות גם ב-Talk Page):

‎640‎ K‎ ought to be enough for anybody.‎
Often attributed to Gates in 1981. Gates considered the IBM PC's 640 KB program memory a significant breakthrough over 8-bit systems that were typically limited to 64 KB, but he has denied making this remark. Also see the 1989 and 1993 remarks above.‎
I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time … I keep bumping into that silly quotation attributed to me that says 640 K of memory is enough. There's never a citation; the quotation just floats like a rumor, repeated again and again‎.‎​

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
מ הפסד הון צבור פוסטים מאיכות נמוכה 5
M קיזוז הפסדי הון מיסים 1
K הצהרת הון — חשבונות ישנים אחרי מיזוג סניפים מיסים 1
ד קריטריונים למשקיע כשיר - מה נחשב הון נזיל שוק ההון 4
B מיסוי רווחי הון לזוג פנסיונרים, אחד עם נכות מזכה מיסים 0
א "האוצר ימליץ לקצץ בפטור ממס רווחי הון מגיל 60" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
מ הפסד הון מתשלומי ריבית בחשבון מרג'ין מיסים 19
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
א סדר קיזוז הפסדים מרווח הון והכנסות מריבית ודיבידנד מיסים 11
E אופציות שמומשו בסטרט-אפ שצפוי להיסגר - הפסד הון ניתן לקיזוז? מיסים 1
A מס ריווחי הון ישראלי קטן ממס ריווחי הון אמריקני מיסים 16
כ מס רווח הון - קרן אמריקאית שוק ההון 1
R קיזוז הפסד הון מול דיבידינד בשיעור לא אופטימלי מיסים 1
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 28
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
בן מלך הון עצמי לרכישת דירה נדל"ן 5
N רווחי הון בטופס 1301 מיסים 3
A זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון מיסים 24
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
צ חישוב נקודות זיכוי ותרומות לצורך קיזוז רווחי הון מיסים 4
V קיזוז רווחי הון רווחי הון חול /להכנסות בארץ מיסים 10
D קיזוז הפסד הון כנגד רווח בדיסקונט שוק ההון 2
pita מס רווחי הון מופחת מגיל 60 שוק ההון 10
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
A האם מס דיבידנדים מתקזז עם מס רווחי הון? שוק ההון 4
U הפסדי הון במניות שוק ההון 15
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B ביטקוין בהצהרת הון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
G הטבות בתשלום מס רווחי הון להורה מעל גיל 60 שוק ההון 1
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
T הצהרת הון - לעשות לבד או לשלם לרואה חשבון? מיסים 14
Y העברת הפסדי הון כאשר סכום המכירות הוא 0 מיסים 5
Q הגדלת הון עצמי שוק ההון 8
L התייעצות משכנתא בהנתן הון עצמי גבוה ותחזית להורדת ריבית נדל"ן 5
U החזר מס רווחי הון כנגד ריביות הלוואה מיסים 1
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
P מחפש יועץ עסקי מקצועי לסיוע בגיוס הון יזמות והגדלת הכנסות 15
E שגיאה בטופס 1301 – "מחזור מכירות מרווח הון גבוה מ-2.81 מיליון ש"ח" – מה עושים? מיסים 8
Z מס רווח הון לאחר גיל 60 מיסים 3
מ מס רווחי הון למי שאין לו הכנסה מיסים 1
odedniv החזר מס רווח הון לתושב חוץ מיסים 11
Z קיזוז הפסדי הון במסחר עצמאי עם מס מקופת גמל להשקעה מיסים 5
ז מכירה וקניה בטווח זמן קצר בשביל קיזוז הפסד הון מיסים 5
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה