• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון

דרדס בקרקס

משתמש סולידי
דירוג
12
ההמלצה הרווחת היא לחכות עם מכירת RSU לפחות שנתיים מתאריך הענקה וככה לשלם רק מס רווחי הון של 25% על החלק של הרווח מהמניה.
אבל אם בשנה מסוימת אני במדרגת מס הכנסה שנמוכה מ 25% (נניח שנה בה מקבלים רק דמי אבטלה) אז בעצם עדיף לי למכור RSU לפני שעברו שנתיים
כי אז משלמים מס הכנסה על הכל שהוא נמוך מ 25%. הבנתי נכון?

גם אני בסירה הזאת, ויושבת על כחצי מיליון דולר ב-RSU שאני לא מוכרת בינתיים, כי המס ייכאב (לא בישראל). אם אהיה מובטלת בשלב כלשהו, המס על רווחי הון ייכאב פחות.

מותר לשאול, מה הסיטואציה שבה אתה חוזה שלא תהיה לך הכנסה? פרישה מוקדמת, פיטורים בלתי-צפויים, תרחיש אחר? סתם סקרנית.

ביטוח לאומי משוייך ל12 חודשי העבודה האחרונים אצל המעסיק, אז זה יכול גם להיות סכום זניח.
וזה יכול להיות 12.16%, בכל מקרה המטרה הייתה להפנות את תשומת ליבו שזה לא להשוות 25 ל-10/14/20 אלא ל-10/14/20 + משהו.

וזה יכול להיות 12.16%, בכל מקרה המטרה הייתה להפנות את תשומת ליבו שזה לא להשוות 25 ל-10/14/20 אלא ל-10/14/20 + משהו.
גם ההערה שלי כוונה אליו, לא באתי לחדש לך.

רק מוודא, ביטוח לאומי מחושב לפי תקופת ההעסקה אצל המעסיק שחילק את המניות (אני מניח שממוצע שנתי או משהו כזה) ולא לפי תקופת מכירת המניות?

באתר של "השקעות לעצלנים" בדיוק פורסם מדריך מיסוי למענקי מניות (RSU/ESPP) שבו נכתב משהו שונה לגמרי:
אם אתם כבר מוכרים ו”חוטפים” מס שולי, עדיף לעשות את זה בחודש שבו המשכורת כבר גבוהה ממילא (למשל חודש בונוס), כדי שחלק משמעותי מהמניות יהיה פטור מביטוח לאומי כי עברתם את התקרה
מהמדריך משתמע שהגבייה חודשית ולא שנתית (נשמע מוזר) ושהגבייה היא לפי המעסיק הנוכחי.

רק מוודא, ביטוח לאומי מחושב לפי תקופת ההעסקה אצל המעסיק שחילק את המניות (אני מניח שממוצע שנתי או משהו כזה) ולא לפי תקופת מכירת המניות?
נכון, לפי 12 חודשי העבודה האחרונים אצל המעסיק שחילק את המניות

גם אני בסירה הזאת, ויושבת על כחצי מיליון דולר ב-RSU שאני לא מוכרת בינתיים, כי המס ייכאב (לא בישראל). אם אהיה מובטלת בשלב כלשהו, המס על רווחי הון ייכאב פחות.

מותר לשאול, מה הסיטואציה שבה אתה חוזה שלא תהיה לך הכנסה? פרישה מוקדמת, פיטורים בלתי-צפויים, תרחיש אחר? סתם סקרנית.
גם אני באותו מקום, אולי בסירה אחרת.

מבחינתי, זה כסף לשימוש אם ימאס לי לעבוד ואחליט לפרוש מוקדם. יש שם מספיק לכמה שנים טובות ברמת מחייה הנוכחית.
אבל, אצלי הרווח על המניות לא גדול. כ 30% מהסכום הכללי הוא רווח מעל מחיר המענק הממוצע אז בכל מקרה כיום, גם עם הקצאות ותיקות, רוב המיסוי הוא שולי ורק חלק קטן מס רווחי הון.
במקרה חלומי שבו המנייה עולה בצורה משמעותית כך שהרווח הופך לחלק המרכזי (למשל 60% מהסכום הכללי תחת מס רווחי הון), כנראה אמכור כדי לאזן ולצמצם סיכון.
את החלק שמתחת למחיר ההענקה בכל מקרה אין סיבה למכור אלא בסביבת מיסוי נמוכה

באתר של "השקעות לעצלנים" בדיוק פורסם מדריך מיסוי למענקי מניות (RSU/ESPP) שבו נכתב משהו שונה לגמרי:
אם אתם כבר מוכרים ו”חוטפים” מס שולי, עדיף לעשות את זה בחודש שבו המשכורת כבר גבוהה ממילא (למשל חודש בונוס), כדי שחלק משמעותי מהמניות יהיה פטור מביטוח לאומי כי עברתם את התקרה
מהמדריך משתמע שהגבייה חודשית ולא שנתית (נשמע מוזר) ושהגבייה היא לפי המעסיק הנוכחי.
לגבי ביטוח לאומי זה לא ממש סותר, בחודש שיש בונוס, הבונוס נפרס על פני 12 חודשים וזה מקפיץ את השווי לביטוח לאומי בכל החודשים הללו.

לגבי ביטוח לאומי זה לא ממש סותר, בחודש שיש בונוס, הבונוס נפרס על פני 12 חודשים וזה מקפיץ את השווי לביטוח לאומי בכל החודשים הללו.
גם אחרי קריאה חוזרת של הפסקה, מרגיש לי שדרושה קריאה יצירתית כדי להצדיק את הניסוח המקורי.

במאמר שכותרתו "קיבלתם RSU או ESPP? כך תמנעו ממס הכנסה לקחת לכם 50% מהרווח", תחת הכותרת "ביטוח לאומי: האויב השקט של המימוש המוקדם" כותב המאמר ממש מדגיש כי ה"טיפ" שלו לקוראים הוא שכדאי למכור מניות דווקא בחודש של בונוס, משום שבו המשכורת קרובה יותר לתקרה של ביטוח לאומי.

בהינתן נקודות נוספות במאמר כגון ESPP הוא לרוב לפי סעיף 102 (לצערי, קביעה שאינה נכונה), נראה שאמשיך לסמוך על מקורות שנמצאים כאן ופחות על מדריכים אחרים, גם אם נכתבו כביכול תחת מותג נוצץ.

במאמר שכותרתו "קיבלתם RSU או ESPP? כך תמנעו ממס הכנסה לקחת לכם 50% מהרווח", תחת הכותרת "ביטוח לאומי: האויב השקט של המימוש המוקדם" כותב המאמר ממש מדגיש כי ה"טיפ" שלו לקוראים הוא שכדאי למכור מניות דווקא בחודש של בונוס, משום שבו המשכורת קרובה יותר לתקרה של ביטוח לאומי.
אתה יכול לכתוב לתמיר לגבי זה, אני מאמין שהוא יבחר לתקן אם יגלה מידע שגוי שפורסם אצלו.

גם אחרי קריאה חוזרת של הפסקה, מרגיש לי שדרושה קריאה יצירתית כדי להצדיק את הניסוח המקורי.

בהינתן נקודות נוספות במאמר כגון ESPP הוא לרוב לפי סעיף 102 (לצערי, קביעה שאינה נכונה), נראה שאמשיך לסמוך על מקורות שנמצאים כאן ופחות על מדריכים אחרים, גם אם נכתבו כביכול תחת מותג נוצץ.
שמתי לב לנושא של הסעיף 102 הזה גם, אכן הוא צודק לגבי זה, אבל מדובר באוכלוסיה ששואפת לאפס בישראל, ולכן עבור כולם הוא מטעה.

אתה יכול לכתוב לתמיר לגבי זה, אני מאמין שהוא יבחר לתקן אם יגלה מידע שגוי שפורסם אצלו.
כתבתי לו למייל הפניות לפני כחודש וקיבלתי מענה רשמי של "אעביר כעת הלאה לגורם הרלוונטי." ומאז לא קרה כלום...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
M תיאום מס לצורך מכירת rsu בשנה ללא הכנסה שוק ההון 31
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
O מכירת RSU בשכבות שוק ההון 5
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
R שער דולר - מכירת rsu שוק ההון 3
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
מ אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 0
R מכירת RSU מיסים 1