• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

החזר מס רווח הון לתושב חוץ

• פותח הנושא פותח הנושא odedniv
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

odedniv

משתמש רשום
דירוג
1
עברתי לאנגליה ב-2022 ואת שנת המס 2023 דיווחתי כ"לא תושב" (אחרי קצת הלוך חזור עם מס הכנסה). כעת התיק במצב "לא פעיל מיועד לסגירה".

ב-2024 פדיתי חלק מקרן השקעות בארץ שיצרה רווחי הון, והופרש מס במקור. אני צריך לקבל החזר מס מישראל כדי לשלם מס באנגליה במקומו, לפי אמנת המס.

למישהו יש ניסיון בזה? האם זה טופס 1301, או שזה יפתח לי תיק מחדש? טופס 1301 מקוון לא מאפשר להוריד את הסימון מ"תושב", האם הדרך הנכונה היא להעלות PDF?

תודה מראש!

עדיף לפנות ליועץ מס, שיכול לוודא את מלוא התמונה מקצה לקצה

טופס 1301 מקוון לא מאפשר להוריד את הסימון מ"תושב", האם הדרך הנכונה היא להעלות PDF?
יש שדות שמס הכנסה מאפשר לשנות רק בפנייה באזור האישי עם אסמכתאות מתאימות.
עשית ניתוק תושבות סדור מולם?

אני צריך לקבל החזר מס מישראל כדי לשלם מס באנגליה במקומו, לפי אמנת המס.
שים לב שההחזר יהיה חלקי, כי בישראל יקחו לך מס רווח הון על הזמן היחבי שהחזקת בנייר הערך כתושב ישראל ביחס לכלל זמן האחזקה שלו.

יש שדות שמס הכנסה מאפשר לשנות רק בפנייה באזור האישי עם אסמכתאות מתאימות.
פנייה רגילה והעלאת קבצים? זאת אומרת לא בטופס מקוון? האם כדאי בהעלאת קובץ במסך הדיווחים או בפניות? האם זה עדיין טופס 1301?

עשית ניתוק תושבות סדור מולם?
סדור ככל הניתן. הגשתי טופס 1348 ב-2023 ואחרי הלוך חזור הם הורידו את נקודות התושב. בשומה היה כתוב "סוג: חוץ", לא יודע אם זה נחשב רולינג.

שים לב שההחזר יהיה חלקי, כי בישראל יקחו לך מס רווח הון על הזמן היחבי שהחזקת בנייר הערך כתושב ישראל ביחס לכלל זמן האחזקה שלו.
אמנת המס עם אנגליה קובעת שהכל חייב במדינת תושבות.

אם זאת בשנה שעברה עשיתי חישוב פרו רטה בטעות ודיווחתי באנגליה את המס הישראלי כקרדיט ואף אחד לא התנגד... השנה אבקש החזר מלא בהתאם לאמנה.

פנייה רגילה והעלאת קבצים? זאת אומרת לא בטופס מקוון? האם כדאי בהעלאת קובץ במסך הדיווחים או בפניות? האם זה עדיין טופס 1301?
התכוונתי שצריך לבקש ממס הכנסה שיעדכנו בטופס 1301 המקוון את הסטטוס שלך ל"לא תושב"
את הבקשה מגישים במסך הפניות באזור האישי שלך.
שאר הנתונים מזינים בצורה מקוונת.

סדור ככל הניתן. הגשתי טופס 1348 ב-2023 ואחרי הלוך חזור הם הורידו את נקודות התושב. בשומה היה כתוב "סוג: חוץ", לא יודע אם זה נחשב רולינג.
מעולה, אז לציין בפניהם את זה ולהוסיף את האישור/שומה כל מה שרלוונטי ויוכיח להם שאתה לא תושב כבר (למרות שכבר כנראה רשום אצלם).

אמנת המס עם אנגליה קובעת שהכל חייב במדינת תושבות.
עבור שנת המס שאתה מגיש עבורו, זה נכון.
עם זאת, היית אמור לשלם לישראל מס יציאה בשנה בה ניתקת תושבות, וישראל הסכימה לדחות את זה עד למכירה בפועל. עקב הדחייה, אירוע המס במקרה מכירה מבחינת יישראל הוא בשנת ניתוק התשובות, ולכן אין סתירה לאמנה.

התכוונתי שצריך לבקש ממס הכנסה שיעדכנו בטופס 1301 המקוון את הסטטוס שלך ל"לא תושב"
את הבקשה מגישים במסך הפניות באזור האישי שלך.
שאר הנתונים מזינים בצורה מקוונת.

מעולה, אז לציין בפניהם את זה ולהוסיף את האישור/שומה כל מה שרלוונטי ויוכיח להם שאתה לא תושב כבר (למרות שכבר כנראה רשום אצלם).
תודה זה בדיוק מה שהיה חסר לי! אבקש מהם לעדכן (אני כבר בהלוך חזור מולם אבל לוקח זמן).

עבור שנת המס שאתה מגיש עבורו, זה נכון.
עם זאת, היית אמור לשלם לישראל מס יציאה בשנה בה ניתקת תושבות, וישראל הסכימה לדחות את זה עד למכירה בפועל. עקב הדחייה, אירוע המס במקרה מכירה מבחינת יישראל הוא בשנת ניתוק התשובות, ולכן אין סתירה לאמנה.
מעניין. אני מבין שזה מה שכתוב בחוק הישראלי, אבל אם אני מבין נכון כל המטרה של האמנה היא "לערוך" את החוקים הפנימיים של כל מדינה לטובת חוק משותף "חדש", ושבעצם האמנה "מנצחת".

האמנה כותבת במפורש שהכל (פרט לרווחים ספציפיים שלא כוללים רווחי הון) חייב רק במדינת התושבות, מה שגורם לי להבין שהיא מודעת לחוקים הפנימיים כמו "מס היציאה" של ישראל.

אני מבין את זה לא נכון?

האמנה כותבת במפורש שהכל (פרט לרווחים ספציפיים שלא כוללים רווחי הון) חייב רק במדינת התושבות, מה שגורם לי להבין שהיא מודעת לחוקים הפנימיים כמו "מס היציאה" של ישראל.

אני מבין את זה לא נכון?
כפי שהסברתי, מדינת ישראל רואה במועד אירוע המס כשנת העזיבה, הגם שמכרת לאחר העזיבה.
בשנת העזיבה לא היית תושב בריטניה ולכן מס היציאה מגיע לישראל.
אין לי דעה משל עצמי בהיבט הזה (זה נשמע מעט הגיוני שבגלל הדחייה עדיין מגיע להם משהו). כך ישראל מתנהלים בפועל.

הבנתי, תודה רבה!

איך מדווחים את זה? אני פשוט מכניס רווחים חלקיים בסעיף רווחי הון (ערכים שונים מהטפסים המצורפים מחברת ההשקעות)?

שנה שעברה הם התעלמו מהמספרים שכתבתי והייתי צריך לפנות אליהם שיתקנו, תוהה אם יש דרך יותר קלה.

נ.ב. הבנתי את מה שכתבתי קודם כי זה מה שנציג של רשות המיסים באנגליה אמר לי, אחרי שקרא את האמנה.

איך מדווחים את זה? אני פשוט מכניס רווחים חלקיים בסעיף רווחי הון (ערכים שונים מהטפסים המצורפים מחברת ההשקעות)?
כן, פלוס נספח חישוב שמראה כמות ימי אחזקה כוללת וכמות ימי אחזקה כתושב ישראל, ואת היחס ביניהם כפול הרווח הכולל.

שנה שעברה הם התעלמו מהמספרים שכתבתי והייתי צריך לפנות אליהם שיתקנו, תוהה אם יש דרך יותר קלה.
אתה מתכוון שלא משנה מה כתבת בדוח הם תיקנו למה שרשום ב867?

נ.ב. הבנתי את מה שכתבתי קודם כי זה מה שנציג של רשות המיסים באנגליה אמר לי, אחרי שקרא את האמנה.
אדגיש שוב. בשנת מס בודדת הוא צודק ב100%, הסיבוכים וכפלי המס מתחילים כאשר רשויות טוענות שהכנסה X היא בעצם משנת מס אחרת.

אתה מתכוון שלא משנה מה כתבת בדוח הם תיקנו למה שרשום ב867?
סוג של, חברת הביטוח (הכשרה) לא נתנה לי 867 אבל יש אישור משיכה שכולל את סכום התשלום, ויש לי את אישורי ההפקדה שאני יכול לחשב לפיהם את הפרו רטה.

אדגיש שוב. בשנת מס בודדת הוא צודק ב100%, הסיבוכים וכפלי המס מתחילים כאשר רשויות טוענות שהכנסה X היא בעצם משנת מס אחרת.
אלך על בטוח ואעשה כמו שאתה אומר.

לי אין אינטרס לכאן או לכאן כי המס באנגליה גבוה יותר (24% נומינלי במקום 20% ריאלי), ואותם לא מעניין התקופה היחסית (אם אני מבין נכון מהנציג), רק ה"קרדיט" על מה ששולם במדינה אחרת.

לי אין אינטרס לכאן או לכאן כי המס באנגליה גבוה יותר (24% נומינלי במקום 20% ריאלי), ואותם לא מעניין התקופה היחסית (אם אני מבין נכון מהנציג), רק ה"קרדיט" על מה ששולם במדינה אחרת.
מקווה ומאחל שיאשרו לך את הקרדיט. בארה"ב לעתים שוללים את הקרדיט על מס יציאה כי מבחינתם אתה תושב וצריך לשלם מלוא המס בארה"ב.

אישרו לי שנה שעברה כשעשיתי את זה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R החזר מס רווח הון ששולם בעקבות הפסד הון בשלב מאוחר יותר מיסים 1
S מילוי טופס 135 החזר מס מקוצר ודיווח רווח הון מניות אמריקאיות בברוקר ישראלי מיסים 2
Z אם נישום הרוויח בשנה 4x בארץ ונוכה מס במקור 1x. כמו כן מציג הנישום טופס רווח/הפסד שנתי מברוקר זר המראה שמימש הפסדים נטו בסך 2x. הנישום מבקש החזר 0.5x. מיסים 6
T החזר מס הון על רווח שנתי מינימלי שוק ההון 3
לאץ' בקשת החזר מס לשכירה- טופס 135 או 1301? מיסים 3
R החזר מס על שנת 2018 מיסים 19
תום חדד החזר מס בעזרת אלפי של הפסדים בשנת 2020 שוק ההון 13
hommie החזר מס על דיוידנדים - קיים? שוק ההון 7
P החזר מס, שליטה ב"חבר בני אדם" וטופס 150 מיסים 8
B החזר מס על רווחים בקופ"ג להשקעה מיסים 8
U החזר מס רווחי הון כנגד ריביות הלוואה מיסים 1
V מילוי אגורות בדוח החזר מס לשכירים מיסים 3
לאץ' החזר מס כאשר סטטוס אישי לא מעודכן מיסים 1
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
E החזר מס מיסים 5
Z החזר מס בגין ריבית זכות בבנק - הסכום בטופס 867 נמוך מגובה ההחזר מיסים 14
D אפשר לקבל החזר מס על הסדר ריסק בקרן פנסיה? מיסים 6
מ החזר מס על שנת 2024 שאלות שלא מצאתי אליהן תשובות ברורות מיסים 6
מ האם קיימת דרך לקבל החזר על ניכוי מס מפיקדון שלא הושב? מיסים 14
I החזר מס וקיזוז ר"ה כנגד נקודות זיכוי מיסים 32
R החזר מס ל6 שנים אחורה, שממולא פרקטית בשנה השביעית - נותן הצמדה על 7 שנים? מיסים 3
R החזר מס - חשש שיש לי על מס מקסימלי שאולי יקחו לי אחורה מיסים 1
ש החזר מס חו"ל אוטומטי מיסים 0
לאץ' החזר מס על זכיה בשעשועון? מיסים 4
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
ד לקחת החזר מס הכנסה או לתת לו לתפוח מיסים 19
J החזר מס מיסים 4
ד החזר מס לנפטרת מיסים 1
C החזר מס: היכן מציינים את המס שנוכה מדמי אבטלה מיסים 11
א כיצד מחושבת ריבית והצמדה של החזר מס? מיסים 15
ש החזר מס בחשבון ותיק השקעות זוגי מיסים 5
כ איך לקבל החזר מס משוק ההון מיסים 18
ש החזר מס מיסים 3
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
ריש-לקיש החזר מס בגין מגן מס מיסים 1
פ החזר מס מיסים 3
Echelon זיכוי/החזר מס בגין מיסוי במקור של דיבידנדים מארה"ב ע"י ברוקר זר מיסים 23
M החזר מס והפסדים ברי קיזוז ב 867 מיסים 4
ולנטין כיצד תמליצו לי לפעול בנוגע החזר מס ? מיסים 5
ד החזר מס שכיר - הצמדה וריבית - תאריך ערך מיסים 25
B החזר מס - טופס 106 - אין סעיף (218/219) מיסים 1
Max Hyper החזר מס לאדם שנפטר מיסים 23
D החזר מס ל-IRS כ-dual status alien מיסים 7
edangz החזר מס עבודה באילת מיסים 0
Maureen החזר מס לשכיר עמית מוטב מיסים 28
ש החזר מס על הפסדים בבורסה מול מס רכישה לדירה שניה שוק ההון 3
כ החזר מס לידועים בציבור מיסים 2
ד החזר מס לשכיר עם הכנסות ממספר מקומות עבודה מיסים 1
JBUZZ החזר מס בעזרת אלפי מיסים 14