• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח?

Gari

משתמש רגיל
דירוג
53
מידי פעם יש קרנות סל איריות חדשות של איישרס או אינבסקו או אחרים ואני רוצה לדעת להיות מסוגל תמיד לדעת האם בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של הקרן הוא מדד המחירים לצרכן (הישראלי), או שזה של המטבע חוץ (דולר\אירו) של הנכסים שהקרן מחזיקה.

אני כרגע מחפש לאלו:
1183490 INVESCO MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF (עמוד הקרן באתר מאיה)
1185164 WORLD INVESCO MSCI WORLD UCITS ETF ACC (עמוד הקרן באתר מאיה)

חיפשתי בדף הקרן באתר מאיה, חיפשתי בתשקיף, חיפשתי בנספח... לא מוצא. אולי אני לא מסתכל במקום הנכון, אולי אני במקום הנכון אבל לא מבין את הנוסח.

איפה מוצאים? וכשמוצאים איך מפענחים לפי הנוסח שכתוב?

מחפשים בנספח מהו בסיס ההצמדה
חיפשתי בתשקיף, חיפשתי בנספח... לא מוצא. אולי אני לא מסתכל במקום הנכון, אולי אני במקום הנכון אבל לא מבין את הנוסח.
הסתכלתי בכל אלה ולא מצאתי בתחתית הדף של הקרן (אני כנראה לא יודע על מה להסתכל)
  • תשקיף הקרן
  • מסמכי הקרן ממועד הרישום למסחר
  • נספח
  • מסמכים נוספים
אני משתגע, לא יודע אם זה הדיסלקציה שלי או מה לא בסדר איתי שאני לא מוצא את זה :(
אני מתבייש

נערך לאחרונה ב:
אוקי, תודה לכם עד כאן.
אז כאמור המטרה שלי היא לבנות לעצמי הוראות איך למצוא את בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של כל קרן אירית שאני ארצה (היום ובעתיד אם תהיה כזאת חדשה שאני אתעניין בה), לאו דווקא אלו שציינתי כי אלו רק דוגמאות.
אז נכון לעכשיו זה ההוראות מבחינתי:
1. מחפשים באתר "מאיה" את הקרן, מגוללים למטה לאיזור של המסמכים המצורפים לקרן, באותו מקום שיש את "תשקיף הקרן"
2. זה לא רשום ב "תשקיף הקרן" אלא במסמך אחר שנקרא באחד המסמכים האחרים שם שנקרא: נספח לתשקיף קרן חוץ נסחרת ("הנספח")
ראיתי שלפעמים המסמך הזה נקרא פשוט "נספח" ופעם שם הקובץ הוא "מסמכי הקרן ממועד הרישום למסחר" אבל כשנכנסים למסמך עצמו רואים שהכותרת שלו היא "נספח לתשקיף קרן חוץ נסחרת ("הנספח")"
3. מחפשים במסמך הזה "רווחי הון" או "בסיס ההצמדה" כדי להגיע לסעיף שמתייחס לזה.

דוגמאות עם קרנות שחיפשתי ומצאתי בהן לצורך התרגול (לא המלצה או אי המלצה לקנות את הקרנות):
* 1209220 - Invesco FTSE ALL-WORLD UCITS ETF:
מצאתי מסמך באתר מאיה שנקרא "נספח לתשקיף קרן חוץ נסחרת - "הנספח":
https://maya.tase.co.il/he/reports/1609964?attachmentType=pdf1
ב סעיף 12.1.1.5 מופיע:
"בהתאם לתנאים אלו, ונכון למועד זה, בסיס ההצמדה לחישוב הסכום האינפלציוני הינו מדד המחירים לצרכן"

* 1183490 - INVESCO MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF:
מצאתי באתר הקרן של מאיה מסמך בשם: נספח לתשקיף קרן חוץ נסחרת - "הנספח"
https://maya.tase.co.il/he/reports/1428722?attachmentType=pdf3
ב סעיף 12.1.6 כתוב:
"בסיס ההצמדה לחישוב סכום האינפלציה יהיה מדד המחירים לצרכן."

* 1159094 - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF:
"נספח לתשקיף קרן חוץ נסחרת"
https://maya.tase.co.il/he/reports/1252912?attachmentType=pdf2
סעיף: 13.1.1
"על פי החלטת המיסוי, ובכפוף לתנאים שנקבעו בה לעניין בסיס ההצמדה, בסיס ההצמדה לחישוב סכום אינפלציוני יהא מדד המחירים לצרכן."

* 1183441 - INVESCO S&P 500 UCITS ETF:
נספח לתשקיף קרן חוץ נסחרת ("הנספח")
https://maya.tase.co.il/he/reports/1428719?attachmentType=pdf2
סעיף 12.1.6:
"בסיס ההצמדה לחישוב סכום האינפלציה יהיה מדד המחירים לצרכן."

לגבי הקרן הבאה זה לא ברור לי:
* 1159250 - iShares Core S&P 500 UCITS ETF:
מסמך:
https://maya.tase.co.il/he/reports/1244042?attachmentType=pdf2
סעיף 14.1.1: "בסיס המדד לחישוב סכום אינפלציוני יהא על פי השינוי בשער המטבע העיקרי. "המטבע העיקרי" בקרן זו הינו דולר ארה"ב (USD (בסיס המדד לגבי משקיעים מסוג חבר בני אדם וקרן נאמנות חייבת יהיה מדד המחירים לצרכן"

כלומר, אם הבנתי נכון, בסיס ההצמדה של הקרן לצורך חישוב מס רווחי הון הוא שער חליפין של מטבע חוץ (במקרה זה, דולר ארה"ב), ולא מדד המחירים לצרכן כמו הקרנות האחרות.
אם כך מה אומר המשפט בסעיף 14.1.1 שמתייחס למדד המחירים לצרכן? זה מדד המחירים לצרכן של ארה"ב כאילו?

נערך לאחרונה ב:
אם כך מה אומר המשפט בסעיף 14.1.1 שמתייחס למדד המחירים לצרכן? זה מדד המחירים לצרכן של ארה"ב כאילו?
אני לא יודע, אבל מכיוון שאתה לא "חבר בני אדם" וגם לא "קרן נאמנות", אז זה לא רלבנטי לגביך.
וכן, סוכם בפורום שהקרן סנופי של איישרס ממוסה לפי מט"ח.

אם כך מה אומר המשפט בסעיף 14.1.1 שמתייחס למדד המחירים לצרכן?
אתה מדבר על המשפט האחרון? הוא אומר שעבור "כל מיני גופים שהם לא אתה" החישוב הוא לפי מדד המחירים לצרכן.
זה מדד המחירים לצרכן של ארה"ב כאילו?
לא.
החוק בארץ לא מכיר במדד המחירים של מדינות זרות. המדד לצורך החישוב הוא או שער המטבע הזר או מדד המחירים לצרכן (הישראלי).

עבור חברה ובעצם כל גוף שהוא לא "יחיד", תמיד בסיס ההצמדה הוא מדד המחירים לצרכן.

אז נכון לעכשיו זה ההוראות מבחינתי:
או פשוט להוריד את המסמכים, לתת לג'מיני - ולבקש ממנו תשובה, תוך דרישה להפנות לסעיף הספציפי הרלוונטי.

או פשוט להוריד את המסמכים, לתת לג'מיני - ולבקש ממנו תשובה, תוך דרישה להפנות לסעיף הספציפי הרלוונטי.
נראה שזה בדיוק ההוראות שהוא מנסה לייצר. אם לוקחים את רשימת הפעולות שהוא כתב נותנים את זה לai agent עם כלי browser הוא יצליח לעשות את זה בקלות, יש מספר כלים בשוק שעושים את זה, חלקם טובים וחלקם ממש לא.

עקרונית רעיון טוב אבל אם כבר הצלחתי למצוא את המסמך הרלוונטי (זה לא תמיד קל, כי בכל הפעמים שחיפשתי, זה אף פעם לא היה בתשקיף אלא באיזה נספח וכל פעם בשם אחר) אז אני מעדיף כבר בעצמי לקרוא ולהגיע למסקנות ולא להסתמך על בינה מלאכותית כי בינה מלאכותית יכולה לטעות ואני לא רוצה לקבל החלטות כלכליות על סמך טעויות.
דרך אגב: גם אחרי שמצאתי מתוך המסמך, שלחתי אימייל לתמיכה של הברוקר הישראלי שלי לוודא את זה לשתי קרנות שלא הייתי בטוח לגביהן עדיין. (לא ברשימה פה, כאן רק נתתי רשימה לדוגמה כדי לבנות לעצמי את השיטה למצוא את זה, מה שאולי נראה לאחרים קל, אבל לי קשה)

דרך אגב: התחלתי בזה ששאלתי את ג'ימיני לתת לי תשובה לגבי בסיס ההצמדה לקרן מסוימת ואחרי זה שגם ייתן לי את הקישור שבו הוא מצא את התשובה (כי רציתי ללמוד) והוא נתן תשובה לא נכונה, וגם הפנה בקישור למקום לא נכון.
בעקבות זה באתי לפה לכתוב את הפוסט הזה.

טוב אז רק לשם התירגול, ניסיתי לבדוק מה בסיס המיסוי של קרן INVESCO MSCI WORLD UCITS ETF ACC שנסחרת בישראל:
אז לפי הבנתי שם זה כן לפי הערך הריאלי: "ניכוי המס במקור מרווח ההוןהריאלי במכירת היחידות המוצעות יהיה בשיעור של עשרים-וחמישה אחוז (25%) מרווח ההון הריאלי כאשר המוכר הוא יחיד" - מוסכם ?
(https://maya.tase.co.il/he/reports/1436366?attachmentType=pdf2)

טוב אז רק לשם התירגול, ניסיתי לבדוק מה בסיס המיסוי של קרן INVESCO MSCI WORLD UCITS ETF ACC שנסחרת בישראל:
אז לפי הבנתי שם זה כן לפי הערך הריאלי: "ניכוי המס במקור מרווח ההוןהריאלי במכירת היחידות המוצעות יהיה בשיעור של עשרים-וחמישה אחוז (25%) מרווח ההון הריאלי כאשר המוכר הוא יחיד" - מוסכם ?
(https://maya.tase.co.il/he/reports/1436366?attachmentType=pdf2)
רווח הון על קרנות הוא תמיד ריאלי, אז מה שרשמת לא עוזר.
אתה צריך לחפש רק צמד מילים "בסיס ההצמדה".
באחת ההופעות של הצמד הזה יהיה רשום מהו בסיס ההצמדה ליחיד
בקרן הזו מדובר על עמוד 20
‫בסיס ההצמדה לחישוב סכום האינפלציה יהיה מדד המחירים לצרכן‪.‬‬

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
T צבירה או מחיה? איך יודעים? שוק ההון 19
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ג איך יודעים מה אופן המיסוי של קרן עוקבת מדד ריאלי\לא מדד\מט"ח ? שוק ההון 5
ש איך יודעים כמה רווח הון מומש בשנה הנוכחית (לפני שמגיע 867)? שוק ההון 3
F הייטק כל כך רחב איך יודעים מה אוהבים ? התפתחות אישית 15
L האם יש הבדלים באיכות הבנייה של בניינים חדשים ואיך יודעים איזה בניין איכותי? נדל"ן 35
בובין חוט-השני מה הדבר הכי חשוב שאנשים שלוקחים משכנתא לא יודעים נדל"ן 80
Plato איך יודעים אם משכנתא היא "יקרה"? נדל"ן 3
O איך יודעים איזה חברות חדשות הולכות להיסחר בבורסה? שוק ההון 7
R איך יודעים מתי נכנס אג"ח ממשלתי חדש? שוק ההון 0
ר איך יודעים אם קרן צוברת או מחלקת? שוק ההון 14
G האם/מתי לוותר על קשר כשאתם יודעים שאתם לא באותו ראש (כלכלית)? אוף טופיק 43
מנימליסט איך הם יודעים ? מאיפה הם מגיעים לנתון הזה שוק ההון 6
א כיצד מס הכנסה יודעים מה הרווח הריאלי על תקופה? צרכנות פיננסית 8
Chase מתי יודעים האם משתלם לקחת רכב מהעבודה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 62
משה איך אתם יודעים מה המיומנויות הספציפיות ששווה לרכוש בתחום שלכם? התפתחות אישית 14
K מתי יודעים על פעולות מוסדיים שוק ההון 15
C מה עושים כשאתם לא יודעים מה אתם אוהבים לעשות? אוף טופיק 64
A כיצד יודעים מהו ערכה של קרן נאמנות לפני קנייה/מכירה? שוק ההון 3
c881 אתלטים ששומרים על כספם - כי יודעים שהקריירה לא נמשכת מספיק זמן אוף טופיק 0
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
M איך יודעים לשים את הגבול? אוף טופיק 14
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
ptom הרשאות מסחר על בסיס ידע בIBKR צרכנות פיננסית 4
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
F ביקוש / היצע נדל"ן על בסיס יד 2 - כחיזוי מחירים נדל"ן 6
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
S מושגי בסיס בהגשת דוחות מיסים 2
א בניית בסיס בחו"ל צרכנות פיננסית 16
B בקשת שכר בסיס נמוך יותר לצורך הפרשות פנסיוניות - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S ריהוט בסיס זול וטוב לדירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
U דיווח מיסים interactive brokers על בסיס ה tear statement ההתחשבות שער מט"ח שוק ההון 12
S בסיס המס במכירת RSU שוק ההון 6
eeyore בסיס מס שבח לדירה ישנה נדל"ן 21
Z האם בחירת שקל כמטבע בסיס בIBKR יוצר בעיות בדוחו"ת למס אחר כך? פוסטים מאיכות נמוכה 0
D כיצד להוציא דוח על בסיס tax lots שמומשו? מיסים 2
I דוח שנתי דרך ברוקר זר - מטבע בסיס שקל/דולר שוק ההון 0
D קידום הכנסה על בסיס תחביבים ומיומנות אוף טופיק 14
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
A קרנות שמחלקות דיבידנד על בסיס חודשי-תלת חודשי שוק ההון 78
B עדיין חדש ומחפש תשובות לשאלות בסיס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Liron2035 רכישת VT דרך IB, מטבע בסיס וחובת דיווח שוק ההון 0
משה השקעה על בסיס מגמות דמוגרפיות שוק ההון 9
F תיק השקעות תיאורטי - על בסיס "הלכתי לדוג" שוק ההון 17
jenglender מושגי בסיס במערכת קניית מניות שוק ההון 1
הק995 מה הרלוונטיות של זהב (שאינו בסיס למטבע)? שוק ההון 17
אנא-אל האם בסיס למיטה זה הכרחי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 30